Migeya ir unikāla vieta Ukrainā

27 Septembris 2019 Ceļošanas laiks: no 11 augusts 2019 ieslēgts 11 augusts 2019
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pē c pauzes no Itā lijas ceļ ojumiem un vasaras jū ras brī vdienā m nonā cā m pie secinā juma, ka sezona jā noslē dz ar kaut ko sirdij, radiem un mā jā m tuvu. Patriotismu viņ i nolē ma izrā dī t netā lu no dzimtā s zemes, devuš ies ciemos pie tuvā kajiem kaimiņ iem - Nikolajevas apgabalā .

Mikolajevas reģ ions ir apskates vietā m bagā ta zeme. Ir vietas, kur gribas atgriezties vē l un vē l, izbē dzis no pilsē tas burzmas, tuvā k dabai un piedzī vojumiem. Š oreiz esam izvē lē juš ies interesantu seno ciematu Migeya, kur atrodas viens no septiņ iem Ukrainas dabas brī numiem -Radon Lake. Nu, lai apvienotu lietderī go ar ā rkā rtī gi noderī go, papildus atpū tai ezerā nolē mā m "plostī t", t. i. , veikt nobraucienu pa Dienvidbugas kalnu krā cē m ar ī paš ā m laivā m - plostiem.


Vispirms ī sa atkā pe vē sturē . Es zinu, ka tas ir garlaicī gi, bet to nevar apiet. Tā kā esam nonā kuš i š ajā unikā lajā vietā , mē s cienī sim un apgū sim stepju reģ iona vē sturisko pagā tni ar iesauku "Mazā Š veice" (tomē r tas ir no kategorijas "Jaunais Vasjuki").

Tā tad, tagadē jais Migejas ciems ir bijusī kazaku apmetne, pareizā k sakot, kazaku nometne, kur kazaki apstā jā s uz ziemu. Viņ i nebija stulbi, teritorija labi redzama no visā m pusē m, un ir daudz krā č u, ap kurā m var bē gt no turkiem. Galu galā , no vienas puses, bija ukraiņ u ciemati, no otras puses, tur bija turku apmetnes, un turki biež i uzbruka mū su zemē s. Un, starp citu, no š ejienes nā k leģ endā rais kazaku Mamai. Bet vā rds Migeya parā dī jā s ilgi pirms š iem notikumiem. Pirmie iemī tnieki š eit bija hellē ņ i (grieķ i), kuri, kuģ ojot laivā s un ieraugot š ī s zemes, iesaucā s "Emigia! ", kas nozī mē "mana zeme".

Buž ska sarga ekskursiju sauc par "Company Stitch". Visu marš rutu sī kā k neaprakstī š u, pieskarš os tikai interesantiem punktiem.

Ainavu parks Buzhsky Gard atrodas bijuš ā Skarž inskas muiž as vietā . Man pagā tnes valdnieki patika daudz vairā k nekā tagadē jie, jo viņ i visu savu naudu ieguldī ja reģ iona attī stī bā un dzī ves apstā kļ u uzlaboš anā , ņ emot vē rā ekosistē mu. Viens no brā ļ iem Skarž inskiem nodarbojā s ar dā rzkopī bu un izveidoja veselus mež us absolū ti stepju reģ ionā . Cits, proti, Josifs Skarž inskis, 19. gadsimtā uzcē la interesantas ū dens dzirnavas, izmantojot Dienvidbugas upes jaudī go ū dens spē ku. Un pievē rsiet uzmanī bu tam, kā upi aizš ķ ē rso dambis - nevis pā ri, bet gar! Lai netraucē tu ekosistē mu, lai nekā dā veidā nekaitē tu dabai. Kā pē c tagad lietas ir savā dā kas?

Tad 20. gadsimta sā kumā dzirnavas tika pā rveidotas par hidroelektrostaciju. Tas arī viss!

Hidroelektrostacija vē l strā dā , tač u tā jau ir privā tā s rokā s, mū su vadī tā ji ir pā rdevuš i visu, ko varē ja pā rdot, kas viņ us interesē dimanta. Bet turbī nas strā dā , elektrī bu droš i pā rdod.

Tuvumā tika uzbū vē ti interesanti viadukti, kas atgā dina seno romieš u viaduktus.

Daž reiz akmeņ i saš aurinā s un upe atgā dina mazu strautu.

Un tad tas izpleš as un atkal iziet atklā tā telpā .


Pē c vē stures izpē tī š anas minimā los apjomos dodamies atpū sties uz ezeru, pirms tam piestā jā m pusdienā s vietē jā lauku krodziņ ā , kur var pasū tī t diezgan pacieš amu vietē jo grumbu - ukraiņ u borš č u ar virtuļ iem un ukraiņ u pelmeņ iem daž ā dos variā cijas. Tas netiks liegts arī stipro dzē rienu cienī tā jiem.

Radona ezers ir kā dreizē jais granī ta karjers ar nereā li skaistu tirkī za ū deni. Ū dens krā sa ir saistī ta ar zaļ o mā lu klā tbū tni ezera dibenā . Ezers izskatā s lieliski! Tas man atgā dinā ja Fiolent ragu Krimā .

Aizrauš anā s meklē tā ji ienirst ezera virsmā .

Tie, kam patī k ļ oti aizrauš anā s, var nolē kt no desmit metru klints.

Mazā k emocionā li pilsoņ i atpū š as pludmalē . Protams, jū s varat peldē t, ko visi dara. Tač u radons ir rā dija sabrukš anas produkts, t. i. , ļ oti radioaktī va gā ze, kas ir kaitī ga cilvē ka veselī bai. Tā pē c ū dens procedū ras nedrī kst pā rsniegt 10 minū tes dienā !

Pusslinki cilvē ki brauc ar katamarā niem.

Bet esiet uzmanī gi! Ezera dziļ ums sasniedz pat 50 metrus, un neviens jū s neglā bs. Pat ū denslī dē ji nenirst tā dā dziļ umā . un š eit, kā nekur citur, aktuā ls ir sauklis "Slī cē ju glā bš ana ir paš u slī cē ju darbs".

Jū s varat sē dē t uz platformā m un vienkā rš i sauļ oties.

Iespē jams apmesties kempingā , kas atrodas paš ā ezera krastā , bet vislabā k ir ī rē t dzī vokli ciematā , lai bū tu cieš i pieejami visi tū risma objekti.

Nu, mē s izbraucam uz mū su ceļ ojuma galveno objektu - plostu nometni.

Ū dens tū risms Migejā ir ļ oti attī stī ts. Braukš ana ar kajaku, braukš ana ar kajaku, plostoš ana pa krā cē m, vispā r š eit ir pieejamas visa veida ū dens aktivitā tes. Un, ja slalomā nepiecieš ama fiziska sagatavotī ba, tad pa upi ar plostu var plost jebkurš tū rists, arī bē rni, ja ir vē lme un neliela “zelta rezerve”. Divu stundu raftinga izmaksas ir 250 grivnas vienai personai, labi, plus par video filmē š anu, ja vē laties (300 grivnas par laivu, 7-8 cilvē ki laivā ).

Mē s pā rceļ amies uz sporta nometni gar upi. Vai jū s ilgu laiku esat pionieru nometnē ? Esmu š eit jau ilgu laiku, tā pē c tā atmosfē ra atsauca atmiņ ā atmiņ as un aizveda mani pagā tnē , kur vakarā , sē ž ot pie ugunskura, beidzot var aizmirst par degoš ā m mantā m un ikdienas darbu burzmu.


Nometne ir vesela sporta pilsē tiņ a mež ā , kur brauc sportisti, treneri un principā š eit var apmesties ikviens. Neskatoties uz lielo jaunieš u skaitu, nometne ir ļ oti tī ra. Uztaisī š u fotoreportā ž u no "atpū tnieku dzī ves" 5* viesnī cā .

Dzī vokļ i. Istabas "standarta", "suite", "ģ imenes numurs":

Restorā ns:

Atpū tas zona:

Izklaide un sports:

Ē rtī bas:

Droš s (bezmaksas):

Ielikuš i lietas seifā (kas ir svarī gi), mē s ejam pē c aprī kojuma.

Noteikti valkā jiet glā bš anas vesti un ķ iveri, jo sliekš ņ i ir augsti, reizē m laiva pagriezienos slī d, un, ja nejauš i izlī dat no peldlī dzekļ a, tad principā varat tajā droš i kā pt atpakaļ .

Nu, visi ir aprī koti, jū s varat doties tā lā ceļ ojumā . Pirmkā rt, jaunā cī nī tā ja gaita, t. i. , ī sa instrukcija “kā nesasist pa seju ar airi”, ka “kustē ties” un “taban” ir diametrā li pretē jas lietas, kā arī “ā ķ is” un “noraut”. ”.

Kad kaut kā apguvuš i upes terminoloģ iju, mē s atvadā mies no sē rotā jiem.

Un aiziet! Nu ar Dievu!

Kameras arī paliek krastā , kamera ir tikai instruktoram, un tad uz ķ iveres, tā pē c video uzņ emš ana ir patvaļ ī ga. Bet varu pateikt, ka tajā ir tik daudz ekstrē mu, neticamu sajū tu un pozitī va, ka tikai ļ oti iesaku visiem, kad viss jau ir iestrē dzis, doties upes braucienā pa Dienvidbugas kalnu krā cē m vai pa citā m krā cē m, tas nav svarī gi, galvenais ir doties pie dabas , tas ir labā kais lī dzeklis pret visā m kaitē m.

Ir vietas, kur varat nolē kt no klints vai vienkā rš i peldē ties kū stoš ajā s straumē s.

Jau vakara krē slā , noguruš i, bet priecī gi, tikko kaltie spā res pilnā sastā vā atgriež as nometnē . Bez zaudē jumiem, bez upuriem, gods visiem!

Ukrainas nomaļ os nostū ros ir tik skaistas vietas. Un pā rsteigt var ne tikai Karpati, bet arī mū su stepju reģ ioni. Un man š ķ iet, ka, vismaz vienu reizi apmeklē jot Migeju, š ī neticamā vieta jū s vienmē r piesaistī s. No cikla "Es mī lu Ukrainu".

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums