Stilistiski - īstas ukraiņu hobitu mājas

15 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 11 Jūnijs 2017 ieslēgts 11 Jūnijs 2017
Reputācija: +117.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izš ū ta ekskursija: saulriets (7. diena)

1.  dienu lasiet š eit: www.turpravda.ua/ua/blog-225437.html >

2.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-225562.html a>

3.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ru/blog-225612.html a>

4.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-225972.html a>

5.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226037.html a>

6.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226102.html a>

 8.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226267.html a>

9.  diena lasiet š eit http://www.turpravda.ua/en/blog-226487.html a>

10.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228217.html a>

11.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-227517.html a>

12.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-227537.html a>

13.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228267.html a>

14.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228352.html a>


15.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228842.html a>

16.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-229102.html a>

17.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230457.html

18.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230502.html a>

19.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230547.html a>

20.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230602.html a>

21.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232552.html a>

22.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232557.html a>

23.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-231907.html a>

24.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232627.html a>

Par ukraiņ u hobitiem, vecā ko apmetni un izš ū tā ceļ a tū res pirmo nedē ļ u!

Mē s nespē jam noticē t savā m acī m, bet tā ir, pirmā nedē ļ a Embroidered Way Tour ir beigusies. Un vē l 2 priekš ā ! Joprojā m esam dzī vi, iespaidu pilni un pat nenogalinā jā m viens otru marš rutā ! =)

Patiesī bā ar katru dienu alkas pē c piedzī vojumiem, ceļ ojumiem un jaunā m vietā m tikai pieaug. Protams, nogurstam, maz guļ am, daudz staigā jam, cī nā mies, nesam mugursomas, nav laika zvanī t radiem un, Dievs, pā rbaudī t sociā lo. tī klu, bet mē s gū stam patiesu saviļ ņ ojumu no š ī piedzī vojuma, satiekam neticamus cilvē kus, uzzinā m par forš ā m vietā m un piepildā mies ar enerģ iju no idejas un mū su misijas!

Nu, tagad apmē ram mū su septī tā diena!

Iespē jams, š odien man bija svarī gā kais un svarī gā kais pirmā s nedē ļ as atklā jums - Stilskes apmetne.

No rī ta pamodā mies un brokastojā m kristī gajā centrā "Vitania" un devā mies uz Mikolajivas pilsē tu un Stolsko ciemu ar brī niš ķ ī giem pakalniem.


Esmu no Nikolajevas. Bet tikai no dienvidu Nikolajevas. Un, kad š eit Tour es saku, no kurienes esmu, jums vienmē r tas ir jā paskaidro no dienvidiem. Galu galā Ļ vovas apgabalam ir savs Mikolajivs. Un š odien es pirmo reizi gā ju garā m savai alternatī vajai dzimtenei.

Tā pat kā vakar (starp citu, neaizmirstiet izlasī t atskaites, ir daudz padomu), mē s devā mies uz Stilsko un nezinā jā m, kur un kā pē c mē s ejam.

Un tur mē s satikā m ievē rojamu arheologu un vē stures zinā tņ u doktoru Orestu Korč inski un dzirdē jā m, kā da nebū s mū su pasaule pē c tam!

Tas bija š eit, nelielā un, no pirmā acu uzmetiena, neuzkrī toš ā ciematā , kā dreiz bija slā vu kultū ras galvaspilsē ta.

Stolsko apmetne bija milzī ga un spē cī ga pilsē ta 6-9 gadsimtā . Tā platī ba bija 25 reizes lielā ka nekā Kijeva Vladimira periodā . Pilsē ta aizņ ē ma aptuveni 250 hektā rus. Tur bija lieli tempļ i, Perunas skulptū ras, nekropole, sava kuģ ojamā upe.

Saskaņ ā ar seniem arā bu avotu ierakstiem 7. -8. gadsimtā š eit bija slā vu kultū ras galvaspilsē ta un dzī voja baltie horvā ti. Saskaņ ā ar leģ endu, š is vā rds tika dots nepareizas transliterā cijas dē ļ . Baltais nozī mē ja pirmo, un horvā ti tā rakstī ja no vā rda Karpati.

Un š ī senā galvaspilsē ta bija ļ oti svarī gs centrs ceļ ā no Eiropas uz musulmaņ u pasauli. Un nosaukums liecinā ja par galvaspilsē tas statusu, Stilsko - galds - sē dē t uz galda, bū t tronī .

Š eit dzī voja apmē ram 40 tū kstoš i cilvē ku.

cilvē ku, un galvenajai apdzī votai vietai bija pakļ autas citā m rajona pilsē tā m.

Saskaņ ā ar leģ endu, 920. –930.  gados apmetnē ieradā s nā kamā armija un aplenka to, pilsē ta stabili atsita visas iepriekš esoš ā s armijas. Iestā joties krē slai, ienaidnieka armija sā ka atdarinā t atkā pš anos un pulcē ties priekš pilsē tā (tagad Trostjaneca). Pilsē ta atvē ra savus vā rtus, kad nolē ma atcelt aplenkumu. Tikmē r mež ā slē pā s garnizons, kas iebruka pilsē tā un dedzinā ja to. Tajos gados visa pilsē ta nodega. Un izdzī vojuš ie iedzī votā ji devā s uz ieleju.


Orests Korč inskis 35 gadus veltī ja arheoloģ iskajiem izrakumiem un š ī s Firstistes izpē tei. Bet diemž ē l maz viņ u atbalsta. Daž i vē sturnieki pat apgalvo, ka tur nav senas apmetnes un pilsē ta nevarē ja bū t lielā ka par seno Kijevu.

Tagad Stolsko ir iekļ auts kultū ras pieminekļ u reģ istrā un tikai pirms 1.5 gada ieguva reģ ionā lā rezervā ta statusu.

Bet nat statusu viņ am nepieš ķ ī ra. rezerve.

Orests stā sta, ka tagad pazemē.35-40 metru dziļ umā ir atrasti objekti un milzī gi tempļ i. Tač u neviens netē rē naudu izrakumiem un arheoloģ iskajā m operā cijā m. Agrā k ieradā s Horvā tijas pā rstā vji un vē stnieki, te filmē ja un atvē lē ja naudu. Tač u pagaidā m nekā di izrakumi nenotiek.

Netā lu no galvenā s apmetnes, kalnā atrodas svē tnī ca "dzemde", kurā ir 3 metru telpa.

Tagad par personī go pieredzi.

Š ī ir brī niš ķ ī ga vieta ar spē cī gu enerģ iju un, protams, ar pasaules vē rtī bu. Tas, kas tika atrasts izrakumu laikā un ko tagad redzam, tikai braucot pa ceļ u – aizrauj iztē li.

Mā jas, kurā s dzī voja mū ki, ir kā ī stas hobitu mā jas.

Upurē š anas vieta, kurā redzamas upura asiņ u notekcaurules, pakā pieni uz vietu, kur stā vē ja Peruna attē ls, un pjedestā ls, uz kura attē lots trī s elementu simbols: uguns, ū dens, gaiss - tas viss ir redzams tieš i blakus ceļ am. Un uz svē tnī cu jums jā nokļ ū st Ilivas ciemā un jā rā pjas stā vā kalnā . Bija ļ oti slidens un mū su kā jas ik pa laikam mē ģ inā ja piecelties, bet mē s uzkā pā m augš ā un apskatī jā m š o svē tvietu. Es tikai atstā š u š eit fotoattē lu, lai novē rtē tu mē rogu.

Es nesaprotu, kā pē c š ī vieta vē l nav UNESCO vai vismaz daž u vietē jo institū ciju aizsardzī bā ! Lai gan saprotu - pirms dienas man nebija ne jausmas par tā du kasi. Un pē c nelielas draugu aptaujas veikš anas 30 minū š u laikā uzzinā ju, ka par š o seno vietu neviens nezina. Un tas ir ļ oti skumji! Š is ir mū su stā sts!

Vismaz tagad mē ģ inā š u pastā stī t par š o vietu visiem un visur!


Paldies Embroidery Path par š ā diem atklā jumiem! Ceru, ka Orests nepaliks viens savā cē lajā lietā , ka visi tomē r uzzinā s par Stolsko, ka š ī vieta piesaistī s daudz cilvē ku, un informā cija par to tiks izplatī ta. Un jū s varat palī dzē t un pā rpublicē t!

Un mē s beidzam savu mini jubilejas dienu Ļ vovā . Un š eit mē s pavadī sim 2 dienas. Mū s uzņ em mā jī ga ekonomiskā viesnī ca Ecotel. Mums ir istaba ar visiem traukiem, duš a un pat ā trgaitas internets! Urrā , mums ir saikne! Mē s jau esam civilizā cijā !

Tiekamies mū su tū res otrajā nedē ļ ā !

Irina Ž uravela

Ekskursija Embroidered Way ir pā rsteidzoš s ceļ ojums uz marš ruta Embroidered Way forš ā kajā m vietā m, ko veic č etri populā ri Ukrainas ceļ otā ji 2017.  gada 5. –28.  jū nijā . .

Pasā kuma mē rķ is ir atklā t Ukrainas tū risma potenciā lu, daudzveidī bu un skaistumu, simboliski saliedē t rietumu un austrumu reģ ionus, veicinā t lauku teritoriju attī stī bu, veicinā t aktī vu atpū tu un veselī gu dzī vesveidu.

Sekojiet lī dzi projekta jaunumiem NVO "Izš ū ts ceļ š " mā jaslapā un sociā lajos tī klos:

Vietne: http:// ornamentway. com /

FB: https:// www. facebook. com / VyshyvaniyShlyakh

Instagram: https:// www. instagram. com / ornaments. veids /

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums