Nebeidzams Turcijas ceļojums. Kušadasi

19 Novembris 2021 Ceļošanas laiks: no 10 Jūnijs 2021 ieslēgts 17 Jūnijs 2021
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1.  daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Bodruma

2. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Marmarisa

3. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Akjaka, Daljana un Pamukale

4. daļ a. Bezgalī gs Turcijas ceļ ojums. Kuš adasi

5. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Kapadokija

6. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Cesme, Alacati un atgrieš anā s Kusadasi

Ceļ ojums bija diezgan garš , visiem pasaž ieriem vispirms iedeva saldē jumu, bet pē c tam arī citus saldumus. Pā rcelš anā s uz š ejieni ir gluž i kā brī vdiena. Ko mums autobusos par visu pieredzi neiedeva, Vjetnamā pat atceros č ī bas, bet pirmo reizi saldē jumu! Ieradā mies autoostā . Joprojā m tik jaunas un nezinā mas, ka mē s pat nevarē jā m iedomā ties, cik mī ļ as un iemī ļ otas š ī s vietas mums kļ ū s lī dz ceļ ojuma beigā m.


Tagad ir ļ oti svarī gi nebū t varonī giem, nokļ ū stot viesnī cā ar vietē jo transportu un braukt ar taksometru. Mē s ieradā mies viesnī cā ar nosaukumu, kuru nav iespē jams izlasī t. Tas bija tieš i Ladys Beach. Ir svarī gi saprast, ka Kusadasi jū ra pē c bū tī bas ir lī dzī ga okeā nam. Garie un skaistie viļ ņ i demonstrē dabas spē ku. Nu skrienam pā rbaudī t jū ru! Mums bija ļ oti grū ti noticē t, bet ir silti!! !

Vai ir pienā cis ilgi gaidī tais brī dis, kad mū su ceļ ojumā ir sā kusies jū ras sezona! Un tas bija svarī gs brī dis mū su ceļ ojumā , neskatoties uz to, ka jū ra mums parasti nav galvenā , bet, kad tas ir pastā vī gi auksts, tas patieš ā m kaitina) Mē s vienkā rš i nevarē jā m peldē t. Bet arī vē las sā kt pilsē tas izpē ti. Š ajā viesnī cā mums bija iekļ autas tikai brokastis, bet vakariņ as varē ja ņ emt par papildu samaksu. Ē dinā š ana notika uz terases ar skatu uz jū ru, vakariņ as š ajā viesnī cā ir ī paš a iezī me - tas ir mā jā s gatavots ē diens.

Tas ir, viens no viesnī cas ī paš niekiem gatavo sev vakariņ as, un, ja jū s uz tā m pierakstā ties, tad arī jums bū s porcija. Arī viesnī cā mū s informē ja, ka Dashin arbū zu izaicinā jums ir pilnī gi droš s, jo reģ istratū rā ir bezmaksas arbū zu serviss. Jū s vienkā rš i sakā t, ka vē laties arbū zu, un viņ i jums atnes lielu bļ odu sagriezta auksta arbū za. Es ļ oti mī lu auksto arbū zu, lai gan daž reiz mana piere var nosalt no aukstuma, lasī ju, ka š ā ds efekts ir raksturī gs noteiktam procentam cilvē ku. Reiz viņ š viņ u sasaldē ja tā , ka viņ š nelaida vaļ ā pusi dienas.


Kusadasi ir tī ri turku kū rorts, pat neskatoties uz to, ka uz to aktī vi pā rdod tū res no citā m valstī m, bet, piemē ram, Ladys Beach bija tikai turki. Izklaidei, piemē ram, visurgā jē jiem, cenas š eit ir augstas, tā pē c tas noteikti nav piemē rots aktī vai izklaidei. Piemē ram, par kvadraciklu uz cilvē ku grib 50 eiro stundā . Bet mē s neesam kritiski, varam sagaidī t Kapadokiju, kur divas stundas maksā.11 eiro. Pirmajā vakarā uzzinā jā m, ka pie Infinity Hotel ir akvaparks un izstaigā jā m dzī vojamos rajonus virs jū ras. Ļ oti mā jī ga atraš anā s vieta. Atgriezī simies ikdienas dzī vē . Manā klē pjdatorā ieradā s atjauninā jums, kas salauza uzdevumjoslu, un tagad es nevarē ju pā rslē gties starp tū lī tē jiem ziņ ojumiem. Ļ oti svarī gi ceļ ojuma laikā klē pjdatoram nepielietot nekā dus atjauninā jumus, to ierakstī sim noteikumos. Bet pat neskatoties uz bojā to operē tā jsistē mu, pē c visa pē dē jā s dienā s notikuš ā bija viegli redzē t mū su projekta vraku. Bet tā s bija tikai pirmā “sprā dziena” sekas. Otrais nelaimes vilnis aptvē ra mū su projektu ar vē l lielā ku spē ku. Es vienkā rš i nevarē ju noticē t, ka tā das blē ņ as var notikt. Kamē r tu centies atš ķ etinā t to problē mu gū zmu un saprast, kā pē c tā notika, to ir vē l vairā k, tieš i es ļ oti skaidri redzē ju visu notikuš o attē lu, tas izskatī jā s kā kaut kā ds fantastisks stā sts no kara Pasaules sē rija, kas man bija jā pastā sta savam angliski runā još ajam menedž erim. Daž reiz es pati neticē ju saviem vā rdiem) Mums bija gleznas Kliedziens reprodukcija uz sienas pretī viesnī cai, kas ļ oti labi atspoguļ oja manu darba dienu atmosfē ru.

Sapratu, ka š ajā braucienā ar vienu atvaļ inā jumu neaprobež osies, tagad visu grā bsim un vajag atgriezties pie miera. Un ne tikai man bija grū ti to visu izturē t, mū su menedž ere no Vā cijas devā s uz trī s nedē ļ ā m slimī bas atvaļ inā jumā un teica, ka ā rsti viņ ai ieteica slimī bas atvaļ inā juma laikā samazinā t saziņ u ar kolektī vu. Pē c tam, kad no “vraka” savā cā m visu, kas bija palicis no projekta, mū su vā cu menedž eris rī kojā s diezgan kompetenti. Trī s nedē ļ u slimī bas atvaļ inā juma laikā mē s tikā m izņ emti no visiem uzdevumiem, kas kaut kā dā veidā varē ja saskarties ar kļ ū das uzdevumiem, kas noveda pie š ī m š ausmā m. Un trī s nedē ļ as pē c atgrieš anā s turpinā jā m strā dā t tā , it kā nekas nebū tu noticis, un paaugstinā tas kritiskuma uzdevumi tagad bija jā uzņ emas brī vprā tī gi tikai tad, ja citu uzdevumu nemaz nebija.

Kamē r mē s atpū tā mies Kuš adasi, mani vecā ki caur Ankaru sā ka ceļ u uz Kapadokiju. Š is brauciens vienreiz tika atcelts lidojumu pā rtraukš anas dē ļ , un tagad ir sā cies veiksmī gs restarts. Un viņ iem bija forš s brī dis marš rutā . Autobuss no Ankaras izbrauca cauri sā ls purvam un tur veica garu fotoapstā š anos. Visā mū su pieredzē ar Kapadokiju mums nekad nav bijis nekas tā ds. Tā nu mamma paņ ē ma stafeti ar lidojumu ar gaisa balonu, tē vs ar augumu nedraudzē jas. Sava ceļ ojuma laikā viņ i paslē pa Miš ai naudas pudeli un saldumus un atsū tī ja mums satelī tfoto ar birku. Tā tad drī z mū s gaida interesants piedzī vojums ar meklē jumiem, ieradī simies pā ris dienas pē c viņ u pā rlidojuma mā jā s.

Stā sts par garā ž u

Atkal Kuš adasi


Dienas š ajā pilsē tā pagā ja diezgan komfortabli, jo vienmē r ir pieejama siltā jū ra un vienmē r ir ko darī t š ajā pilsē tā . Sā kā m ar akvaparku. Kamē r es strā dā ju, Daš a un Miš a devā s uz viesnī cu, kur atrodas akvaparks, tač u izrā dī jā s, ka akvaparks joprojā m ir pieejams tikai viesnī cas viesiem un drī z sā ks pieņ emt ā rē jos apmeklē tā jus, tač u viņ i precī zi nezina. diena. Otrajā dienā Daš a devā s to noskaidrot vē lreiz un š oreiz nolē ma bū t neatlaidī gā ka. Darbinieki kā vienmē r tusē jā s pie kases, tač u, neskatoties uz to, biļ etes netika pā rdotas, jo tā s nekā di nevarē ja atvē rt.

Daš a mē ģ inā ja noskaidrot, kurš no strā dnieku pū ļ a ir vissvarī gā kais, kā rezultā tā viens no turkiem devā s uz tikš anos, teica, ka ielaidī s viņ u akvaparkā , un tad Daš a dosies uz reģ istratū ru un samaksā s. tur, lai apmeklē tu ar karti terminā lī , jo biļ eš u kases š eit bija slē gtas. Akvaparks tika ieslē gts divas reizes dienā . Par ieeju jā maksā vienu reizi. Nā kamajā reizē , kad gā ju kopā ar Miš u, bet piekritu, ka Daš a nā ks manā vietā uz otro piegā jienu, vadī tā js piekrita. Kā izrā dā s š eit vienoties ir viegli) Un pats galvenais, oficiā li viss notiek caur kasi. Daš ai pat pirmo reizi tika dota atlaide) Infiniti kalni ir lieliski. Š eit lī dz š im bija atvē rtas tikai 7, un ar to pietika. Un viens no tiem – tauriņ š bija ļ oti ekstrē ms. Vē l viena izklaides iespē ja, ko izgatavojā m sev, ir ceļ ojums uz nā kamo hammam. Mē s vispā r esam noskaidrojuš i, ka var aizbraukt reizi nedē ļ ā , tā pē c no š ī s tendences iespē ju robež ā s neatpaliksim.


Tas, kas vieno absolū ti visas Turcijas vietas, ir hammam prieks. Š eit bija tikpat patī kami un relaksē još i kā Marmarisā . Bet, ja tur mums bija eļ ļ as masā ž a, tad š eit mē s veicā m masā ž u caur ziepju putā m. Mū su procedū ru laikā Miš a peldē jā s baseinā . Starp citu, š is hammam atradā s Infiniti teritorijā . Mē s pat googlē meklē jā m, cik izdevī gi tajā iekā rtoties, lai dabū tu akvaparku, bet bū tu pat grū ti iedomā ties, ar kā dā m problē mā m tur saskā rā s mū su trijotne, kurā tagad dzī vojam. Kā rakstī ja viens no viesnī cas Infinity viesiem: "Ja man bū tu laika maš ī na, pirmā lieta, ko es darī tu, bū tu atgriezties laikā un atturē t sevi š eit apstā ties. " Labi, mē s turpinā m dzī vot savā viesnī cā ar nelasā mu nosaukumu. Starp citu, gandrī z visā s vietā s rezervē jā m tikai daļ u nakš u viesnī cā un tad to pagarinā jā m, kad sapratā m, ka vieta mums ir piemē rota un varam pielā got tā lā ko marš rutu. Nā kamā izklaides iespē ja ir doties pastaigā uz centru. Tas ir apmē ram č etrdesmit minū š u gā jiena attā lumā no mū su pludmales.

Pa ceļ am var apmeklē t pat divas salas, uz vienas ir brī vs cietoksnis, bet otrā ar nelielu mež u. Bet š ķ iet, ka tas ir privā ts, tomē r ir vē rts vismaz vienu reizi vē rot saulrietu no turienes. Kad viņ i atstā ja salu, zvejnieks pacienā ja Miš u ar sagrieztu meloni. Manuprā t, tas ir ļ oti jauki.

Tā lā k pa ceļ u sā kas centrā lā krastmala. Š eit valda ī paš a atmosfē ra. Atmosfē ra atspoguļ ojas no katras turku ģ imenes, kas iespaidī gi staigā pa agresī viem viļ ņ iem. Uz soliņ iem un akmeņ iem visi redz vē l vienu dienu. Virs pilsē tas paceļ as kalns ar daudzkrā sainā m mā jā m un lielu uzrakstu ar pilsē tas nosaukumu. Tad jums jā pā rvietojas dziļ ā k ielā s prom no jū ras.

Tā nu dodamies uz vecpilsē tas ielā m. Vecpilsē ta š eit arī radī ta godam, vajag bezmē rķ ī gi staigā t un uzņ emt ar Turcijas piesā tinā to gaisu. Galvenais netuvoties skatlogiem, citā di rejnieki var nedaudz kliedē t atmosfē ru. Un visiem varoņ iem, kuri joprojā m ir kā jā s, Yö rü k F? r? n & Bakery konditorejas izstrā dā jumu apmeklē jums ir obligā ts, jo viņ i pā rsteidzoš i pagatavo gardu limonā di. Viņ i pamanī ja mū su mī lestī bu pret limonā di un nā kamajā dienā pacē la cenu no trim lī dz piecā m lirā m (0.6 $) par glā zi, mē s ar Miš u vienmē r paņ ē mā m trī s glā zes par divā m. Tā jau ir bijusi vesela vakara tradī cija, ja tiekam ā rā pilsē tā .


Kusadasi ir labi, jo jū s vienmē r varat atrast, kur vakarā pavadī t laiku, un tā pē c jums pat nav jā dodas uz vecpilsē tu. Un pats galvenais, no jebkuras vietas tiek nodroš inā ts skaists saulriets. Daž kā rt devā mies pastaigā uz Green Beach pusi. Ir daudz kalnu, vakaros tā ir pavisam pamesta un mū ž am trakojoš ā jū ra ar sarkanu vakara sauli ir tikai mū su. Kad senie filozofi meklē ja dzī ves jē gu, viņ i, visticamā k, neredzē ja vietē jos saulrietus, esmu pā rliecinā ts, ka lielā kā daļ a piekritī s, ka š ī skaistuma apbrī noš ana var pā riet uz dzī ves jē gu. Kopumā ļ oti mā jī ga atpū tas vieta tiem, kam patī k aktī va pastaiga un romantiski vakari. Nā kamā darba dienu sē rija pamazā m ir beigusies, kas nozī mē , ka varat pā riet uz aktī vo atpū tas fā zi.

Dilekas pussalas un Lielā s Menderesas upes deltas nacionā lais parks

Es pat nezinā ju, ka parkiem ir tik gari nosaukumi. Bet acī mredzot garam parkam nav labi, ja tam ir ī ss nosaukums. Lai nokļ ū tu no Ladys Beach lī dz parkam, nepiecieš ams ilgs laiks. Lai mikroautobusos pavadī tu aptuveni divas stundas, ir jā bū t ī stiem parku pazinē jiem. Un problē ma nav tik daudz distancē , cik marš rutā . Pa ceļ am dolmushs apmeklē visus iedomā jamos un neiedomā jamos ciematus, kā arī visus iespē jamos nostū rus. Tā tad, jums ir jā bū t nedaudz pacietī gam.

Bet ticiet man, tas ir tā vē rts. Mikroautobuss iebrauc tieš i parkā , kontrolpunktā par iebraukš anu no tū ristiem savā c 10 liras (1.17 USD), un mikroautobuss dodas tā lā k, apstā joties pie pludmalē m. Ja nemaldos, iznā cā m treš ie. Un no turienes jū s varat aiziet lī dz parka sā kumam, apmeklē jot katru pludmali un apstā joties pie lapenē m ar fantastisku jū ras ainavu skaistumu.

Galvenais, lai jumts nepū st no karstuma. Bet marš rutā bū s ū dens avots, kur varē s atvē sinā t kā jas un saslapinā t galvu. Paš as pludmales ir ļ oti labi aprī kotas. Ir duš as un ģ ē rbtuves. Ik pa laikam koka galdi ar soliem. Un tas viss ir iekļ auts ieejas maksā . Tiklī dz izkā pā m no mikroautobusa uz treš o pludmali, mums uzreiz pretī nā ca vietē jais iedzī votā js – mež acū ka.

Bet kā du iemeslu dē ļ kuilis nolē ma nekavē joties mē ģ inā t iekost Miš u. Miš a izvairī jā s, un vietē jie iedzī votā ji satvē ra nū ju un atsitā s pret zemi, kas dzī vnieku nekavē joties padzina. Tad ieraudzī jā m baneri, uz kura bija arī brī dinā jums par leopardu vai ko tamlī dzī gu. Un atkal tā sajū ta, kad, no vienas puses, gribē tos uz tā m skatī ties, bet no otras kaut kā ne pā rā k. Papildus dzī vajā m radī bā m ir ļ oti skaista ū dens krā sa. Š eit viņ i pat brauc ar laivā m, lai apskatī tu skaistos lī č us.


Otrā jū ras pusē paceļ as Grieķ ija. Viņ a mums ir tik tuvu visu š o ceļ ojumu, bet robež a ar Turciju ir slē gta ar lielu un sarū sē juš u slū ž u. Turcijā neviens prā mis neiet uz Grieķ iju. Ja robež as bū tu vaļ ā , tad brauciena marš ruts bū tu radikā li atš ķ irī gs. Tač u paš reizē jā situā cijā mē s skatā mies tikai uz Grieķ ijas salā m katru reizi, kad ierodamies nā kamajā vietā . Lai gan, š ķ iet, viņ a ir burtiski pie rokas. No otras puses, ja ne epidē mija, tad š ā ds brauciens, iespē jams, nekad nebū tu noticis. Pasaule neietu tieš saistē , mums netiktu dota tā ldarba iespē ja, un es bū tu iespiests savā s 25 brī vdienā s. Un pie paš reizē jā m iespē jā m š ī sezona jau ir vadoš ā ā rzemē s pavadī to dienu skaita ziņ ā . Starp citu, interesants fakts ir tas, ka š ajā kalendā rajā gadā mē s Turcijā pavadī sim gandrī z trī s mē neš us, jo pē dē jais lielais ceļ ojums sā kā s augustā , un tas ir maijā , un starp tiem joprojā m bija liela un skaista Stambula. Tas, ka pavasarī lidojā m uz Stambulu, ietekmē ja arī mū su paš reizē jo marš rutu, pretē jā gadī jumā mē s to bū tu uzbū vē juš i nedaudz savā dā k. Patiesī bā mums ir ī sts tauriņ a efekts, kad jebkuras izmaiņ as sā kotnē jos apstā kļ os radikā li maina to, kā iet nā kotnē .

Pa to laiku lē nā m dodamies uz pirmā s pludmales pusi. Kas š eit ir vienā das elegantā s lapenes. Noteikti neizlaidiet tos. Neskatoties uz karstumu, kas mē ģ inā ja izkausē t mū su prā tus, mū su atgrieš anā s pā rgā jiena marš rutam bija divas svarī gas misijas. Sā kumā palī dzē jā m turku valodā runā još ajiem tū ristiem ar norā des, viņ i nezinā ja, kā ar automaš ī nu nokļ ū t pludmalē . Izrā dā s, mē s jau diezgan labi varam izskaidrot otro stā stu – atradā m mobilo telefonu. Man vienmē r veicas pazaudē tas tehnikas meklē jumos un, pats galvenais, man veicas arī saimnieku meklē jumos. Tā lruņ i ir vienkā rš ā kais risinā jums. Bet š eit ir ā ķ is. Tas ir pā rkarsis un nedarbojas, jo ilgu laiku nogulē jis saulē . Pē c piecā m minū tē m tā lrunis atjē dzā s, un es varē ju to ieslē gt. Maksa - 40%. Lieliski, pietiek. Tagad vissvarī gā kais ir saprast kodu. Ī paš niekam par lielu laimi nebija bloķ ē š anas koda. Tagad atrodam mammu vai tē ti sarakstā , un tas ir somā . Bet mē s nezinā jā m, kā vecā kiem bū s turku valodā . Tad paskatī simies, ar ko ī paš nieks pē dē jo reizi runā ja. Pē dē jā sarakste bija Viberā . Uzrakstī ju uz to paš u kontaktu, lai viņ š atrod veidu, kā sazinā ties ar saimnieku un pateikt, lai mums piezvana. Pē c piecā m minū tē m zvanī ja telefons. Ekrā nā mirgoja divi pelē ki turku vā rdi. Kurš no tiem nozī mē "pieņ emt"? Nospiests nejauš i. Neuzminē ja, atteica zvanu. Ī paš nieks š ajā brī dī ir nepā rprotami saspringts. Samsung tā lruņ os ir ē rti, ka pieņ emš ana un noraidī š ana ir izcelta daž ā dā s krā sā s, tas bija xiaomi, š eit nebija tā das mikroshē mas. Ieejot vē lreiz. Kā du pogu es nospiedu pē dē jo reizi? Ak, es uzminē ju! Es uzreiz jautā ju angliski, vai otrā lī nijas galā esoš ais cilvē ks runā angliski. Bet viss, ko viņ š zinā ja angļ u valodā , nebija pietiekami. Jā , tas noteikti sarež ģ ī s mū su saziņ u. Mums blakus bija zī me “Icmeler” Izskatā s pē c pludmales nosaukuma. Es pateicu vā rdu "Icmeler" turku balss kļ uva priecī gā ka nekā tajā brī dī , kad viņ š saprata, ka sazinā sies angliski. Puisis varē ja paskaidrot, ka arī viņ š ir kaut kur š eit. Ieraudzī ju autostā vvietu un turku valodā pievienoju “Otopark”. Tā kā š ī zī me ir Stambulā uz visā m autostā vvietā m. Puisis teica, ka arī tagad dosies uz autostā vvietu. Savienojums tika pā rtraukts. Tad viņ š piezvanī ja, es atkal nevaru uzminē t zvanu pieņ emš anas pogu. Tad uzzinā jā m, ka abi atrodas stā vvietā un nevar viens otru atrast. Es sā ku aprakstī t savas drē bes, viņ š teica burvju vā rdu "Yaulshark". Jā , ko š is vā rds nozī mē ? Togad mums to stā stī ja kalnos, un viņ i skaidri gribē ja mū s par kaut ko brī dinā t. Es rakņ ā jos pa tulkiem, tad jautā ju citiem turkiem, viņ i saka, ka tā da vā rda nav. Ir pagā jis gads un atkal klā t “Yaulshark”. Bet saskaņ ā ar paš reizē jo situā ciju vairā k izskatī jā s, ka “jauls” ir krā sa, bet “haizivs” ir kā da apģ ē rba sastā vdaļ a. Rezultā tā mē s izdomā jā m, kā atrisinā t problē mu, garā m gā ja turks, un es iedevu viņ am telefonu, lai viņ š parunā tos. Viņ i varē ja daudz produktī vā k izskaidroties un pē c pā ris minū tē m pieskrē ja puisis, pateicā s un paņ ē ma telefonu. Mums bija tik smieklī ga pieredze ar pazaudē ta telefona atgrieš anu, un š oreiz tas ir interesantā k nekā tad, kad Armē nijā atdevā m atrasto tā lruni.


Tagad bijā m pludmalē paš ā parka sā kumā . Š ķ iet, te sapulcē jusies uzreiz visa Turcija. Es nekad neesmu redzē jis tik daudz cilvē ku pat Melnkalnes pludmalē . Kopumā pirmā pludmale noteikti nav piemē rota atpū tai. Un š eit stā v tik daudz automaš ī nu, ka netā lu no pludmales ir divas stā vvietas. Tā pē c mē s nevarē jā m atrast š o puisi. Vienī gais, kas š ajā pludmalē ir interesants, ir sava veida celiņ š biezokņ os, kas ir norobež oti ar saplē stā m stieplē m un zī mi, kas nepā rprotami nemudina tū ristus turp doties. Iesim un paskatī simies, kas tur ir. Acī mredzot nekas, vai varbū t jā paiet ilgā k un jā atnā k uz kā du pludmali. Tomē r, meklē jot kaut ko interesantu, es redzē ju vī rieš u grupu sē ž am pie jū ras, viņ i savija rokas Chig-kofte. Š ī ir turku uzkoda. Nez kā pē c viņ i š eit izskatī jā s kaut kā nelegā li. Mū su skatieni sastapā s ar viņ iem. Tas ir nedaudz apkaunojoš i, bet mē s varam izlikties, ka neko neredzē jā m. Vī rietis mums piezvanī ja un iedeva daļ u no trauka. Tas ir jautri, mums tas patī k. Tā tad slepenais ceļ š galu galā mū s noveda pie nelegā las uzkodas!

Mū su marš ruts neaprobež ojā s tikai ar parku, tur ir arī ļ oti forš a dabas parā dī ba - ala ar pazemes ezeru.

Atš ķ irī bā no Dominikā nas Republikas un Zanzibā ras, š eit tas ir arī bez maksas. Oficiā li ezerā peldē ties nedrī kst, tač u cilvē ku skaits ū denī liecina par pretē jo. Tač u pat neskatoties uz lielo cilvē ku skaitu, peldoties tumš ajā ū denī pazemē , š ausmu sajū ta kutina nervus gluž i kā Dominikā nas Republikā , kad esi viens tā dā ezerā . No ledainā ū dens no mutes sā k plū st tvaiki, kas atklā j visa š ī pasā kuma draudī gumu. Man par pā rsteigumu Miš a atbalstī ja iniciatī vu iepeldē t alas tumš ā kajā stū rī .

Interesanti, ka pirms pā ris gadiem par tā diem ezeriem pat nebija dzirdē ts, bet pē dē jā laikā ir laimē jies tos apmeklē t. Pē c tik notikumiem bagā ta ceļ ojuma varoņ us gaida neliela kafejnī ca ar turku kafiju un kruasā niem.

Tagad vajag bū t pacietī gam un doties garā marš rutā uz centru, un tur jau viss ir standartā : limonā de un citi saldumi. Starp citu, š eit mē s apmeklē jā m zivju restorā nu, kurā tiek gatavoti astoņ kā ji.

Ko es gribu teikt, kurš kā dreiz Zanzibā rā ir garš ojis astoņ kā jus, tagad ir lemts kompromisam ar mazā k garš ī gu astoņ kā ju. Pat tagad, kad sā ka tirgot biļ etes uz gada nogali uz Zanzibā ru, pirmā doma, kas man ieš ā vā s prā tā , bija “Cik ļ oti mē s jau esam palaiduš i garā m astoņ kā jus? Varbū t ir vē rts atkā rtot?

Efeza

Turku tautas gudrī ba saka: "Turcijā ir daudz apskates objektu, bet ne visi ir jū su uzmanī bas vē rti. " Diemž ē l no mū su viedokļ a tas attiecas uz leģ endā rajā m Efesas pilsē tas drupā m. Pē dē jos gados cenas atrakcijā m valstī ir daudzkā rt pieauguš as, un daž as no tā m tagad vienkā rš i nav naudas vē rtas.


Piemē ram, Sidē ir pilnī gs Efesas analogs, daudz vē sā ks un lielā ks, un pats galvenais, pilnī gi bezmaksas. Mū su apmeklē juma laikā ieeja jau maksā ja 110 liras (13 USD) vienai personai. Salī dzinot ar citā m š ī gada cenā m - 1h kruī zs ar kuģ ī ti no pils Kusadasi maksā.15 liras, dā rgais turku Magnum saldē jums 7.5 liras, parasts, bet garš ī gs no 1.5 liras. Divas pilnas stundas braucot ar kvadracikliem pa Kapadokijas ielejā m maksā.110 liras. Un š eit jū s maksā jat 110 liras par iespē ju apskatī t daļ u no Efesas pilsē tas drupā m. Pā rē jā s divas daļ as tiek apmaksā tas papildus tajā paš ā vietā . Savukā rt vē sturiski nozī mī gu vietu apmeklē juma cienī tā jiem vajadzē tu patikt. Bet personī gi, mū suprā t, š o dienu labā k pavadī t kā dā no vietē jiem ū dens parkiem. Kuš adaš ā viņ u ir daudz) Vai arī ejiet kopā , un par 110 lirā m jū s varat nopirkt 73 saldē jumus bē rnam, emocijas bū s daudz lielā kas))))

Tomē r tas mums netraucē ja pavadī t brī niš ķ ī gu brī vdienu, lai gan, ja nebū tu izdevies paspē t uz retu mikroautobusu, kas covid svē tdienā s kursē ik pē c divā m stundā m, mums bū tu jā paliek dzī vot starp drupā m.

Un darba diena sā kā s no jauna. Bet man bija palikuš as tikai pā ris dienas un sā ksies pelnī tais garais atvaļ inā jums Kapadokijā . Pa to laiku gan vajag maksimā li izpeldē ties siltajā jū rā , jo mums nebija skaidrs, kas un galvenais, kad nā kamreiz marš rutā parā dī sies jū ra. Un š ī nav nož ē lojama frā ze, mums bija tikai skices pa marš rutu, un pats marš ruts tika veidots katru nedē ļ u nedē ļ u iepriekš . Daš a paziņ oja smieklī gu faktu, ka, tiklī dz lidosim uz Kuš adasi, jau pazī stamo 25-27 grā du vietā bū s 36 grā di. Izrā dā s, ka katru reizi mainā m vietu pirms sasilš anas. Bet kā pē c ir siltā ks, š eit ir tik labi. Pē dē jā izklaide, kas mū s gaidī ja š ajā Kusadasi daļ ā , bija kuģ ī tis stundā par 15 lirā m ($ 1.8). Un Miš a ir brī va! Nezinu, no kurienes tā da nepieredzē ta dā snuma pievilcī ba, bet laiva, tā pat kā visas pā rē jā s, bija skaista. Saulrietā mē s griezā mies cauri pastā vī gi vē trainā s jū ras viļ ņ iem š ī vā rda tieš ā kajā nozī mē .

Smidzinā tā js cē lā s kā katastrofu filmā s. Lai neizkristu pā r bortu, iekā rtojā mies tieš i uz otrā klā ja grī das, tur bija mī kstā s mē beles un grī das segums. Es pat izdarī ju varonī go triku, piecē los kā jā s, lai nofotografē tu. Galvenais bija turē ties tā lā k no sā niem, lai nenirt. Pē c laivas ilgu laiku zem kā jā m palika kratoš ā s zemes ietekme. Kusadasi ir laba vieta, parasti labā s vietā s atstā j kā du monē tu, lai atgrieztos, bet š oreiz mums bija jauni zaudē jumi. Miš ina zeķ e iztvaikoja veļ ā , meitene reģ istratū rā mū s brī dinā ja un pat piedā vā ja samaksā t par otro))) Mē s arī atstā jā m š eit datora galdu, jo nolē mā m atbrī voties no lielgabarī ta kravas. Mē s to iegā dā jā mies pirms gada Turcijā par 20 lirā m (2.4 USD) un atgriezā m dzimtenē .


Es arī atstā ju sava ķ ermeņ a nospiedumu tieš i uz stikla sienas. Sā kotnē ji mana darba diena nesā kā s, sā kumā klē pjdatora pele sā ka nodevī gi sē sties, un tad man blakus kā ds pilnā ā trumā ierā vā s caurspī dī gajā s durvī s, kad strā dā ju viesnī cas vestibilā . Š ā das absurdas situā cijas man ļ oti viegli liek smieties. Iegā ju istabā , lai neapdegtu un mē ģ inā ju atkal noskaņ oties darba noskaņ ojumā , bet durvis neizkā pa no galvas. Tad devā mies pusdienā s un mani panā ca tas pats stā sts. Š oreiz strā dniekiem nā cā s slē pt savus smieklus. Bija nepiecieš ams mazgā t stiklu tā dā veidā , lai bū tu perfekta caurspī dī gums! Uz visā m blakus esoš ajā m rū tī m bija raksti, bet š eit tā du nebija, un iekā rtas perifē rā redze to atpazī st kā eju. Tā pē c Kusadasi mē s darī jā m burtiski visu, lai atgrieztos vē lreiz.

Un ziniet, pats interesantā kais ir tas, ka mē s atgriezī simies š eit, tiklī dz neesam atgriezuš ies nevienā sveš ā pilsē tā ))))) Bet š ī bū s vē l viena patī kama mū su ceļ ojuma daļ a. Pa to laiku sē ž am un pusdienojam mū su iecienī tajā Nazilli Pide Salonu. Ir desmitiem pide veidu katrai gaumei un ļ oti draudzī ga saimniece. Nu, Kuš adasi, uz drī zu tikš anos, mums jā iet tā lā k! Viesnī ca mums iedeva brokastis un acī mredzot, lai atbalstī tu arbū zu izaicinā jumu, ielika trī s bundž as arbū zu tē jas.

Turpinā jums Kapadokijā

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums