Lukjanovka, kuru tu noteikti nezināji

11 augusts 2020 Ceļošanas laiks: no 08 augusts 2020 ieslēgts 08 augusts 2020
Reputācija: +5251
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Interesanta regulā ra bezmaksas tū re no Pro Ukraine (pro-ukr. com), kuru no sirds iesaku ikvienam. Ekskursijā uzzinā siet apkā rtnes vē sturi, tā nosaukuma izcelsmi, apskatī siet interesantā kā s celtnes (t. sk. cietumu un kazarmas). Apmeklē jiet Starta stadionu, kurā nacistu okupā cijas laikā notika vē sturiskais Death Match, un uzziniet, kas ideoloģ iskajā leģ endā ir patiesī ba un kas ir nepatiesa.

Piemineklis stadionā "Start"

Un paskatieties arī uz vienī go 1904.  gada Lukjanovkas ī res mā ju (joprojā m apdzī vota), kas celta jū gendstila stilā un kuras ī paš niece nekad nav spē jusi likt pie prā ta. Uzkrā jusi banku kredī tus un nepabeigusi mā ju, viņ a zaudē ja visas tiesī bas uz to un pē c daž iem gadiem nomira. Tagad viņ i saka, ka viņ as spoks dzī vo š ajā mā jā .

Bet es vē los savu stā stu veltī t pavisam citam objektam.


Gandrī z paš ā Kijevas centrā , netā lu no metro stacijas Lukyanivska, Kopernika ielā.7, kā da brī numa dē ļ saglabā jā s privā tī paš ums no 20. gadsimta sā kuma. Patieš ā m, ī stus Kijevas mā ju ī paš niekus tagad var saskaitī t uz pirkstiem.

Rugolas ī paš ums

Ī paš umu 1913.  gadā uzcē la kazaks no Č erņ igovas provinces. Mā ja ir jauka, bet tai trū kst arhitektoniskas vē rtī bas. Saimnieka, inž eniera un ornitologa (pē c aicinā juma) Jurija Rugoļ a mazdē ls savu unikā lo putnu kolekciju vā c daudzus gadus. Medī bu fermā netā lu no Kijevas nopirku fazā nus, uzcē lu aplokus.

Putni iež ogojumos

Es meklē ju tī klus un metā la caurules poligonos, ievā rī ju ž ogus. Pavļ inovs ieguva 90. gadu vidū . Es ieliku viņ u olas zem vistas.

Tagad viņ a fermā ir pī les, zosis, pā vi.

Putni voljē ros

Ir albī ns pā vs, mandarī nu pī le un Ā frikas papagailis. Vē l nesen viņ a kolekcija sastā vē ja no gandrī z 50 galvā m un pasaules mē rogā bija reta, piesaistot ne tikai ukraiņ us, bet arī ā rzemniekus.

Un tā blakus ī paš umam viņ i sā ka bū vē t augstceltnes, pilnī gi jaunu dzī vojamo kompleksu. Protams, Jurija Borisovič a ī paš ums bija liels š ķ ē rslis attī stī tā jam. Attī stī tā js jau ir izveidojis tieš i uz ī paš uma jumta.

Mū sdienī gas ē kas brī numi Kijevā . Laikraksta Segodņ a fotogrā fija

Bet ī paš nieks nevē las to pā rdot. Kā var aizvainot ornitologu? Protams, iznī cinot viņ a putnus. Un tā di mē ģ inā jumi ir bijuš i vairā ki. Putni tika saindē ti, suņ i saplosī ti un nozagti. Mā jas vā rti parasti ir atvē rti. "Kā pē c tu neaizver? " Jautā jā m saimniekam. “No labiem cilvē kiem, kuri vē las redzē t putnus, kā pē c tuvu. Un sliktos nevar apturē t ar slē dzeni uz vā rtiem, ”mums atbildē ja ī paš nieks.

Jurija Borisovič a pagalmā aug augļ u koki, brī vi klī st pī les un pā vi. Pā vi viegli pā rlido pā ri ž ogam un daž reiz staigā pa kaimiņ u pagalmiem. Lukjanovkas pamatiedzī votā ji neiebilst pret š ā du apkaimi. Tas ir tik neparasti!

Vietē jā s skolas biež i rī koja bioloģ ijas stundas Jurija Borisovič a pagalmā . Putni ē da no rokā m...


Es rakstu š o ziņ u cilvē kiem, kuri nav vienaldzī gi. Jo vairā k cilvē ku uzzinā s par š o vietu, jo vieglā k ī paš niekam bū s pretoties pilsē tas dž ungļ u attī stī bai nelielā oā zē pilsē tas centrā .

Cilvē ki, padomā jiet par to! Š ā das unikā las vietas tikai rotā mū su pilsē tu. Saglabā jiet tā autentiskumu un garš u.

Es vē los pastā stī t vē l vienu mazu stā stu, kā izdarī t analoģ iju. Iepretim kinoteā tram Kijevas Rus, Kosioras laukumā (kijevieš i zina, ka tas ir arī Lukjanovkas rajons) atrodas neliela Vladimira Dievmā tes ikonas baznī ca.

Vladimira Dievmā tes ikonas baznī ca

Pirms daž iem gadiem baznī ca sā ka traucē t attī stī tā ju, kurš jau bija saņ ē mis atļ auju to nojaukt. Un tam vajadzē tu notikt, izstrā dā tā js negaidī ti gā ja bojā autoavā rijā ziemas pareizticī go brī vdienā s!

Pē c š ā das Dieva gā dī bas neviens nevē las tur neko bū vē t. Un baznī ca nevienam netraucē . Tā tad. . .

Un baznī ca ir apmeklē š anas vē rta! Tā celta vecajā Kijevas stilā , tā pat kā pirms aptuveni 800 gadiem.

Maza, koka, un grī da ir akmens. Altā ris ir zems.

Ļ oti mā jī gi! Tam ir arī savs brī nums: reiz uz samta klā tas statī va uzlika Dievmā tes un Pestī tā ja ikonu. Un, kad ikonas tika noņ emtas, uz samta parā dī jā s attē li. Tagad arī tie ir ierā mē ti, un draudzes locekļ i var aplū kot š o brī numu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Памятник на стадионе
Птицы в вольерах
Птицы в вольерах
Усадьба Руголя
Церковь Иконы Владимирской Божьей Матери
Чудеса современной застройки Киева. Фото газеты