Odesa ir mūzikas festivāls.

18 Decembris 2018 Ceļošanas laiks: no 15 Decembris 2018 ieslēgts 15 Decembris 2018
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Man patī k festivā li, ī paš i ielu pā rtikas festivā li ar gadatirgiem. Un man ļ oti patī k Odesa, kur 15. decembrī bija jā notiek 5. Visukrainas festivā lam "Meistaru veikals". Bet, tā kā , kā ir, tas ir cū kgaļ as bizness, vajadzē ja ceļ ojumam pieš ķ irt interesantu izskatu un pagodinā t to ar kā du kultū ras programmu. Nu, tika nolemts nopirkt biļ etes uz muzikā lā s komē dijas teā tri un doties uz pē rlē m pie jū ras - Odesu!

Odesa satiekas ar Ziemassvē tku eglī ti un humoru

Vispirms jums ir jā izbauda š ī s piejū ras pilsē tas ielas, jā izjū t tā s atmosfē ra un jā gū st iedvesma no jū ras. Tā kā man bija apnicis staigā t "no hercoga lī dz lū kai", tad promenā dei un iespaidiem izvē lē jā mies nedaudz citu marš rutu. Man Odesa vienmē r asociē jas ar humoru un tā s laikmetī go humoristu Mihailo Ž vaņ ecku. Tā pē c dodamies pastaigā pa Ž vanetskas un Preobraž enskas bulvā riem.

Ejot pa bulvā ri, piebraucam pie pavisam neparasta pieminekļ a - pieminekļ a "Kukulis" (starp citu, vienī gais Ukrainā ), kas plaš ā k pazī stams kā "

No kurienes radies tik neparasts nosaukums? Aplū kojot pieminekli, mē s redzam apelsī nu sadaļ ā , imperatoru Pā vilu un trī s zirgus. Ko tas nozī mē tu? Fakts ir tā ds, ka Pā vils necienī ja Katrī nas Lielā s mā tes reformu, kā arī viņ u paš u un ar vienu pildspalvas vē zienu atcē la Katrī nas II dekrē tu par Odesas ostas bū vniecī bas finansē š anu. Protams, pilsē tnieki to nevarē ja pieļ aut, un, zinot Pā vila lielo mī lestī bu pret apelsī niem, tirgotā ji nolemj dot viņ am kukuli, sagatavojot un nosū tot ar apelsī niem piekrautu konvoju uz tā lo Sanktpē terburgu. Un ceļ š uz Pē terburgu nav tuvu, un imperators saņ ē ma š os apelsī nus tikai ziemas beigā s.

Pē c ā rzemju augļ u ē š anas imperators mī kstinā ja un atsauca savu lē mumu pā rtraukt ostas bū vniecī bas finansē š anu, pieš ķ irot pilsē tai 250 tū kstoš us zelta no karaliskā s kases. Tieš i tā , trī s tū kstoš i apelsī nu izglā ba pilsē tu. Un, pateicī bā par š o notikumu, odesieš i uzstā dī ja pieminekli "Apelsī nam" vai "Kukulim".

Ejot pa Gogoļ a ielu, mē s redzam vienu no unikā lajā m majestā tiskajā m ē kā m

Š aha pils.

Sā kotnē ji, 18. gadsimtā , viņ i gribē ja š eit uzcelt militā ro slimnī cu un pat sā ka celtniecī bu. Tad bū vniecī ba nez kā pē c apstā jā s, un poļ u arhitekts uzcē la pili poļ u muiž niekam Brzozovskim, kuram tā piederē ja lī dz 1910. gadam, un pē c tam pā rdeva citam poļ u zemes ī paš niekam. Tā tad, kā pē c pili sauc par "Shah's", iespē jams, tā pē c, ka tā tika uzcelta austrumu stilā?

Š ahs tajā dzī voja, un tas ir neviens cits kā bijuš ais Persijas valdnieks Muhameds Ali, kurš tika gā zts un nosū tī ts trimdā . Jā , viņ š nokļ ū st Odesā , apskata š o brī niš ķ ī go pili un apmetas tajā , ī rē jot. Tā kā viņ š ir š ahs, sveš inieks, protams, ieskauj harē mu, kurā ir 50 konkubī nes un kalpi. Baumo, ka viņ š vainī gā s konkubī nes caur balkonu attaisnojis citu zinā tnei, pats teicis, ka labā k nodzī vot 50 gadus ar vienu sievu nekā.1 gadu ar piecdesmit.

Un tas ir slavenais Sievamā tes tilts. Viņ i saka, ka, ja vē laties precē ties, jums tas ir jā iziet cauri. Nu, tas viss, protams, ir pasakas.

Man š is tilts patī k labā k.

Skaists atslē dznieks mī ļ otā jiem Sirds formā (tā , iespē jams, ir katrā pilsē tā )

>

Dosimies pastaigā pa Gogoļ a ielu.

Š o mā ju sauc par Spoku namu . Drū mi...

Netā lu atrodas slavenā Atlantu mā ja.

Staigā jot pa Odesu, mazliet skumji ir fakts, ka paš valdī bas iestā des nesteidzas ar vē sturisko ē ku atjaunoš anu, ir sajū ta, ka tā s par santī miem grib atpirkt kā nederī gas.

Un š ī ir Karantī nas sala . No š ejienes slavenā Sonjas zelta pildspalva devā s smagajā darbā .

Nu, ejam uz parku. Tarass Š evč enko 5. Visukrainas festivā lā "Meistaru veikals".

Š eit vienuviet apvienojuš ies amatnieki – mā jas vī na, medus, siera, gaļ as izstrā dā jumu un daž ā du amatniecī bas izstrā dā jumu raž otā ji .

Prieks bū t brī vam. Visur valda jautrī bas un svē tku atmosfē ra.

Siri! ! ! ! ! Š eit es pakā ros

Sieri bija katrai gaumei, no daž ā da veida piena - kazas, govs, aitas un pat ķ ē ves, kas tika degustē ti neierobež otā daudzumā . Man visvairā k patika Zelta nagu sieri, ī paš i kazas siers ar pelē jumu. Cenas vidē ji 450 grivnas par 1 kg.

Gaļ a! ! ! ! ! Karā jas arī š eit

Desas tika prezentē tas visdaž ā dā kajā s š ķ irnē s - liellopu gaļ a, cū kgaļ a, briež a gaļ a, zirgs, visdaž ā dā kie medī jumi utt. Varē ja arī izmē ģ inā t pilnī gi visu. Man visvairā k patika briež a gaļ as neapstrā dā tā desa par cenu 450 UAH. par 1 kg. Cenas pā rsvarā ir no 300 lī dz 600 grivnā m par 1 kg.

Netā lu no š ī s telts es biju patiesi pā rsteigts. Nez kā pē c zivis Odesā uzdā vinā ja Hmeļ ņ ickis !!! ? ? ?

Es vienkā rš i nevarē ju nelietot laiku ar alkoholu! Pildī ts ar vī nu. Ī paš i man patika "Blackberry Author's", "Aveņ u" un "Aelita" ar muskatrieksta garš u.

Ļ oti interesanti roku darbs.

Cik lieliski š eit staigā t!

Š eit ir tik burvī gs alpakas talismans nā kamajam gadam.

Konditori pā rsteidz ar konditorejas izstrā dā jumiem un saldumiem

Pavā ri pasniedza plovu un kebabus

Jū s varē tu ar tiem ē st salā tus

Katlā kū pē ja kukurū za

Arī dzē rieni bija garš ī gi, ī paš i karstvī ns.

Tieš i tā ds pats gastronomijas gadatirgus š eit notiks 25. janvā rī katoļ u Ziemassvē tkos.

No š ejienes nebija iespē jams aiziet godprā tī gi, bet teā tris mums piezvanī ja, un mani no gadatirgus aizvilka burtiski aiz ā das.

Es domā ju, ka ejam uz teā tri, bet izrā dī jā s, ka daž iem mū su draugiem nepatika degustā cijas gadatirgū , un viņ u dvē seles pieprasī ja dzī res turpinā jumu. Tā pē c iepretim teā trim piestā jā m pusdienā s ļ oti krā š ņ ā un neticami atmosfē riskā kafejnī cā "Bē niņ i". To ir ļ oti viegli atrast, tas atrodas blakus Muzikā lā s komē dijas teā trim, tirdzniecī bas centra 3. stā vā . 2. stā vā ir Interesantas zinā tnes muzejs, bet 3. stā vā vajag iestā di ar interesantu nosaukumu "Bē niņ i".

Tā kā nemaz nebiju izsalcis, maigi sakot, novadī š u ekskursiju pa kafejnī cu bildē s.

Liela pirmo ē dienu izvē le

Varat izvē lē ties maizes izstrā dā jumus vai grauzdiņ us

Š ī ir tē jas karte un dzē rienu zona

Ļ oti unikā la iekā rta vī na pildī š anai pudelē s – degvī ns

Un centrā ir neparasta Ziemassvē tku eglī te

Ir interesantas fotoattē lu zonas

Cenas demokrā tiskas, ē diens garš ī gs (pā rvarē ju tikai desertu).

Iegā ju dā mu istabā , un tur bija interesanti (pievē rsiet uzmanī bu kabī ņ u nosaukumiem)

Izkļ ū t no kafejnī cas (š ī vā rda pilnā nozī mē ) ir grū ti.

Mū su programmas pē dē jā daļ a bija Viņ a Majestā tes teā tris.

>

Ī ss apraksts

. Teā tris ir nosaukts Mihaila Vodjaņ a vā rdā . Š is mā kslinieks ir labi pazī stams, pateicoties leģ endā rajai komē dijai "Kā zas Maļ inovkā ", kur viņ š spē lē ja Papandopolo lomu. Mykhailo Vodyany ieradā s Odesā kopā ar Ļ vovas muzikā lo komē diju teā tri, kas tika pā rcelts uz š o piejū ras pilsē tu. Teā tris iesakņ ojā s Odesā , un lī dz ar to arī Mihails Vodjans, kurš ilgu laiku bija teā tra direktors. Un tagad muzikā lā s komē dijas teā trim ir viņ a vā rds.

Izpū sta Komē dija "Č ā rlija tante", pē c filmas "Sveika, es esmu tava tante" motī viem.

Teā trī ir ļ oti skaistas ainavas

Ņ emiet vē rā neparastos griestus

Aktiermā ksla ir vienkā rš i lieliska! ! ! ! !

Ak, Odesa! ! ! !!

Vē lreiz paldies par tik brī niš ķ ī go nedē ļ as nogali un to, ka varē jā t parastu dienu pā rvē rst par brī vdienu!

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums