Covid Turcija. Trešā daļa

04 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 20 augusts 2020 ieslēgts 30 augusts 2020
Reputācija: +6016.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

Man patī k iziet no sveš as lidostas ē kas un ieelpot citu gaisu. Citas garš as. Citu cigareš u smarž a, cita smarž u smarž a, pat benzī ns smarž o savā dā k. Uzreiz saproti: esi ā rzemē s. Atpū ta ir sā kusies. Labi!

Pat pirmā s dienas neatbilstī bas mani neapbē dinā ja. Transfē ra š oferis, kuram vajadzē ja mū s pazemī gi gaidī t ar zī mi "Coca", kaut kur skraidī ja un nemitī gi man zvanī ja. Priekš kam? Neskaidrs. Viņ š nezinā ja angļ u un krievu valodu, un klausulē bija dzirdama viņ a satrauktā balss: Š aš lijs, Koka bashly, babajan osmanly. Bet es to atradu, galu galā !

Un manas sievas draudzenei istaba nebija gatava, un viņ a pavadī ja pirmo nakti pie mums. Nu, kas tas ir? Jautrs, izliekts sievas draugs nekad nav lieks. (un viņ ai lī dzi bija arī litrs Dutik Cointreau).

Tā sā kā s mū su Covid brī vdienas.


Bē rniem uzreiz tika paziņ ots, ka nebū s ū dens atrakciju parka, nebū s kuģ oš anas ar pā rpildī tiem ekskursiju kuģ iem. Bē rni nebija ī paš i satraukti. Ne tā pē c, ka viņ i visu saprot. Viņ i man jautā ja, kas bū tu š o izklaidi vietā , un es, veidojot noslē pumainu fizionomiju, paziņ oju viņ iem, ka mums bū s rati bez radī bā m, kurtu vilkti ar iekš ē ju spiedienu, tā pē c koloss peld gaisā , un vī rietis uz tiem sē ž . , lai cilvē ka radī tie spā rni sita gaisu lidojoš u putnu tē lā *.

Anatolijas funikulieris bija maš ī na, kas peldē ja gaisā .

Cilvē kiem, kuri baidā s no augstuma, pietiek ar ekstrē mu izklaidi. Bet forš i. Un lē ti. Un antī ks. Temperatū ra tika mē rī ta divas reizes. Pie ieejas autostā vvietā un iekā pjot salonā .

Vagoni bez radī bā m bija trī svietī gi elektriskie rikš as (5 $ stundā ):

Lielisks veids, kā laiski pā rvietoties. Bija ļ oti interesanti apceļ ot ierastos, netū ristu Kemeras kvartā lus un dot bē rniem ekskursiju. Stā stī t, ka š ajā pilī dzī voja lielais karalis Pepins Ī sais**.

Un š ajā mā jā ir drosmī gais bruņ inieks Godefrojs de Buljons***.

Un tā s aizraujoš ā s pasakas, ko es stā stī ju bē rniem, bija patiesā kas par muļ ķ ī bā m, ko runī gie, neizglī totie gidёnki lien ausī s ekskursiju laikā .

Š ajos vakara braucienos ar ratiem notika diezgan daudz interesantu atklā jumu un tikš anos. Izrā dī jā s, ka vairā k nekā puse viesnī cu š ogad netika atvē rtas.

Briļ ļ i ir nedaudz skumji un neparasti.

Viena no sanā ksmē m bija ī paš i neaizmirstama. Tas bija dedugans, kurš uzņ ē ma ievainotus kaķ us un ļ oti, ļ oti vecus suņ us. Š eit atrodas viņ a villas pagalms klusā pilsē tas rajonā .

Viņ š neļ ā va sevi filmē t. Mē s ar viņ u runā jā m, un viņ š mums pastā stī ja, ka elektrī bu Kemerā ielika tikai 1980. gadā . Tas ir, PSRS olimpiā de spī dē ja ar gaismā m, un tagadē jais dzirkstoš ais Kemers pē c tam iemā cī jā s ieskrū vē t spuldzes un ar nopū tu sū tī ja petrolejas lampas skapjos.

Starp citu, par dzirkstoš o Kemeru.


Ja salī dzina ar Alanju, tad salī dzinā jums nekā di nebū s par labu Kemerai. Ja Alā nija ir kļ uvusi par skaistu, cienī jamu Vidusjū ras pilsē tu, tad Kemera ir iestrē gusi kaut kur deviņ desmito gadu beigā s. Jā , ir skaidrs, ka oriģ inā lā s pilsē tplā noš anas aplodas ir grū ti salabot. Un Alā nijas impozantajai un ē rtajai piejū ras promenā dei Kemerā tagad nav iespē jams caurbraukt, bet pā rē jā infrastruktū ra. . . Ja Alanjā viss galvenais tirgus ir sagrupē ts vienā vai divos kvartā los, un svē tku vietā s galvenokā rt ir kafejnī cas un restorā ni, tad Kemerā uz centrā lā s gā jē ju ielas restorā ni , divi un nepareizi aprē ķ inā ts. Bet ir daudz veikalu stilā "Ā das-shmoja, hookahs-malyans un alopē cijas garš vielas". Bet tas ir tikai mans viedoklis.

Es arī aizvedu bē rnus uz Gavņ ukas nacionā lo parku, un tur es samaksā ju, lai viņ i lidotu pa kabeļ iem cauri aizā m. Es centos neskatī ties uz š o murgu.

Un š eit ir ceļ ojums pagā tnē . Š ī ē ka agrā k bija Berkay viesnī ca:

Pavisam nesen to iegā dā jā s liels viesnī cu ķ ē des uzņ ē mums, un š ogad tie arī netika atvē rti.

Berkajā , kurā toreiz bija viena zvaigzne, mē s ar sievu pavadī jā m savu medusmē nesi.

Dievs, kā das atmiņ as! Nosvinē jā m pieticī gas kā zas vē l nepabeigtas mā jas vietā , un nā kamajā rī tā divu dzī vespriecī gu draugu un viņ u jauno sievu pavadī bā lidojā m uz Kemeru. Š ortos un T-kreklos, bet plī vurā un tauriņ ā . Lidmaš ī nā mū s vispirms apsveica apkalpes komandieris. Tad apsveica visu salonu. Raidī juma "Pats rež isors" vadī tā js, kurš sē dē ja blakus rindā , mums iedeva naudu, kas nemaz nebija lieka. No sajū smas stjuarte aplē ja mani ar kafiju, ilgi atvainojā s, noslaucī ja to un pē c tam no pā rmē rī gā m jū tā m uzgā za man virsū visu kafijas kannu.

Viesnī cā (viena zvaigzne! ) mū su balkonu ā rpusē rotā ja ziedu vī tnes, un daudzas rož u ziedlapiņ as bija izkaisī tas uz grī das un uz gultas istabā . Kopš tā laika es iemī lē jos zemo zvaigž ņ u viesnī cā s.

Š eit ir vē l viens smieklī gs stā sts no š ī ceļ ojuma. Mū su draugam Dranopotam**** ļ oti patika (un joprojā m mī l) alu. Tač u viņ am nebija naudas, lai apmeklē tu bā rus, un viņ š uzskatī ja, ka alus dzerš ana istabā ir než ē lī ba. Un viņ š devā s uz stendu, piemē ram:


Es paņ ē mu pusduci Trojas alus un apsē dos uz apmales ar š o alu. Un viņ š sā ka dzert. Ir cilvē ki, kas skaisti dejo, ir cilvē ki, kas skaisti dzied. Dronepotam smuki dzer alu. Viņ š nopē ta pudeli gaismā , tad uzliek to uz sava bagā tī gā vē dera, č ī kst, krata kuplos matus lī dz elkonim un, atmetis galvu, izdzer ilgoto dzē rienu. Stoda ī paš nieks viņ am atnesa krē slu. Nā kamajā dienā tur sē dē ja Dronapotams. Treš ajā dienā jau bija 4 krē sli un bija neliels galdiņ š . Piektajā dienā uz zā les bija jau trī s galdi. Septī tajā dienā bija 10 galdiņ i, parā dī jā s kafijas automā ts un svaigas sulas automā ts. Un visi krē sli un soliņ i bija aizņ emti. Kad Dranopotam jautā ja boksa ī paš niekam, nez kā pē c vā ciski Bitte schö n. Wo cann ich pissen? Aizkustinā tais saimnieks viņ am labā krieviski atbildē ja: "Piss? Tu? Mans mī ļ ais, tu vari iet jebkur!! ! ".

Gadu vē lā k š ī vieta bija restorā ns. Pē c trim gadiem labas kvalitā tes viesnī ca ar restorā nu. Tagad Dronopotams ir stabils zinā tņ u doktors un kopumā Krievijas zinā tnes spī deklis, bet spē ja dzert alu un matu krē pes ir palikuš as nemainī gas.

Es jums pastā stī š u par savu laimī gā ko dienu Kemerā .

Katru rī tu manas sievas draugs devā s mazgā ties.

Es devos viņ ai lī dzi. Es nepeldē ju, bet tikai sē dē ju, smē ķ ē ju un skatī jos saullē ktu. Katram gadī jumam rakstu: no rī tiem pilsē tas pludmalē ģ ē rbtuves un tualetes ir slē gtas. Manas sievas draudzene tualetes atvē rtajā vestibilā pā rģ ē rbā s un es viņ u apsedzu ar dvieli. (Nu, es, protams, palū rē ju. Jā , viņ a nebija kautrī ga). Tikai treš ajā dienā sapratā m, ka š ajā vestibilā karā jā s novē roš anas kamera.

Un š eit es sē ž u vienu no rī tiem un negaidu neko maģ isku. Un pē kš ņ i 7.30 es dzirdu kaut kā du troksni. Es redzu, ka nā k jaunieš u grupa. Jau divdesmit gadus. Trī s meitenes un trī s puiš i. Vienam uz pleca ir dū š ī gs skaļ runis, no kurienes š ī mū zika kliedz. Spriež ot pē c mū zikas, š ie puiš i ir ukraiņ i. Var redzē t, ka viņ i ir stipri piedzē ruš ies. Bet piedzē ruš ies cilvē ki nav piedzē ruš ies, bet gan labi piedzē ruš ies. Jautri piedzē ries. Viena no meitenē m kliedza: "Es dabū ju otro vē ju! ". Tas ir, viņ i visu nakti kaut kur klaiņ oja un vē l negā ja gulē t. Un viņ i pat neiet. Viņ i dejo. Un viens pā ris iet un valsi. Un puiš i aplaudē . Un pā rē jā s divas meitenes arī nestaigā , bet dejo. Tas ir labi! Š eit ir laime! Un vienalga, ka viņ i pamodinā ja pusi pilsē tas ar savu kolonnu. Tik un tā ir laiks celties.

Pē c tam visu dienu staigā ju un smaidī ju.

Š eit ir visu laiku sliktā kā diena.

Mē s devā mies uz Antā liju. Man patī k klejot pa veco centru. Š ī nav Turcija. Š ī ir Venē cija.

Kafejnī cas. Senlietas. Veikali.

Un tad es ieraudzī ju š o — to ir grū ti saskatī t, bet tur strā dā arheologi:


Un viņ i netī ra putekļ us no vecā m amforā m ar spā rniem. Viņ i dauzī ja akmeņ aino zemi ar cē rtē m. Un ē nā +42. Es jutos slikti un apsē dos ē nainā bā rā .

Lai gan bija vē l viena sapņ u piepildī juma diena. Man bija atļ auts ienest un sē dē t autentiskā Volkswagen Beetle.

Visu savu dzī vi es sapņ oju. Bet nelieš i to nedeva ī rē t. Lai gan viņ š bija kustī bā .

Apmē ram tas ir.

Š eit ir daž i padomi.

Mana dē la tā lrunis ir salū zis. Aizgā ju uz remonta firmu un tur lika vakarā paņ emt klausuli. Vakarā man pateica, ka bojā jums ir nopietns un telefons aizvests uz vē sā ku remonta firmu un rī t esot jā atnā k uz š o firmu. Rī t š ajā firmā man teica, ka nevar salabot un telefons ir jā transportē uz Antā liju, kur kā ds telefona guru to salaboš ot. Par 4000 rubļ iem. Es atteicos. Pē c ieraš anā s š is tā lrunis man tika salabots Mitinsky radio tirgū par 500 rubļ iem. Tā pē c nelabojiet tā lruņ us Turcijā .

Otrs padoms. Nepē rciet sieru. Turki nezina, kā to izdarī t. Es nerunā ju par parastajiem ganu sieriem. Tas ir iespē jams. Bet visā dus brī un citus jaukumus ir absolū ti neiespē jami nopirkt. Un neļ aujiet sevi apmā nī t ar Dā nijas karogu un holandieš u meiteņ u attē lu uz iepakojuma. Jebkurā gadī jumā tā bū s visbriesmī gā kā hrjuč evo garš a, uz kuras fona krievu palmu eļ ļ as sieri izskatā s pē c delikateses.

Treš ais padoms. Ja jū su viesnī cā nav viss iekļ auts un esat pā rā k slinks, lai vilktos uz restorā nu, rī kojieties š ā di: dodieties uz restorā nu, kas jums patī k, nofotografē jiet ē dienkarti un, kad vē laties pusdienot, dodieties uz š veicaru. no jū su viesnī cas un palū dziet viņ am pasū tī t ē dienus ar piegā di no š ī restorā na. Jū s pusdienojat uz sava privā tā balkona, neģ ē rbjoties, un lī dzņ emš anai var bū t pat č etrdesmit procentu atlaide. Ē diens tiek piegā dā ts piecu minū š u laikā . Ar visā m mē rcē m, plā tsmaizē m un piedevā m.

P. S.

* vagoni bez radī bā m, kurtus velk ar iekš ē ju spiedienu, tā tad koloss peld gaisā , vī rs sē ž uz tiem, lai cilvē ku radī ti spā rni sitī tu gaisu lidojoš u putnu veidā . Citā ts no Umberto Eko romā na "Rozes vā rds".


**Pipin Short. Francijas karalis. Karolingu dinastijas dibinā tā js, kas nomainī ja Merovingu dinastiju. Kā rļ a Lielā tē vs.

***Godefroid de Bouillon. Pirmā , visveiksmī gā kā krusta kara vadī tā js. Nosaukums - barons un Svē tā kapa aizstā vis.

**** Dronepot. Revolucionā ra doktora disertā cijas par organoelementu ķ ī miju autors par tē mu "Daudzskaldņ u bora savienojumu ar ftalocianī niem un nukleozī diem konjugā tu sintē ze". Nā kotnē Krievijas Zinā tņ u akadē mijas akadē miķ is un Nobela prē mijas laureā ts.

Tā pē c tikai daž i fotoattē li.

Atrasts klasisko automaš ī nu kapsē ta. Lai veicas!

Klasiskais Volkswagen T2 bija labi izgrebts. Vē jstikla vietā – akvā rijs.

Ford Fiesta. 45 USD dienā . Ē rti pasaž ieriem, neē rti vadī tā jam.

Seat Ibiza. 40 USD dienā . Ideā li piemē rots vadī tā jam. Pasaž ieriem ir š aurī ba.

Š is ir tas pats suns, kas ir pirmajā fotoattē lā pirmajā stā stā par Covid Turciju. Ar viņ u viss ir kā rtī bā . Tas vienkā rš i izskatā s. Tā pē c viņ a ar draudzeni devā s pastaigā pa apkā rtē jiem veikaliem un restorā niem. Lī dzjū tī gie ļ audis viņ iem pē rk desas, bet suņ i tā s neē d. Labi barots. Jā , un karsti.

Un visbeidzot. Meita teica: tē t, ļ auj man tevi skaisti nobildē t. Ar kukurū zu, matraci un zem lietussarga. Fotografē ts.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Это та же собака, которая на первом фото первого рассказа о ковидной Турции. Все у неё нормально. Просто выглядит своеобразно. Вот она с друганом пошла гулять по окрестным магазинам и ресторанам.
Форд Фиеста. 45$ в  сутки. Удобна для пассажиров , неудобна для водителя.
Сеат Ибица. 40$ в сутки. Безупречна для водителя. Пассажирам тесновато.
Речь идет об экскурсиях. Согласен на 100%.
С юмором владелец дома.
Замечательная похабень. Сфотографировал, если не ошибаюсь в Бельдяжках.
Līdzīgi stāsti
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums