Aktuālā informācija par tūrismu Stambulā (17.03.2021)

17 Marta 2021 Ceļošanas laiks: no 10 Marta 2021 ieslēgts 17 Marta 2021
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turcija ir sadalī ta daž ā dā s zonā s atkarī bā no epidemioloģ iskā s bī stamī bas lī meņ a, jo ī paš i Stambula tagad atrodas sarkanajā zonā . Patiesī bā tū ristam Stambula ne ar ko neatš ķ iras no laika, kad epidē mijas nebija, tač u ir nelielas nianses.

Tū ristiem un vietē jiem ir atš ķ irī gi noteikumi.

Ja esat tū rists:

1. Pirms ceļ ojuma uz Turciju ir jā aizpilda tieš saistes veidlapa un jā saņ em HES kods.

2. Pirms ceļ ojuma uz Turciju ir nepiecieš ams negatī vs PCR tests, kas jā veic maksimā li 72 stundu laikā . Tas tiks pā rbaudī ts iekā pš anas lidmaš ī nā laikā , to var izdarī t elektroniski. Mē s ī rē jā m Nikolabā par 770 UAH vienai personai. Izturē ts pulksten 8, rezultā ts bija pulksten 18:30.

3. Sultan Ahmet rajonā ir atvē rti diennakts restorā ni, varat ē st iekš ā .


4. Pē c likuma visur ir jā valkā maskas, ja policisti ieraudzī s ar masku uz zoda, pieklā jī gi lū gs to uzvilkt degunā . Bet tikai tad, ja paš i policisti tajā brī dī nē sā masku. Patiesī bā tū rists lielā ko dienas daļ u pavada bez maskas (pā rkā pjot likumu).

5. Uz tū ristiem komandantstunda neattiecas, ā rā var atrasties visu diennakti, arī svē tdienā s, kad vietē jiem ir komandanta stunda.

6. Svē tdienā s, tā pat kā citā s dienā s, kursē sabiedriskais transports, tostarp sabiedriskie prā mji uz Prinč u salā m.

7. Svē tdien Prinč u salā s restorā ni bija atvē rti tikai lī dzņ emš anai, iespē jams, Stambulā tā bija.

8. Lai izmantotu transportu, katrai personai jā bū t Stambulas kartei, kurai pievienots HES kods. Ja kods nav saistī ts, Stambulas karte netiks ielaista transportā . Varat to piesaistī t š ajā vietnē un nekavē joties izmantot karti.

9. HES kods ir jā saglabā kā QR kods tā lrunī , un tas ir jā uzrā da, lai iekļ ū tu daž os restorā nos un iepirkš anā s centros.

10. Valsts kontrole ir pietiekami dziļ a, Stambula zinā s visas tavas kustī bas (par to pastā stī s Stambulas karte, kurai ir piesaistī ts HES kods) un pat to, cik reizes tu esi gā jusi uz tualeti, jo par publiskajā m tualetē m var maksā t arī Stambulas karte.

11. Parkos iestā dī tas tulpes, drī z bū s diezgan skaisti.

12. Kaķ i joprojā m ir mī ļ i un viņ u skaits ir ievē rojami pieaudzis.

Rezultā tā :

Kustī ba nav ierobež ota, atvē rti restorā ni, atvē rti muzeji, masku rež ī ms nav stingrs, ir pienā cis pavasaris.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums