Ceļojumu kartes. Ukrainas zelta ceļi

02 Novembris 2020 Ceļošanas laiks: no 01 Oktobris 2020 ieslēgts 31 Oktobris 2020
Reputācija: +259
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kaut kas neredzē ja karantī nas beigas, un mū su ā rpustiesu sistē mas un valdī bas kursa dē ļ pē kš ņ i draudē ja tū ristu bezvī zu rež ī ma atcelš ana. Tā pē c ceļ oš ana uz Ukrainu ir viena no retajā m pieejamajā m iespē jā m, kā kaut kā izklī dinā t, pā rstartē t, izbē gt no paniskas runas no TV kastes. Š aubī jos, vai bū tu vē rts savus darbus izstā dī t tepat Ukrainā , tač u redzu, ka cilvē ki ir ļ oti maz informē ti par to, ko un kur apmeklē t, un, ceļ ojot vienatnē , biež i vien palaiž garā m cienī gas vietas marš rutā . Mū su valstī nekā dus "magnē tus" nevajag meklē t, mums jau VISS ir! Tas ir, ir uz ko skatī ties un par ko apbrī not. Visas detaļ as sī kā k neaprakstī š u (palī dzī bai Google), neapgrū tinā š u savus ceļ ojumus un iespaidus. Manā stā stā bū s tikai marš rutu pavedieni, konkrē ti objekti, kartes-shē mas - viss auto ceļ otā jiem.


Es neņ ē mu vē rā parkus - to ir daudz, tā pē c to caurbraukš anai varat droš i pievienot vē l vismaz trī s mē neš us (pastaigas tikai pa slavenā kajā m takā m man prasī ja mē nesi, un cik maznodroš inā to...). Tas ir viss, kas man jā redz mū su valstī .

Bagā tā kie tū risma marš ruti bija: Aizkarpati (19 dienas), Ivanofrankivska (18 dienas), Ļ vova un Ļ vova (16 dienas), Kijeva un Kijeva (12 dienas), Odesa un Odesa (11 dienas), Č erkasi (9 dienas). dienas), Hersonas (8 dienas), Č erņ igovas (8 dienas), Ternopiļ as (8 dienas), Poltavas (7 dienas) reģ ioni. Š ajos apgabalos jau varat braukt un apmeklē t unikā las vietas š ajos marš rutos, lai gan daž i pievedceļ i ir briesmī gi (ī paš i Č erkasu un Ternopiļ as reģ ionos).

Citos rajonos ir daudz sliktā k gan ar ceļ iem, gan infrastruktū ru, tač u ir ne mazā k interesanti apskates objekti.

Tač u ceļ i un serviss nav vienī gie š ķ ē rš ļ i iekš zemes tū rismam.

Pē c maniem novē rojumiem, lai veicinā tu ceļ oš anu Ukrainā un tū risma attī stī bu, pirmkā rt ir nepiecieš ams: ​ ​

1) Interneta akcija - katram objektam ir jā bū t atbilstoš ai un aktī vai lapai sociā lajā tī klā vai mā jaslapā (jū s bū siet pā rsteigti, bet ne visiem ir), ar kontaktiem, grafiku, cenā m utt. ; pats galvenais - uz visā m lapā m norā dī t KONTAKTI, GPS-punkti! ! ! ! !

2) Ceļ i, ī paš i radiā lie posmi-ieejas objektos, reklā mas stendi uz centrā lajiem ceļ iem pirms izbraukš anas uz unikā liem objektiem, bultas-zī mes paš ā s apdzī votā s vietā s.

3) Infrastruktū ra - pirmā s nepiecieš amī bas preces: tualetes, autostā vvieta, kafejnī cas/ē dinā š anas vietas, urnas, atkritumu savā kš ana un izveš ana, ū densvads/avoti un ī paš i kanalizā cija/ekoseptiskā s tvertnes.

4) Regulā ri (ne reizi gadā! )

) ekoakcijas, lai attī rī tu tuvā kā s teritorijas no poligoniem, gan vietē jie (piespiedu kā rtā primā ri piesā rņ o teritoriju, vienreiz sakopjot teritoriju - vairs neizmetī s atkritumus), gan tū risti-brī vprā tī gie. Izejmateriā lu un atkritumu izveš ana - uz fiksē tā % ienā koš o biļ eš u rē ķ ina.


5) Pā rredzama visā m pakalpojumu cenā m un samaksai par visiem š iem pakalpojumiem, izmantojot fiskā los fiksē tos vai portatī vos kases aparā tus / lietojumprogrammas klē pjdatoros, tā lruņ os utt. , ieskaitot agrī nu tieš saistes rezervā ciju ar samaksu un č eku (ī paš i dabas objektiem, ieejai / ieeja nacionā lo parku teritorijā , rezervā tos, tū ristu nometnē s, par kurā m samaksa parasti norē ķ inā s mež sargu kabatā s).

Eiropā pat gadatirgos no citā m valstī m tirgotā ji nā k ar pā rnē sā jamiem kases aparā tiem vai portatī vo datoru + printeri, un tas ir uz ielas!

Un mū sē jie ir spē jī gi rī kot tikai mī tiņ us pret kosmosa kuģ i, agrā k strā dā ja ar melno grā matvedī bu un ar algā m aploksnē s. Kā pē c iet biznesā , ja nevar pie kases nopelnī t un samaksā t balto algu? Un nesū dzē simies par nodokļ iem, komunā lajiem maksā jumiem, ī ri - Eiropā tie ir daudz augstā ki, un cenas attiecī bā pret izmaksā m tur ir zemā kas. Nezinu Ukrainā nevienu paziņ u, kurš bankrotē tu (ja vien nedzertu vai pazaudē tu visu), tieš i otrā di - banā ls pā rtikas kiosks atnes saimniekam auto gadā , dzī vokli 5 gados! Tas viss lielā mē rā saistī ts ar nodokļ u nemaksā š anu, lē tais vergs. piespiedu kā rtā nesamē rī gi uzpū stā m cenā m .

6) Obligā ta izmitinā š anas vietu kategorizē š ana un sertifikā cija, viesnī cā s ar vairā k nekā.10 numuriem privā tpersonas nav, tikai jur. personas un maksā jums ar kosmosa kuģ i, fiskā lie č eki.

Ir kļ uvis par normu reģ istrē t miniviesnī cas ar lī dz 10 numuriem, bet atlikuš ie 100 numuri ir "mū ž ī gā remonta" stā voklī , bet ir droš i aizņ emti visos numuros un pie kases, bez nodokļ iem un ekskursijā m. kolekcija. Atļ aujas ekspluatē t viesnī cu - tikai pē c visa istabu skaita nodoš anas ekspluatā cijā (pē c tehniskajā m pasē m) un kategorijas un sertifikā ta iegū š anas. Jū s nezinā t, kā aizpildī t un strā dā t ar zaudē jumiem - atstā jiet tirgu vai iegā dā jieties mazā ku objektu, dodiet vietu radoš ā kiem un radoš ā kiem viesnī cniekiem. Vispirms izstrā dā biznesa plā nu un nosaki mē rķ auditoriju, izdomā mā rketinga stratē ģ iju, iestā des priekš metu, atrodi savu niš u, atš ķ irī gu no citiem, un tikai tad ķ eries pie viesnī cu biznesa – bez tā tu izdegsi. Un tā tad viesnī cā s rentabilitā te bū s tikai pie cikliskā noslogojuma visa gada garumā par vidē jā m tirgus cenā m.

Vienreizē jas ieraš anā s un sezonalitā te mazā ka par 9 mē neš iem.


- Ceļ š uz nekurieni ir mū ž ī gā kadru mainī ba, nepiecieš amī ba taupī t uz kvalitā ti, pā rmē rī ga cena, kas noved pie degradā cijas un bankrota.

7) Bargu milzī gu naudas sodu ievieš ana par teritorijas, ū denskrā tuvju (ī paš i kalnu ezeru, kuros peldē ties AIZLIEGTS! ), smē ķ ē š anu, spontā nu stā vvietu un poligonu, vandā lisma piesā rņ oš anu ne tikai tū ristu, bet arī vietē jo iedzī votā ju marš rutos. .

8) Ekotū risma patruļ as (tai skaitā zirgu/velosipē du/kvadro), pielikums mež saimniecī bas kontrole (papildu vakances).

9) Tū ristu autostā vvietu, kempingu aprī kojums NPF objektu teritorijā (galdi, nojumes, urnas, pavards, avots/ū dens, tualetes, ī paš i mež os - parasta koka, kalnu nojumē s - kū dra, uz pludmales - bio (baktē rijas) / kū dra), kempingos un nometnē s - stacionā ras ar tekoš u ū deni)), apstiprinā ts š ā du autostā vvietu katalogs, apmaksā ts bivaks ar č eku; kalnu/sporta vairā ku dienu pā rgā jieni tikai pē c reģ istrē š anā s KSS un visu oficiā lo autostā vvietu apmaksas priekš apmaksas (pē c "patversmes"/"patversmes" principa Eiropā ), ar aizliegumu ierī kot nometni ā rpus biroja. autostā vvieta.

10) Rekonstrukcija, vismaz minimā lais kosmē tiskais remonts pirmā s nepiecieš amī bas precē m (jumts, logi, pamati, fasā de, temperatū ra muzejos un krā tuvē s) vai unikā lu, pussabrukuš u objektu konservā cija nā kotnei.


Ī paš i vē rtī gi ir sā kt saglabā t š ā das pilis: Ņ evicki, Serednjanski, Hustski, Dovgajevas, Kankovas, Starosiļ ski, Starokostiantiņ ivski, Klevanski, Ostrohski, Popova, Pņ ivski, Ternopiļ as apgabala pilis, pretē jā gadī jumā riskē jam Tarakan. tos pazaudē jot. Un š ā dos ī paš umos ir nepiecieš ams izveidot tematiskus muzeju-parku izklaides kompleksus ar attī stī tu daž ā du infrastruktū ru, kas bū s reģ iona pē rles: Bilokrynica un Vishnivets Ternopiļ as reģ ionā ; Dakhovskis un Š uvalovs Č erkasu apgabalā (nodoš ana Kultū ras ministrijai); Rumjanceva un Lizogubiva Č erņ igovas apgabalā (atjaunot Kač aņ ivku un Sokirinku); Zakrevskis un skudras apustuļ i Poltavas apgabalā ; Samč iki un Maliivci, Hmeļ nickas apgabals ; Dubetskoho-Pankeyevykh un Kurisove, Odesas apgabals ; Pervukhinka, Stary Merchyk un Sharivka Harkovas reģ ionā ; Obroshyne, Gredeliv, Brunickh, Count Badeni, Ļ vovas apgabals.

; Meringa (š ī ir avā rijas ē ka, bē rni steidzami jā pā rvieto), Š č erbatova, Č erņ atina, Voronovica, Vinnicas apgabals. Un tie nebū s atseviš ķ i objekti, bet gan atpū tas centri pie interesantā m un apmeklē tā m vietā m, proti, tur jau ir tū ristu plū sma, kas garantē projektu ienesī gumu. Ir steidzami jā aprī ko noliktavas Odesas muzejos, lai nepazaudē tu unikā lus eksponā tus. Mū sdienā s pat leģ endā ro Pidhirci pili nevar atjaunot, darbi it kā sā kuš ies, bet rezultā ti nav redzami, tas ir pā rā k garš . Š ā di projekti ir jā dara pamatī gi un vispusī gi, nevelkot finansē jumu uz gadu desmitiem, citā di tam nav jē gas.

11) Visbeidzot, ir nepiecieš ams atbrī vot arhitektū ras pieminekļ us no tā dā m iestā dē m kā : bē rnu skolas, internā tskolas, nometnes, tuberkulozes ambulances, psihiatriskā s slimnī cas. slimnī ca, admin.

25 no manis sarakstī tajiem marš rutiem var uzskatī t par patiesi "zelta", tie ietver tū ristu apmeklē tā kos un pieprasī tā kos marš rutus, tiem ir attī stī tā kā tū risma infrastruktū ra, vē sturiskā , dabas vai etniskā ziņ ā vē rtī ga, vizī tkartes valsts. Daudzas tū risma aģ entū ras piedā vā ekskursijas pa š iem marš rutiem vienā vai otrā interpretā cijā , biež i vien aprobež ojoties ar tikai 2-3 populā rā ko un apmeklē tā ko vietu apmeklē š anu 1 dienas laikā . Tač u jā saprot, ka tū rists nedē ļ as nogales tū rē uz divā m vietā m, pat unikā lā m, uz vienu dienu nedosies no Ukrainas Austrumiem uz Rietumiem (vai otrā di). Marš rutiem jā bū t vismaz 2-3 pilnā m ekskursijas dienā m, lai laiks ceļ ā no mā jā m uz galamē rķ i un atpakaļ nepā rsniegtu ekskursijas laiku, t.


pavadī t 2 dienas ar vilcienu/autobusu uz 1 dienu ekskursijā s (parasti dienas otrā puse ir sestdiena un pirmā svē tdiena) - NAV PAMATOTI, š ā das ekskursijas nepiesaista klientu uzmanī bu. Tū ristiem nepatiks arī vienas dienas ekskursijas ar vairā k nekā.6 stundā m ceļ ā un mazā k par 5 stundā m objektos (1 dienas ekskursijas ir aktuā las tikai tū ristiem no reģ iona, rā diusā lī dz 150 km). Tā pē c piedā vā ju vispilnī gā kos marš rutus katrā reģ ionā , ar interesantā kajiem objektiem jau zinā mu vietu tuvumā , ar kalnu takā m, virsotnē m un nat. parkus es neaiztieku (izņ emot Hoverlu un troš u vagonus). Treknrakstā norā du vietas, kuras pā rvadā gandrī z visas Ukrainas tū risma aģ entū ras/tū risma biroji, ti, standarta un populā rā s klasikas, visiem vienā das (sagaidiet lielu tū ristu koncentrā ciju sezonā /randiņ os).

Starp citu, katrā zonā var atpū sties nedē ļ u vai ilgā k, bet es esmu noteicis marš rutus tikai uz unikā lā kajā m vietā m un objektiem, neskaitot parastos pieminekļ us, tempļ us, novadpē tniecī bas muzejus, laukumus, iepirkš anā s centrus, kvestus istabas un vairā k. Tajā paš ā laikā iekļ auto objektu apskatei tiek atvē lē ts pietiekami daudz laika, lai tas nebū tu "galops", bet gan atbilstoš i ekskursiju akadē miskajai stundai (30 minū tes lī dz templim; 40 minū tes lī dz muzejam; 1 stunda un 20 minū tes lī dz lielajam muzejam / pilij / pilij). komplekss, brī vdabas muzejs, botā niskais dā rzs, klosteris, saimniecī ba / vī na darī tava ar degustā ciju, 3-4 stundas dendoparkiem, vē sturiskais km / stundā nolaiš anā s). Bet katra diena ir ļ oti noslogota, 4-6 mazi objekti/dienā , 2-3 lieli, no 7.00 lī dz 20.00. Visi marš ruti paredzē ti ceļ oš anai ar savu/ī rē tu auto, ē rtā k ģ imenei vai nelielai grupai lī dz 15 cilvē kiem.

Piezī me: kartē s melnā krā sā redzamas interesantas apdzī votas vietas un apskates vietas, “pē diņ ā s” - krā saini (vai vienī gie rajonā ) restorā ni/kafejnī cas, sarkanā – viesnī cas/ī paš umi.

Naktsmī tnes tika izvē lē tas pē c principiem: vai nu krā sainas (nav jā dzī vo, var pastaigā ties pa apkā rtni, apmeklē t restorā nu/spa/aktivitā tes – daudzas Zakarpatijas un Ļ vovas apgabalos), vai lielā kā s pilsē tā , vai labā kā apskatos, vai vienī gā rajonā - katrā reģ ionā savā dā k. Piemē ram, Č erkasu reģ ionā (marš ruti №15 un №20) pā rsvarā Green Tourism Estate un nelielas viesnī cas, viņ a atzī mē ja visu, kas ir, jo nav kur apmesties. Kartē s norā du visus tuvumā esoš os interesantos objektus, bet dienas rā mī ir tikai zemā k uzskaitī tā s vietas. Marš ruti un nobraukums diagrammā s - lineā ri vai radiā li.

"25 UKRAINAS ZELTA CEĻ I"

(no populā rā ka un aprī kota ar mazā ku)

/>

1. Jaremč e , VDP.


Izrā viens, Dovbuš a klintis, voljē ri - Mikuļ ič ina, alus darī tavas - Tatariv, Zhenetsky Huk ū denskritums - Bukovel , visu dienu (ziemas slē poš ana), Skansen, Dino parks, ū dens klubs pie ezera - Vorohta, Austrijas tilti, baznī ca no Kristus dzimš anas, tramplī ni — Hoverla , visu dienu, grā vis. grū tī bas pakā pe 3 / no 5, pē c laikapstā kļ iem, maijs-oktobris - Verhovina , Hutsuļ u reģ ions, kameru etno-muzeji (apmē ram 12 gabali, ir teā tra, tematiskā s, vakara ekskursijas), forele, raftings (vasara) ), Alpu siera audzē tavas (vasara), vismaz 1 diena - Krivorivnya (agrā k - ukraiņ u inteliģ ences "dacha"), muzeji, Kolyada - Yavoriv, ​ ​ slē potā ji, Eco-forele, Hutsul siera fabrika. 5 dienas, nakš ņ oš ana Vorohtā (3 naktis, radiā lie braucieni lē tā ki nekā Bukovela un Jaremč e, ir hosteļ i, kempingi, kempingi, ī paš umi) un Verhovinā (3 naktis, plostoš anas kempingi, viesnī cas, ī paš umi).

/>

Marš ruts ir daļ a no lieliskā marš ruta "Karpatu zelta gredzens".

Galvenie ceļ i ir saremontē ti, arī iepriekš briesmī gais Vorohta-Verhovina posms, radiā lā s iebrauktuves nav (kur paliek nauda Hoverlas kontrolpunktam??? ). Kas attiecas uz pā rgā jieniem: noteikti ņ emiet lī dzi vietē jos gidus, nenovē rtē jiet par zemu kalnus, viņ i nepiedod kļ ū das un nolaidī bu. Bet, ja orientē š anā s sportā esi guru, tad joprojā m atceries kalnu tū rista pamatnoteikumu: ja nav laika uzkā pt virsotnē pirms 13.00 (novembris-janvā ris - lī dz 12.00), kā piens jā atliek uz š odienu. un dodieties atpakaļ , lai noķ ertu gaismu. / pirms laikapstā kļ i pasliktinā s, lai pazeminā tos. Es ī paš i nesaprotu tos, kas startē pē cpusdienā - vai tu esi normā ls? ? Visi kā pumi jā veic lī dz pusdienlaikam! ! ! !!

Ja no rī ta ir pē rkona negaiss - plā nojiet alternatī vu atpū tu nevis kalnus, labie Karpatos ir ko darī t bez kā pš anas, vairā ku dienu pā rgā jienos noteikti plā nojiet dienas un rezerves dienas.

/>

Ņ evicka, pilsdrupas - Už horoda , Pils, centrs, Rotundas templis, Kaļ ķ u aleja, sakuras aprī lī , gastronomija - Ņ iž ne Solotvī ne, Derenivkas dendrā rijs, Sudraba pirtis, Sakuras, kalnrū pnī ca. ū dens - Rakoshine, klosteris un siera fabrika - Vidus, templieš u pils drupas, vī na darī tava Leanka - Chinadiyevo, pils Shenborn (Karpati) , Sv. Miklos pils (ir nakts ekskursija) - Mukachevo, pils Palanok (ir nakts ekskursija), centrs, sakuras, "Zosu ceļ š ", ķ eltu pagalms, etno-inn Credence (grupā m - prezentā cija), Medus nams, gastronomija - Kosin, termā lā s pirtis Kosino, Akvaparks (vasara) , visu dienu - Yanoshi, Wine House, Dino Parks — Beregovo / strong>, Č izai pils, Vī na muzejs.

4 dienas, nakš ņ oš ana Mukač evo (radiā li ē rta).

/>

Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka sezonas karantī nas laikā Kosino kompleksā apmeklē tā jiem ir atvē rts tikai akvaparks (vasarā ) un viens termā lais baseins (ar celtni).


Visi pā rē jie baseini, restorā ns un Royal Baths - tikai tiem, kas dzī vo viesnī cā "Ivancho Birtok" (tagad no 14.09 - Pirtis un citi baseini ir pieejami). Un, lai gan daudzi ir saš utuš i, š ī ir pareizā prakse droš ai viesnī cas viesu atpū tai.

/>

3. Kijeva , UNESCO Lavra, Vē sturiskais centrs, vismaz 1 diena - Suholuchcha, rezidence - Dymer, Zoo "12 mē neš i" / vai Ranč o "Kozadoevo" - nov. Petrivci, Mež ihirijas rezidence - Č ernobiļ a, visu dienu - Vel. Dmytrovychi, Osloff ē zeļ u audzē tava - Gorbovič i, Jiffy Snail Farm - Yasnogorodka , Strausu ielejas ferma un vī na darī tava - Buzova , Ukrainske Selo - Motyzhyn, Dobropark < / strong> (vasara).

4 dienas, nakš ņ oš ana Kijevā , labajā krastā .

/>

/>

4. Gastroekskursija "Vī na un garš as ceļ š " Ukr. Besarā bija " .

Odesa , Katakombas, Opera, Pilis-muzeji, Kā pnes, krā sainas tematiskas ekskursijas un restorā ni, vismaz 1 diena - Jaunatne, Etnoparks "New Vasyuki" - lī č i, pludmales (vasara) - Priberezhne, jā tnieku klubs Marathon - Shabo, kafejnī ca Shabsky Dvorik, Vī na centrs , Eiropas siera fabrika, Chateau Lakarin (franč u vī ndaris) - Tarutyn rajons, Frumuš ika-Nova, etno-eko komplekss "Besarā bijas ciems" , Lauku sē ta, Gagauza, visu dienu - Kuļ evč a, Brī numainā s ikonas - Belgoroda-Dņ estra, Akermana cietoksnis , Sv. Suceavas pirts (atpakaļ ceļ ā ) - Bilyaivka, Dņ estras deltas nacionā lais parks "Ukr. Amazon "(vasara), Š evč enko vī na darī tava. 4 dienas, naktis Odesā un Frumuš ikā .

/>

/>

5. Khotyn, Cietoksnis - Zavallya, krā sns.

Atlantī da (ar gidu kombinezonā , ekstrē mi marš ruti) - Kamjaneca-Podiļ ska, visu dienu, Cietoksnis (ir nakts tū re), keramika, Vecrī ga, retro festivā li, baloni, kanjons . Smotrich - ciems

Mute, kajaki / laivas uz cilvē kiem. Dņ estra (vasara) - Subič a, krā sns. klosteris - Bakota, krā sns. klosteris, spē ka vieta (ziemā alu klosterus var aizstā t ar ekskursiju pa Č erņ ivciu, UNESCO universitā ti, centru, tautas festivā liem un ballī tē m). 3 dienas, nakš ņ oš ana Kamiankā (radiā li ē rti).

/>

/>


6. Vecais ciems, Ostrozkas pils drupas - Svirzh, grā fa Zetnera pils ("Trī s musketieri") - Univ, Lavra - Zolochiv, Sobieski pils , Ķ ī nieš u pils, Ravelin kafejnī ca - Pidhirtsi , Koniecpolski-Zhevuski pils, Alķ ī miķ a Dungeon, Pidkamin baznī ca, Velna akmens, Dominika.

klosteris - Olesko , Dynylovych-Ž evusky pils, etnorestorā ns Hridnica / vai Zem pils - Yabluniv, Gliemež u un varž u ferma. 2 dienas, nakts Zoloč evā .

/>

/>

Kardaš inka, "Tavria Farm", dienvidi, piektdiena-sv. , amatniecī ba - Gola Prystan, etno muiž a Č aika, ezeri Bobrove un Solyane, krastmala, arbū zi, arbū zi, vī na darī tava un gliemež i "Klara Marsala" - Skadovska - Dzharilgach sala < / stiprs> «Ukr. Maldī vija ", puse dienas - Obloy, karstais avots, pirts, kazu ferma - Radenska, Oļ eš kovas smiltis, puse dienas - Izklaide , muiž as drupas un kņ aza Trubetska vī na darī tava - Oleshki / Saga , Joda ezeri, eko kompleksi, Jā tnieku klubi visu gadu (Grand Prix, Bucephalus, Oleshya Tale, Milky Well) - Herson, tematiskā s ekskursijas, Kurin vī na darī tava - Askania-Nova, visu dienu. 5 dienas, nakš ņ oš ana Skadovskā un Hersonā . Sezonas sezona aprī lis-novembris.

/>

/>

Guklivi, Svē tā Gara baznī ca - Pylypets, Shipit ū denskritums, troš u vagoniņ š Gimbas pilsē tā , Polonyna Borzhava (slē poš ana ziemā ), paraplā ns (vasarā ), Tea Suriya - Synevyrska Polyana, ezers. Synevyr, Vilku ieleja, Strausu ferma, etnobū das — lpp.

Synevyr, Arpad Line, Bear Center - Soimy un Kelechyn, min. avoti - Koloč avas ciems-muzejs, visu dienu, bunkurs, forele, brī vdabas muzejs, min. avoti, izrā des grupā m, krokusi martā , gastronomija. 3 dienas, naktis Pylypets.

/>

/>

9. Khust, pilsdrupas, Strausu ferma - Kireshi, Narciš u ieleja maija sā kumā - Velyatino , termā lā s pirtis "Warm Waters" (paš laik tiek rekonstruē ta) / vai Krasts , termā lā s pirtis "Lark" - Vyshkovo, Pablo Brewery - Shayan Resort, min.


avoti, Siloam ezers - Bushtyne, stores un foreļ u audzē tava, fazā ni, zelta auglis - Steblivka, bifeļ u ferma - Iza , vī nogulā ju auš anas centrs, Baranoves siera fabrika - Lipcha , Briež u gliemezis Lauku saimniecī ba - Nyzhne Selyshche, Siera fabrika, Gliemež u audzē tava, Green Grove Farm, Opryshka Ethno-Hut (grupā m - spē le). Nepā rtraukta gastronomija un iepirkš anā s. 3 dienas, naktis Š ajanā .

/>

/>

/>

11. Kū rorts Truskaveca , centrs, sū kņ u telpa, Pidhirya parks, foreļ u mā ja "Zvejnieku mā ja" - Nahujevychi, ī paš ums I.

Franka - Drohobych, Rā tsnams (ir nakts ekskursija), UNESCO Svē tā Jura baznī ca, Sā ls fabrika (vienī gā Ukrainā ) - Poč ajevič i / Vasara, Merinosu ferma - Skhidnica, min. avoti, gaisa balonu lidojumi (vasara) - Urich, Tustan Fortress - Stryi, muzeji - Ungā rija, Mukko Farm - s. Pidhirci, Brunickas ī paš ums, narcise "Cerī bu lauks" - Myrtyuky, Vectē va aptieka - Rozgirche, Klinš u klosteris, ekoferma - Morshyn kū rorts, Resort Park, sū kņ u telpa - Goshiv, klosteris - Bubnyshche , Dovbush Rocks , Roks . 4 dienas, nakš ņ oš ana Truskavecā (2) un Morš inā (2).

/>

/>

12 . Ļ vova, visu dienu, UNESCO vē sturiskais centrs, Opera, nakts teā tra ekskursijas, krā saini tematiskie restorā ni, gastronomija - Zhovkva , Ž olkevskas pils, Forge muzejs, Vasiļ evska klosteris, UNESCO templis - Krekhiv , klosteris - Maidans, ekokomplekss "Magic Lakes" (slē poš ana ziemā ) - Salnychka, Gliemež u un č ū sku ferma - Vel.

Luben, vecā kais spa kū rorts, sē rū deņ raž a avots, Obroshyne parks, Arhibī skapu pils, Ž orņ iskas parks, Domazhyr Bear Center - Stradch, krā sns. klosteris - Ivano-Frankivsk, Dabas muzejs, eko takas Roztocze, Yaniv ezers, UNESCO dabas mantojums. 3 dienas, naktis Ļ vovā (radiā lā izbraukš ana).

/>


Ļ vovā neapmetieties ziemeļ u nomalē - tur ir labi zinā ms poligons Hrybovychi-Bryukhovychi + kapsē ta (vajadzē ja padomā t, novietot poligonu pie slavenā kā dreizē jā termā lā kū rorta Brjuhovič i - tagad tas ir nav minē ts, visi saplē sti) akas pamestas, bet lepnums un PR pilnas bikses un kabatas).

/>

13. s. Buki, dzimis kanjonā . Tikič as kalns - Ž aš kovs, Jā tnieku klubs - Viš kivske, ferma Zelta fazā ns - Galayky , kazu mazuļ i - Legedzino, Tripillia kultū ras muzejs - Umaņ a, Sofijivkas dendrā rijs , kaps no Nachman, Mus.

strū klaka, apgaismojums "Nova Sofiyivka", baziliā ņ u klostera cietums. 2 dienas, 2 naktis Umanā (radiā lā izbraukš ana).

/>

/>

Poltava , Kaujas lauks, Vecmā miņ as pagalms, Soroč inska jara (ziemas slē poš ana) - Abazovka, Alus un mē ness muzejs - Opishnya , Keramikas darbnī cas, etniskie kompleksi, Borš č a festivā ls (augusts, viss borš č a veidi) - Vel. Budiš č a, Ukrainas muzejs kā zas ar lugu - Dykanka, Ceriņ u birzs (maija sā kumā ), Ozoli, templis - Proni ferma , luga ar Gogoli, Š inoku. 2 dienas, nakts Poltavā .

/>

/>

15. Č igirins , B. Hmeļ ņ icka rezidence — sestdienas , templis, akas — Zernolande, etnobrī vdabas muzejs, kalns — Atamana trakts, avots Ž ivuns — Cold Yar , Motroņ inska klosteris, Buda – Kamjankas ferma, Puš kina un Č aikovska muzejs, Tjasmī na kanjons. 2 dienas, naktis Medvedivkā / Budas ciematā .

/>

16. Pryluky, Gustyn klosteris - Sokyryntsi, Galagan ī paš ums, degustā cija.

"Biš kopī bas" zā le - Trostjaneca, dendrā rijs Skoropadsky - Kachanivka , Tarnovsky ī paš ums - Petruš ivka, etnokomplekss "Piekū nu ferma", gastronomija - Ichnia, Nacionā lais parks, eko takas. 2 dienas, nakts hostelī Kachanivka / etno-ferma.

/>

/>

17. Gastro-ekskursija "Vī na un garš as ceļ š " Ukr. Besarā bija ". ar. Strumok, vī na darī tava V. Petrovs - Primorskoe, Brynzarnya "Kuba-Daleko", pludmales - Vilkove , "Ukrainas Venē cija", "0km", Lipovany, Monastyrske pagalms », Gastronomija , vī ns Novak - Art. Nekrasivka, Struves loks, Tatā ru sala (bifeļ i) - Safyany, Besarā bijas gliemež u audzē tava - Izmail, muzeji, Vinaria vī na pagrabs - Orlivka, Buffalo Farm - Krynychne, Kolonist Winery, Bolgari - lpp. Samts, lielā kais ezers.


Yalpug, vī na darī tava Villa Tinta - Bolgrada, krogs "Balkā nu ē dieni" - Tabaka, siera fabrika "Dā sna apkā rtne". 4 dienas, naktis Vilkovo (1) un Izmailā (3). Nepā rtraukta gastronomija un iepirkš anā s.

/>

/>

18. Kū rorts Myrhorod , parks, skulptū ras, sū kņ u telpa - Dibrivka, Zirgu fabrika, koumiss - Mgar, klosteris - Vovnyanka, Blonsky siera fabrika - Velyki Sorochyntsi , Sorochyn gadatirgus lauks (gadatirgus 18. -24. augusts), Gogoļ a muzejs, Etno-ciems (teatrā ls. Ekskursija "Vakariņ as ar Gogolu"), gastronomija - lpp. Pokrovske, Khatky ciems, Koroļ enkovas dachas rezervā ts, radoš ā s inteliģ ences satikš anā s vieta - Gogolis, teā tra ekskursijas Gogoļ a muiž ā (ir arī nakts). 3 dienas, naktis Mirhorodā .

/>

/>

Č erņ igova , vē sturiskais centrs un alas, puse dienas - Sedņ evs, ī paš ums Lyzogubiv (agrā k - radoš o cilvē ku tikš anā s vieta), Š evč enko liepa, Temple-Viy, jā š anas klubs - Sosnicja, Dovž enko muzejs - Mezin, Arheoloģ ijas muzejs , Mezinska Š veices nacionā lais parks, eko takas un kajaki - Viš enki, Rumjanceva-Zadunaiski muiž a - Baturyn , muzeji, visu dienu - Ņ iž ina, tempļ i, "Pasta stacija" - Beremitske dabas parks - Nat. Zalissia parks, rezidence. 4 dienas, naktis Č erņ igovā un Baturinā .

/>

/>

20. Horodiš č ia, Guļ aka-Artemovska muzejs - Vilš aņ a, Š evč enko muzejs - Š evč enko - Budiš č e, Engelharda muiž a, Ozoli - Morinci , Š evč enko muiž a - Stebļ ovs, Neč uja-Ļ evicka muzejs - Korsunas-Š evč enkovskis, b. Lopuhina pils Ros, ceriņ i maijā - ar. Glushky, zemnieku saimniecī ba "Kizonka" - Kaniv , Tarasova gora. 2 dienas , nakts Morinci etnomuiž ā s

/>

/>

/>


22. Onyshkivtsi, avots Sv. Anna, kristā mtrauks - Belokrynica, grā fa Voroņ ina pils - Kremenec , Bonas kalns un klosteri, Bobsleja trase - Viš ņ eveca, Viš ņ evetskas pils-pils - Vel. Berezhtsi, Dieva kalns - ar. Istaba, Virļ as zivju dī ķ is - Poč ajevs , Lavra un Skitija. 3 dienas, naktis Kremenecā , Panorā mas kompleksā .

/>

/>

Lumshory , sē rū deņ raž a avoti, Chans un ū denskritumi - Pereč ina, Siera fabrika, Pakavs kafejnī ca - Zarichevo, Lemko muzejs (grupā m - izrā de) - Velykyi Bereznyi, UNESCO neapstrā dā ti mež i - Princese, vieta Meteorī ta kritums (glabā jas Vī nes Dabas muzejā , Austrijā ) - Sā ls, min. avoti, Arpad Line - Stuzhitsia, ozoli - Už oka, UNESCO templis, min. avoti, pā reja, Sjanas un Uzas upju avots. 3 dienas, naktis kū rortā "Krasija" ar. Tornis (ziemas slē poš ana).

/>

Atcerieties - Karpatu č uguna vannu dziedinoš o efektu var iegū t tikai vannā ar minerā lū deni ar sē rū deņ radi (Lumshory, "Zelta forele" / Korostov, "Magurka" / Verkhovyna). Visi pā rē jie Chans varianti ar neminerā lū deni un augu uzlē jumiem, ē teriskajā m eļ ļ ā m utt ir tikai liela karsta vanna.

Turklā t tikai sē rū deņ radim piemī t antibakteriā las ī paš ī bas, tā pē c ir grū ti uzņ emt kaut ko dermatoloģ isku (bet pē c visiem noteikumiem Chan pirms pildī š anas ir jā sadedzina uz uguns). Turpretim, peldoties vannā s ar tī ru ū deni, pē c katra apmeklē tā ja/grupas ir rū pī gi jā dezinficē vanna (atš ķ irī bā no peldbaseiniem - dezinfekcija ar tabletē m kubliņ ā s netiek veikta), tā pē c skaties, kā tā tev tiek sagatavota!

/>

24. Lucka, Lubartas pils, vecpilsē ta (vasarā notiek teā tra un vakara ekskursijas), Ikonas muzejs, Skansen Rockini, jā š anas klubs Cloverland - Klevan, Mī lestī bas tunelis < efekta tunelis maijs-oktobris ) - lpp.

Lucka - marš ruts №24 - №22 - №6 - №12 - №11 - №2 - №23 - №8 - №9 (+1 diena atpū tai un SPA Š ajanā / Veļ atino / Beregovo) - №1 - №5 - №13 - №21 - №20 - №15 - №3 - №19 - №16 - №18 (+ 1 diena atpū tai, SPA, procedū ras Mirhorodā ) - №14 - (25 - №10 - №7 - № 4 - №17 - finiš s m.

Odesa = 78 dienas + 2 papildus. brī vdiena.

+8 dienas lielā m pā rvietoš anā m:

1) Morshin-Mukachevo (ar troš u vagoniņ a apmeklē jumu V. Verkh kalnā , bū diņ u Mokhnach, kazu audzē tavu Divas Katrī nas Slavske, atpū tas zonu (vasarā ) vai modernu slē poš anu (ziemā ) Play kū rortā ) ,

/>


2) Shayan-Vorokhta (ar Solotvino ezeru apmeklē jumu (vasarā ), Eiropas centru un Kolybas muzeju biznesā , Tsypa alus darī tavu un kalnrū pniecī bas avotus Kvasī , UNESCO templi Jasinā , Dragobratā (slē poš ana ziemā ). )), >

/>

3) Verhovina-Kamyanets (vasaras apmeklē jumi: Sheshorsky ū denskritumi, Pysanka muzejs Kolomijā , UNESCO universitā te Č erņ ivcios; ziemā marš ruts bū s: "Sv.

Mikolajs ”, Migovo slē poš anas kū rorts, Universitā te un tautas festivā li Č erņ ivcios),

/>

/>

4) Kamyanets-Podilskyi-Uman (ar vasaras apmeklē jumiem: Malievetsky ū denskritums, Medž ibiž as cietoksnis, Sv.

Onufria, Pirogova ī paš ums Vinnicā , Roshen strū klaka; ziemā : Medž ibiž a, Pirogova muiž a, muzejs-pils Voronovicā )>

/>

5) Č erkasi-Kijeva (ar Plikā kalna (Rž iš č iva), Krasukhas kalna (Vitač eva), parka "Senā Kijeva" (Kopač ova, izrā des sestdienā s-sv. 13.00-21.00, darba dienā s bez plkst. 10.00-18.00) ), Manufaktū ra; vai arī varat doties uz kreiso krastu, apmeklē jot Perejaslavas rezervā ta muzejus un zemnieku saimniecī bu "Kiev Askania"),

/>

6) Harkova-Zaporož je (ar Petrikivkas (etnocentra, Galuš kivkas ciemata) apmeklē jumu); Elizavetivkas Zilais ezers (ziemas pastaiga ap Dņ epru); Kodakas cietoksnis, Aquazoo Petrol).

/>

7) Berdjanska-Gengorka (ar pludmaļ u, karsto avotu, sā lsezeru apmeklē jumu uz Arabata bultas / vai laivu uz Birjuč as salu Genič eskā ),

/>

8) Hersona-Odesa (ar Jū ras spē ku muzeja, zooloģ iskā dā rza apmeklē jumu, Slivino vī na darī tavu Mikolajivā , Olbia Ponty Parutynā , Svitlytsia Lastivka siera audzē tavu Vizirkā / vai laivu Kinburn kā pā Oč akovā ).

/>

Pā rvietojoties no Kremenecas uz Zoloč evu, marš ruts bū s š ā ds: Kremenece - Pidkamina - Jabluņ iva, saimniecī ba - Olesko, pils, pusdienas - Pidhirci - Zoloč iva, nakts. Otrā diena: Zolochiv, pils - Univ, pusdienas ē damistabā - Svirzh - Old Village - Ļ vova. Pā rceļ oties no Zaporož jes uz jū ru: Horticja - Vasiļ ivka - jauns ceļ š - Berdjanska. Otrā diena: Berdjanska - Melitopole - Mirne - Genhirka, nakts. Treš ā diena: Gengorka - Askania-Nova - Skadovska.

+2 dienas, lai ierastos sā kuma vietā un pā rvietotos mā jā s.


Tā dē jā di TRĪ S MĒ NEŠ OS (90 dienā s) jū s varat uzzinā t un izprast Ukrainu (18 reģ ioni, 14 reģ ionu pilsē tas-centri), tā s vē sturi, kultū ru, tradī cijas, mū sdienī gumu.

Starp citu, savulaik Krimā reģ istrē ju savus Zelta marš rutus. Tā tad, lai apceļ otu visu pussalu, apmeklē jiet unikā lā kā s vietas, dabas objektus, oriģ inā los muzejus, vī na darī tavas, pilis, terrenkur (bez kalnu takā m ir oficiā las. Apmē ram 200gab. ) - Nepiecieš amas 80 nepā rtrauktas aizņ emtas dienas "no rī tausmas lī dz saulriets. Vai jū tat atš ķ irī bu - visa Ukraina 90 dienā s (vai 180, ja visos stū ros), un tikai Krima - 80 dienā s (Krimas apgabalā vidē ji nedaudz vairā k par vienu Ukrainas reģ ionu) ? Un tas ir man, lai saprastu, kā du teritoriju mē s padevā mies bez cī ņ as. Ceru, ka kā dreiz, gļ ē vai ukrainiete. varas iestā des 2014. gada pavasarī un referenduma dalī bnieki par to atbildē s, nu, un pieauga. ļ aunais punduris ar paš u Napoleona-Hitlera kompleksu...

Ī ss vē rtē juma skaidrojums

Tie ir ļ oti bagā ti ar vē stures pieminekļ iem, unikā lā m dabas vietā m, tač u š obrī d tū ristu vidū nav tik populā ri vairā ku iemeslu dē ļ . Piemē ram:

Marš ruts №17 (Besarā bijas gastronomija) ir ne mazā k interesants, bagā ts un krā sains kā marš ruti №2 un №9 Aizkarpatijā . Bet tagad Ismaē las nomales nav tik populā ras, vē l nesen nebija ceļ u, tagad uztaisī ja centrā lo, daž as ieejas joprojā m gribas labā k. Bet paradoksā lā kā rtā ar valdī bas atbalstu Besarā bijā tika izveidota ekskursija. marš ruts "Vī na un garš as ceļ i", ir pat vietne ar objektiem, bet neviens neko nereklamē un nereklamē (starp citu, objekti vietnē ir norā dī ti bez adresē m !! ! - Tu nopietni ? ? kā tū rists vajadzē tu tos atrast??? ).

Kamē r Transcarpathia tikai gatavojas izveidot lī dzī gu marš rutu, un tū risti jau sen ir izjā des uz visiem objektiem bez valsts. atbalsts un biedrī bas, uz sliktiem ceļ iem. Banā ls "sarafā nu radio", dabas skaistums, medicī nas resursi, attī stī ta tū re

. infrastruktū ra (viesnī cas, kafejnī cas, termā lā s pirtis, dendrā rijs, fermas, vī na darī tavas, teā tra ekskursijas, festivā li) - tirdzniecī bas dzinē jspē ks.


Marš ruts №23: briesmī gi ceļ i-iebraukumi, bez reklā mas internetā , daudz dabisko atkritumu. Lai pā rvaldī tu to paš u - uztaisī t izgā ztuvi katrā Arpad lī nijas bunkurā ! Vietē jos dupš us vajag pē rt, lai sestdienā s brauktu, jo tū risti tur ir reti, kur tad atkritumi? ? .

Tač u marš rutā ir DIVAS UNESCO VIETAS (atkal, internetā nav reklamē tas), ir pietiekama infrastruktū ra (kafejnī cas, viesnī cas, slē poš anas kū rorti), izstrā dā tas un ierī kotas eko takas (drī zā k UNESCO prasī ba), iespē ja pasū tī t gidu. vadī tā js (uzhanskas nacionā lā parka birojs V. Bereznijā , ir pat laba vietne, bet nav reklamē ta).

Tā pati problē ma marš rutā Nr. 8: Koloč avas apkaimē ir ļ oti gleznains Olš ansko (Tereble-Rikske) ū denskrā tuve, kas man atgā dina Lacul-Roche ezeru Rumā nijā , tikai koku galdu vietā pielī p. ā rā no ū dens, lū k - plastmasas pudeles izlī duš as ā rā . Viss ū dens audekls ir nosē ts ar pudelē m un atkritumiem - tas ir ļ oti š ausmī gs skats, š ausmas ir tas, ka š ī ir ū denskrā tuve, kas baro visus rajona ciematus (labi, ka tajos vē l ir daž i avoti)! Un vietē jie sū dzas, kā pē c tū rists nebrauc, jo Koloč ava ir ciems-muzejs.

Atš ķ irī bā no marš ruta №23 — marš rutam №25 nav pamata infrastruktū ras (izņ emot Harkovu), ar tā diem paš iem š ausmī giem ceļ iem-iebraukš anas vietā m, uz zemes nav ne vietņ u, ne ceļ vež u, un ceļ vedi var pasū tī t tikai Harkovā . , tur un organizē ceļ ojumu. Ekskursijas pa marš rutu tikai organizē tā m grupā m pē c pasū tī juma.

Bet, ja veicat objektu, ceļ u kosmē tisku rekonstrukciju, izdaiļ ot teritoriju, vadā t teatrā las ekskursijas ī paš umos (ļ aujiet viņ iem mā cī ties Gogoļ a muzejā un Mukač evas pilī ), atveriet krā sainas tā laikmeta kafejnī cas (mā cieties no restorā niem Ļ vovā , Už gorodā , Odesā ), veicinā t informā ciju - viņ š var kļ ū t par Harkovas apgabala pē rli.

Ļ vova un tā s apkā rtne savulaik bija ļ oti populā ra, ī paš i poļ u vidū.


Bet es viņ u ieliku 12. vietā arī viņ u stulbumu dē ļ - tik daudzus gadus neatrisinot atkritumu izveš anas problē mu un "raujot" to pa valsti - bezkaunī bas un nolaidī bas virsotnē . Tas atbaida tū ristus, grauj Ukrainas reputā ciju kopumā ā rvalstu viesiem. Neskatoties uz visu statistiku, kas liecina, ka Ļ vovas apgabals ir visvairā k apmeklē tais pē c Kijevas, infrastruktū ras un tū risma attī stī bas ziņ ā tas ir iestrē dzis 2000. gadu sā kumā.

Piemē ram, marš rutā "Zelta pakava pilis" nav ne gudru restorā nu, ne viesnī cu, ne ceļ u, ne slavenu festivā lu, tematisku ekskursiju. Ļ vovā vē rtī ga ir tikai Rynoka laukuma teritorija + 1 km rā diusā no tā - š ajā pilsē tā nav nekā cita, ko darī t. Truskavecā , neskatoties uz ā rzemnieku popularitā ti, tikai š ovasar nodarbojā s ar pilsē tas, Lejas sū kņ u telpas, ceļ u labiekā rtoš anu - un tas ir priekš vē lē š anu PR, nevis kū rorta attī stī ba.

Uz Kū rorta parku (to darī ts jau daudzus gadus, neracionā li tē rē jot naudu no budž eta), pamestā m sanatorijā m (laba bā ze gudriem dzī vokļ iem/dzī vojamā m istabā m), augš ē jo sū kņ u telpu (tur var uztaisī t Karpatu minerā lū dens muzeju ar degustā cija, ā rstu konsultā cijas), stā vvietu problē mas nepiecieš ams veikt pā rtverš anas stā vvietas uz apkaimes + paš valdī bas lietots eiro autobuss) rokas nesasniedza.

Tā pē c, nemaz nerunā jot par statistiku, Ļ vovas apgabals jau sen ir iesaldē ts tū risma un infrastruktū ras attī stī bas ziņ ā . Un vai bija attī stī ba? - salī dzinā jumā ar radoš o Aizkarpatu un uzņ ē mī go Hutsuļ u reģ ionu - viņ i ir vienkā rš i slinki un publicisti.

Š ajā karantī nas vasarā es periodiski novē roju ziņ as par Polijas ceļ ojumu aģ entū ru, kas organizē regulā rus ceļ ojumus uz Ļ vovas reģ ionu. Tā tad arī karantī nas laikā izdevā s veikt vairā kus izbraucienus (noķ ert momentus, kad abā s robež as pusē s teritorijas bija zaļ as).

Un viņ i bija gatavi, neskatoties uz sarež ģ ī to situā ciju - tas nozī mē , ka ā rzemnieki vē las redzē t Ukrainu, bū tu pienā cī gi apstā kļ i viņ u uzņ emš anai, lai neatturē tu vē lmi atgriezties.

Vispā r, lai uzlabotu savas valsts prezentē jamī bu, vispirms kaut kas jā atrisina ar piesā rņ ojuma, atkritumu problē mu - tas ir pirmais, kas nā k prā tā , š ķ ē rsojot robež u.


Rietumukrainā un Dienvidukrainā ļ oti trū kst atkritumu pā rstrā des rū pnī cu un pat sadedzinā š anas iekā rtu (nebaidieties no tā m! , Polijā lielā kā daļ a š o rū pnī cu, un Austrijā un Dā nijā š ā das rū pnī cas darbojas pilsē tas centrā , viss ir atkarī gs par tī rī š anas tehnoloģ iju), cietie dabiskie poligoni. Kā da jē ga š ķ irot atkritumus (sā kts no gala), ja neviens un nekur tos izvest, vai visus izved uz vienu kopī gu poligonu? ? ? Rezultā tā - upju, ezeru, gruntsū deņ u piesā rņ ojums. Un š ī problē ma ir daudz nopietnā ka par sliktiem ceļ iem.

Pirms meklē t kā dus "magnē tus" tū rismā (to varē tu teikt tikai tie, kuru zinā š anas tū risma jomā aprobež ojas ar magnē tiem uz ledusskapja), uzbū vē jiet ceļ us tranzī ta kravas automaš ī nā m (nekontrolē jot to svaru un nemaksā jot) jauniem marš rutiem) ), apgū stiet angļ u valodu pē c kā rtas - vispirms valstī jā ievieš KĀ RTĪ BA UN TĪ RĪ BA :

1) Attī riet poligonus, bū vē jiet atkritumu savā kš anas rū pnī cas (š ī ir izejvielu bā ze un darbavietas gadsimtiem ilgi, atš ķ irī bā no kokzā ģ ē tavā m un raktuvē m), un rū pnī cā m ir jā bū t 50% valsts daļ ai, lai kontrolē tu un novē rstu privā to monopolu ar krā pnieciskā m cenā m un atkritumu sabrukums. Un tikai pē c poligonu attī rī š anas ir iespē jams uzsā kt jaunu atkritumu š ķ iroš anas sistē mu.

2) Attī rī t upes un ezerus, nostiprinā t aizsargdambjus, aizliegt dabiskos privā tos aizsprostus un kanā lus, san. teritorija ap rezervuā riem un raktuvē m.

avoti; lietus ū dens / attī rī ta ū dens uzglabā š anas sistē mas apū deņ oš anai un tehniskajā m vajadzī bā m.

3) Aizliegt jaunas HES un AES ! ! ! ! ! ! elektrī ba tikai VES un SES centrā lajos-austrumu un dienvidu lī dzenumos (neauglī gi, postindustriā lie).

4) Veiciet tos.

mī nu novē rtē jums, aizvē rt novecojuš as, nerentablas un avā rijas; ar lielu derī go izrakteņ u debetu - modernizē t (vē lams mazā k, bet droš i un ilgi), daļ u nodot valstij (it kā atgrieztos) - par neatkarī bu no oligarha.

5) Nekavē joties pā rtrauciet mež u izcirš anu - Eiropā tā ir pilnī bā aizliegta, tajā skaitā plā nveida (kurš ir redzē jis vē jlauzes Polijā , tas zin vai tur kokmateriā li tiek iegū ti tikai privā tos jaunaudž os, nevis kā pie mums - nocirst jaunavas ). Uzminiet, kur Ukrainā ir vislielā kais kokzā ģ ē tavu skaits?


- pa labi, Pereč inas rajonā , blakus UNESCO neapstrā dā tiem mež iem, korumpē tā kajā m Aizkarpatu paraž ā m un vislabā k pā rdotajiem mež sargiem. Sanitā rā cirte - tikai pē c komisijas izveidoš anas no katras "slimā s" un iezī mē tā s platī bas ! ! ! ! ! ! , ar obligā tu š ā du koku piegā di spec. uzskaites un uzskaites bā zes, ar sekojoš u utilizā ciju (katlu apkure) - bez izveš anas no mež niecī bas!

, faktu viltoš ana - visa komisija cietumā uz ilgu laiku!

6) regulā ra liela mē roga apmež oš ana, izcirtumi; kriminā latbildī ba (nav naudas sods 850 UAH! ) mež kopjiem par cirš anu (lejtecē - priekš nieks cietumā , ierindnieks pā riet savā amatā - baidī sies gan priekš nieks, gan ierindnieks); kontrolē t medī bu un zvejniecī bas darbu vienā sistē mā .

7) Apstiprinā t un nostiprinā t rezervā tu robež as, nat.

parkus unikā lā s teritorijā s, aizliegt tajos bū vē t rū pniecī bas uzņ ē mumus (seviš ķ i vē ja parkus kalnos un putnu migrā cijas ceļ ā! ), ieviest lielus sodus par piesā rņ ojumu; beidzot pieš ķ irt Nat statusu. Polonyna Borzhava parks (un aizveriet jautā jumu par vē ja parka bū vniecī bu tur, kas ir nepieņ emami! ) un Svydovets masī vu (tā dē jā di apturot Bukovelas iejaukš anos - pā rgā jienu, nevis slē poš anas nā kotni! ).

8) Kriminā ltiesiskā atbildī ba par dzintara nelegā lu ieguvi un eksportu (kas ir vairā k nekā korumpē ta muita - Volyn, un pieejamas grupas pazī stama deputā ta paspā rnē ), par upes smilš u un grants ieguvi - tas pats stā sts katrā reģ ionā .

9) Pastiprinā t drenā ž as noteikumus privā tajā sektorā (ekoseptiskā s tvertnes, nostā dinā š anas tvertnes), ī paš i savrupmā jā s un "elitā rajā s" viesnī cā s, kas ir tonnas kubikmetru. m tieš i visi ieplū st upē s (nekad nepeldieties Karpatu un Dņ epru upē s! ).

Sū du izgā š ana upē s un atkritumos ir galvenais iemesls, kā pē c ā rzemnieki nebrauc uz Karpatiem un mū su jū rā m; viņ i vē l var samierinā ties ar infrastruktū ras trū kumu (zinā mā mē rā "ciemats" ir interesants brī nums ā rzemniekam), bet ar dabiskajā m izgā ztuvē m un tualetes bedrē m - nē .


10) Rekonstruē t vecos slē poš anas kū rortus, aprī kot tikai iesā cē jiem: zilas nogā zes, ū denskrā tuves (var attī rī t no izplū dē m), lielgabali, jauni pacē lā ji un gondolas veco krē slu vietā , troses visu gadu. Liels uzsvars jā liek uz pā rgā jieniem visa gada garumā , nevis uz sezonas slē poš anu, kas ar katru gadu bū s ī sā ka (sarī kot ekskursiju, nevis izkropļ ot visus kalnus un mež us; palaist regulā ru eksprestransportu).

11) AIZLIEGT Bukovelas paplaš inā š anu uz Svydovecu - lai apturē tu monopolistu-oligarhu, kurš neļ auj attī stī ties veciem slē potā jiem. Atstā jiet Bukovel tikai pieredzē juš iem sl

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Гуцул-Ленд, Буковель, фото с сайта https://bukovel.com/
Маршрут №1
Термы Косино, фото с сайта https://kosino.ua/
Маршрут №2
Город-призрак Припять, фото с сайта https://www.chernobyl-tour.com/
Маршрут №3
Аккерманская крепость, фото с сайта http://akkerman-fort.com/
Маршрут №4
Каменец-Подольский, фото с сайта http://muzeum.in.ua/
Маршрут №5
Подгорецкий замок, оф.сайт http://lvivgallery.org.ua/museums
Маршрут №6
Аскания-Нова, оф.сайт http://askania-nova-zapovidnik.gov.ua/
Маршрут №7
Маршрут №8
Сыроварня Бараново, фото с сайта https://baranovo.org/
Маршрут №9
Маршрут №10
Крепость Тустань, оф.сайт https://tustan.com.ua/
Маршрут №11
Львовская опера, оф.сайт https://opera.lviv.ua/
Маршрут №12
Дендропарк Софиевка, сайт http://www.sofievka.org/
Маршрут №13
Диканька, фото с сайта https://opishne-museum.gov.ua/
Маршрут №14
Дикий хутор Буда, сайт http://hutirbuda.com/
Маршрут №15
Качановский дворец, оф.сайт http://kachanivka.in.ua/
Маршрут №16
Маршрут №17
Театрализованный вечер в Музее Гоголя, оф.сайт http://gogol-museum.org/
Маршрут №18
Дворец Розумовского, Батурин, оф.сайт https://baturin-capital.gov.ua/
Маршрут №19
Тарасова гора, Канев, оф.сайт http://shevchenko-museum.com.ua/
Маршрут №20
Бугский каньон, фото с сайта http://www.buzkiy-gard.org/
Маршрут №21
Почаевская Лавра, оф.сайт http://pochaev.org.ua/
Маршрут №22
Ужанский национальный парк, сайт https://unpp.uz.ua/
Маршрут №23
Замок Любарта, фото с сайта https://www.facebook.com/zapovidnyklutsk2020/
Маршрут №24
Шаровский дворец, фото с сайта https://www.facebook.com/www.sharivka.org/
Маршрут №25
Моршин - Мукачево
Шаян - Ворохта
Верховина - Каменец-Подольский, лето
Верховина - Каменец-Подольский, зима
Каменец-Подольский - Умань
Черкассы - Киев
Харьков - Запорожье
Бердянск - Генгорка
Херсон - Одесса