Safrāns Ļubimovskis jeb "krāpniecība" no Ukrainas pavāru asociācijas.

24 Oktobris 2018 Ceļošanas laiks: no 21 Oktobris 2018 ieslēgts 21 Oktobris 2018
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Svē tdien, 21. oktobrī , nolē mā m izmantot saimniecī bas Saffron Lyubimovsky reklā mas ielū gumu un apmeklē t safrā na festivā lu, kurā pulcē sies visi Ukrainas izcilie š efpavā ri, kuri rā dī s mums safrā na ē dienu gatavoš anas meistarklasi. . Vietā ieradā mies ap pulksten 11, cilvē ki tikko sā ka pulcē ties, pats pasā kums bija paredzē ts pulksten 12 pē cpusdienā . Tā kā laiks vē l bija, nolē mā m paskatī ties. Sā kumā devā mies apskatī t safrā nu plantā cijas un bijā m nedaudz pā rsteigti, viss safrā ns bija maza zemes strī piņ a, gids ī sumā tur kaut ko ļ enganu nomurminā ja un kaut kur aizgā ja. Labi, mē s domā jam, iesim pā rbaudī t visu ekonomiku. Aiz safrā na sloksnes bija tā pati kuč ugura sloksne no kā dreiz audzē tiem sparģ eļ iem un grieztu liliju sloksne. Atrakcija bija traktors "Iļ jič a atmiņ a", pie tā das relikvijas bija grē ks nenobildē t. .jpg" style="height: 600px; width: 338px" />


Safrā ns (vai krokuss) ir viena no senajā m garš vielā m, kas bija zinā ma pirms 4000 gadiem. Kultū ra principā nav izvē lī ga, tač u garš vielu savā kš anas process ir ļ oti darbietilpī gs, jo to vā c ar rokā m. Un kā garš vielu viņ i izmanto tikai zieda putekš ņ us, no kuriem ir tikai trī s. Tā pē c š ī s garš vielas izmaksas ir ļ oti augstas, aptuveni 2.5 tū kstoš i dolā ru par 1 kg (apmē ram 200 tū kstoš i ziedu). Bet grū tī bas rada tas, ka tie zied tikai 2-3 dienas, un pirmajā zieda atvē rš anas dienā ir jā savā c visas zieda stigmas.

Š ā di aug safrā ns


Pē c tam devā mies uz tā sauktajā m foto zonā m, lai iemū ž inā tu sevi uz dabas dā vanu fona. Foto zonas bija labi prezentē tas, tika pā rdots arī garš vielu safrā ns (par 200 grivnā m -1 grams safrā na), kā arī sparģ eļ i, sē klas un tulpju sī poli.
  Vietē jie amatnieki arī prezentē ja savus amatus, pā rdodot dē ļ us, magnē tus, rotaļ lietas un citus ar safrā nu saistī tus sī krī kus.

Festivā la vajadzī bā m tika uzklā ti degustā cijas galdi, un viens pavā rs, spriež ot pē c sastā vdaļ ā m uz galda, acī mredzot gatavoja plovu.

Galvenie meistari vē l nebija redzami. Pulkstenis pienā ca pulksten 12, un tauta nedaudz satraucā s, kad bū s izsludinā tā meistarklase? Puika - pavā rs mū s mierinā ja, sakot, ka nevā ra, viss bū s labi. Un mē s viņ am jautā jā m, cik maksā plovs un kad tas bū s gatavs, uz ko saņ ē mā m atbildi: ī paš nieki vē l nav izveidojuš i paš izmaksu, viņ i vē l nav, un plovs vē l nav gatavs. Un kost jau ir karstā kais, tā pē c iesim un pajautā sim, ko viņ i pā rdod no ē damajiem? Pā rdeva maizī tes ar safrā nu, nu, bulciņ as, tā tad bulciņ as. Labi, ka paņ ē ma no mā jas termosu ar kafiju, jo novē roja bildi, ka cilvē ki, teltī nopirkuš i kafiju, nolē ja to zemē , reizē lamā joties, ka tas ir rets muļ ķ is. Maizī tes, starp citu, bija garš ī gas, bija pat rū gteni pikanta pē cgarš a un neparasts safrā nam raksturī gs aromā ts. /30/58/2305827.jpg" style="height: 450px; width: 800px" />


Plov Vital smarž a jau ir gaisā un visos fotokonos, laiks bija gandrī z stundu no dienas, un š efpavā rs nekad nebija. Ļ audis jau bija sā kuš i kurnē t un stā vē t rindā pē c plova, bet pavā rs spī tī gi teica, ka zirvaks vē l nav nokauts, un virzī jā s prom no katla. /00/02/30/58/2305847.jpg" style=" augstums: 450 pikseļ i; platums: 800 pikseļ i" />
Beidzot atnā ca METERS, ar savu kameru, ar personī go fotogrā fu, visi baltos uzvalkos ar adatā m, visi izkā rtoti rindā , paņ ē ma mikrofonu un ar entuziasmu sā ka raidī t iecirtī gu. Visi š efpavā ri tika nosaukti vā rdā , uzskaitot ierindas un regā lijas, viņ u prasmes un sasniegumus, ļ audis sita plaukstas, regulā ri aplaudē jot nā kamajam ukraiņ u virtuves spī deklim.

Sā kumā uzstā jā s, iespē jams, ietekmī gā kais Ukrainas gastronomijas meistars Viktors Titovs. " style="height: 450px; width: 800px" />   Paaugstinot sevi un visus pā rē jos dalī bniekus, Viktoru un viņ a komandu, ar padarī ta sajū ta, atņ ē ma pavā ram kausu, sā ka fotografē t uz katla fona ar plovu.

Tauta, saprotot, ka cenš as viņ us apmā nī t, sā ka uzdot jautā jumus, bet kur ir safrā na ē dienu gatavoš anas meistarklase un kad mē s š o brī numdarbu redzē sim? Kā ? Visas Ukrainas galvenais š efpavā rs bija saš utis, un plovs? Š ī ir meistarklase! Tajā paš ā laikā pavā ra vā rds pat netika nosaukts, zē ns - pavā rs palika nezinā ms. Bet! Meistars š efpavā rs stā stī ja, ka safrā nam ū deni uzstā juš i divas dienas. Kā ! Un vispā r, viņ š teica, gaļ a ilgi skrē ja pā ri stepē m, tā s gatavī bas pakā pe nav noteikta, un lika pagaidī t. Tas pats gops – kompā nija iekā rtojā s pie galda un dzē ra vī nu.



Divos pē cpusdienā , apzinoties, ka esam než ē lī gi apmā nī ti, pazemoti un apvainoti, kā arī negarš ojā m š efpavā ru superī gos safrā na ē dienus, nolē mā m mainī t atraš anā s vietu un labot situā ciju. Mē s devā mies uz prinč a Trubetskoy pili, lai labotu, un jā ! Allah Akbar! Tur bija lieliski! un tur jau staigā ja slavenā š o paš u pavā ru kompā nija!
Bet, safrā na rezumē jums: tas nebija festivā ls un noteikti ne meistarklase, bet parasta PR kampaņ a. Visticamā k, sponsori pieš ķ ī ra lī dzekļ us, tie bija jā atstrā dā , nu, es aprakstī ju, kas no tā sanā ca. Puiš i, š ā da rī cī ba nekrā so pavā ru asociā ciju, ja jau piesakā t meistarklasi un ņ emat naudu par ieeju š ajā pasā kumā , tad lū dzu esiet laipni un ievē rojiet. Tomē r safrā ns ir patiesi karaliska garš viela, un senatnē tas bija zelta vē rts, un arī š odien tas nav zaudē jis savu vē rtī bu. Safrā ns ē dienam pieš ķ ir ne tikai garš u un aromā tu, bet arī skaistu krā su. To pievieno ne tikai plovam, bet arī mī klai, zupā m, desertiem un dzē rieniem. Tam ir vairā kas noderī gas ī paš ī bas. Pastā vī gi lietojot, tas attī ra aknas un asinis, stiprina sirdi un uzlabo paš sajū tu, saka, ka ar tā palī dzī bu var pat atjaunoties. pavā ru nopelns. Nu ko, paldies izstā des organizatoriem Saffron Lyubimovsky par foto zonu izveidi, atpū tas zonu un iespē ju redzē t, kā aug š is brī niš ķ ī gais zieds.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Народное творчество
МЭТРЫ украинской кулинарии
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums