Bodruma - baltā pilsēta kalnos

14 augusts 2011 Ceļošanas laiks: no 01 augusts 2011 ieslēgts 03 augusts 2011
Reputācija: +101.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Bodruma ir balta pilsē ta kalnos.

No Marmarisas mū su ceļ š veda uz Bodrumu. No viesnī cas taksometra -15 liras ($ 9), ar taksometru lī dz Autoostai - autoostai. Caur reģ istratū ru tika izsaukti taksometri, tā pē c ekonomika nedarbojā s. Autobusi uz Bodrumu kursē ik pē c 30 minū tē m, bet nav vidē ja izmē ra, piemē ram, tas, kas brauca no Antā lijas uz Marmarisu. Cena ir aptuveni 20 liri (12 USD) vienai personai. Mazā ki krē sli, nav TV. Bet autobusā ir kondicionieris, logi tonē ti, divi š oferi korporatī vajā s saitē s. Ceļ š ir trī s stundas ar trī s pieturā m pa 15 minū tē m. Ceļ š pa serpentī niem kalnos, bet sajū tas (smagums kā jā s, kustī bas slimī ba utt. ) ir daudz vieglā kas nekā brauciens no Antā lijas uz Marmarisu.

Pa ceļ am vietē jie tirgo no vilnas darinā tas ē zeļ u, aitu, govju figū riņ as, bet autobuss tur neapstā jas un braucam tā lā k.

Pie ieejas Bodrumā ceļ š iet gar jū ras krastu - skati brī niš ķ ī gi, knapi paspē jam noš aut.


Bodrum - visas mā jas ir divstā vu kotedž as, visas baltas. Atš ķ irī bā no Antā lijas un Marmarisas, kur jumti ir slī pi un klā ti ar sarkaniem dakstiņ iem, š eit jumti ir plakani un klā ti ar mī kstiem jumtiem un tā pē c kopē jais iespaids ir tā ds, ka pilsē ta ir absolū ti balta un stā v uz kalniem, ar skatu uz lī ci. Uzreiz atceros princesi Buduru un Bagdā di. Uz jumtiem uzstā dī tā s mucas ū dens sildī š anai no saules nav redzamas, atš ķ irī bā no mā jā m Antā lijā un Marmarisā , kas padara pilsē tu skaistā ku.

Bodrumā mums nā cā s nakš ņ ot tikai 2 naktis pirms lidojuma, un tā pē c es rezervē ju mazo viesnī cu Kavala Studio Hotel caur internetu - 55 $ par divvietī gu numuru ar brokastī m. . Prasī bas viesnī cai bija š ā das - baseins , brokastis, ne tā lā k par 300m. no pludmales, Wi-Fi, kondicionieris, pacieš ams interjers. Tiesa, es rezervē ju 2 dienas pirms iebraukš anas, tā pē c nebija lielas izvē les ne par 55 $, vai citā m viesnī cā m uzreiz no $ 90. Vispā r uz to brī di radā s iespaids, ka zonā no $ 50 lī dz $ 100, Bodrum ir dā rgā ka nekā Antā lija vai Marmarisa.

Autoostā , kur ieradā s mū su autobuss, viņ š š oferim parā dī ja veidlapu ar viesnī cas nosaukumu, nebija pā rā k slinks, aizgā ja, piezvanī ja uz viesnī cu, noskaidroja vietu un norā dī ja mums vajadzī go dolmuš u (mikroautobusu). Bet tad vē l 50 metri ripinā ja koferi pa sā nielu. Siltums 35 grā di, viegls mitrums.

Ritinot č emodā nu , aizrā dī ja savu izvē li . Internetā nav ceļ u, kas ved uz viesnī cu. Pē c 4 zvaigznē m Marmarisā , kur visi ceļ i ir asfaltē ti,


gan viesnī cā , gan visā pilsē tā , skats uz aizlā pī to un izš ļ akstī to asfaltu ceļ ā uz viesnī cu stipri sabojā ja garastā vokli. Nolē mā m viesnī cā pā ris stundas atpū sties un nomainī t pret citu, bet ieejot viesnī cas pagalmā sapratā m, ka kopumā viss nav tik slikti. Baseins 10 reizes 4, dziļ ums 2.2 — var nirt. Ap gultā m un spilveniem gulē š anai. Viesnī ca ir mā jī ga ar romantiku. Interjers atbilstoš s. Tiesa, istabā nebija televizora, bet mē s to nepamanī jā m. Koka rā mji! Bet tas izskatī jā s kā veltī jums senatnei. Š ajā ielā atrodas aptuveni 20 viesnī cas un 10 kafejnī cas, kā arī Hamam ar masā ž u. Pludmale un promenā des iela atrodas 200 metru attā lumā . Kopē jais secinā jums ir tā ds, ka viesnī ca ir paredzē ta tikai tiem, kam jā pavada 1-2 naktis. Piemē rots studentiem ilgstoš ai uzturē š anā s laikam. Brokastis - 1 ola, sviests, siers, tomā ti, gurķ i, tē ja, kafija, sula, ievā rī jums. Olī vas likā s raudzē tas – varbū t tā da ir š ķ irne, bet neē dā m. Nedod Dievs ceļ ojumā saslimt. Durvis ir saplaisā juš as, dzirdams troksnis no gaiteņ a. Vakarā tuvē jā viesnī cā zem mū su loga holandieš i divas stundas kliedza dziesmas. Mans netbook atteicā s pieslē gties viesnī cas tī klam, un reģ istratū ra mā jā s man iedeva savu, un es sē dē ju internetā - tas viss ir bez maksas.

Visā pludmalē un katras pludmales joslas priekš ā ir pieejami sauļ oš anā s krē sli un saulessargi. Jums nav jā maksā , bet jums ir jā paņ em kaut kas no viņ iem, vismaz pudele ū dens 200 gr. Par 1.5 lirā m (0.90 USD), ko mē s izdarī jā m, un peldē jā mies, atpū tā mies sauļ oš anā s krē slos, dzeram ū deni.

Kultū ras programma -

Pils apmeklē jums ar arheoloģ ijas muzeju ir biļ ete par 20 lirā m ($ 12) diviem, bet tas ir tā vē rts. Pili uzcē la spā ņ i, turki iekaroja. Labā kā pils Turcijas krastā . Visi 5 torņ i un to interjeri ir dekorē ti daž ā du valstu stilā - vā cu, angļ u, spā ņ u uc Bruņ inieku bruņ as, kuģ u skeleti, amforas, ieroč i. Prieka jū ra.

Tā lā k - 18. gadsimta moš eja - moš eja turku valodā bū s Mosku. Izraisa asociā cijas ar Maskavu.

Promenā de gar pludmales ielu ir ļ oti skaista un neparasta. Daž i restorā ni ar vienu verandu ir atvē rti promenā dei, bet otrai - uz jū ru, un, braucot garā m, caur restorā nu redzat jū ru. Daudz skaistā ka nekā tā s paš as Antā lijas un Marmas ielas.

Vakaros – restorā ni pludmalē – tu sē di, un sē rfs skrien uz kā jā m. Pakustini kā ju un ar sē rfoš anu nepietiek. Tumsā virs lagū nas dzeltenī gi mirdz pils sienas un torņ i, pa ū deni š ū pojas jahtu masti, uz galdiem mirgo sveces, alus ledus glā zē s ir romantika. Pulksten 20.00 un 23.30 no pils mū riem atskan klusinā ti zalvu dā rdi - cietoksnis iezī mē laiku un mū s sveicina.

Lē tā kais ē diens ir pitas maizē ietī ts vistas kebabs ar salā tiem un sieru, kā arī plastmasas burka ar airā nu, kafejnī cā - 6-7 liras ($ 4)

Neē diet lē tu hamburgeru, tirgo promenā des ielā pie nomaļ as letes - maksā tikai 2.5 liras, likā s, ka mī kla ir maz izcepusies un vē ders to nepieņ ē ma.


Izlidoš anas rī tā bā rmenis mē ģ inā ja izvilinā t taksometru par 80 lirā m (48 USD) uz Milas lidostu, pā rliecinot, ka Havas autobusi, kas apkalpo lidostas visā Turcijā , kursē tikai vienu reizi dienā mums neizdevī gā laikā . Tač u ar interneta un reģ istratū ras palī dzī bu nokļ uvā m Havasā un uzzinā jā m, ka bā rmenis melo un Havasi ik ​ ​ pē c 30 minū tē m no autoostas dodas uz Milas lidostu, biļ etes cena ir 20 liras (12 USD), brauciena laiks ir 40 minū tes. Autobuss ir divstā vī gs, grezns, bet televizoru nav. Caur bā rmeni tika izsaukts taksometrs, kurš par 10 lirā m (6 USD) aizbrauca uz autoostu.

Milas lidostā cenas ir nekaunī gas. 5-6 reizes augstā ks nekā pilsē tā . Pudele ū dens - 200 gr. 3-4 USD. Tika spiesti gan briti, gan holandieš i. Izejot cauri pasu kontrolei, tiek atņ emtas pilsē tā pirktā s ū dens pudeles. Tā pē c iesakā m iegā dā ties pā rtiku ceļ am un pusdienot lidostā , nesteidzoties cauri pasu kontrolei. Un tad iztikt ar riekstiem, cepumiem un augļ iem, kas ņ emti no pilsē tas. Galu galā jū s ierodaties lidostā.2-3 stundas pirms izlidoš anas, un jū s varat iziet kontroli 30 minū tes pirms izlidoš anas. Freeshopā cenas ir eiro, un tiek pā rdotas par dolā riem - naudas nav un var viegli nedot dolā ru.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums