Lieldienu augšāmcelšanās.

13 Aprilis 2018 Ceļošanas laiks: no 07 Aprilis 2018 ieslēgts 09 Aprilis 2018
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š oreiz gaiš ie Lieldienu svē tki sakrita ar maniem gaiš ajiem svē tkiem, manu dzimš anas dienu. Tika cerē ts, ka š ī nozī mī gā sakritī ba tiks svē tī ta ar Kristus Augš ā mcelš anā s un Dieviš ķ ā s Ž ē lastī bas sakramentu. Un mana dvē sele ilgojā s pē c kaut kā patiesi senlaicī ga, primitī va un noslē pumaina. Sā ku meklē t variantus un mū su Hersonas uzņ ē mumā atradu interesantu Lieldienu tū ri uz seno pilsē tu Č erņ igovu un Kijevu.

Tā tad, pirmā diena: sestdiena pirms Lieldienā m.

Izbraucā m no Hersonas 5:00, protams, agri, bet kurš agri ceļ as, lai nedod Dievs. 13:00 viņ i jau bija galvaspilsē tā , vispirms tika organizē tas pusdienas Budmo restorā nā , ļ oti pieklā jī ga vieta, pusdienas tika sakā rtotas pilnī bā nacionā lā s ukraiņ u virtuves stilā .

Tad mē s devā mies uz Teofā niju, lai noskatī tos Svē tā Panteleimona katedrā li un dzertu ū deni no svē tavotiem. Katedrā le izskatā s skaista, bet, manuprā t, nedaudz nož ē lojama.


Tā tika uzcelta 1905. gadā vī rieš u ermitā ž as vietā.

Atrodas Teofā nijas parka zonā , bet, tā kā daba tikai sā k mosties, zaļ umu un skaistumu neesam redzē juš i, izņ emot melno koku stumbrus un brikš ņ us. Manuprā t, vasara un rudens š eit ir ļ oti skaisti.

Parkā ir trī s avoti ar ā rstniecisko ū deni: skaistums, veselī ba un vē lreiz skaistums - vispā r, tur izrotā ts un lī dzi paņ emts mazgā ties svē tdienas rī tā pirms Lieldienu iesvē tī š anas, vakarā noteikti iemē rc ū denī jebkuru sudraba lieta.

Nā kamais mū su programmas numurs bija okeanā rija "Sea Tale" apmeklē jums. Akvā rijs ir skaists, un ir ko stā stī t, bet tas nav piemē rots stā stā par Augš ā mcelš anos, tā pē c par viņ u pē c.

Nu, braucam uz Č erņ igovu!

Č erņ igovā ieradā mies vakarā , apmetā mies viesnī cā Uyut, laba jauna viesnī ca, kaut arī nomalē , bet ļ oti tī ra, lielas plaš as istabas un garš ī gas brokastis.

Un mū s sagaidī ja senais Č erņ igovas simbols - Sv. Katrī nas baznī ca . Tā celta ukraiņ u baroka stilā par brā ļ u Lizogubu lī dzekļ iem.

Катерининська baznī ca

Sestdienas vakarā mums bija jā rī ko naudas vā kš anas ceremonija ar monē tu ar ciparu 5. Un kā dus vā rdus teikt, to uzzinā siet paš i, apmeklē jot Lieldienu tū ri. Nu mē s jau zinā m : )

Otrā diena: Lieldienu augš ā mcelš anā s jeb Č erņ igovas dā rgumi

Rī ts sā kā s ar Lieldienu sazvē restī bu, lai piesaistī tu lī gavas un apprecē tos.

No rī ta, saulei lecot, vajadzē tu pieklauvē t pie loga stikla un pateikt š ā dus vā rdus...(bet man to nevajadzē ja, tā pē c vā rdus neatcerē jos).

Es rī koju skaistuma un labklā jī bas ceremoniju. Pirms brokastī m visi izgā ja kā rtē jo "kristī bu" rituā lu un agri no rī ta devā s uz baznī cu uz iesvē tī bu rituā lu. Stingri saskaņ ā ar rituā lu viņ i iesvē tī ja visu, ko varē ja iesvē tī t, ieskaitot sevi, vecā kajā Pestī tā ja pā rveidoš anas katedrā lē . Š is ir vecā kais Kijevas Krievzemes arhitektū ras piemineklis, ko 1030. gadā dibinā ja Č erņ igovas princis Mstislavs Vladimirovič s.


Ir skaidrs, ka templis ir sens un tam nepiecieš ama rekonstrukcija, vismaz no ā rpuses, un iekš ā pat saglabā jies satriecoš s 18.  gadsimta ikonostā zs. Apskatā mas fresku paliekas, grebtas kora plā ksnes, kas liecina par tā s kā dreizē jo bagā tī go apdari. Un raksturī gi tas izskatā s kā Lieldienu kū kas (Lieldienu kū kas).

Svē tā s Apskaidroš anā s katedrā le.

Unikā ls arī ar to, ka tajā apglabā ts princis Igors, atceries no skolas programmas "Vā rds par Igora gā jienu".

Пам piemineklis kņ azam Igoram

Netā lu atrodas Koledž as ē ka , kas celta 1700.  gadā .

Templis atrodas <<> — pilsē tas vē sturiskā s daļ as centrā , skaistā s Desnas augstajā krastā . Tajā kā dreiz atradā s pilsē tas nocietinā jumu komplekss, bet tagad tajā uzstā dī ti 1.18. gadsimta č uguna bastionu lielgabali.

Č erņ igovas mū ris

Vietē jie pat izjoko par to: ja puisis nevē las satikties ar meiteni, viņ š ieceļ viņ ai randiņ u 13 ieroč os, ko meitene, protams, neatrod.

Patika vieta, skats no bastiona skaists, panorā ma tieš i uz Katrī nas baznī cu.

Š eit radā s vē lme atš ķ etinā t, jo Dievs pats pavē lē ja, un tam bija iemesls, pat divi iemesli.

Pē c atklā š anas ceremonijas devā mies uz citu unikā lu vietu - Jeļ etsas debesbraukš anas klosteri , kur saskaņ ā ar leģ endu kņ aza Svjatoslava valdī š anas laikā.1060. gadā uz egles. tika atrasta Vissvē tā kā s Jaunavas ikona. Jaunava. Princis uzskatī ja, ka tā ir lieliska zī me, un lika š ajā vietā uzcelt templi. Dievmā tes ikona ir viens no populā rā kajiem un pā rsteidzoš ā kajiem tempļ a pieminekļ iem. Klosteris man š ķ ita miera un klusuma oā ze, kurā , neskatoties uz svē tkiem, bija pā rsteidzoš i kluss, un es izbaudī ju tā atmosfē ru.

Єлецький Debesbraukš anas klosteris

Vē l viena unikā la baznī ca Č erņ igovā ir Trī svienī bas katedrā le .

Trī svienī bas katedrā le

To 11. gadsimtā dibinā ja viens no Kijevas Peč erskas Lavras dibinā tā jiem Entonijs Peč erskis. Bet katedrā le tika iznī cinā ta mongoļ u-tatā ru iebrukuma laikā un atdzima tikai 1649. gadā . Bet pilns Trī svienī bas katedrā les ansamblis ar zvanu torni, ē dnī cu un baznī cu uzbū vē ts 1679. -1695. gadā par Ukrainas hetmaņ a Ivana Mazepa lī dzekļ iem.

Пам piemineklis Ivanam Mazepam

Trī svienī bas katedrā le ir daļ a no kompleksa Trī svienī bas — Elijas klosteris . Baznī ca ir atvē rta visiem draudzes locekļ iem, un tagad ir slē gts Elijas klosteris, kas atrodas Baldas kalnos. Dodamies uz Boldina kalniem.


Iļ jinska klosteris ir vecā kā svē tnī ca Č erņ igovā.

Tā s alas daļ a ir vairā k nekā.300 metrus gara, tur atrodas pazemes svē to tempļ i.

Un virs klostera kalnā atrodas slā vu pilskalni Gulbyshche un Bezymenny.

Ільлінський klosteris

Kopumā Č erņ igova pā rsteidz ar savu senatni un oriģ inā lo arhitektū ru. Agrā k tā bija viena no lielā kajā m senā s Krievijas valsts pilsē tā m, tā ir aptuveni 1300 gadus veca! Tas ir pā rsteidzoš i, ko teikt!

Boldyna Hora ir sena pagā nu tempļ a vieta (templis ir pagā nu templis), kur Entonijs izraka savu pirmo alu. Tos sauc - Entonija alas , tajā s dzī voja vientuļ nieki mū ki, bet mums stā stī ja, ka visu gadu tajā s ir tikai 5 grā di, jo viņ i tur dzī voja g. š is mū ž ī gais mū ž ī gais sasalums?

Boldiņ as kalns

Болдина Гора

Š eit uz Boldina Gora mums bija jā veic š ā ds rituā ls: Lieldienu sazvē restī ba laimī gai dzī vei.

Lai to izdarī tu, no augsta kalna bija jā ripina Lieldienu ola ar vā rdiem, kurus neatceros, mā cē š os nā kamreiz.

Nu visi rituā li tiek veikti un es ļ oti gribu redzē t pilsē tu, no augstuma izskatā s ļ oti skaista Desna, kas, starp citu, joprojā m tur ledu.

Ричковий dzelzceļ a stacija

Š eit ir varoņ u aleja.

Пам uz atbrī votā jiem

Jā piebilst, ka Č erņ igovā tempļ u un klosteru senatne mierī gi sadzī vo ar mū sdienu alejā m.

Центр pilsē tas

Mums bija apskates ekskursija autobusā , kas mū s veda uz pilsē tas centru pa Miera avē niju, un, tā kā pē c š ķ irš anā s pagā ja ilgs laiks, visi devā s ē st.

Un te liels paldies Gaļ inai, pē c kuras padoma izvē lē jā mies brī niš ķ ī gu varenič nas iestā di "Pampered Galya", uz kuras ir pat zī me "Inspektors iesaka". Pasū tī ja daudz daž ā du ē dienu, lai izmē ģ inā tu. Man ļ oti patika restorā na interjers, labs ē diens, un galvenais - viss ir ļ oti garš ī gi un salī dzinoš i lē ti. Komū nijas cienī tā ji, es iesaku viņ u firmas tinktū ras viburnum (Crane), man patika.


Tā lā k, atceroties Matvijkas padomu, aizvedu visus uz "maigi dievinā to" kafejnī cu "Š arlote" pē c deserta, un man bija taisnī ba - kafejnī ca ir stilī ga, ļ oti atmosfē riska, deserti garš ī gi, laba kafija, tā pē c paldies par padoms!

Š arlotes kafejnī ca

Vispā r mā cī š anā s un degustā cija

Kopumā , pē tot un degustē jot Č erņ igovas š edevrus, es redzē ju maz no pilsē tas centra, un pē cpusdienā bija plā nots brauciens uz seno Sedņ ivas ciematu, kuru nevarē ju palaist garā m, jo ​ ​ tur atrodas unikā la ē ka koka arhitektū ra > Sv. Jura baznī ca , kas datē ta ar 17. gadsimtu, bet priesteris baznī cā mums stā stī ja, ka tai ir vairā k nekā.500 gadu.

Sedņ evs Č erņ igovai ir kā Carskoje Selo Sanktpē terburgai, sava veida satelī ts. Š is mā jī gais ciemats atrodas Sniv upes krastā . Sedņ evs iedvesmoja daudzus mā ksliniekus - š eit strā dā ja Tarass Š evč enko un Leonī ds Glibovs.

Un ceļ otā ji pā rsvarā dodas uz turieni, lai paskatī tos, kur risinā jā s filmas “Skropstas” notikumi, jo tieš i š eit, Svē tā Jura baznī cā , tika filmē tas Gogoļ a “Skropstas” un jaunkundze lidoja zem baznī cas kupola.

Mē s nebijā m izņ ē mums, un, protams, devā mies apskatī t š o š edevru. Baznī ca ir iespaidī ga, celta bez nevienas naglas, 35 metrus augsta, ar neparastu zvanu iekš ā , izskatā s pē c diezgan noslē pumainas vietas, pilna ar mistiku, noslē pumiem un senā m svē tvietā m.

Vieta ir ļ oti pā rpildī ta, kas izstaro labklā jī bu un siltumu. Pieskaroties koka sienā m, es negribē ju noņ emt rokas, bet es gribē ju stā vē t ilgi, ilgi un ne par ko nedomā t. Mums pat ļ ā va uzkā pt zvanu tornī un piesist zvanu, izsakot lolotu vē lē š anos.

Tas viss man atgā dinā ja sakramentu no pagā tnes, it kā jū s bū tu pā rcē luš ies uz pagā juš ajiem gadsimtiem.

Negribē ju iet no baznī cas, biju patī kami pā rsteigts, ka rituā liem nav cenas, var pasū tī t sorokustu un dot cik var, ja var, un ja nē , tad garī go pasauli.

Vē l viena Sedņ ivas apskates vieta ir Lizogubu muiž a, kuras tuvumā atrodas parks, kurā var apskatī t Tarasa Š evč enko iecienī tā ko atpū tas vietu. Joprojā m ir skaista lapene, bet nez kā pē c vieta bija pā rsieta ar sarkanu lenti, un mē s nevarē jā m tai pieiet.


Vakarā , iedvesmoti un atjaunoti, atgriezā mies Č erņ igovā . Nā kamajā dienā mū s gaidī ja Pirogovo brī vdabas etnomuzejs, bet par to nā kamajā siž etā.

Apsveicam visus gaiš ajos Lieldienu svē tkos un paldies senajai pilsē tai Č erņ igovai par viesmī lī bu!

Pateicos arī mū su Č erņ igovas gidiem Jevgeņ ijam un Tatjanai par ļ oti interesantajā m un informatī vajā m ekskursijā m!

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Екатерининская Церковь
Свято -  Пантелеймоновский Собор
Целебные источники Феофании
Свято - Преображенский Собор
Памятник Князю Игорю
Памятник Ивану Мазепе
Коллегиум
Черниговский Вал
Черниговский Вал
Елецкий Успенский Монастырь
Троицкий Собор
Ильинский Монастырь
Речной вокзал
Болдина Гора
Памятник Освободителям
Центр города
Кафе
Георгиевская Церковь в Седневе
Древний город Чернигов
Болдина Гора
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums