Pareizākais komentārs

05 Septembris 2020 Ceļošanas laiks: no 22 augusts 2020 ieslēgts 29 augusts 2020
Reputācija: +1808.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š o atvaļ inā jumu pamatoti var saukt par vienu no vē lamā kajiem.

Valstu izvē les pamatā bija COVID-19 sastopamī bas krā su diferenciā cija, tā pat kā filmā “Kin-dza-dza! »:

Kad sabiedrī bā nav bikš u krā su atš ķ irī bas, nav arī mē rķ a! ".

Mē s izvē lē jā mies Turciju, lai dotos tur droš i un atgrieztos bez 14 dienu karantī nas.

Jautā jums, protams, bija par cenu politiku ceļ oš anai un izbraukš anai no mā jā m Odesā .

Lai gan mums jau sā ka š ķ ist, ka gan cenai, gan virzienam vairs nav lielas nozī mes - mē s tikai gribē jā m kaut kur aizbraukt. . .

Tā tad, jaunais Odesas lidostas terminā lis mū s sagaidī ja pie ieejas ar stingru kā rtī bas sargu, kurš uzreiz izš ķ ī ra mū su pā ri - nav iespē jams bū t kopā : tikai pa vienam pē c 1.5 metriem.

Tad gaidu iekš ā un meklē ju sen nokavē to Duty free, kas izrā dī jā s diezgan iedarbī gs un pieņ em norē ķ inā ties ar kartē m (lidostas pirmajā stā vā pieņ em tikai skaidru naudu).


Veikalā nez kā pē c cenas visam pielika 1 eiro, bet taupī t uz saviem mī ļ ajiem un pat pirmajā atvaļ inā juma dienā ir pē dē jais.

Tā kā steidzā mies iepriekš ierasties lidostā un reģ istrē ties, izrā dī jā s, ka lī dz izlidoš anai bija jā gaida apmē ram 2 stundas, tā pē c sā kā m meklē t, ko darī t uzgaidā majā telpā .

Privā tuma labad mē s sē dē jā m IQOS zonā .

Pā rsteidzoš i, ka tū risti, kas bija pirms mums, nevarē ja atrast atkritumu tvertni un izkaisī tos atkritumus sev apkā rt. No vienas puses, ne visi uzreiz uzminē s, ka atkritumi jā atstā j atvilktnē zem letes, bet, no otras puses, piegruž ot nevajag!

Tā dē ļ mē s ī paš i viņ iem ievietojam atkritnes fotoattē lu:

Un tad svē tki nā ca paš i no sevis: tū ristei Jeļ enai tajā dienā bija dzimš anas diena, mū s nejautā jot uzaicinā ja uz vā rda dienu pie svē tku galda – un sā kā s!

Dzimš anas dienas tū risti lidoja uz Antā liju, lidoja pirmo reizi un sā ka interesē ties par to, ko viņ i varē tu nopirkt un atvest no ceļ ojuma.

Tas bija tikai turku prieks mū su dvē selē m - mē s esam tik pieredzē juš i puiš i un nedaudz vairā k sapņ otā ji, tā pē c apsveikumiem pie svē tku galda pievienojā m turku preč u prezentā ciju, kas jums noteikti ir jā atved mā jā s, un vietā m Turcijā , kas jums jā apmeklē atvaļ inā jumā .

Tā tad, lidojums salonā ir ļ oti lī dzī gs medicī nas studentu lekcijai kā dā klī nikā — visiem deg acis un visi valkā maskas.

Stjuartes visiem izdalī ja anketas, lika tā s aizpildī t, lai tā s kā dam Turcijā nodotu.

Starp citu, situā cija ar profilaktiskā m darbī bā m slimī bu apkaroš anai Turcijā ir ierobež ota lī dz pastā vī gai anketu aizpildī š anai katrā ceļ ojuma posmā . Tas ir, nevis pā rbaudī t temperatū ru vai aptaujā t tū ristus, bet vienkā rš i aizpildī t anketas un tā s nodot lidmaš ī nā , reģ istratū rā , autobusā no Antā lijas uz Kemeru, viesnī cā un tikš anā s reizē ar gidu.

Mums radā s iespaids, ka nav svarī gi, kā jū ties - galvenais, ka visi ir parakstī juš ies anketā s, kur tū rists pats norā dī ja, ka nav klepojis un pē dē jo 14 dienu laikā nekur nav bijis. . .


Tā pat kā vijoļ u meistara Antonio Stradivari jokā par mū zikas instrumentu izgatavoš anas noslē pumu:

"Vissvarī gā kā lieta vijolē ir laka, bet, ja tā spē lē , tad ne. . . ".

Tā lā k mū s gaidī ja standarta procedū ra: pasu kontrole ar kaut ko lī dzī gu muitnieka selfijam un tū ristu bagā ž as izvirdums transportē tā jā .

Starp citu, pat Antā lijas lidostā mē s pamanī jā m pirmā s pazī mes, ka tū risma nozares krī ze ir sasniegusi Turciju.

Kaut kā viss kļ uva nekopts, nekas neliecina par notiekoš ajiem remontdarbiem utt.

Ar š ā du situā ciju saskā rā mies Ē ģ iptē , kad pirms daž iem gadiem bija vē rojams straujš tū ristu skaita samazinā jums.

Ierodoties Kemerā , mū su baž as apstiprinā jā s: tū ristu bija ļ oti maz, agrā s stundā s ielas kopumā bija tukš as, pludmalē bija tukš as vietas, un viesnī cā m un pludmalē m pieguloš ā teritorija bija pamesta, veikalos. tas, kas bija lē ts, pieauga 2 reizes, bet tam, kas ir dā rgs, brī ž iem bija reā las atlaides.

Tieš i tā da pati situā cija bija Ē ģ iptē...

Starp citu, attiecī bā uz mobilajiem sakariem mū su gadī jumā mē s saskā rā mies ar lī dzī gu situā ciju kā Ē ģ iptē .

Š oreiz nez kā pē c nauda no mobilā tā lruņ a tika norakstī ta eksponenciā li, tā pat kā Ē ģ iptē .

Tā pē c esiet modrs attiecī bā uz sava mobilā telefona rē ķ ina stā vokli, lai bū tu pieejams draugiem un radiem: galu galā jū s esat prom no mā jā m vai nolemjat kaut ko iegā dā ties, bet nevarat nosū tī t fotoattē lu...

Jā , vē l es vē lē tos atzī mē t to, ka, kad mē s iepriekš savos pā rskatos salī dzinā jā m ceļ ojumu uz Š arm eš Š eihu Ē ģ iptē un, piemē ram, to paš u Kemeru, Turciju, Turcijas priekš rocī ba bija tā , ka pā rdevē ji ignorē ja klientus, lī dz tie ar viņ iem sazinā jā s - nevis kā Ē ģ iptē !

Un tagad standarta vā rdi, kad ē ģ iptieš u pā rdevē ji uzmā cas tū ristiem, ir izplatī juš ies arī turku kolē ģ iem - nav iespē jams vienkā rš i paiet garā m veikalam, viņ i praktiski satver jū su rokas, piemē ram: "Nu, dodiet mums savu naudu! ".


Tač u uz kopē jā pē dē jā laika ceļ oš anas ierobež ojumu fona mū s, tū ristus, tā di sī kumi nevar pieķ ert - atbraucā m atpū sties un atpū sties, ko arī novē lam visiem!

Ceļ ojumu no Antā lijas lidostas uz Kemeru pavada standarta gida jautā jumi par to, kas un cik reizes ir bijis Turcijā , stā sts par Bruņ urupuč u salu un stā sti par trim tuneļ iem.

Bruņ urupuč u salai ir vairā ki nosaukumi — tie visi ir neoficiā li.

Divi no tiem ir saistī ti ar senā m leģ endā m. Leģ enda vē sta, ka reiz netā lu no salas avarē jis tirdzniecī bas kuģ is. Viņ a apkalpe pamanī ja, ka ž urkas (peles) aizbē ga no kuģ a un veica organizē tu kursu vienā virzienā . Jū rnieki peldē ja pē c ž urkā m un tā dē jā di izbē ga no atraš anā s uz š ī s salas. Tā tad sala tika nosaukta Sychan (Pele).

Saskaņ ā ar citu versiju salu sauc par neuzticī gajā m sievā m. Tas cē lies no Osmaņ u impē rijas laikiem. Reiz sultā ns vienu no savā m sievā m turē ja aizdomā s par nodevī bu. Viņ š lika sievai uzvilkt visu, ko viņ š viņ ai bija iepriekš uzdā vinā jis, un š ajā zelta rotaslietu tē rpā kuģ ot uz salu. Piemē ram, ja tas peld, tas nozī mē , ka tā ir taisnī ba, bet ne tik labi. . . Tomē r pastā v viedoklis, ka principā turku vī ri sarī koja š ā dus pā rbaudī jumus savā m sievā m. Tie, kas kuģ oja, tika uzskatī ti par nevainī gi apsū dzē tiem.

Tač u vispopulā rā kais nosaukums ir Bruņ urupuč u sala. Daljanas upes grī vā Caretta Caretta bruņ urupuč i ierodas dē t olas. Un viņ i dzī vo lielā skaitā tikai uz salas.

Viens no skaidrojumiem salas nosaukumam Bruņ urupucis ir tas, ka no noteikta leņ ķ a pati sala izskatā s pē c bruņ urupuč a.

Tā tad, KEMER!

Š ī ir kū rorta un ostas pilsē ta Turcijas Vidusjū ras piekrastē Antā lijas provincē . Tā atrodas 42 kilometrus uz dienvidrietumiem no Antā lijas pilsē tas Taura kalnu pakā jē .

Strū klaka, kas izplū da no zemes, tika noņ emta no iepriekš ē jā brauciena centrā lajā laukumā iepretim Baltajam tornim.

Š ķ iet, ka pā rē jais ir vietā .

Kā jau teicā m iepriekš , tū ristu gandrī z nav. Vietē jie teica, bet mē s par viņ iem negalvosim, ka tū ristu skaits ir samazinā jies 20 reizes.


Tas darbojas tikai mums — bezmaksas pludmales, un jū s varat iegā dā ties ā das jakas par 70 $.

VIESNĪ CA: PARK MARINA HOTEL (Kemera, Turcija).

Uzreiz teiksim, ka, ņ emot vē rā tikš anā s dalī bnieku intereses kritumu tū ristu plū smas samazinā š anā s dē ļ , tad vismaz nā kamos pā ris gadus jā ņ em tikai 5 zvaigž ņ u viesnī cas un atpū sties savam priekam.

Vai arī dodieties atvaļ inā jumā uz klusā kā m attā lā m vietā m un izbaudiet savvaļ as dabu, kā arī slē poš anu vai slē poš anu Kemerā vai Antā lijā  — regulā ri kursē mikroautobusi.

Mē s izvē lē jā mies š o viesnī cu kā stabilu labā ko trijnieku. Ir lasī tas atsauksmes. Izvē lieties cenu un atraš anā s vietu.

Pē c vizī tes mē s varam pateikt visu patiesī bu: pozitī vā s un negatī vā s puses.

LOCATION:

Viesnī ca atrodas netā lu no parka un pludmales, Attaturk bulvā ra sā kumā . Ir arī taksometru pietura un sabiedriskā transporta pietura (mikroautobusi). Tā , iespē jams, ir vienī gā š ī s viesnī cas priekš rocī ba.

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI).

NUMURI:

Mē s ieguvā m nelielu trī svietī gu istabiņ u treš ajā stā vā ar skatu uz ielu, kas ir ļ oti slikti — troksnis uz ielas nekad nebeidzā s.

Kondicioniera klā tbū tne neiepriecinā ja, jo aukstā gaisa plū sma, kas radusies kondicioniera novietojuma dē ļ pretī gultai, tika vē rsta ne tikai uz galvu, bet pū ta zem plakstiņ iem.

Bija ledusskapis, bet tas nedarbojā s.

Bija seifs, tač u par to bija jā maksā.1 $ dienā .

Viesnī cā ir Wi-Fi, tač u tas nesasniedza treš o stā vu.

Un Wi-Fi klā tbū tne š oreiz mums bija ļ oti svarī ga, kā jau tika teikts, nauda no mobilā konta vienkā rš i pazuda!

Ietekme bija arī lifta trū kumam. Protams, mums nebija ī paš i grū ti uzkā pt pa kā pnē m, ne tik stā vā m, bet tomē r gribē jā s saņ emt vairā k apkalpoš anas.

Ir televizors, bet visas programmas ir turku valodā . Viss. Ne tu anglis, ne tu krievs.

Tajā paš ā laikā gultas veļ a istabā bija ideā li tī ra - pilnī gi jauna.

TĪ RĪ Š ANA:


Tagad viesnī ca tiek uzkopta tikai pē c tū ristu lū guma, bet nez kā pē c visu nedē ļ u viņ i nemainī ja dvieļ us un nepiedā vā ja mums tualetes papī ru (varbū t tā pē c, ka viesnī cā nav ē st - skatī t zemā k) .

KOPĒ JAIS REZULTĀ TS: 2 (NEIZDEVUMI).

TERITORIJA:

Reģ istratū rā nav gaisa kondicionē tā ja. Nav iespē jams palikt - ir karsts, bet Wi-Fi darbojas.

Ē damistabas priekš ā ir neliels peldbaseins. Ē damistaba ir maza. Š eit ir arī bā rs.

Pa kreisi pirms ieieš anas viesnī cā ir neliels pā rtikas veikals. Starp citu, š oreiz veikalos parā dī jā s alkohols. Turcijas augļ u vī nu komplektam ir pievienoti smagā ki dzē rieni. Cenas ir tikai vieta. Piemē ram, 1 litrs Martini ir aptuveni 30 USD.

KOPĒ JĀ KĀ RTĒ JUMS: 3 (APMIERINoš i).

ē damistaba:

Uzreiz jā saka, ka, ja plā nojat atbrī voties no pā ris kilogramiem, kas agrā k Turcijā atvaļ inā juma laikā bija vienkā rš i neiespē jami, tad droš i iegā dā jieties ekskursiju uz š o viesnī cu. Mē s visu laiku bijā m izsalkuš i. Ē diens ir, bet tas ir bezgarš ī gs un neapmierina. Tagad jū s pats nevarat dabū t ē dienu - viss ē diens ir pā rklā ts ar caurspī dī gu plastmasu.

BROKASTIS:

PUSDIENAS:

Jums ir jā stā jas rindā un jā norā da uz trauku, kas jums tiek pasniegts aiz stikla un izdalī ts caur nelielu spraugu. Gaļ a bija vienreiz, un tad atgriezumi no vistas.

Iespē jams, tā pē c telpā netika atjauninā ts tualetes papī rs (skatī t iepriekš ).

Viesnī cas bā rā tiek piedā vā ti gā zē ti saldie dzē rieni un vī ns. Alus nav (ž ē l, ka nevar tekstā nodot intonā ciju, ka alus NAV).

Kad stā vat rindā pē c ē diena, jū s atrodaties pie grila. Tā pē c, ja nav gaisa ventilā cijas, neskatoties uz diviem milzī giem ventilatoriem, jū s sasildā ties ne sliktā k kā hammam, lī dz 100 grā diem!

Galda piederumus (dakš iņ as un naž us) katram iedod atseviš ķ ā maisā , piemē ram, sterilā , un tad viņ i atnes karotes un izmet uz kopī gas paplā tes ar hamuzu.

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 0 (PĀ RTIKAS NEKĀ PĀ ).

Mū s izglā ba tikai viena lieta - iepretim viesnī cas ieejai labajā pusē atrodas shawarma veikals, kurā par 20-30 lirā m (3-4 dolā riem) var paē st ļ oti sā tī gu un garš ī gu maltī ti.


Viesnī cas KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 0 (KĀ PĒ C JŪ S VISPĀ R MAKSĀ T NAUDU, vai ļ aujiet viņ iem rakstī t godī gi: nav pā rtikas, Wi-Fi, lifta, ledusskapja un tī rī š anas, bet tuvu jū rai).

PLUDMA:

Pludmale atrodas netā lu no viesnī cas. Ejot pa parku, izejiet cauri vairā kiem jauniem veikaliem — dzelzs kastē m, kurā s tiek pā rdotas krelles un pē rlī š u izstrā dā jumi. Izvē le ir ļ oti ierobež ota – visiem ir identiski produkti. Bet cenas ir ļ oti pieņ emamas - viss ir apmē ram 5 dolā ri.

Pludmales nosacī ti var iedalī t trī s zonā s, apmē ram, kā pasakā par Iļ ju Murometu:

Ja dodaties taisni, jū s nokļ ū sit centrā lajā pludmalē . Sauļ oš anā s krē sli par 4 USD (plus 2 USD lī dz pagā juš ā gada cenai), bet draudzī gs personā ls. Animatori strā dā . Tiek izdalī ti bezmaksas augļ i un popkorns. Tū ristiem no viesnī cas, kurai pieder š ī pludmale, papildus tiek piedā vā ts bezmaksas ū dens. Cenas dzē rieniem, piemē ram, alkoholiskais Mahito, 30 liras (7 dolā ri). Š ai pludmalei ir vē l viena priekš rocī ba – tā ir gandrī z tukš a, tā pē c ir viegli atrast vietu. Mē s beidzā m š eit.

Ja dodaties pa kreisi, jū s atradī sit pludmali par 2 ASV dolā riem (plus 1 $ lī dz pagā juš ā gada cenai). Š ī pludmale ir pilna ar tū ristiem un nodokļ u iekasē tā jiem. Pē dē jais mū s nepameta, kamē r nesamaksā jā m par sauļ oš anā s krē slu. Servisa nav. Brī vu vietu praktiski nav, starp citu, iespē jams, tā lē tuma dē ļ , salī dzinot ar citā m pludmalē m.

Ja dodaties pa labi, jums bū s jā maksā.20 $ par sauļ oš anā s krē slu un 50 $ par lapeni. Viesmī ļ i ir rupji. Arī dzē rienu cenas ir augstas.

Skats no krasta uz jū ru ir vienā ds visā s pludmalē s - skaistums ir neaprakstā ms. Izbaudī jā m tī rā kā jū ras ū dens krā š ņ umu, kas smarž o pē c svaiga arbū za, un skaistu skatu uz omulī go lī ci, ko ierā mē ja tumš i zili pelē kzaļ i kalni vieglā dū makā .

KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS: 5 (IZCILI).

Pē c pastaigas pa Kemeru un doš anos uz jū ru, mē s iesakā m ikvienam doties vairā kā s ekskursijā s vai veikt patstā vī gu ceļ ojumu uz Antā liju.

ANTĀ LIJA:


Antā lija ir kū rortpilsē ta, kas slavena ar savu veco ostu, kur pietauvojas jahtas un pludmales, ko ieskauj milzī gas viesnī cas. Tā atrodas Turcijas Rivjē rā , Turcijas Vidusjū ras piekrastē , kas piesaista tū ristus, pateicoties dzidri zilajiem ū deņ iem.

Interesantā kais ir tas, ka attā lums no Antā lijas lidostas lī dz mū su viesnī cai Kemerā ir aptuveni 40-45 km, bet ceļ š no Kemeras uz Antā liju aizņ ems vairā k nekā.1, 5 stundu un š ķ iet vairā k nekā.100 km - mikroautobuss devā s ap visiem krustojumiem un blakus ciematiem, pulcē jot tū ristus un atvedot vietē jos iedzī votā jus.

Agrā k, cik zinā ms, cauri Kemerai brauca 2 veidu mikroautobusi: tikai fiksē ta marš ruta taksometrs (autobuss) un ā trgaitas mikroautobuss.

Marš ruts vispirms gā ja caur Baltā torņ a atraš anā s vietu Kemeras centrā lajā laukumā , un, lai brauktu ar ekspresautobusu, bija jā dodas uz š oseju.

Tagad no savas pieredzes varam droš i teikt: jū s vienkā rš i atstā jat viesnī cu un parka priekš ā , kas ved uz jū ru, š ķ ē rsojiet ielu un dodieties uz autobusa pieturu.

Turpat atrodas taksometru piestā tne. Maksa par taksometru no Kemeras uz Antā liju ir 500 liras (apmē ram 70 USD).

Cena mikroautobusā no Kemeras uz Antā liju ir 12 liras (1.7 $).

Tā pē c pā ris tū ristiem iesakā m no Kemeras uz Antā liju nokļ ū t ar mikroautobusu par 3.5 dolā riem un atgriezties ar taksometru – par skaitī tā ju mums bija jā maksā tikai 189 liras (27 dolā ri).

Piedā vā jam par 20 lirā m (3 dolā riem) nokļ ū t Antā lijā lī dz tirdzniecī bas centram Migros un ar taksometru nokļ ū t lī dz Hadriana vā rtiem.

Adriā na vā rti ir triumfa arka, kas uzcelta par godu Romas imperatoram Adriā nam, kurš.130.  gadā apmeklē ja Antā liju. Š ie ir vienī gie saglabā juš ies ieejas vā rti no mū riem, kas ieskauj pilsē tu un ostu.

Kā jau rakstī jā m savos pā rskatos, Adriana vā rti atrodas ieejas priekš ā pilsē tas vecpilsē tā /vecpilsē tā , bet otrā pusē atrodas brī niš ķ ī gais Karaalshuglu parks (Karaalioglu parks).


Atrodoties netā lu no Adriā na vā rtiem, jū s saprotat, ka neviena fotogrā fija un citu cilvē ku stā sti nenodos pilsē tas atmosfē ru un siltumu, zamš ā das izskata akmeni un š ī s brī niš ķ ī gā s sajū tas, iepazī stot daļ u no vē stures, tā pē c Antā liju noteikti vajadzē tu apmeklē t ikvienam. un noteikti apmeklē jiet atrakciju Adriana vā rti, turklā t tas ir viens no pilsē tas simboliem!

Š eit jums bū s izvē le - vai nu doties caur Adriana vā rtiem uz Old Gord, vai doties uz Karaalioglu parku (Karaalioglu parku).

Nolē mā m iet pa mums jau zinā majā m takā m pa š aurajā m ieliņ ā m un skatu laukumu virs ostas.

Š oreiz un š ajā stundā Antā lijā vecpilsē tā bija tikai divi tū risti, tas ir, mē s. Neviena cita nebija - tikai viesmī ļ i kafejnī cā s un pā rdevē jas veikalos.

Sasniedzot skatu laukumu, mē s par lielu izbrī nu atvē rā m nelielas kā pnes uz ostu un nolē mā m riskē t nokā pt pa tā m. Un viņ i nekļ ū dī jā s!

Pagā juš ajā reizē , lai dotos lejā uz ostas krastmalu, izstaigā jā m visu vecpilsē tu, un tagad ar daž iem soļ iem esam ostā .

Ir kafejnī cas, no kurā m paveras brī niš ķ ī gs skats uz ostu.

Dodieties uz PORT.

Vecpilsē tas sirds ir ļ oti skaista osta (Kaleici Marina). Kā dreiz tā bija Antā lijas galvenā osta. Lai pasargā tu pilsē tu no ā rē jiem ienaidniekiem, ostas tuvumā tika uzcelti spē cī gi cietokš ņ a mū ri, kas ļ oti labi saglabā juš ies lī dz mū sdienā m. Mū su laikā Antā lijas jaunais galvenais mols jau ir uzbū vē ts, bet osta vecpilsē tā darbojas, tagad tā tiek izmantota tikai tū ristu priekam. Ir vē rts pabraukt garā m elegantā m jahtā m un kuģ iem katrai gaumei un izmē ram, un uzreiz saņ emsiet daudz piedā vā jumu vizinā ties gar Antā lijas piekrasti, apskatī t vairā kus tuvē jos ū denskritumus.

LIFTS (Elevator Kaleici) - platforma virs vecpilsē tas ar skatu uz lī ci un ir skatu klā js ar stikla grī du un uz laivā m var skatī ties caur teleskopu par 1 liru. Š eit atkal, kā pē c jums Turcijā vajadzī gas liras.

LIFT — bez maksas (divas pogas: augš up un lejup).

Uz skatu klā ja (lifta augš pusē ) tā di skati ir elpu aizraujoš i! ! ! Sarkano ķ ieģ eļ u mā ju jumti uz zilo debesu un zilā s jū ras fona, kuģ i ostā , senie cietokš ņ a sienas - skaistums ir neaprakstā ms! ! !

Š eit jū s varat atpū sties no neticamā karstuma daudzā s kafejnī cā s.

EKCESIJAS:


Jautā jums par to, kam un par cik doties atvaļ inā juma ekskursijā s, ir tikai retorisks jautā jums.

Mē s vienmē r ņ emam ekskursijas pa Kemeru no tū roperatora Ginza, tas ir kaut kā vē sturiski veidojies.

Varam teikt uzreiz – neņ emiet turku pirti. Tagad tas ir apš aubā ms prieks, jo agrā k tas maksā ja USD 10 vienai personai, tač u jū s nesaņ emsit ne pusi no baudas, kas bija iepriekš .

Tagad š ī ir vairā k kā ievada ekskursija par hammam gatavoš anu, nevis pati procedū ra.

Tā kā mē s jau esam bijuš i gandrī z visā s piedā vā tajā s ekskursijā s, š oreiz izvē lē jā mies ceļ ojumu uz tā saucamajā m turku Maldī vijā m (Sulu Ada salu).

TURCIJAS MALDIVAS:

Ekskursijas cena ir 20-25 dolā ri vienai personai.

Pirms lidojuma mē s lasī jā m daudz atsauksmju un apskatī jā m milzī gu skaitu fotoattē lu, tā pē c mē s nevarē jā m tur doties.

Š ī ir skaista sala ar divā m sniegbaltā m pludmalē m un dzidru, neparasti zilu ū deni, ko sauc par Sulu Ada, kas nozī mē Ū dens salu. Sala savu nosaukumu ieguvusi kristā ldzidra avota ū dens avota dē ļ . Tomē r tū risti, kas tur viesojā s un novē rtē ja vietē jā s dabas skaistumu, izvē lē jā s tai citu nosaukumu - turku Maldī vu salas. Sala atrodas Antā lijas provincē , netā lu no slavenā Olimpa Kumluca reģ ionā .

Š ajā paradī zē var nokļ ū t tikai ar laivu, kas kuģ o no Adrasanas kū rortciema piestā tnes.

Tī rā kā ū dens krā sa aizrauj garu.

Sulu Adas nosaukums tiek tulkots kā “Ū dens sala”. Un viņ š saņ ē ma š o vā rdu iemesla dē ļ . Vulkā niskas izcelsmes salā papildus brī niš ķ ī giem peldvietu lī č iem atrodas minerā lū dens avots ar ā rstniecisko ū deni. Tieš i viņ as dē ļ uz salu biež i ierodas apkā rtē jo ciematu un pilsē tu iedzī votā ji. Vietē jie iedzī votā ji apgalvo, ka tie, kas regulā ri dzer š o ū deni tukš ā dū š ā , varē s atbrī voties no nieru un zarnu slimī bā m.

Mē s, protams, arī nopeldē jā m no savas laivas uz krastu un piedzē rā mies no š ī avota.

Brauciens ar kuģ ī ti aizņ em vairā kas stundas un pā ris pieturas peldē š anai.


Iesakā m mē ģ inā t pirmajam iekā pt laivā un nozagt matrač us, jo gozē ties sauļ oš anā s krē slos bez matrač iem nebū s tik ē rti.

Ceļ ojuma laikā viņ i tiek pabaroti divreiz: zivs plus makaroni ar salā tiem un otrreiz tē ja un gabaliņ š arbū za.

Tā pē c iesakā m paņ emt lī dzi daudz ū dens un kaut ko uzkodas.

Pē rkot š o ceļ ojumu, nekavē joties pā rbaudiet gidu par pasaž ieru skaitu uz kuģ a - labā k ir samierinā ties ar mazā m laivā m.

Atgriež oties Kemerā , mē s ar nepacietī bu gaidī jā m iespē ju iepirkties Attaturk bulvā rī .

Un tad izrā dī jā s, ka piektdienā s Kemerā ir izejas tirgus. Visa iela mū su viesnī cas priekš ā bija bloķ ē ta un apkā rta ar teltī m, zem kurā m š ķ ita, ka esam mā jā s Odesā pie 7 km industriā lā tirgus.

Cenas patieš ā m bija zemā kas nekā Kemera veikalos, un kvalitā te nebija augstā ka kā.7 km tirgū .

Apskatot piedā vā tā s preces, protams, pasaules slavenā ko zī molu oriģ inā los T-kreklus un ā das somas, kas var nobiedē t laupī tā jus tumš ā alejā vai vismaz izraisī t viņ os lī dzjū tī bu, nolē mā m virzī t mū su pū liņ us, lai ietaupī to naudu izš ķ ē rdē tu pirkumiem, kas joprojā m atrodas Kemeras veikalos.

IEPIRKUMS:

Kā jau teicā m, tū ristu trū kuma dē ļ iepriekš ē jos daudzumos cenas ir pieauguš as visā m noderī gā m lietā m suvenī ru un citu putekļ u savā cē ju veidā , tač u daž i ikviena Turcijas pircē ja obligā tie atribū ti, piemē ram, ā da jakas, kļ uvuš as tieš ā m lē tā kas.

Ā das apavus, somas un jakas var nokaulē t par tik zemā m, tū rista sirdij un maciņ am patī kamā m cenā m, ka ā das jakas un apavus ne tikai iegā dā jā mies sev, bet diriģ ē š anas laikā atvedā m arī draugiem un ģ imenei. videokonferences pa mobilo telefonu - norunā jā m fotosesiju !

Ā das apavu cenas ir no 10 lī dz 20 dolā riem. laba kvalitā te. Roku darbs.

Ā das jakas maksā apmē ram 100 USD, jū s varat kaulē ties tā pat kā mē s par 70 USD.

Ā das somas maksā apmē ram 30 USD.

Un kā parasti, pē rkot divas lietas vienā veikalā , piemē ram, lī dz somai un maciņ am, abas lietas var iegā dā ties par 50 USD.


Sudraba un zelta cena nav samazinā jusies, tā pat kā produkti ar sultanī tu.

Cenas saldumu paciņ ā m, tā pat kā visam, ir 3 ASV dolā ri, un kafijas cenas par 1 $ par iepakojumu ir palikuš as vecajā lī menī .

Vienī gais, ko Kemeras lielveikalā Carrefour var nopirkt lē tā k, piemē ram, kafijas maisiņ š par 5.95 lirā m, kas, rē ķ inot 7 liras par dolā ru, bū s lē tā ks nekā bulvā ra veikalos.

Atvaļ inā juma laikā lielveikalā Carrefour var iegā dā ties arī ū deni vai sulas, kas bū s 1.5-2 reizes lē tā k nekā pē rkot pa ceļ am uz pludmali.

Lielveikals Carrefour atrodas netā lu no Kemeras centrā lā laukuma ar Balto torni pret kalnu (pretē jā pusē jū rai).

Tajā paš ā laikā cenas beznodokļ u kategorijā Antā lijas lidostā izlidojot iepriecinā ja - atlaides gandrī z visam no 30 lī dz 50 procentiem. Tā pē c katrs mū su lidmaš ī nas pasaž ieris atpakaļ uz Odesu tika iekrauts lidmaš ī nā ar aizņ emtā m rokā m - katram bija soma ar pirkumiem.

Atgriež oties, ar aukstā m mokā m atvadī jā mies no Kemeras pludmaļ u siltā , nē , pat karstā jū ras ū dens.

Lai gan skumjas par š ķ irš anos no Turcijas nedaudz paspilgtinā ja atlaides beznodokļ u veikalos Antā lijas lidostā un fotoattē lu apskate, gaidot pirms lidojuma.

Novē lam jums visiem brī niš ķ ī gus svē tkus!

PALDIES PAR NOVĒ RTĒ TO APSKATI! ! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums