Turcijas brīvdienas pie Egejas jūras Kusadasi

28 augusts 2019 Ceļošanas laiks: no 08 augusts 2019 ieslēgts 18 augusts 2019
Reputācija: +579
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

2019.  gada augustā kā pā ris atpū tā mies viesnī cā Sea Pearl.

Lido ar Pegasus. Bezmaksas ū dens nebija (

Tas bija nakts lidojums, no Izmiras lī dz viesnī cai pagā ja 1.5 stundas. Tez Tour pā rstā vis stā stī ja par Kusadasi pilsē tas apskates objektiem un par ekskursijā m, kurā s var doties.

Viesnī cā ieradā mies pulksten 6.30. Drī z vien paē dā m brokastis un kā das 3 stundas gaidī jā m reģ istrē š anos. Viņ i iedeva pludmales dvieļ u kartes, varē ja atpū sties sauļ oš anā s krē slos pie baseina vai zaļ ajā zonā . Pē c tam, kad mē s iedevā m 20 $, viņ i nekavē joties iedeva atslē gu 610.  istabai 6.  stā vā ar skaistu skatu uz jū ru ar spilgtiem saulrietiem un daļ u no Ladies Beach.


Istabā darbojā s gaisa kondicionieris, duš a neaizsē rē jā s un neiztecē ja, ziepju krā jumi, kafija un tē ja tika papildinā ti katru dienu, gultas veļ a un dvieļ i tika mainī ti katru dienu. Dzī vnieku nebija) Wi-fi istabā brī ž iem noķ ē rā s, zā lē , ē damistabā , visā teritorijā bija normā ls pieslē gums. Seifs tiek apmaksā ts, 2 USD dienā . Minibā rā tika ievietotas pudeles un ū dens glā zes atdzist, ko viņ i paš i neierobež otā daudzumā paņ ē ma ē damistabā un viesnī cas bā rā .

Esam sasnieguš i Eid al-Adha svē tkus. Par ē dienu sū dzī bu nav: tas bija daudzveidī gs, katru dienu bija kaut kas jauns no zupā m, dā rzeņ iem un gaļ as un zivī m. Varē ju novē rtē t ī stu lielo nogatavojuš os nektarī nu garš u, ē du daudz vī ģ es, kas tika pasniegtas gandrī z katru dienu. Bija arbū zi, melones, plū mes, persiki, aprikozes, vī nogas, apelsī ni. No vietē jā alkohola - vī ns balts, sarkans. Sarkanais man patika vairā k, pasū tī jā m maisī jumus ar ledu no degvī na-dž ina un liķ ieriem, sprite. Alus ir tik-tā . Ē damzā lē un pie baseina bija kafijas automā ti. Dienas laikā viesmī ļ i viesnī cas teritorijā pasniedza burgerus, frī kartupeļ us un kolu. Vienī gais, kas man pietrū ka brokastī s, bija cepš ana (

Es pieņ ē mos svarā par 2 kg. . . Tagad domā ju, vai Turcijā ir jā ņ em viss iekļ auts? )

Pie viesnī cas atrodas peldbaseins, kas vizuā li sadalī ts vairā kā s zonā s: mazā bē rniem; vecā kiem ar bē rniem, pakā peniski padziļ inot; animā cijai, ū dens aerobikai, sporta spē lē m, kur dziļ ums ir pusotrs metrs.

Reiz gandrī z visus atpū tniekus varē ja redzē t kopā , kad notika izklaidē još a putu ballī te. Es domā ju, ka ne katra viesnī ca ar to var lepoties! )

Pie baseina atpū tnieki no rī tiem biež i bija ieņ ē muš i sauļ oš anā s krē slus ar dvieļ iem, un viņ i paš i devā s uz pludmali. Tā pē c pē c pusdienā m bija problemā tiski atrast brī vu vietu pie baseina.

Pirms ieraš anā s viesnī cā es izlasī ju atsauksmes par sliktu viesnī cas pludmali, lī dz kurai ir tā lu.


Bet velns nav tik biedē još s, kā tiek attē lots! ) 8.30 viesnī cas shuttle bass brauca uz pludmali, kas paredzē ta apmē ram 25 cilvē kiem. Visi bija laipni gaidī ti. Autobuss atgriezā s pulksten 12:30. Vienmē r bija vieta visiem. Daž kā rt staigā jā m š urpu turpu, ja nebija apmierinā ti ar izbraukš anas laiku. Transporta kustī bas grafiku var redzē t liftā un izbraucot no viesnī cas. Lī dz pludmalei apmē ram 10 minū tes! Kā pumi un kritumi, bet pa gleznainā m ieliņ ā m! Interesanti bija vē rot, kā kuplā s turku ģ imenes pulcē jā s mā jiņ ā s uz plaš iem balkoniem zem nojumē m un lietussargiem un mierī gi sarunā jā s un dzē ra tē ju.

Viesnī cas pludmale ir š aura, sauļ oš anā s krē sli ir tuvu, 4 rindā s. Mums paveicā s, atbraucot jebkurā laikā , aizņ ē mā m 2 sauļ oš anā s krē slus jū ras krastā . Š ī pludmale ir paredzē ta trim viesnī cā m, kā arī sauļ oš anā s krē sli par naudu. Ļ oti pā rpildī ts!

Ieeja jū rā tuvā k viesnī cai Sea Light ir smilš aina. Č ī bas nav vajadzī gas. Mē s izmantojā m duš u un tualeti pludmalē , viesnī cas Sea Light daļ ā . Pludmalē , uz akmeņ iem viņ i vē roja, kā viņ i baro rijī gā s kaijas ar zivī m un zivju barus ar maizi.

Slavenajā Ladies Beach, kas atrodas 7 minū š u attā lumā no viesnī cas, bija daudz vietē jo. . .

. . . tā pē c uz krastmalu devā mies tikai vakaros, dzerot ī stu turku kafiju.

Tā pati bē rnu animā cija tika rī kota viesnī cā . Pē c tā s varē ja vē rot daž ā dus priekš nesumus un dejas, klausī ties dzī vo mū ziku. Liels paldies par brī niš ķ ī go dziesmu izpildī jumu turku ģ itā ristam, kurš dziedā ja 18. augustā !

Ne velti mē s apmeklē jā m spa. Izsildī jā mies pirtī un turku pirtī . Izbaudī jā m pī lingu, putu un arommasā ž as visam ķ ermenim. Bija arī sejas maska. Viss aizņ ē ma vairā k nekā.2 stundas. Mē s maksā jā m 30 USD par personu.

Saskaņ ā ar viesnī cas noteikumiem numurs ir jā atstā j pulksten 12.00. Mū su lidojums bija 23.50 un ar piemaksu gribē jā m pagarinā t istabu lī dz vakaram. Tač u viesnī cas pilnas noslodzes dē ļ mums atteica. Lai gan koferi mū s gaidī ja viesnī cas vestibilā , lieliski pavadī jā m laiku pie baseina un zaļ ajā zonā atpū tai, izmantojā m duš u, paē dā m pusdienas un vakariņ as.

Par ekskursijā m

Ladies Beach krastmalā mē s nopirkā m ekskursijas no krieviski runā još a turka. Viņ a ekskursijas bija daudz lē tā kas nekā Tez Tour, tač u kvalitā te bija ļ oti viduvē ja.

Mē s peldē jā m ar lielu laivu (katra 15 $) uz Milly Park, peldē jā m lī č os ar visdzidrā ko, bet vē sā ko ū deni.


Manuprā t, divstā vu laivā nebija neviena krieviski runā još a, izņ emot mū s. Bija ļ oti neē rti klausī ties rumā ņ u, bulgā ru, turku runu un sajust nepā rtrauktos cigareš u dū mus no visā m pusē m. Lī č os, kur varē ja peldē ties, vienlaikus pulcē jā s 2-3 laivas, krastā bija drū zmē jies.

Pē c neveiksmī gā s anglo-turku ekskursijas uz Pamukali (katra 35 USD) sapratā m, ka kā dreiz mums atkal bū s jā dodas uz š o interesanto vietu. Brauciens turp un atpakaļ ilga 3 stundas. 1 stunda 20 minū tes peldē š anā s Thermal Hotel Pam termā lajos avotos un pusdienas. Ū dens un dzē rieni par naudu. 1 stunda 40 minū tes karstumā apskatī t seno pilsē tu Hierapoli, travertī nu un Kleopatras baseinu. Gidam vajadzē ja tikai pā rdot pē c iespē jas vairā k biļ etes uz Kleopatras baseinu, viņ š tik tikko nekustē jā s, viss notika ļ oti lē ni, nemitī gi kaut ko gaidot.

Vakarā pē c mū su pretenzijā m ekskursiju pā rdevē jai no Ladies Beach krastmalas par ekskursiju organizē š anu krievu valodā , nā kamā ekskursija (40 USD no personas) iepriekš iegā dā ta uz Efezu, uz Artemī das templi, lī dz plkst. Jaunavas Marijas mā ja un moš eja bija pie krievu gides Viktorijas. Interesanti un saprotami! Netā lu no Jaunavas Marijas mā jas ir avoti ar svē tu ū deni. Paņ emiet lī dzi pudeles, lai ielietu ū deni.

Ir arī vē lmju siena, kur varat pievienot piezī mi ar vē lmē m.

Ekskursija ietvē ra obligā tas iepirkš anā s tū res uz juvelierizstrā dā jumu, oniksa un keramikas veikaliem.

Ekskursijā s vienai personai iesaku lī dzi ņ emt 1.5 litrus ū dens.

Mē s braucā m ar taksometru no viesnī cas uz Milly Park. Sauļ ojā mies treš ajā , zaļ ā kajā pludmalē , tad piestā jā m otrajā un pirmajā pludmalē . Visur daba un jū ra ir krā š ņ a! Ū dens ir daudz vē sā ks nekā netā lu no viesnī cas pludmales. Jū rā - vidē ji un lieli oļ i. Aquashoes ir obligā tas!

Atceļ ā mē s apstā jā mies pie Zeva alas. Mē s nevarē jā m peldē t, jo dienas laikā bija ļ oti daudz cilvē ku. Iesaku vispirms doties uz alu un pē c tam uz Millijas parku.

Uz Kusadasi centru devā mies paš i ar mikroautobusu (6.5 liras divā m personā m vienā virzienā ). Pastaigā jā mies pa krastmalu, pie strū klakā m, bijā m Putnu salā , cietoksnī , devā mies uz karavanserā jiem.

Ž ē l, ka mums nebija laika doties uz Grieķ ijas Samos salu.


Pē dē jā s dienā s Kuš adasi bija stiprs vē jš , kaut kur sā kā s mež a ugunsgrē ki. Kad braucā m ar autobusu uz Izmiru, tā lumā redzē jā m spī dumu un dū mus.

Augusta karstumu izjutu tikai ekskursijā s, pludmalē s un pie viesnī cas tā da karstuma nebija, pū ta atsvaidzinoš s vē jiņ š . Paldies Egejas jū rai, Kusadasi pilsē tai un viesnī cai Sea Pearl par sirsnī go uzņ emš anu!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums