Par Bosforu, tēju un tramvajiem jeb kā aizvest mammu uz Stambulu.

19 Oktobris 2018 Ceļošanas laiks: no 11 Oktobris 2018 ieslēgts 15 Oktobris 2018
Reputācija: +2287
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ar labā m lietā m vienmē r gribas dalī ties ar mī ļ ajiem. Pagā juš ā gada brauciens uz Stambulu man izvē rtā s par labu emocionā lu satricinā jumu. Š ā di pē kš ņ i braucieni ir neticami noderī gi, kad atrodaties krustcelē s un cenš aties izvē lē ties jaunu virzienu. Pateicoties Stambulas braucienam, guvu pā rliecī bu, ka arī krī zes laikā var rast jaunas iespē jas ģ imenes budž eta papildinā š anai.

Š ogad es otro reizi iegā ju upē . Bet ne vienatnē . Es aizvedu savu mā ti uz Bosfora krastu. Par "Bosforu un Dardaneļ iem" viņ a dzirdē jusi pirms 45 gadiem no gruzī nu iedzī votā jiem pierobež as ciematā Sarpi, kas PSRS un Turcijā tika sadalī ts uz pusē m. Uz kā zā m un bē rē m kaimiņ valstī radinieki, kuri parasti kliedza pā ri neitrā lajai zonai, ceļ oja cauri bē dī gi slavenajam Bosforam un Dardaneļ iem, lidojot uz Maskavu un Tbilisi. Tagad neviena zeme ir pā rvē rtusies par lielceļ iem, un no Hersonas un Odesas uz Stambulu var viegli aizlidot.


Iespē jams, man ir pienā cis laiks atvē rt mini aģ entū ru ekskursiju organizē š anai vecā kiem, bet zinā tkā riem tū ristiem. Marš rutu veidoju kā parasti, ņ emot vē rā sava VIP tū rista mazo kustī bas ā trumu, ar minimā lu kā pņ u un liftu skaitu, liftu klā tbū tni viesnī cā un transporta pieturu tuvumu. Stambulā tū res "piecas dienas - č etras naktis" programma izvē rtā s š ā da:

Dislokā cija. Sultanahmetas apgabals. Pē c iespē jas tuvā k Hagia Sophia.

Tie, kas ir bijuš i Stambulā , droš i vien pasmiesies, lasot gidu ieteikumus ekskursijai pa Stambulas vecpilsē tu. Ā tra ekskursija pa Sv. Sofiju, Topkapi, Zilo moš eju, sultā na Ahmeta un Kesema Sultā na kapenē m, Hurremas sultā na pirtī m, Ē ģ iptes obelisku, č ū sku kolonnu, hipodromu, vā cu strū klaku, bazilikas cisternu un Ibrahima Paš as pili. tiek lē sta vismaz 50 eiro, bez maksas ieejas biļ etē m.

Programma ir bagā ta, trū kst vā rdu. Patiesī bā š is ir viens liels Sultanahmet laukums ar skaistu strū klaku centrā . Man, izlasot gandrī z visu, kas pieejams krievu valodā par Bizantijas un Osmaņ u impē rijā m, ceļ vedis absolū ti nav vajadzī gs. Mammai ir personī gais ceļ vedis. Tiem, kam nepaveicas ar gidu, iesaku grā matu "Stambula" iegā dā ties kioskā pretī Sv. Sofijai (sā k pā rdot par 50 lirā m, izsoles gaitā dod par 20-25, pie Suleymaniye viņ i piedā vā ja to paš u par 1 USD). Mē s nesteidzamies un atpū š amies, kur vien nepiecieš ams.

Viesnī ca.

Š eit bija neizsakā mi paveicies. Mazā un elegantā "The And Hotel" ar savu jumta restorā nu (ar daiļ runī go nosaukumu "Panorā ma") izrā dī jā s ideā ls atskaites punkts visiem mū su ceļ ojumiem pilsē tā . Uz Yeribatan (bazilikas cisterna) - desmit metri pa diagonā li. Uz redzē š anos. Sofija - 50 metri taisnā lī nijā . Piedienā brokastī s jū s apbrī nojat fantastisku skatu uz divā m treš daļ ā m Stambulas apskates vietu, tostarp Galatas torni un Jaunā s Stambulas debesskrā pjiem, no otras puses, Zilā s moš ejas minareti ir ļ oti tuvu, un lielā kā daļ a Sv. . Sofija laipni aizsedz jū s no saules.

Pē c pusstundu ilgas cī ņ as ar viesnī cas vadī tā jiem mē s dabū jā m istabu ar balkonu piektajā stā vā . Skats, it ī paš i naktī , ir lielisks. Skaņ u pavadī jums – nemierī gā s kaijas un klasiski aicinā jumi uz lū gš anu. Ielu troksnis ir gandrī z nedzirdams.


Taisnī bas labad jā atzī mē , ka neatkarī gi no pasē norā dī tā rē ķ ina sā kumā mums piedā vā ja istabu otrajā stā vā ar skatu uz industriā lajiem kondicionieriem, tad pirmajā stā vā ar privā to. mini iekš pagalms, kas atrodas pret kā das ē kas sienu, tad neliela telpa ar logu uz Sv. Sofijas katedrā li. Ī sā k sakot, es vienkā rš i nogurdinā ju vadī tā ju ar savu netulkojamo un emocionā lo "angļ u valodu". Esiet modrs.

Ekskursijas.

Skrieš ana formā cijā aiz gida ar lietussargu mums kategoriski neder. Viņ i gā ja paš i. Iepazī š anā s ar Hagia Sophia aizņ ē ma apmē ram 3 stundas. Topkapi - vairā k nekā.5, ar tē ju un syutlach slavenajā skatu terasē . Vakara pastaiga pa Arastas bazā ru (tur ir arī ieeja Mozaī kas muzejā ) un tē jas dzerš ana mazā kafejnī cā ar virpuļ ojoš u derviš u - vairā k nekā.2 stundas. Tā pē c Stambula ir laba, ka š eit jū s nevarat nekur steigties, un jums ir laiks visur.

Mums izdevā s apbrī not divus tiltus pā ri Bosforam no apskates laivas dē ļ a. (Nosē š anā s pa kreisi no Galatas tilta, Turyol mols, 20 liras par 2 stundu pastaigu, uz kuģ a tiek piedā vā ta garda tē ja un sulas).

Sultanahmeta un tā s apkā rtne ir rū pī gi izpē tī ta. Vakariņ as ar vā rī tu kukurū zu, sezama bagelē m un grauzdē tiem kastaņ iem Sv. Sofijas pakā jē radī ja rotaļ ī guma pieskā rienu nomierinoš ā m pastaigā m Stambulas centrā .

Mē s apstaigā jā m Ē ģ iptes tirgu, paspē jā m apmaldī ties samudž inā tajā s ielā s un devā mies uz Eminenu, izmantojot bezsaistes Maps. me karti un angļ u valodā nerunā još o spā ņ u tū ristu norā dī jumus. Mamma atvairī ja ekskursiju uz Lielo tirgu ar sakramentā lo frā zi: "ko es tur neredzē ju. "

Mē s sē dē jā m kafejnī cā netā lu no Jaunā s moš ejas, apbrī nojot draudzes locekļ u pū li, kas aizbrauca pē c lū gš anas, un policiju ar lož metē jiem gatavī bā . Kopumā vē sajā un vē jainajā Stambulā patē rē tā s tē jas daudzums pā rsniedza aptuveni desmit litrus. Mā jā s es tē ju nedzeru vispā r. Turcijas veids, kā ilgstoš i brū vē t lapas dubultā tē jkannā , atklā ja š ī dzē riena garš u, kuru lī dz š im nebiju sapratusi.


Mē s devā mies lejup uz Sikerdž i, nikni kaulē joties ar suvenī ru mizu pā rdevē jiem par katru liru pa ceļ am. Ceļ ojuma beigā s viņ i tika apbalvoti ar nelielas konditorejas izstrā dā jumu apmeklē jumu, kur vietē jie iedzī votā ji pē rk tonnas baklavas un lokmas par cenā m, kas ir 2-3 reizes lē tā kas nekā Sultanakhmetovs. To var atpazī t pē c ļ odzī giem galdiņ iem pie luksoforiem, aiz kuriem daž i produkti (kaut kas lī dzī gs virtuļ iem) tiek patē rē ti turpat uz vietas.

Mē s braucā m ar T1 tramvaju. Pagā juš ā gada Istanbulcart gadu vē lā k strā dā ja labi, tikai bija jā papildina divas reizes. Brauciens vienā virzienā ilga apmē ram stundu. Interesanti vē rot, kā tū ristu rajonus nomaina vairumtirdzniecī bas rajoni, kuros katrā desmitiem augstceltņ u piepildā s ar aksesuā riem, audumiem, adī jumiem un visā dā m lietā m. Tajā paš ā laikā sievieš u tē rpi kļ ū st stingrā ki un cenu zī mes uz augļ u un dā rzeņ u letē m ir zemā kas. Mamma bija pā rliecinā ta, ka mē s braucā m cauri pilsē tai. Es tikko parā dī ju viņ ai Stambulas karti - tramvaja marš ruts nenosedz pat divdesmito daļ u no metropoles teritorijas.

Mē s apbrī nojā m Topkapi un Suleymaniye nakts apgaismojumu no T1 tramvaja platformas pieturā Kabatash, otrpus Zelta ragam.

Mē s jutā m lī dzi zvejniekiem, kas velk zivis no Eminenu mola.

Mē s izmē ģ inā jā m ugunī go mē rci, kas tiek pasniegta ar sulī gu kuftu vienā no vecā kajiem kuftesh restorā niem Sultanahmetā . Tuvumā ir tukš i restorā ni, un š eit vienmē r ir rinda, un pateicoties sienā m ar datumiem no simts gadiem.

Mē ģ inā jā m miniviesnī cas un restorā na "Kybela" ī paš nieku kolekcijā saskaitī t daudzkrā sainā s lampas, par kurā m izlasī ju Afisha ceļ vedī . Viņ š atradā s divus metrus no mū su viesnī cas.

Mierojies ar saldajiem zaļ ajiem mandarī niem, kas iepirkti mazā lielveikalā divu kvartā lu attā lumā no viesnī cas.

Mē s nopirkā m albumus un grā matas, halvu un baklavu, kafiju un tē ju. Š oreiz biju gudrā ks un nopirku aviobiļ etes ar pieļ aujamo bagā ž u.


Vienī gā oficiā lā ekskursija, ko organizē ju tieš saistē no mā jā m, aptvē ra Dolmabahč e, Suleymaniye un Jeribatan. Jaunā Sultā na pils mani ī paš i nesaista, kristā ls man ir vienaldzī gs jau no padomju laikiem. Mamma baidī jā s ieiet Cisternā , izlasot apmē ram 52 slidenus soļ us. Tur bija Suleymaniye, uz kuru es nevarē ju izdomā t marš rutu, neizmantojot taksometru. Doma ir materiā la. Aģ entū ras ī paš nieks veiksmī gi par mums aizmirsa, neskatoties uz to, ka dienu pirms tū res ar Viber starpniecī bu pierakstī jā mies, un grupa aizbrauca uz Dolmabahci, pietrū kstot diviem cī nī tā jiem. Pē c mana diezgan inteliģ entā zvana puisis ar savu maš ī nu aizlidoja uz mū su viesnī cu un brauca paspē t grupu. Viņ š mums naudu par ekskursiju neņ ē ma, atteicā s vispā r. Pilī neiekļ uvā m, apbrī nojā m ā rē jo daļ u, tad ar grupu braucā m uz brī niš ķ ī go Suleimani un sultā na Suleimana un Roksolanas kapiem. Tad viņ i lū dza mū s izlaist tuvā k mana mī ļ ā kā tramvaja pieturai. Mū s izsē dinā ja Laleli rajonā , ar ekskursijā ietaupī to naudu nopirkā m dā vanas Koskakā , un ar paveikto sajū tu un smagu somu devā mies atpū sties uz viesnī cu.

Pē c Turcijas liras kursa krituma muzeju ieejas biļ eš u cenas ir ievē rojami pieauguš as. Tagad Stambulas caurlaide, kas maksā ja 85 liras, maksā liras 185. Par 135 lirā m ir alternatī va: tikai St. Sofija, Topkapi bez harē ma un arheoloģ iskie. Vienī gais labums ir tas, ka tiek cauri bez rindā m. Dienas laikā rindas visur ir milzī gas. Mums ar Topkapi paveicā s viesnī cas tuvuma dē ļ : ieradā mies agri no rī ta, un bijā m vieni no pirmajiem apmeklē tā jiem, kas apstaigā ja Harē mu. Bet lī dz Svē tajā m relikvijā m man nā cā s stā vē t raibā tū ristu pū lī .

Neskatoties uz savu varenī bu, Stambula izrā dī jā s diezgan ē rta pilsē ta gados vecā kiem tū ristiem. Pilsē tas centrs ir pilns ar veikaliem, soliņ iem vai kafejnī cā m, kur var apsē sties un atpū sties. Tramvajā mammai vienmē r iedeva vietu - ar smaidu un laipni. Viesnī cas tuvums pieļ ā va dienas pā rtraukumus. Pastaiga gar Bosforu ir ē rta un relaksē još a. Jā , mē s nestaigā jā m cauri Taksim un Istiklal, tač u ar ā tru braucienu cauri š ai pilsē tas daļ ai pilnī gi pietika.

Ataturka lidosta ir milzī ga, bet diezgan ē rta pasaž ieriem: pasaž ieru plū sma ir skaidri plā nota, ir diezgan grū ti apmaldī ties, atkal ir daudz veikalu. Transfē rs uz viesnī cu un atpakaļ uz lidostu bija iekļ auts manas ekskursijas cenā .

Stambula un Bosfora š aurums nepievī la. Mammai patika.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Отель
Терраса ресторана отеля, вид на Голубую мечеть
Айя-София в лучах утреннего солнца
Громада Св. Софии
Деисус (моление)
Маринады и балык экмек на Эминеню
Долмабахче
Басфорский мост
Румелихисары
Басфорский мост
Девичья башня
Египетский рынок
Так украшают площадки под деревьями
Гарем Топкапы
Библиотека Ахмеда 3-го
Вид с балкона нашего номера на Галату
Сулеймание
Девиш в кафе у рынка
Голубая Мечеть
Līdzīgi stāsti
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums