Sarigerme. No upes līdz... upei

02 Novembris 2020 Ceļošanas laiks: no 01 Oktobris 2020 ieslēgts 08 Oktobris 2020
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Uz visu pasaules pā rpratumu rē ķ ina Vorobeič ikovi paplaš ina savas ģ eogrā fiskā s zinā š anas : ))

Š is ir sava veida turpinā jums manam pā rskatam par TUI BLUE viesnī ca Tropical 5*.

Nekā das praktiskas lietderī bas, tikai tuvā kā s viesnī cas apraksts. Ne visi tū risti zina, kas ir Sarigerme. Arī es nezinā ju, lī dz tur atrados, pirmo reizi pat neatcerē jos š ī s vietas nosaukumu. Lū k, uz kā du Abra-kadabru mū s sū tī ja tū roperators : ))


Patiesī bā nekā di atvaļ inā juma braucieni uz ā rzemē m un mū sdienu realitā tē – tā ir Turcija – nemaz nebija plā noti. Nē , es, protams, paskatī jos uz cenu zī mē m augustā (pē c č arteru atsā kš anas) oktobra sā kumā...Ahaha, tas mani vē l vairā k pā rliecinā ja, ka Turcija š oreiz nav. Un nopietni es sā ku aprē ķ inā t Krimu, daž ā das iespē jas (lidmaš ī nu, vilcienu, automaš ī nu), ņ emot vē rā mazo varbū tī bu, ka nokļ ū s pludmalē , tas ir, zyring pā rsvars. Fakts ir tā ds, ka vē sturiski, varē tu teikt, ir izveidojies, ka oktobra sā kums ir mū su ģ imenes brī vdienu periods, kas sakrī t ar Tē va dienas svinī bā m. Un tā kā mū su bē rni vē l nav iekļ uvuš i ī paš i dedzī gas apbrī nas par arhitektū ras un dabas š edevriem vecumā (meitai 10 gadi, dē lam 9 gadi), tad lī dz š im pludmale, ū dens slidkalniņ i un aram-zam-zam mums ir viss : )) .

Bet. . . Ak, š ī cilvē ciskā skaudī ba, laipnī ba, protams, kad jū s apskaudat - un priecā jaties)). Š ur tur parā dā s visā das atsauksmes par Turcijas viesnī cā m, tā s tikai rā pjas ā rā no visā m spraugā m. Gan labie, gan š ausmu stā sti. . . Nu, tas ir vajadzī gs, un ekskursiju izmaksas ir iekļ uvuš as sagremojamos rā mjos. . . Un es jau gribu atš ķ aidī t savu dzimto plaš umu skatu ar aizjū ras ainavā m. . . Un man ir apnikusi visa š ī histē rija. . . Un ķ ermenim jau ir garlaicī gi bez saules grauzdē š anas, jā , laikam jau gadu gaitā tā bioritmi sastrā dā jā s, kopš oktobra - dodiet pludmalē : ))...

Visas š ī s nestabilā s situā cijas dē ļ tū res iegā de tika aizkavē ta lī dz pē dē jam. Nekad nevar zinā t, viņ i atkal aizvē rs "logu uz Turciju", un mums jau ir depozī ts vienā aviokompā nijā , mē s nevē lamies, lai bū tu cita. Š eit, skolā , pā ris klases bija karantī nā . Jā , tikai mū su datumos brī numainā kā rtā cenu zī me sā ka augt, izbraukumi gan turp, gan atpakaļ tiek izgaismoti ar atzī mi “maz”. Dī vaini, lī dz nā kamajam skolē nu brī vlaikam (pē c moduļ u sistē mas) vē l ir nedē ļ a. Bodruma-Kusadasi virzienā palika kaut kas vairā k vai mazā k pieņ emams izmaksu un viesnī cu ē rtī bu un pakalpojumu klā sta ziņ ā .

Kopumā es neiedziļ inā š os ģ imenes debatē s par tē mā m "viltus mū su laimi" un "ffse, mē s nekur neiesim. " Bet to rezultā ts bija lidojums dienu ā trā k nekā plā notais atvaļ inā jums (darba devē ji izlikā s dusmī gi, mē s izlikā mies, ka tā vairs nedarī sim. . . droš i vien) uz Turcijas Dalamasnsky reģ ionu viesnī ca TUI Blue Tropical 5*.

TUI BLUE Tropical plaš umos

Man ļ oti patika viesnī ca, esmu apmierinā ta ar tā s apkalpoš anu mū sdienu mē ra realitā tē . Es nekavē jos to ieteikt slinkā m brī vdienā m. Bet es sī kā k par dzī vi un dzī vi rakstī ju atseviš ķ ā pā rskatā .


Saistī bā ar visā m 2020.  gada svarī gā kajā m iezī mē m mū su atvaļ inā jums tika plā nots, neizejot no ē rtā s rezervā cijas. Nu ko, lieliska pasē dē š anas pieredze, tikai slē gtā kos apstā kļ os 55 kvadrā tmetros. m jau pastā v : )). Tas ir, nekā das ekskursijas un braucieni sabiedriskajā transportā , iespē jams, padomā sim par auto nomu. Bet, kā rā da prakse, mē s atradā mies tā dā...eh...ciematā , ka nebija kur to ī rē t un nebija vajadzī bas.

Bet neatkarī gi no tā , cik mā jī gi un garš ī gi tas bija viesnī cā , mū su mež onī gajā m dvē selē m bija jā paplaš ina skata robež as. Tā nu mē s devā mies uz turieni, nezinu kur – Sarigermē . 2.5 km no mū su viesnī cas.

Tā tad, Sarigerme patiesī bā ir pludmale. Kā aprakstī ts interneta avotos, stiepjas 7 km garumā . Ja mē s pareizi sapratā mies ar tieš saistes tulkotā ju, tad Sarigerme var tulkot kā “stiepš anā s (vai stiepš anā s) dzeltena”, sari - dzeltena, germe - stiepš anā s, spriedze. Jā , š eit tas stiepjas.

Un blakus esoš o ciematu sauc par Osmaniye, lai gan kartē s tas ir atzī mē ts ar Sarigerme, iespē jams, ka tas jau ir pā rdē vē ts, lai izvairī tos no neskaidrī bā m.

Ciemats vienā ielā , bet cietē jam tū ristam pieejams viss nepiecieš amais: veikali, kafejnī cas, aptieka, vairā ku banku bankomā ti.

Starp citu, par naudas maiņ u. Pē c gides, kas mū s pavadī ja autobusā , Turcijas varas iestā des aizliedza viesnī cā m maiņ u, tā pē c, ja vajag liras, ieteicams sazinā ties vai nu ar viesnī cas gidu vai banku, ja tā da ir, protams : )), nu vai bankomā tu. Veikalos labprā t ņ em eiro ar dolā riem. Viņ i saka, ka izdevī gā k ir maksā t ar lirā m. Varbū t, bet nopirkā m pā ris pudeles alus, nekā das maiņ as kursa svā rstī bas nepamanī jā m, rē ķ inā jā m 8 liras par eiro pē c tobrī d oficiā lā bankas kursa 9 kaut kas.

Nekā du drudž ainu dzī vi ciematā nemanī jā m, tač u arī posta nav. Ir nelielas viesnī cas un viesu mā jas, kas acī mredzami nav tukš as. Kā parasti, tie pā rvē rtā s mež onī , un te rezerves daļ as guļ : )...

Š ajā s daļ ā s nekas interesants netika atrasts, izņ emot panorā mas skatus. Jā , kad š ā di – visu uzreiz.

Jau ne reizi vien savos “darbos” esmu minē jis, ka š ā di plaš i skati no augš as ir vienkā rš i nepiecieš ami, lai papildinā tu tū rista iekš ē jo enerģ iju. Un, ja es kaut kā du iemeslu dē ļ nevaru iegū t š ā das bildes, man joprojā m ir nepietiekama uztura sajū ta vai kaut kas cits, nepabeigtī ba, pā rpratums.


Internetā lasī ju, ka no ciemata uz pludmali kursē bezmaksas autobuss. Jā , mē s redzē jā m pieturu ar grafiku, par bezmaksas neteikš u.

Kopumā skati netā lu no ciemata nemaz neatbilst Vidusjū rai, tā ir tikai kaut kā da Dienvidaustrumā zija : )).

Es domā ju, ka mē s varam nomā t laivu. Mē s redzē jā m, kā š ā das laivas izbrauca no kanā la un pat izgā ja jū rā .

Oficiā lā ieeja pludmalē :

Es nezinu, cik tas maksā un vai tas kaut ko maksā . Mē s tur nopeldē jā mies, ejot gar jū ru no mū su viesnī cas puses. Satikā m vietē jos makš ķ erniekus ar makš ķ erē m. Bija arī atpū tnieki, bet ne daudz.

Tā lu iekš zemē nedevā mies, starp kokiem bija kustī ba, bija aizņ emti vairā ki piknika galdi.

Nu, nu, nu. . . un kas tas par Guliveri š ū polē m. . . Nē , š is gadī jums ir jā izpē ta. Tā pē c viņ i atš ķ aidī ja savu laisko izklaidi ar gandrī z elpu aizraujoš u un vē deru satveroš u pievilcī bu.

Kā jebkura neviena neviena zeme, arī š ī pludmale ir nedaudz piegruž ota.

Un upe klusi un mierī gi turpina ceļ u uz jū ru. Tas kartē ir atzī mē ts kā Sari Su. Ja Yandex tulks man deva pareizi, tad tas ir Zheltaya Voda. Varbū t tas nav gluž i dzeltens, bet neskaidrs, protams.

Un š ie peldoš ie augi bija regulā ri, bet reti viesi mū su, tas ir, viesnī cas, pludmales daļ ā .

Atrodiet kaķ i : )

Protams, ja ir ceļ š un š ajā gadī jumā tilts, tad mums ir jā iet tur.

Viesnī cas Robinson Club Sarigerme Park 4 * elegantā pludmale paslē pā s aiz akmens.


Smiltis ir blī vas, nav tik irdenas un lipī gas kā mū su Tropikalovska reģ ionos. Nav oļ u, ieejot ū denī . Apakš daļ a ir tī ra un vienmē rī ga, dziļ ums palielinā s vienmē rī gi, bez pē kš ņ iem kritumiem. Jā , pludmale ir nedaudz nekopta, jo viesnī ca š osezon netika atvē rta, bet viņ i to pieskata. Redzams, ka dā rzs nav pamests, un apsargi skaidri vē ro, vai nav staigā još u cilvē ku. Pā ris reizes apmeklē jā m Robinson Beach. Pirmajā apsargs ļ ā va bez problē mā m izmantot pludmales duš u. Protams, viņ š bija bez lejkannas, bet ū dens bija. Un citā dienā cits apsargs bija saš utis, viņ i saka, tas nav atļ auts utt. Viņ a noskaloja bē rnus, un viņ iem paš iem nā cā s niezē t uz savu viesnī cu.

Akmens izskatā s ļ oti vilinoš i, tai ir sā pī gi mī ļ i zobi. Nu jā , un mē s kā jau mazi bē rni nelaiž am garā m iespē ju kaut kur uzkā pt : ))

Skaisti!

Tur tā lā k - arī Sarigermes pludmale. Uz tā ir balstī ta vesela virkne daž ā du viesnī cu. Un kalnos ir ļ oti jaukas iespē jas. Tā lu no jū ras, bet skati un gaiss, ziniet, lieliski (mū su draugi mums teica). Un tiek organizē ti transfē ri uz jū ru.

Akmens mež ģ ī nes:

Ja jums bū tu piemē roti apavi, jū s varē tu arī doties lejā uz lī ci, protams, č ī bā s, viņ i neuzdroš inā jā s.

Mē s arī devā mies uz Dalamā nu. Bet ne uz pilsē tu, protams, bet uz Dalamanas upi. Tas jau ir otrā virzienā no mū su viesnī cas TUI BLUE Tropical.

Upe ir pilnī gs pretstats Dzeltenajam ū denim, ā tra un caurspī dī ga. Runā , ka pa to tū ristiem tiek organizē ts raftings.

Un mē s organizē jā m savus braucienus, kad tu apgulies uz ū dens, un tas tevi ienes jū rā...Lai kā da bū tu nā kamā atrakcija : ))

Neliela upes daļ a tek gandrī z paralē li jū ras sē rfoš anai.

Un tad eleganti apvienojas ar jū ras ū deni. Š eit tā ir – divu elementu satikš anā s vieta:

Sarigermes pludmale ir aizsargā jama teritorija. Caretta-Caretta bruņ urupuč i š eit dē j olas no maija lī dz jū lijam, un bruņ urupuč u mazuļ i pasaulē parā dā s augustā -septembrī , lai gan interneta dati par to atš ķ iras. Vai tas tā patieš ā m ir, grū ti pateikt, no tū ristiem no š ī rajona atsauksmes par š o tē mu nebija. Tač u pludmalē izvietotā informatī vā plā ksne aicina bū t uzmanī gā kiem un netraucē t bruņ urupuč a dzī vi.

Jebkurā gadī jumā mē s neatradā m Bruņ urupuč u sezonu. Bet viņ i nokļ uva smilš u liliju ziedē š anas sezonā . Suga tiek uzskatī ta arī par apdraudē tu. Jā , ir diezgan neparasti novē rot ziedē š anu smiltī s. Protams, visī stā kajos tuksneš os š ā das parā dī bas, iespē jams, ir pasakainā kas un iespaidī gā kas. Bet es nekad tur neesmu bijis. Tā pē c maigā s lilijas Sarigermes smiltī s mani iespaidoja.

Mē s atradā m arī gliemež u koloniju:


Š ī suga gandrī z nav apdraudē ta. Bet mums tas izrā dī jā s interesanti. Tā pē c bē rni ievilka gliemezi istabā un sā ka to audzē t. Jā , jā , daž ā du lapu un ziedlapiņ u vā kš ana, lai gliemezim bū tu garš ī gs un daudzveidī gs uzturs, ir kļ uvusi par obligā tu ikdienas programmu : )). Mana meita pat gribē ja savu mā jdzī vnieku vest lī dzi uz Maskavu. Nā cā s paskaidrot, ka nedeklarē tas dzī vā s radī bas caur robež u nelaidī s : )). Gliemezis droš i atgriezā s pie saviem biedriem.

Gliemezis nav nekas. Viņ i gribē ja adoptē t krabi. Bet krabis izrā dī jā s viltī gs, uzreiz izrā dī ja rū dī jumu : ).

Krabis š auš anas laikā nav cietis, vairā k nekā tē ta pirksti : )

Pat slinkā kajā brī vajā laikā jū s vienmē r vē laties daž ā dot melus ē š anas dzī vesveidu. Jā , atpū tieties no slinkuma : )). Š is ir ceļ ojums gandrī z apkā rt pasaulei, ko mē s apbraucā m pa TUI BLUE Tropical viesnī cu: kalni, upes un lī dzenumi, Vidusjū ras un Ā zijas ainavas

Kas attiecas uz paš u vietu, Sarigerme ir brī niš ķ ī ga vieta! Tieš i tas, kas nepiecieš ams relaksē još ai laika pavadī š anai tiem, kuri ir noguruš i no pilsē tas burzmas, no dzī ves trokš ņ a un viesuļ a. Nav atrakciju, iepirkš anā s centru, nakts aktivitā š u. Un jā , kas ir svarī gi – lidosta ir ļ oti tuvu.

Ciemats, vā rdu sakot, turku un pie jū ras. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
на просторах TUI BLUE Tropical
Найдите кота :)
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums