Mūsu ceļojumi

26 Janvāri 2021 Ceļošanas laiks: no 25 Janvāri 2021 ieslēgts 26 Janvāri 2021
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli


Man ļ oti patī k sapņ ot, un cik tas ir lieliski, kad sapņ i piepildā s. Piemē ram, viens no maniem sapņ iem ir frā ze "Jā , viņ i jau ir apceļ ojuš i pusi pasaules", kas skan burtiski, nevis pā rnestā nozī mē par mums. Un es redzu, ka tas mums ir diezgan paveicams uzdevums. Pē c astoņ u gadu neaizmirstamiem un fantastiskiem piedzī vojumiem varam droš i teikt, ka esam redzē juš i treš o daļ u savas planē tas! Aiz 177 lidojumiem un simtiem transfē ru, 1800 apmeklē tas atrakcijas, parki vai vienkā rš i interesantas vietas 336 pasaules pilsē tā s. Par laimi, mū su vē lmi ceļ ot nevarē ja apturē t ne lidojumu atcelš ana, ne slē gtas viesnī cas, ne salū zuš i autobusi, ne mē ra uzliesmojums, ne Zikas vī russ, ne tikš anā s ar č ū skā m, ne spē cī ga valū tas inflā cija, ne Molotova kokteiļ i, kas lidoja uz mums. , vai tikš anā s ar ļ aundabī giem puiš iem, kas bruņ oti ar mač etē m, bez naudas zagš anas. Tas viss tikai pievieno piedzī vojumu dā rgakmeņ us mū su nenovē rtē jamajā m atmiņ ā m. Pat globā lā bloķ ē š ana ļ ā va mums mainī t pieeju mū su ceļ ojumiem un pavadī t gadu, kas ir ne mazā k ceļ ojumiem bagā ts kā iepriekš ē jie. Un jā , mē s patieš ā m esam ļ oti pateicī gi š ai pasaulei, ka pē c simtiem tū kstoš u kilometru mē s tagad sē ž am veseli un veseli. Un cik forš i, ka interneta laikmetā ir viegli visos brī ž os dalī ties ar citiem tū ristiem! No vienas puses, š ā du stā stu var uzskatī t par lielī š anos, tač u es noteikti zinu, ka ir cilvē ki, kas priecā jas kopā ar mums un ir iedvesmoti piedzī vojumiem!

Ar katru atvē rto valsti mē s arvien vairā k uztraucamies, ka paliek arvien mazā k valstu, kas radikā li atš ķ irsies no jau redzē tajā m. Bet mē s jau tagad esam dziļ i atkarī gi no emocijā m, ko piedzī vojam, atklā jot arvien jaunas vietas. Bet lī dz š im, dī vainā kā rtā , entuziasms tikai pieaug. Š ķ iet, kas mū s varē tu pā rsteigt ar citu salu - Zanzibā ru? Bet nē , viņ š pā rsteidza vairā kas reizes dienā ! Tagad padomā jiet par to, ka uz salu katru dienu lido vairā k nekā tū kstotis tū ristu un gandrī z katrs piedzī vos tā du wow efektu - vai š ī pasaule nav skaista?

Un mē s esam arī ā rkā rtī gi lepni, ka varam sevi saukt par ekspertiem Ā zijas un eksotisko salu virzienā . Š ī s ir mū su iecienī tā kā s jomas, un, par laimi, tā s ir tā s, kuras esam izpē tī juš i visvairā k. Tur vispā r vienmē r viss iet kā pa pulksteni, viegli un piesā tinā ti. Man ļ oti patī k pā rsteigt cilvē kus ar virzieniem, kuros esam bijuš i, un pastā stī t par tiem krā sā s, cerot, ka arī publika lidos un varē s dalī ties ar mums iespaidos. Pat ja ne tajos braucienos, kas bija plā noti 2020. gadā . Lai Nica, Monako un Roma ir atceltas, bet kā di brī niš ķ ī gi ceļ ojumi ir nā kuš i to vietā . Un š ogad Ukrainā atvē rtā s jaunā s vietas daudzuma un skaistuma ziņ ā pā rspē ja visas cerī bas. Karantī na mums ir tikai atraisī jusi rokas, dodot iespē ju strā dā t attā linā ti. Un pati svarī gā kā karantī nas dā vana ir Zanzibā ra, kas nebija pat tuvu plā notajam. Es veicu veselas tū ristu aptaujas par to, kā viņ i nokļ uva š ajā paradī zes salā , bū tī bā atbilde bija viena: "Mē s neplā nojā m uz š ejieni lidot, bet tā kā viss bija slē gts, izvē le bija acī mredzama. "


Š ajā salā mē s satikā m citus cilvē kus, kuri vienmē r ceļ o tā pat kā mē s. Tas bija pā rsteidzoš i, cik ļ oti mū su domas ar viņ iem sakrita mū su ceļ ojumu laikā . Piemē ram, kad kaut kas nenotiek pē c plā na un, iespē jams, nav tas patī kamā kais piedzī vojums, pirmā doma ir, ka bū s par ko pastā stī t ierodoties. Citi tū risti pat pē c kā da laika pā rspē lē kā zas, tā pat kā mē s. Tā pē c par Zanzibā ru, kas mū su plā nos pat nebija, ī paš s paldies karantī nai. Tiesa, tagad atgriezties mā jā s ir arvien grū tā k, jo zini, ka var palikt valstī un dzī vot nebeidzama ceļ ojuma formā tā . Bet, ja jū s neatgriezī sities, tad ceļ ojumu uz citā m valstī m nebū s, un tas nav iespē jams. Viens pā ris uz salas mums stā stī ja, ka viņ i nokļ uvuš i Zanzibā rā , jo samaksā juš i par ceļ ojumu uz Hainaņ as salu un tajā paš ā dienā sā kā s epidē mija un Ķ ī nas sala tika slē gta, operatore galu galā pā rskaitī ja naudu par ekskursiju par labu Zanzibā ra. Š eit ironija ir tā da, ka tajā ziemas vakarā mē s arī nolē mā m, ka rī t aizvedī sim paku uz Hainanu, un, kad es gribē ju to rezervē t nā kamajā dienā , es uzzinā ju, ka sala tikko ir slē gta un vienkā rš i nav laika taisī t. rezervā ciju un nosū tiet naudu. Tā tad mums bū tu vē l vairā k piedzī vojumu ar saraksti par naudas atdoš anu.

Kopumā daļ u no š ī gada veidojā m tikai bezgalī ga sarakste ar visiem dienestiem, kuriem izdevā s pie mums atcelt biļ etes. Tie bija 10 aviobiļ eš u pā ri, 5 autobusi un vienkā rš i nepieklā jī gs skaits viesnī cu, ieskaitot maksas un tā s, kuras nevar atcelt. Rezultā tā tika atgriezta pilnī gi visa nauda no visiem pakalpojumiem un viesnī cā m, un pat tā m viesnī cā m, kuras neatļ ā va atcelš anu, tika atgriezta nauda. Kopumā zaudē jā m 3 eiro par mazajā m komisijā m un ierakstī jā m lielu plusu par likmju starpī bu sev par labu. Kas tikai pastiprinā ja manu pā rliecī bu, ka ar atlaidē m var turpinā t pirkt biļ etes gadu. Lai tagad tiek atvē rtas tikai robež as.


Mums aug arī jauns ceļ otā js, kurš deviņ u gadu vecumā izvirza sev mē rķ us un, dī vainā kā rtā , veiksmī gi tos sasniedz. Piemē ram, nesen viņ š priecā jā s, ka ir Ē ģ iptē vairā k nekā es pē c skaita. Sā kumā mē s ar Daš u viņ am neticē jā m, jo ​ ​ viņ š ir kopā ar mums gandrī z visos kompleksajos ceļ ojumos. Bet tad Miš a uzgleznoja sī kā k visus savus braucienus un mums palika mē ma. Un viņ a pē dē jie izteikumi, kad viņ š pē c garš as ē d kaut ko pikantu: "Esmu gatavs ar jums lidot uz Ā ziju! ". Un, acī mredzot, viņ am ir ļ oti ž ē l, ka, kad viņ am bija nepilni divi gadi, viņ a vecmā miņ a mū s atrunā ja no viņ u aizveš anas uz Honkongu un mē s nodevā m biļ etes uz Infantu. Daž iem tā lajiem galamē rķ iem pat teicu Miš am, kurā vecumā viņ š pats tur lidos. Es, piemē ram, ļ oti vē los, lai Miš am bū tu pieredze “Darbs un ceļ o”, nož ē loju, ka man nebija tā das pieredzes. Es atceros, kā kursabiedrs, kurš lidoja saskaņ ā ar š o programmu, atgriezā s mū su institū tā , sā ka brī vi runā t pā ris angļ u valodā . Kopš tā s dienas es sā ku runā t tikpat pā rliecinoš i un brī vi kā viņ š . Pat ja nepareizi, bet ar to jau pietika ceļ ojumiem un darbam. Š eit pā rliecī ba pā rņ ē ma analfabē tismu. Tad mē s ar Daš u sā kā m apgū t angļ u valodas praksi tikai ceļ ojumos. Atceros, kā kā dreiz sapņ ojā m par tā lā m zemē m, kuras arī sen vairs nav. Turklā t, jo gaiš ā ks bija ceļ ojums, jo svaigā kas š ķ iet viņ as atmiņ as.

Tikko vakar bijā m visgrū tā kajā ceļ ojumā Dienvidamerikā , bet patiesī bā jau ir pagā juš i vairā k nekā.6 gadi! Un mē s sapņ ojam tur atgriezties vē lreiz. Diemž ē l ar dzī vi vienkā rš i nepietiek, lai atgrieztos visā s vē lamajā s vietā s, tač u ir iespē ja kaut reizi visu redzē t un atgriezties pie paš a labā kā ! Starp citu, sarež ģ ī tī bas ziņ ā Dienvidamerika ilgu laiku turē jā s absolū tā lī derpozī cijā , un vē lā k tā dalī ja pirmo vietu ar Ķ ī nu. Ja Dienvidamerikā grū tī bas sagā dā valodas barjera un fiziskais stress uz ķ ermeņ a, kā arī veselī bas problē mas augstuma izmaiņ u dē ļ , tad Ķ ī na ir izolā cija no komunikā cijas un tā pati nepā rvaramā valodas barjera. Ķ ī nu vajag ideā li plā not no Kijevas, un tad tikpat ideā li atkā rto, jo tur kļ ū dī ties nebū s. Un Dienvidameriku kopumā nav iespē jams pilnī bā izplā not lī dz mazā kajai detaļ ai, vismaz vilcienu un autobusu sarakstu trū kuma dē ļ . Bet, no otras puses, ja aizbrauc kaut kur uz Poliju, kur viss ir maksimā li vienkā rš i, tad emocijas jau rodas desmitreiz mazā k nekā no grū ti sasniedzamā Mač u Pikč u.

Salī dzinoš i nesen mē s izveidojā m sarakstu ar visā m vietā m uz planē tas, par kurā m mē s zinā m un kuras vē lamies redzē t. Tagad, papildus treš daļ as pasaules sasniegš anai, mums ir vē l viens sasniegums - mē s esam apmeklē juš i pusi no vietā m mū su sarakstā . Turklā t daudzas no atlikuš ajā m vietā m nav nemaz tik grū ti pamanā mas, bet gan sagrautas, to kā rta vē l nav pienā kusi. Bet esmu pā rliecinā ts, ka atjauninā tajā darba un ceļ ojumu formā tā jaunas vietas tiks atvē rtas biež ā k, un ceļ ojumi kļ ū s arvien garā ki. No sirds novē lam ikvienam pē c iespē jas vairā k ceļ ot, jo tas ir tik brī niš ķ ī gi!

Mū su statistika

  • Cik gadus esam bijuš i ceļ ā : 8 pilni
  • Kopē jais ā rzemju ceļ ojumu skaits: 62
  • Vislielā kais ceļ ojums: mē nesis Turcijā
  • Lidojumu skaits: 177
  • Populā rā kā valsts: Turcija
  • Pievilcī ba, ar kuru mē s lepojamies: Mač u Pikč u

  • Lielā kā daļ a ceļ ojumu gada laikā : 12
  • Dā rgā kais ceļ ojums: Dienvidamerika
  • Maksimā lais lidojumu skaits vienā ceļ ojumā : 12
  • Bī stamā kais ceļ ojums: Dominikā nas Republika
  • Mī ļ ā kā aviokompā nija: Emirā ti
  • Eksotiskā kais ceļ ojums: Zanzibā ra
  • Trash Trip: Central India
  • Mans mī ļ ā kais ē diens: Iskander Kebab
  • Tas, ko mē s jau esam redzē juš i

    Karnevā ls, ū denskritums, ledā js, vulkā na krā teris, virpulis, Mač u Pikč u, Tadž mahals, piramī das, tuksnesis ar kā pā m un mirā ž ā m, ā trvilcieni, lidojums ar gaisa balonu, Kapadokija, Pammukale, Kristus Pestī tā ja statuja, sā ls purvs , Universā lais atrakciju parks , Halongas lī cis, Fuš imi Inari svē tnī ca, Jeruzaleme, Firefly kolonija, Zaļ iš č iki upe, fjordi, termā lais ezers, Venē cijas kanā li, Eifeļ a tornis, Sagrada Familia, Lielais Ķ ī nas mū ris, Avatar kalni, dā rzi pie lī č a Singapū rā , š eihs Zajeds Moš eja, Petronas torņ i, Burj Khalifa, eksotiskas salas, Fudž i kalns, Nī la, rī su terases, krā saini kalni, kanjoni, bambusu mež s, melnā pludmale, Mulenrū ž a, koraļ ļ i un krā sainas zivis, pilis, piekā rtie bazalta stabi, baobabs.

    Kas mū s sagaida

    Vulkā ns ar lavu, ziemeļ blā zma, Stounhendž a, Pizas tornis, Kolizejs, statujas Lieldienu salā , maiju piramī das, kuģ u kruī zs, Disnejlenda, Halš tate, Ā frikas safari, Burning Man, lidojums ar helikopteru, Harija Potera pils, Kilimandž aro, Everests , Antarktī da, Arktika, geizeri, pasaules tū re, Meksikas ala, Lielais Barjerrifs, Ankorvats, Petra, Sanfrancisko tilts, Brī vī bas statuja, Lielais kanjons, Nā ves jū ra, Plitvices ezeri, Tibeta, Provansa, Bigbens, Bojara forts, Niagā ra Ū denskritums, Transilvā nija, Viktorijas ū denskritums, Tulpju lauki, anomā liju zona, Bermudu trijstū ris, Jeloustona, Lielais zilais caurums, Lohnesa ezers, stā voš i bazalta stabi, sniega motocikls, paraplā ns.

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums