Poltavas apgabala iespaidi. 1. daļa. Par peļķi, kauju un vēsturi.

20 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Maija 2017 ieslēgts 09 Maija 2017
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Citu dienu es saskā ros ar TurPravda par jautā jumu, vai doties atvaļ inā jumā uz Dykanka. Saprotot, ka viedokļ i par š o jautā jumu var atš ķ irties, nolē mu padalī ties ar nelielu stā stu par mū su nelielo ceļ ojumu uz tā m zemē m š ī gada maijā . Pē kš ņ i gaidā majā m Jaungada un Ziemassvē tku brī vdienā m jū s izvē lē sities pā rpildī to Eiropu (pat bez vī zas, starppilsē tu un papildu brī vdienas), tač u labā k patī k pavadī t š o brī niš ķ ī go laiku, pavadot vakarus fermā netā lu no Dikankas. < /em>! ; )))

Nedaudz praktiskas informā cijas - ceļ ojums kopā aizņ ē ma 4 dienas, lai gan pē c rezultā tiem varu teikt, ka varē tu ieplā not 5 - ir daž as vietas, kuras vē lē tos apmeklē t. Braucā m ar maš ī nu, Kijevas-Poltavas š oseja, iespē jams, š odien ir viena no labā kajā m valstī , ja neskaita apvedceļ u ap Poltavu. Tā pē c, ja iespē jams, nekavē joties griezieties uz pilsē tu un brauciet tai cauri.


Pretē jā gadī jumā es, tā pat kā vietē jā pilsē tas paš valdī ba, neesmu atbildī gs par jū su automaš ī nas tī rī bu. : ) Izvē lē jā mies viesnī cu netā lu no Poltavas centra, un mani iespaidi par to es iepriekš publicē ts TP. Lai sagatavotos ceļ ojumam, izmantoju vairā kas tū risma vietas Poltavas apkā rtnē - www. Tū risms. Poltava. ua , https:// tū rists. pl. ua , http://www. cī ņ a. Poltava. ua , http://poltavahistory. inf. ua .

Un es ieteiktu kā papildus noskaņ u noskatī ties Leonī da Parfjonova filmu "Gogoļ a putns", ī paš i pirmo daļ u, kas ir par vietā m, kuras apmeklē jat. Š eit, iespē jams, un visi organizatoriskie momenti, un tā pē c - laipni lū dzam Poltavas novadā !

Mū su pirmā pietura pa ceļ am bija Mirgorod , kur es biju skolas ekskursijā.80. gadu vidū . Pē c paš reizē jā s vizī tes rezultā tiem es piekrī tu Pā velam Tič inam - "Ne jau tagad Mirhorod!

"(C) , un ir patī kami atzī mē t, ka atš ķ irī bas ir labā kas. Starp citu, š opavasar tika atzī mē ta kū rorta 115. gadadiena.

Ieejot pa Kū rorta parka vā rtiem, jū s nokļ ū siet ļ oti sakoptā vietā , kur atrodas sanatoriju ē kas,

/>

Piemineklis kū rorta dibinā tā jam - Zemstvo ā rstam I. Zubkovskim, kurš pirmais pierā dī ja Mirhorod minerā lū dens ā rstnieciskā s ī paš ī bas.

/>

Tā lā k jū s varat redzē t slaveno Svē tā s Aizmigš anas katedrā li, kura pirmo reizi pieminē ta 1648.  gadā .

/>

Antī kas stilizē tas dzirnavas,

/>

sū kņ u telpa, kurā tiksies ar Gogoļ a darbu varoņ iem,

/>

/>

un jauks ezers ar daudziem iedzī votā jiem

/>

Un, protams, slavenais "...

peļ ķ e, pā rsteidzoš a peļ ķ e! vienī gais, ko esi redzē jis! Tas aizņ em gandrī z visu teritoriju. Lieliska peļ ķ e! "(AR).

/>

/>

Gar to ir Gogoļ a varoņ u galerija

/>

un, protams, piemineklis paš am Nikolajam Vasiļ jevič am.

/>

Kā saka tie, kuriem izdevies izveidot pā rliecī bu - kurš te novē lē sies un no Ž urkas bļ odā samaļ klimpu, tas noteikti dabū s to, ko gribē s. Tā pē c neaizmirstiet izbaudī t. : ))

/>

Dodamies tā lā k uz Poltavas pusi. Pa ceļ am jū s varat apmeklē t Reshetylivka - vienu no Poltavas apgabala tautas amatniecī bas centriem. Š eit nav daudz apskates objektu - izņ emot lieliskā s pastorā lā s liecī bas ,

/>

Bet, lai š eit iegā dā tos jauku izš ū tu kreklu vai ar rokā m darinā tu austu gobelē nu, kura specializā cija ir vietē jie amatnieki, tas arī viss. Vai vē laties iegremdē ties Ziemassvē tku atmosfē rā autentiskā tē rpā ? ! ! ; ))


Vakarā mū s sagaida Poltava un Mikola Vasiļ ovič i,

/>

Bet laika ir tikai tik daudz, lai acumirklī izstaigā tu Apaļ o laukumu un pievienotos materiā lajā m vē rtī bā m, proti, vakariņ ā m.

Nā kamajā rī tā mums ir paredzē ts apmeklē t Poltavas kaujas lauku .

/>

Un, lai gan internetā atradu informā ciju, ka uz turieni tagad brauc pilsē tas autobuss, vietē jie š o apgalvojumu atspē koja un mē s tur nokļ uvā m ar maš ī nu. Iespē jams, ka pē dē jo seš u mē neš u laikā situā cija ir mainī jusies uz labo pusi.

Pats komplekss atrodas tikai daž us kilometrus no pilsē tas robež as un sastā v no maksas un bezmaksas telpā m.

Pastaigā joties apkā rt, var redzē t pieminekli uz Poltavas kaujā piedalī juš os krievu karavī ru masu kapa. Pirmo reizi to dibinā ja Pē teris I 1709. gadā , vē lā k vairā kkā rt rekonstruē ja un savu moderno izskatu ieguva kaujas 200. gadadienā .

/>

/>

Viņ am pretī atrodas Sampsona baznī ca,

/>

uzcelta blakus masu kapam 1856. gadā

/>

Tā austrumu fasā dē bija Pē tera I attē ls pirms kaujas un viņ a pavē les teksts karaspē kam.

/>

/>

Ceļ a otrā pusē var redzē t modernu memoriā lu - Rotondu,

zem kupola atrodas zvans, bet pilonu iekš pusē ir Ukrainas, Krievijas un Zviedrijas valsts karogu attē li ar uzrakstu trī s valodā s "Laiks dziedē brū ces".

/>

Un pastaigas beigā s apmeklē jā m Poltavas kaujas muzeju, kura priekš ā atrodas piemineklis Pē terim I.

/>

Muzejs nav ī paš i liels, un eksponā tos ir jū tama eklektika, jo daž i no tiem ir iekā rtoti padomju laikos (labi, tendences ir atbilstoš as),


ua / newimg / 3 / 800x600 / 00/01/95/12 / 1951242.jpg "style =" augstums: 600 pikseļ i; platums: 434 pikseļ i />

/>

/>

ieskaitot slaveno Poltavas kaujas panorā mu,

/>

Un daļ a - parā dī jā s Ukrainas nesenajā vē sturē (arī ar skaidru tendenci).

/>

/>

/>

Es neapgrū tinā š u jū s ar visā m ekspozī cijas iepazī š anas detaļ ā m, bet, izejot no muzeja, domī gi teicu: "Jā ! . . Tagad es neesmu pā rliecinā ts, ka tie bija MŪ SU! ».

Un, noslē dzot muzeja tē mu, jā piemin vē l 2 pieminekļ i, kas uzcelti Poltavas kaujas 200. gadadienai - zviedri no krieviem, kas redzami pie ceļ a iepretim pagriezienam uz muzeju,

/>

Kā arī zviedri no tautieš iem, kas atrodas nedaudz tā lā k no ceļ a (to apmeklē jā m nā kamajā dienā , izbraucot uz citiem apskates objektiem).

/>

Dienas otrā puse tika veltī ta Poltavai un ir ļ oti ē rti izmantot izstrā dā to marš rutu, lai apskatī tu apskates objektus " Stež kas leģ endas ", kas aizvedī s uz visā m galvenajā m svarī gā kajā m vietā m. Mē s tač u, pamatojoties uz mū su viesnī cas atraš anā s vietu, nedaudz novirzī jā mies no tā s un uz ielas. Puš kins devā s pie dzejnieka pieminekļ a,

un tam garā m, ieraudzī ju ļ oti pievilcī gu Poltavas novadpē tniecī bas muzeja ē ku.

/>

/>

Mē s netikā m iekš ā , bet ziemā š is muzejs ir labā kā apskates vieta. Jo ī paš i tā pē c, ka tas ir tikpat skaists foto no š ejienes ).: )

< / p>

Tam pretī atrodas ļ oti specifisks Tarasa Š evč enko piemineklis konstruktī visma stilā , ko 1926. gadā uzcē la tē lnieks Ivans Kavaleridze.

/>


dodamies uz skatu laukumu, no kura paveras skats uz Krusta Paaugstinā š anas katedrā li (1699-1709) - vienī go (! ) Ukrainā septiņ galvu baznī cu baroka stilā . Kara laikā ar zviedriem bija Kā rļ a XII miets. Š ī ir vē l viena vieta, kuru neesam apmeklē juš i, bet Ziemassvē tku ceļ ojumam, manuprā t, tā ir jā redz!

/>

Tā lā k ejam garā m piemineklim pie Pē tera I atdusas vietas, kur XVIII gs. tur atradā s kazaka Magdenko mā ja "" apmē ram trī s istabas ar virtuvi un vannu ", kurā otrajā dienā pē c Poltavas kaujas 1709. g.

Krievijas cars apstā jā s.

Gluž i pretē ji, viena no vecā kajā m Poltavas baznī cā m ir Pestī tā ja baznī ca, kuras uzcelš anas datums tiek uzskatī ts par 1705. gadu.

/>

Saskaņ ā ar leģ endu, tieš i š eit cars Pē teris teica pateicī bas lū gš anu pē c uzvaras Poltavas kaujā . Kā jau esat sapratis, lielā kā daļ a Poltavas apskates vietu, leģ endu un stā stu ir saistī ti ar š o notikumu.

Un tas ir lē nais ceļ š uz Poltavas slavenā ko vietu - Ivanova Gora. Š ī ir vē sturiska Poltavas vieta Katedrā les laukumā , kur pirms vairā k nekā.11 gadsimtiem stā vē ja hronikas pilsē tas Ltavas bē rns.

Sobornosti laukumā mū s sagaida nesen atklā tais piemineklis Ivanam Mazepam, kurā redzama Sv. aizmigš anas katedrā le (kā vē sta vē sture - pirmā mū ra celtne Poltavā.1774. gadā ).

) un tā zvanu torni, kas pā rdzī voja katedrā les iznī cinā š anu 1934. gadā un tika atjaunots lī dz pilsē tas 1100. gadadienai.

/>

/>

/>

Pē c tiem tiksiet garā m Igora akmenim, kas uzstā dī ts par godu Poltavas (Ltavas) pirmajai pieminē š anai Ipatijeva hronikā ,

/>

un Poltavas pelmeņ u piemineklis, ko var nofotografē t pie citu rindas. ; ))

/>

Š eit Podoļ skas tornis ir viens no pieciem bastiona cietokš ņ a torņ iem.

/>

Visbeidzot, Poltavas simbols ir Baltā lapene, kas celta 1909. gadā , okupā cijas laikā nopostī ta un 1954. gadā atjaunota kā Tautu draudzī bas rotonda.

/>

No š ejienes paveras lielisks skats uz Svē tā Krusta Paaugstinā š anas katedrā li un visu pilsē tu.

/>

Atceļ ā ejam garā m Ivana Kotļ arevska muiž ai, kas celta 1969. gadā pē c T. Š evč enko zī mē juma, kas izgatavota no dabas 1845. gadā.

Un te iekš ā negā jā m, lai gan bū tu interesanti, jo, pē c gidu domā m, svī ta XIX gs. ī paš uma iekš pusē tiek reproducē ts ļ oti precī zi.

/>


Un vakarā mums ir ieplā nots vē l viens pasā kums - brauciens uz Poltavas mū zikas un drā mas teā tri. NV Gogols .

/>

Š ī diena tika dota "Par diviem zaķ iem" - iestudē jums atstā ja ļ oti patī kamu iespaidu.

/>

/>

Un Jaungada brī vdienā s veiksmī gi norit "Nakts pirms Ziemassvē tkiem".

Ļ aujiet man novirzī ties no š ī un paziņ ot par pā rtraukumu manā stā stā . : ))))

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums