Mūsu ceļvedis uz Stambulu

07 Aprilis 2021 Ceļošanas laiks: no 10 Marta 2021 ieslēgts 17 Marta 2021
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ja pavasaris pie mums neatnā ks, tad mē s paš i lidosim uz pavasari! Tā bija mū su astotā Stambula un, kā vienmē r, saņ ē mā m tā du pozitī vā un siltuma lā diņ u, ka turpinā š u visus aģ itē t apmeklē t š o mā jī go pilsē tu! Un pats galvenais, Stambula nevar sabojā t pat maksimā lo bloķ ē š anu, kas sā kā s tieš i pirms mū su ieraš anā s. Uzskaitī sim ceļ ojuma priekš rocī bas:

  • Kaķ u skaits pilsē tā ir trī skā rš ojies, tagad kaķ u terapija jū s gaida ik uz stū ra.
  • Tū ristus š ajā pilsē tā tikpat ļ oti mī l gan kaķ i, gan vietē jie iedzī votā ji.
  • Tū ristiem nav komandantstundas.
  • Sultanahmetā , Fatihas rajonā , restorā ni ir gatavi pabarot tū ristus visu diennakti.
  • Prinč u salas var bū t pilnī gi brī vas no koronavī rusa, jo tajā s gandrī z nav cilvē ku, vismaz pirmajā s divā s.
  • Tagad Gulhanes parkā apmetuš ies ne tikai papagaiļ i, bet arī stā rķ i.
  • Par to, kā di ierobež ojumi bija spē kā ceļ ojuma laikā , rakstī ju š eit.


    Pirmais, ko ieraudzī jā m ierodoties, bija Ā zijas tū risti, kas bija tē rpuš ies ķ ī miskā s aizsardzī bas uzvalkos, masku stingri turē ja pie deguna, bet uz pieres turē ja acu aizsargus))) Mē s vē l nezinā jā m visus pilsē tas noteikumus, tā pē c bijā m modrā . Diezgan ā tri izgā jā m muitu, iekā pā m autobusā , kas brauc uz centru, un sā kā m pē tī t uz ielas garā mgā jē jus. Gandrī z visi valkā maskas. Man ir sajū ta, ka mums nebū s viegli. Tiklī dz izkā pā m no autobusa, nopirkā m “pagaidu maskas karti” - simit, tas ir tā ds bagels ar sezama sē klā m.

    Tagad, kamē r mē s pā rmaiņ us koš ļ ā jam simī tu, mums ir iemesls, kā pē c mē s nevalkā jam maskas. Maskas rež ī ms noteikti ir svarī gs, tač u mums ir negatī vs PCR un ir antivielas, tā pē c bez maskas jū tamies samē rā mierī gi, lai gan ir iespē ja saslimt arī otrreiz. Kamē r gā jā m uz viesnī cu, mū su “case” beidzā s. Tad spē kā ir š ā ds noteikums: ja pretimbraucoš ais policists nē sā masku, viņ š pieklā jī gi palū gs uzvilkt masku; ja arī pretimbraucoš ais policists ir bez maskas, tad ir izloze, un jū s vienkā rš i izklī dī sit daž ā dos virzienos. Jebkurā gadī jumā , ja vieta ir pā rpildī ta un nav iespē jams ievē rot distanci, tad visi bez ierunā m uzvelk masku.

    Viesnī cas vadī tā js mū s sagaidī ja ar tā du prieku, it kā bū tu mū s gaidī jis visu rī tu, sauca mū s vā rdā , kad tuvojā mies viesnī cai. Viņ i mums paskaidroja, ka vispirms tē ja, un pē c tam visu jautā jumu risinā jums. Mē s ļ oti mī lam Turciju par vietē jo iedzī votā ju mī lestī bu pret tē ju, nevis pret alkoholu. Saņ ē mā m un pievienojā m hes kodu mū su Stambulas kartei, tagad tā ir aktī va un var braukt ar transportu, un valsts zinā s par katru mū su gā jienu, pat par tualetes ieš anu, jo apmaksu par miskaste arī veic Stambula karti. Tagad mums ir pieejami tirdzniecī bas centri, viss sabiedriskais transports, un daž iem restorā niem ir nepiecieš ams arī hes kods. Tā vienkā rš i un ā tri ieviesa totā lu valsts kontroli. Precī zā k, man ir tikai pozitī va attieksme pret to, jo es negrasos darī t neko nelikumī gu. Un vē l vairā k, ja manas kajī tes durvis iestrē gst, viņ i var mani atrast! ))))


    Tagad jaucē jkods ir jā uzrā da QR koda veidā . Es domā ju, ka nā kamais solis bū s automā tiska acu biometrijas skenē š ana, piemē ram, Dubaijas lidostā . Vienī gais negatī vais no tā visa ir tas, ka tagad katram personī gi ir jā iegā dā jas Stambulas karte un attiecī gi jā uzrauga atlikums uz visā m kartē m uzreiz, kas nav ī paš i ē rti. Sā kumā nezinā jā m, ka nevar izmantot vienu karti trim cilvē kiem un nonā cā m situā cijā , ka Miš a pa turniketu devā s uz prā mi, bet mē s netikā m cauri. Es ā tri aizskrē ju nopirkt vē l divas kartes, bet bez hash kodiem tā s nav derī gas, un prā mis aties pē c divā m minū tē m. Par laimi turniketiem ir arī sirds un tie var nolaisties. Ja noklikš ķ inā siet uz kartes apmē ram 20 reizes bez pievienota koda, turnikets padosies un ļ aus jums cauri. Š o life hack mums parā dī ja darbinieks.

    Š oreiz lidojā m uz Stambulu uz nedē ļ u un personī gi man ar š o nedē ļ u bija par maz, saprotu, ka labprā t dzī votu Stambulā tā lā k, bet nu ar pusatvē rtā m robež ā m mums ir vesels plā ns paspē t uz ceļ ojumu, tā pē c Stambulas nedē ļ a pagaidā m bū s tieš i piemē rota. Stambula neapš aubā mi priecā jā s mū s redzē t, tik ļ oti, ka viņ i pat atcē la laika prognozes un deva mums saulainu laiku gandrī z visu nedē ļ u. Š onedē ļ mums bū s jā apmeklē visas mū su iecienī tā kā s vietas, kā arī jā atklā j viss, ko jau sen gribē jā m redzē t, bet atlikā m. Katru rī tu sā kā m ar brokastī m Zilā s moš ejas priekš ā .


    Mums ir ī paš a mī lestī ba pret turku brokastī m, par kurā m esmu vairā kkā rt dziedā jusi, un patieš ā m pret turku ē dienu. Man Turcijā ir vienkā rš s noteikums: es neē du Iskander kebabu vienā dienā - diena bija velti. Es nevaru izskaidrot, kā pē c es tik ļ oti mī lu š o ē dienu, bet varbū t iepriekš ē jā dzī vē es pats biju Iskander kebabs. Papildus gastro tū rei man bija mē rķ is pilnī bā izbraukt ar laivā m pa Bosforu. Teikt, ka esam pā rsnieguš i š o mē rķ i, nozī mē neteikt neko. Tas bija mū su galvenais transporta veids. Kurā valstī vē l var atļ auties tā dus kruī zus par pusdolā ru no cilvē ka. Turklā t dienas marš ruts tika izveidots š ā di: kur kursē tuvā kā laiva, no tā s vietas sā kam. Ja Bosforā ir vē tra, un tas arī notiek, kā izrā dī jā s, tad vienmē r varat izmantot Marmaray metro lī niju, no kuras daļ a iet zem lī č a. Interesants fakts ir tas, ka viena no metro stacijā m atrodas mī nus devī tajā stā vā . Un jā brauc ar liftu, un visi starpstā vi arī ir klā t. Svarī gs š ī s filiā les dzī ves hack: pie izejas no stacijas jums otro reizi jā izvē las Stambula ar karti "Atmaksas automā tā " un daļ a naudas tiks atgriezta kartē atkarī bā no numuru skaita. stacijas, kurā m esat pabraucis garā m. Pati filiā le ir tik gara, ka uzstā dī jā m jaunu brauciena rekordu metro, vienā virzienā braucā m pusotru stundu. Tagad iepriekš ē jais rekords, kas tika sasniegts Ķ ī nā , kur braucā m pa 54 metro stacijā m, mums š ķ ita kā bē rnudā rzs.

    Metro aizveda mū s uz Gebzes pilsē tu, kas atrodas netā lu no Stambulas. Tur vajadzē tu bū t interesantam uzbē rumam. Kad ieradā mies pilsē tā , izrā dī jā s, ka vispā r krastmalas nav, bija jā iet kā jā m uz citu pilsē tu Darica. Kā pē c kā jā m? Tā kā braukš anai pilsē tā ir vajadzī ga speciā la karte, tad vai nu uzmā cieties ar citu karti, vai noķ eriet taksi, kas nav apstā jies, vai ejiet lejā stundu, un esat klā t. Pa ceļ am piestā jā m nelielā kafejnī cā , kur sē dē ja ļ oti viesmī lī ga saimniece ar savu meitu. Ja prasī siet smuki turku kafiju turku valodā , tad noteikti jautā s par cukura lī meni kafijā , bet tā kā mū su zinā š anas ar to beidzas, un saimnieces viesmī lī ba tikai sā kas, tad sarunu process ievilkā s. Viņ as meita visu laiku smē jā s par to, kā mē s nevaram viens otram izskaidroties. Sieviete ļ oti centā s mū s iepriecinā t un piedā vā ja vē l kafiju, tē ju un cepumus, viss turku valodā . Un viņ a piespieda Daš u dezinficē t rokas (kā noskaidrojā m nā kamajā Turcijas braucienā , tur ir tā da turku tradī cija apliet ciemiņ us ar citronu odekolonu uz rokā m, lai rokas patī kami smarž o). Rezultā tā visi smē jā mies par valodas barjeru, bet dzē rā m tē ju un kafiju un ē dā m cepumus. Kad devā mies tā lumā , kā da sieviete ar savu meitu mums ilgi pamā ja ar roku. Neskatoties uz to, ka krastmala beigā s izrā dī jā s nav tā vē rta, lai uz pusi dienas pie tā s nokļ ū tu, š is brauciens uz kafejnī cu mū s ļ oti emocionā li uzlā dē ja. Pē c tam visu dienu pavadī jā m, atceroties labā kos brī ž us, mē ģ inot izskaidrot.

    Tagad es vē los jū s iepazī stinā t ar mū su iecienī tā kajā m vietā m Stambulā , kuras esam atklā juš i paš i 9 gadu laikā .

    Fatihas apgabals


    Š is ir tū risma marš rutu bā zes punkts, tas atrodas netā lu no Stambulas vē sturiskā centra - Sultanahmetas - jums jā izvē las lē ta viesnī ca. Smieklī gs fakts, ka jau pirmajā braucienā mē s nezinā jā m par š ī s teritorijas eksistenci un tas bija neticami patī kams atklā jums. Š ajā apgabalā jums jā apmeklē Topkapi pils, Zilā moš eja, Sv. Sofijas katedrā le un Bazilikas cisterna, tač u tikai pē c tam, kad tajā ir atgriezts ū dens.

    Gulhane Park

    Š is ir viens no maniem mī ļ ā kajiem parkiem visā pasaulē . Te aug milzu koki, uz kuriem apmetuš ā s papagaiļ u ģ imenes, tagad arī stā rķ i. Parks ir ļ oti plaš s, un tam ir izeja uz krastmalu. Pē c pastaigas pa parku noteikti jā apmeklē promenā de.

    Eminö nü

    Ja jū s zinā t š ī s teritorijas nosaukumu, jums nekad nebū s problē mu atgriezties mā jā s ar prā mi no jebkura Stambulas stū ra. Jauka ī paš ī ba – tepat pie Burger King pā rdod neprā tī gi gardu saldē jumu. No paš as piestā tnes atiet prā mji, iespē jams, uz visiem Stambulas nostū riem, ieskaitot Prinč u salas. Bet š eit uz salā m brauc nevis valsts, bet gan privā tie prā mji, mums personī gi to grafiks bija mazā k ē rts kā valsts, lai gan cena š ķ iet tā da pati.

    Ir arī Ē ģ iptes tirgus. Agrā k bijā m diezgan auksti pret viņ u, bet š oreiz ļ oti novē rtē jā m, nu, tieš i tā , kur nu vē l koronavī rusa laikā doties uz tirgu.

    Karakojs

    Ļ oti atmosfē ras rajons ar daudziem restorā niem, kas atrodas labajā pusē aiz Galatas tilta. Pa kreisi no Galatas tilta ir lieliska uzbē rums saulrietu apbrī noš anai.

    Kabataš a

    Tur ir viens no daudzajiem daudzkrā sainajiem pakā pieniem, kas ved kalnā , un š ī ir arī piestā tne, no kuras valsts prā mji kursē uz Prinč u salā m. Š eit atrodas arī Dolmabahce pils, kuras apmeklē jums arī ir obligā ts, tač u jā ņ em vē rā , ka tā tiek slē gta diezgan agri.

    Ortakoy

    Viens no mū su iecienī tā kajiem apgabaliem Stambulas Eiropas daļ ā . Š eit ir ļ oti skaisti vakaros, kad tiek ieslē gtas dzeltenā s gaismas. Tieš i š eit tiek pā rdots Kumpir - cepti kartupeļ i, kuros tiek uzklā ti daudzi pildī jumi.

    Es neteiktu, ka kartupeļ i ir ī paš i garš ī gi, bet tie ir jā pamē ģ ina, lai zinā tu apkā rtnes garš u. Izmaksas ir 30 liras. Pirmajos braucienos mē s veicā m pastaigu marš rutu no Sultanahmet lī dz Ortakö y, un tad atpakaļ ar autobusu cauri sastrē gumiem.

    Taksim un Istiklal iela


    Godī gi sakot, mū su visneiemī ļ otā kā Stambulas daļ a, daudz cilvē ku un ne tā pilsē tas atmosfē ra. Lai gan intereses pē c š eit kursē vē sturisks tramvajs un atrodas Galatas tornis. Bet mē s neiekļ aujam š o apgabalu savos marš rutos, lai gan tas tiek uzskatī ts par centru.

    Jildizas parks

    Neskatoties uz kalnaino reljefu, š is ir lielisks parks pastaigā m, atpū tai pie galda un Bosfora š auruma apbrī noš anai.

    Bet tur jā dodas taisni uz augš u. Parka augš pusē ir arī troš u vagoniņ š uz citu parku.

    Emirgan Park

    Vē l viens omulī gs parks, manuprā t, vislabā k to apmeklē t tulpju sezonā . Mums patika nedaudz mazā k nekā Yildiz, bet tomē r iesakā m arī apmeklē t.

    Rumelihisaras cietoksnis

    Tur netikā m, bet pastaigā jā m tuvumā , patika krastmala un skati uz cietoksni. No š ejienes ar prā mi kuģ ojam mā jup uz Eminonu. Tas bū s pā rsteidzoš s kruī zs ar lielisku skatu uz cietoksni.

    Uskü dar

    Ā zijas daļ a. Š eit ir forš s turku tirgus. Tas atrodas iekš zemē un pa labi no mola, ja stā vat ar muguru pret Bosforu.

    Tad ejam augš ā un izstaigā jam Fethi Pa? a Korusu parku, tur ir kafejnī ca ar lielisku panorā mu, pē c kuras dodamies lejā uz Kuzguncuk rajonu, tur ir skaistas ielas un mā jas.

    Atpakaļ vislabā k braukt ar prā mi, atgriež oties Uskudaras molā , var izmantot arī metro.

    Kadikoy

    Ā zijas daļ a. Ir vienkā rš i fantastiska promenā de un ļ oti mā jī gs vecpilsē tas rajons ar pastaigu ielu. Jū s varat vienkā rš i staigā t, kur vien skatā s acis, visur bū s jauki un mā jī gi.

    Prinč u salas

    Esam bijuš i visā s, ļ oti patika Burgaz Adas sala? , no tā s pakalniem paveras skaisti skati uz salā m. Sala tū ristu vidū nav ī paš i iecienī ta, tā pē c tur ir maz cilvē ku un nav zirgu ar pajū giem.

    Uz salu var nokļ ū t ar pilsē tas prā mi no Kabatas. Man patika arī pā rē jā s salas, ja plā no atgriezties Stambulā vē l un vē l, tad katru reizi izvē lies sev jaunu salu.

    Citas lietas, ko skatī ties

    Mā ksla uz pakā pieniem. Pā rsvarā tie ir krā soti varavī ksnē , bet daž kā rt uzduras ī sti š edevri.

    Iecienī tā kie restorā ni

    Mū su iecienī tā kie cenas un ē dienu klā sta ziņ ā ir divi blakus esoš ie restorā ni Ortaklar Kebap un Mevlana Kebap Lahmacun. Tie ir vienkā rš i, lē ti un garš ī gi.


    Mī ļ ā kais ē diens. Š eit uzskaitī š u tikai paš us iecienī tā kos ē dienus, kuru nosaukumus zinu. Ideā lā gadī jumā visus uzskaitī tos ē dienus vajadzē tu sadalī t visu dienu un neaizmirstiet atvē rt traukus, kas nav š ajā sarakstā . Es zinu, ka tas nav viegls uzdevums, tač u ceļ oš ana uz Stambulu pirmā m kā rtā m ir gastronomisks ceļ ojums, neviens nav teicis, ka tas bū s viegli.

    Kastaņ i

    Katru reizi pē c ieraš anā s mē s tradicionā li sā kam ar grauzdē tiem kastaņ iem. Sā kumā tie var nepatikt, bet dodiet iespē ju, un tie uz visiem laikiem bū s Stambulas garš a.

    Ekmek Balyk

    Cepta zivs maizē . Š eit viss ir vienkā rš i, es negarš oju Ekmek Balyk - Stambulā neesmu bijis. Ja garš oja, tad lido uz Stambulu un pagarš o vē lreiz. Tas tiek pā rdots pa kreisi no Galatas tilta, kā arī sastopams daž ā dā s vietā s krastmalā s.

    Iskander Kebab

    Kebabs tomā tu mē rcē ar jogurtu. Š eit man ir vē l viens noteikums: Iskander neē da - diena bija izniekota! Š im ē dienam es dziedu odas, iespē jams, katrā stā stā par Turciju.

    Kö nefe

    Cepta siera deserts. Es uzskatu, ka tas ir viens no populā rā kajiem desertiem Turcijā . Grū ti nepamanī t, š is ē diens parasti ir daudzu restorā nu baneros.

    Baklava un citi saldumi

    Godī gi sakot, mums vajadzē ja apmē ram 9 gadus, lai viņ us iemī lē t, bet tagad mē s esam uzticī gi fani.

    Bö rekç isi

    Kā rtainā s mī klas trauks ar daž ā diem pildī jumiem, veiksmī gā kais mū su vē rtē jumā ir sā lī tais biezpiens.

    Lahmacun

    Lieliska gaļ as uzkoda, lieliska piedeva jebkurai ē dienreizei.

    Pide

    Turku pica, mū su mī ļ ā kā ar malto gaļ u.

    Sarma

    Pildī tas vī nogu lapas, mē s gandrī z vienmē r pasū tā m sarmu kā papildu ē dienu.

    Turk Kafesi

    Turku espresso ar biezumiem. Uzskatu, ka tas ir fotogē niskā kais dzē riens Turcijā .

    Svaigi

    Bū t Stambulā un nedzert katru dienu svaigu sulu ir noziegums, manuprā t, tas bū tu jā ievieš likumdoš anas lī menī .

    Sahlepa

    Tas ir viens no ziemas Stambulas pozitī vajiem aspektiem. Karsta un smarž ī ga “manoč ka” ar garš vielā m glā zē .

    Ē diens kā mā ksla.

    Garš ī gs kebabs (pazī stams arī kā Pottery kebab)

    Galvenais ir izvē lē ties restorā nu, kur prot skaisti pasniegt. Š is ir izrā des ē diens kebaba formā degoš ā katlā . Mums bija visievē rojamā kā pasniegš ana Kapadokijā La Vida A la Carte restorā nā .

    Dondurma


    Kā š ovs kalpoja turku ielas saldē jums. Arī š eit ir svarī gi izvē lē ties labu meistaru. Ī stu meistaru ī patnī ba ir tā , ka viņ i jū s aktī vi aicinā s.

    Nedaudz par vietē jiem iedzī votā jiem

    Nav noslē pums, ka Stambulas ī stie saimnieki ir kaķ i, Bosfora saimnieki ir kaijas, esmu pā rliecinā ts, ka š eit daudzi man piekritī s.

    Ceļ ojuma informā cija

    Ceļ ojuma datums: 10.03. 2021. –17.03. 2021.

    Ilgums: nedē ļ a

    Ekskursijas veids: nedē ļ as nogale

    Lidojumi: Sky Up

    Viesnī cas: rezervē š ana

    Ekskursijas: viens pats

    Ceļ ojuma grū tī bas: 0/10 (otrā dzimtā pilsē ta)

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Līdzīgi stāsti
    komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums