KobleVo-blūzs

20 Aprilis 2020 Ceļošanas laiks: no 23 augusts 2019 ieslēgts 25 augusts 2019
Reputācija: +2287
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Viena maza ķ ī nieš u pele iedzina visu planē tu letarģ ijā . Mē s neiedziļ inā mies sazvē restī bas teorijā s un bū sim reā li: mē s vē l nezinā m, kā atpū sties 2020.  gadā . Ņ emot vē rā Spā nijas gripas pieredzi 1918. gadā , kad daudzas valstis gadu pavadī ja karantī nā , ir vē rts tuvā k apskatī t paš mā ju kū rortus un dabas skaistumus. Esmu pā rliecinā ts: jebkurš Turpravdas iemī tnieks ar prieku aprakstī s tuvā kā s atpū tas vietas un cittautieš iem pastā stī s, kur ir labi un kur labā k nejaukties. Vai dalī ties pieredzē ?

Es sā kš u ar neparasto Ukrainas kū rortu Koblevo. Vietē jie iedzī votā ji nicinoš i dē vē atpū tas zonu par "odž u kasti", lai gan pē dē jos gados atpū tas centru ī paš nieki (un prokurori, kas zem vietē jā m priedē m cē luš i vasarnī cas) š o teritoriju ir cē luš i. Ko sagaidī t no brī vdienā m Koblevo, kā izvē lē ties viesnī cu un ko darī t?


Es tū lī t izdarī š u rezervā ciju: koronavī rusa perioda realitā te parā dī sies tuvā k jū nijam. Kamē r viesnī cu ī paš nieki klusi tonē sienas un lolo cerī bu, ka tū risti atbrauks. Es raksturoju Koblevo tā du, kā ds tas bija pagā juš ajā gadā . Daba noteikti nav kļ uvusi sliktā ka – delfī ni jau draiskojas.

Jū ra. Atš ķ irī bā no Odesas un Oč akovas, Koblevo ir viegli nokļ ū t lī dz jū ras malai: piekraste ir lī dzena, bez viļ ņ lauž iem, klintī m un akmeņ iem. Piekrastes atklā tā s smilš u joslas garums ir 7 km. Vakaros sē rfoš anas mala pā rvē rš as promenā dē . Ieieš ana jū rā ir maiga, pirmie 10 metri ir ideā li piemē roti mazuļ iem. Pē c tam ir neliels samazinā jums, pē c kura gar krastu jū rā iestiepjas š aurs smilš ains zemū dens iesma. Peldē ju pā ri dziļ umiem, tiku lī dz mī kstajā m smiltī m zem kā jā m un plunč ā jos saulī tē "lī dz gribu".

Koblevo piekrasti ir grū ti nosaukt par jū ru: ū dens ir gandrī z svaigs plaš ā Dņ epras-Bugas grī vas dē ļ , lai gan pē dē jos gados tas ir kļ uvis daudz tī rā ks un sā ļ ā ks. No rī ta jū ra ir skaidra, vakarā parā dā s viļ ņ i, un jū s mazgā jaties smilš ainā š ķ ī dumā . Karstuma vidū daž reiz ir tā da neglī ta parā dī ba kā “nizovka”: ā rā ir +40, un ū dens ir ideā li tī rs un absolū ti ledains. Jū ras temperatū ru nav iespē jams paredzē t, visbiež ā k zemiene parā dā s jū nija beigā s – jū lijā .

Pastaigas attā lumā no Tiligulas estuā ra, kas pazī stama ar savu "dubultā s saules" efektu un stabilajiem vē jiem, kuru dē ļ vasarā š eit ganā s kaitsē rferi.

Pludmale. Piekļ uve jū rai ir publiska un bezmaksas. Ik pē c 50-70 metriem ir "glā bē ju" teltis, kas brauc uz banā niem, "bulciņ ā m", izpletņ iem un ī rē katamarā nus. Š eit varat noorganizē t arī laivu braucienu gar krastu uz leģ endā ro Buyanas salu jeb leitnanta Š mita salu, ko tagad sauc par Berezanu.

Pludmalē ir smiltis, kuras daudzi atpū tas centri tī ra un izsijā . Galvenā cī ņ a notiek par ē nu – karstumā nav iespē jams ilgstoš i noturē ties smiltī s. Lielā kā daļ a pludmales ir piepildī ta ar nojumē m, saulessargiem un sauļ oš anā s krē sliem, tač u ir plaš as teritorijas, kur ir tikai smiltis un vientuļ i lī ķ i uz dvieļ iem.


Ē diens. Jū s noteikti nepametī sit izsalcis. Vasarā darbojas lielveikali un privā tie veikali, ir vairā ki tirgi un daudz dā rzeņ u stendu. Noteikti uzkrā jiet dzeramo ū deni uz nakti, dzesē tā ji viesnī cā s ir reti sastopami. Strā dā simtiem nepretenciozu kafejnī cu un alkoholisko dzē rienu tirgotā ju. "Pienā cī gai publikai" ir vairā kas restorā na lī meņ a iestā des.

Vietē jie ē dieni ir garneles, mī dijas, rapana un medū zas. Pirmā s trī s pozī cijas rū pnieciskā mē rogā ķ er vietē jie malumednieki, tā s vā ra, cep, marinē un pā rdod tū ristiem. Mē ģ inā ja pagatavot medū zas, tač u gardums netika novē rtē ts. Slavenas ir kū pinā tas "eļ ļ as" zivis, treknie jū ras asaris un spī dumi, gobiju un aunu mū mijas. Vasarā stendi ir nosē ti ar ķ irš iem, saldajiem ķ irš iem, aprikozē m un arbū ziem.

Jū ras krā š ņ ums tiek noskalots ar vietē jo vī nu (un es nesaprotu, kā cilvē ki nesaindē jas). Starp citu, Koblevsky vī na darī tava spē j raž ot ne tikai vī na materiā lus, bet arī ļ oti labu galda vī nu. Vietē jos vī na dā rzus silda iesā ļ a saule, iesaku izmē ģ inā t Select kolekciju. Izsmalcinā tiem enofī liem — Beikuš as amatniecī bas vī ni, tač u tie ir ierobež oti.

Gardē ž iem netā lu atrodas austeru audzē tava Tiligul estuā ra tī rā kajā ū denī . Ja nodokļ u administrā cija uzņ ē mē jus nesmacē , iesaku doties baudī t svaigo lomu ar vē su š ampanieti, kas bija iekļ auts degustā cijas cenā .

Izklaide. Vietē jais delfinā rijs katru dienu rī ko trī s izrā des.

Ir divi ū dens parki – lielais pie ieejas Koblevo atpū tas zonā un kompaktais pie Orbī tas bā zes. Bē rniem ir atvē rts atrakciju parks un izklaides vietas ar animatoriem.

Koblevo kū rorta iezī me ir iedalī jums "Moldovas" un "Ukrainas" zonā s. Savienī bas ietvaros Moldovai š eit tika iedalī ta teritorija, lai republika, kurai nav savas pieejas jū rai, varē tu “izā rstē t” strā dniekus. Vecā s "moldovieš u" bā zes ar ē rtī bā m gaiteņ a galā ir š ausmas bez gala, lai gan vasarā tā s ir pā rpildī tas.

Rietumu "Moldā vijas" daļ a ir vietē jā Ibiza: vairā ki ļ oti skaļ i naktsklubi, tirgus, ē dinā š anas zonas, izklā tas ar dē ļ iem un platiem matrač iem "Mama Beach", ū denspī pes no rī tiem.

Ukrainas austrumu daļ a ir garā ka un klusā ka. Neoficiā lā ū densš ķ irtne ir viesnī cas Atlantic tornis blakus T veida krustojumam un tirgum.


Transports. Diemž ē l iebraukš ana teritorijā ir atvē rta jebkuram transportam, sezonas laikā veidojas hroniski sastrē gumi, kas veido neveiklus autobusus ar baltkrieviem. Autobuss kursē ik pē c pusstundas pa atpū tas zonu uz ciematu. Pē c pulksten 19.00 ar gaismas diodē m apmesti velorikš as dodas medī bā s, noslī cinot konkurentus ar skaļ ruņ iem.

Ja dodaties uz Koblevo bez automaš ī nas, ņ emiet vē rā niansi: Koblevo ciems un tā autoosta atrodas 3 km attā lumā no M14 š osejas atpū tas zonas. Stopē t ar koferiem pa karstu asfaltu gar estuā ru, kas smarž o pē c sapuvuš ā m niedrē m, nav ī paš i patī kami. Pat Nikolajevā vai Odesā pā rbaudiet pie vadī tā ja, vai mikroautobuss dodas uz atpū tas centriem. Ja nē , mē s sasniedzā m ciematu un tad gaidiet vietē jo autobusu, brauciet vai no Koblevo nokļ ū stam Koblevo ar taksometru.

Izmitinā š ana. Ar teltī m te nav ko darī t, labā k doties uz Morskoje vai Lugovoe pusi. Vecajā s bā zē s ir saglabā juš ā s rā pojoš as koka mā jas bez ē rtī bā m, tač u lielā kā daļ a kū rorta cenš as panā kt turku 2-3 zvaigznes un uzlabot dzī ves apstā kļ us un servisu.

Ja jū s nekad neesat bijis Koblevo, lū dzu, ņ emiet vē rā :

  • rietumu daļ a ir tuvā k estuā ram un ezeriem, tur ir vairā k odu;
  • centrā lā daļ a ir dzī va, aprī kota, trokš ņ aina, ar plaš u pludmali;
  • Austrumos ir klusā ks, bet lielā ko daļ u pludmales ir apē sta jū ra un smiltī s uzceltas viesnī cas.
  • Pirms rezervē š anas pā rbaudiet Google karti un atsauksmes. Viesnī cas un atpū tas centri stiepjas gar piekrastes joslu un stiepjas lī dz pusotra kilometra dziļ umam. “Akvaparka zona” ir vismaz 800 metrus lī dz pludmalei pa putekļ ainu ceļ u. Daudzas bā zes lepojas ar grezniem apstā dī jumiem.

    Mež ā daž as mā jiņ as ir izī rē tas. Priedes, tī rs gaiss, š aš liks pie lapenes, bet dā rgi, un pusstundu jā stopas lī dz jū rai. Daudzos atpū tas centros ir problē ma ar ū deni – duš ā no krā na tek sē rū deņ radis. Daž i ī paš nieki ir izurbuš i akas ar tī ru ū deni vai ierī kojuš i pē capstrā di un ar to ļ oti lepojas.

    Viesnī cas ar peldbaseiniem ir modē , pat vecos atpū tas centros pē c rekonstrukcijas parā dā s akvazonas.


    Ja jums ir nepiecieš ams baseins un apstā kļ i, izvē lieties: "Bē rzs", "Delfī ns", "Scarlet Sails", "Atpū tai" (bijuš ais "Avtomobilist"), "Odesa", "Nikolajevs". Nedaudz sliktā ki apstā kļ i viesnī cā s "Viktorija", "Atlantija", "Vinnitsa", "Dņ estra", "Č aika 3", "Harisma". Atseviš ķ as mā jas ar nosacī jumiem un baseinu bā zē s "Sunrise" un "Valetta". Vairā kas ē rtas viesnī cas nav iegā dā juš ā s peldbaseinus: Paradise, Energostroitel, Melnā jū ra, Kalifornija, Admiral.

    Koblevsky VIP ir "Elysium" un "Vita Park" priež u mež ā , lielā kā daļ a "Crystal", "Meliorator" un "De La Vita" krastā , klusā "Orbita" un "White House". Daž as viesnī cas cenš as mainī t ē dienu uz bufeti, piedā vā t brokastis un piesaistī t animatorus darbam ar bē rniem.

    Koblevo varat atpū sties, peldē ties, pastaigā ties gar jū ru, braukt ar skrejriteņ iem vai laivā m. Ceru, ka Kobļ evas viesnī cnieku alkatī ba vispā rē jā s karantī nas gadā sabiedrī bu no kū rorta neatsveš inā s.

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Подробные карти есть в Сети
    Центральная часть пляжа, район Вип-отеля и Миллениума, на эту часть выходят отдыхающие
    Кромку моря последние годы от водорослей большая часть отелей чистит.
    Без комментариев:)
    Представление в дельфинарии Коблево
    Места в первом ряду
    Сосны и море - это Коблево
    Отель Одесса
    Семейные места для отдыха
    Полный релакс
    Теневые навесы в почете
    Отель Кристалл, 1-я очередь. рядом достраивают второе здание.
    Бассейн
    Вид на море
    Детская площадка с аниматорами
    Отель Де Ла Вита - местная Турция 5*
    Часть
    Шезлонги и спасатели
    Бассейн Де ла Виты
    Līdzīgi stāsti
    komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums