Nebeidzams Turcijas ceļojums. Bodruma

19 Novembris 2021 Ceļošanas laiks: no 21 Maija 2021 ieslēgts 29 Maija 2021
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1.  daļ a. Bezgalī gs ceļ ojums Turcijā . Bodruma

2. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Marmarisa

3. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Akjaka, Daljana un Pamukale

4. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Kuš adasi

5. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Kapadokija

6. daļ a. Nebeidzams ceļ ojums Turcijā . Cesme, Alacati un atgrieš anā s Kusadasi


Sā ksim skaitī t pē c atgrieš anā s mā jā s! Es, Daš a un Miš a esam š eit, mana vī ramā te jau ilgu laiku ir ciemā , es izgā ju no paš izolā cijas un jū tos labi. Kā jas, rokas viss savā s vietā s. Mē s esam veseli un veseli. Tagad varam droš i teikt, ka brauciens tika veiksmī gi pabeigts. Mē s veicā m savu garā ko ceļ ojumu ar sarež ģ ī tu marš rutu un tā loģ istiku. Š ķ iet, ka š ī ir Turcija, kas gan š eit var bū t grū ts? Turklā t mē s jau pagā juš ajā gadā lidojā m veselu mē nesi un ir pieredze. Tač u izrā dā s, ka Turcija ir tik atš ķ irī ga un negaidī ta. Š oreiz ceļ ojumā pavadī jā m 46 dienas, apmeklē jot aptuveni 30 pilsē tas ar pieturu 7 vietā s. Realizē jā m pagā juš ā gada nerealizē tā s idejas, atpū tā mies hammam, peldē jā mies forš os akvaparkos, redzē jā m daudz neticamu skaistumu, iekarojā m neticami daudz kalnu un izdarī jā m daudz pā rsteidzoš u atklā jumu. Tagad mums ir pat vē l viens iecienī tā kais kū rorts š ajā brī niš ķ ī gajā valstī . Bet ceļ ojums uz Egejas jū ras kū rortiem bū tiski atš ķ iras no pagā juš ā gada ceļ ojuma uz Vidusjū ras kū rortiem, vai arī vienkā rš i zvaigznes saplū da mū su nebeidzamajos piedzī vojumos, izmetot arvien jaunas un daž ā das krā sas, gan spilgtas, gan ne tik. spilgti, mū su nebeidzamajos piedzī vojumos. Raugoties uz priekš u, es teikš u, ka š ī ceļ ojuma grū tī bas pakā pe mū su skalā iegū st rekordu 10 no 10. Tā tad, izdzī vojiet š o ceļ ojumu kopā ar mums, tagad mē s no jauna atklā sim Turciju no visā m pusē m.

Bodruma

Piezvanī ju Miš ai, kurš tusē jā s pie vecmammas un priecā jos, ka drī z lidosim uz Turciju, jo bijā m paņ ē muš i atgrieš anā s biļ etes no Izmiras pē c 2 mē neš iem. Un kad tur, mē s vē l nezinā m, mē s noķ ersim piemē rotu ekskursiju. Š o pā ris nedē ļ u laikā paspē jā m aizbraukt lī dz Bulgā rijai, atgriezties, ā tri savā kt mantas un doties atpakaļ uz lidostu. Mū su draugi Bulgā rijā brī nī jā s, kā pē c mē s vispā r atgriež amies Ukrainā , var vienkā rš i š ķ ē rsot robež u. Bet, lai arī starp braucieniem ir nepiecieš ams vismaz neliels pā rtraukums, atgrieš anā s mā jā s un atkal lidoš ana ar komplekso ceļ ojumu bū s daudz lē tā ka nekā mež onim, kas š ķ ē rso robež u un apmetī sies uz dzī vi. Kijevā mū su kolektī vam pievienojā s vī ramā te Ņ ina Mihailovna un Miš ka. Turklā t mums izdevā s skaidri izlidot laikā , kad PCR tika atcelts lidojumam uz Turciju. Kad paskatī jos ā rā pa logu, man pat palika mazliet skumji, ka tik ilgi lidojam prom, lai gan tas man nav raksturī gi. 21. maijā sā kā s mū su ceļ ojums! Es nevarē ju noticē t, ka mē s š eit bū sim tik daudzas dienas.


Egejas reģ ions ir diezgan vē jains, tā pē c katru nosē š anos pavada mē ma turbulence un neliela kustī bu slimī ba. Pie kā es vienkā rš i nevaru pierast. Pē c izbraukš anas no lidostas mū s gaidī ja gara rinda pie tū roperatora stenda. Turcijas tū roperators nolē ma demonstrē t tehnoloģ iju brī numus un tā vietā , lai ierodas tū ristus atzī mē tu ar pildspalvu savā veidlapā , viņ š nolē ma izdrukā t krā sainu uzņ ē muma kuponu ar autobusa fotoattē lu un nepiecieš amo informā ciju, nevis melnbaltu. tā di, kas visiem bija lī dzi. Bet bija divas problē mas, uz visu lidmaš ī nu bija tikai viens lē ns krā su printeris, un tā kā autobusa numuru aizmirsa fotoš opē , pē c izdrukā š anas vauč ers bija jā aizpilda ar pildspalvu. Tad mums nā cā s š o kuponu izmest, jo viesnī ca un transfē rs nedarbojā s pē c vauč eriem, bet gan pē c viņ u paš u sarakstiem. Es nezinu, cik gadus mē s stā vē jā m Covid rindā , bet mē s bijā m pilnī gi mierī gi, jo mums vē l priekš ā.45 dienas. Pē c nedē ļ as aizlido tikai vī ramā te, bet atgrieš anā s lidmaš ī nā viņ ai uzreiz bū s 4 vietas. Mē ģ inā ju viņ u pierunā t turpinā t marš rutu pie mums, lai apskatī tu Turciju no visiem leņ ķ iem, bet vistas, suns, ferma utt. Ceļ š uz Bodrumu bija neparasti skaists, tik piesā tinā tas jū ras krā sas sen neesam redzē juš i. Tā tad pirmie iepazī š anā s mirkļ i ar Egejas jū ru aizritē ja ar blī kš ķ i. Ieradā mies savā pirmajā viesnī cā , viegli iereģ istrē jā mies, paē dā m pusdienas, un es iekā rtoju sev darba stū rī ti. Tagad viss ir gatavs darba dienā m.

Tā lā k mū s gaidī ja tuvā ka iepazī š anā s ar jū ru. Jū ra izrā dī jā s tik auksta, ka baž ī jos, vai pie apvā rš ņ a esoš ā s jahtas nekļ ū s par mū ž ī gā sasaluma ķ ī lniekiem. Tas ir dī vaini, vienmē r esmu bijis pā rliecinā ts, ka Turcijā jau kopš maija ir salī dzinoš i silts. Bet, spriež ot pē c komentā riem manā barī bā , sapratu, ka starp Egejas un Vidusjū ru ir liela temperatū ras starpī ba. Ja tikai š ī jū ra sasiltu atlikuš ā s 45 dienas. Jau pirmajā dienā kļ uva skaidrs, ka atš ķ irī bā no pagā juš ā gada ceļ ojuma, kad jū rā ietinā mies segā , š is brauciens netiks klasificē ts kā jū ras brauciens. Bet, no otras puses, kalnu ir daudz, tā pē c ir laiks pabū t prom, kamē r jū ra sasilst. Pa to laiku iesim pastaigā ties un izpē tī sim savu jauno pilsē tu. Starp citu, kur mē s dzī vojam?

Gumbet

Ir skaista un gara promenā de, ļ oti piemē rota romantiskā m vakara pastaigā m. Bet pati jū ra ir diezgan sekla un atrodas lī cī , tas ir, tā nav bezgalī ga. Ja ierodaties siltajā periodā , noteikti š eit var atrast patī kamā kas pludmales, bet mū su gadī jumā bija vienkā rš i patī kami pastaigā ties, ieskaujot vakara, lai arī vē sas, atmosfē ru. Ja godī gi, es pat neticē ju, ka š eit kā dreiz bū s silti. Nā kamajā dienā no rī ta mē s savā cā m pilnu delegā ciju un sā kā m ceļ u uz Bodrumu. Lī dz pilsē tai ar kā jā m var aiziet apmē ram 45 minū tes.

Neparastais Turcijas grieķ u daļ as izskats patī kami pā rsteidza visus. Grieķ ijā vē l neesmu bijis, bet tā das iedomā jos š ī s ielas un pilsē tas. Vai varbū t man tā vienmē r likā s kā da Sardī nija vai Santorini, bet tie ir tikai minē jumi, jo arī minē tajā s pilsē tā s neesam bijuš i. Nebija sajū ta, ka tagad esam Turcijā vispā r. Tie ir pilnī gi daž ā di veidi.


Sivasmā tei vē l nav paveicies nokļ ū t Eiropā , bet vismaz tā dā veidā viņ a iepazī stas ar Eiropas kultū ru. Starp citu, mē s iesakā m pastaigu marš rutu no Gumbetas uz Bodrumu. Š eit, pa ceļ am, jū s varat redzē t tikai galvenos š o vietu apskates objektus. Es labprā t pastā stī tu par drupā m, kuras apmeklē jā m, bet visā marš rutā bū s tik daudz drupu un drupu, ka par tā m varē tu uzrakstī t atseviš ķ u grā matu. Savukā rt Miš a izteica zelta frā zi: "Kā pē c viņ i agrā k bū vē ja tik slikti, ka tagad tā s ir cietas drupas. " Bet labi, ka tie ir bez maksas. Lai gan starp zaudē jumiem bija arī saldē jums, kas, nolaiž oties no sienas, Miš a nolidoja no ziž ļ a kā Harija Potera burvestī ba. Ar saldē jumu mums bija viens no galvenajiem noteikumiem.

Visā mū su garajā ceļ ojumā katram ekspedī cijas dalī bniekam (izņ emot Daš u) ir pienā kums vienu reizi dienā ē st saldē jumu, un Daš a sā ka savu arbū zu izaicinā jumu “ne dienu bez arbū za”. Sā kumā to bija viegli izdarī t ar all inclusive, un tad sā kā s veseli piedzī vojumi formā tā “atrasti arbū zu pirms komandantstundas”.

Atkal Bodrumā

Rī ta Bodruma mū s sagaidī ja ar smarž ī gu turku kafiju. Ņ ina Mihailovna š o kafiju izmē ģ inā ja pirmo reizi. Un pē c smarž as gatavoš anas laikā es liku domā t, ka, iespē jams, graudi ir pā rgatavojuš ies, bet es sajutu tā s notis, kas mani atveda no tā lā s Sardī nijas uz manu dzimto Turciju. Tā bija ī stā s Turk Cafesi smarž a. Mana vī ramā te dalī jā s manā mī lestī bā pret š ā da veida kafiju jau no pirmā malka.


Neskatoties uz to, ka rī ts ieplū da dienā , cilvē ku ielā s vairs nebija. Viss iekļ auts ir viens mī nuss, ka esat piesaistī ts ē dienam pē c grafika. Tā tad aktivitā tes ir jā plā no noteiktos laika intervā los. Pirmajā izbraucienā viņ i nesasniedza paš u pilsē tas sirdi, tač u bija apmierinā ti ar tā s nomales skaistumu. Mū su paš reizē jā viesnī cā mani iepriecinā ja skaistie baseini un bā rmenis, kurš strā dā ja pē c aicinā juma. Mē s pat neiedomā jā mies, kā di š edevri viesnī cā s var piecelties no kokteiļ iem un, protams, ar ž onglē š anu un ledus ķ erš anu gaisā . Pē c ilgas atpū tas ar slidkalniņ iem un baseinu devā mies otrajā ekspedī cijā , uz paš u pilsē tas sirdi. Pilsē ta bija pietiekami klusa, aizdomī gi klusa. Gribē ju sev nopirkt turku kafiju, bet restorā ni un kafejnī cas vienkā rš i atteica. Tas ir, strā dnieki sē ž , dzer kafiju un saka, ka kafijas nav. Labi, pā riesim pie kaut kā cita. Vē sture atkā rtojas un atkā rtojas. No gandrī z pilnī gas cilvē ku prombū tnes uz ielā m sapratā m, ka varē tu bū t bloķ ē š ana, bet kā pē c tad strā dnieki sē ž kafejnī cā s un restorā nos? Kā noskaidrojā m, viņ i var apkalpot tikai to viesnī cu viesus, kuras atrodas š ajā s kafejnī cā s. Bodruma bez cilvē kiem izskatī jā s ne tik draudī gi, mē s bijā m filmu “I am Legend” vai “Resident Evil” varoņ i. Un tikai kaķ i klī st un atpū š as pa tukš ajā m ielā m. Lai kā mē s centā mies izbaudī t pilsē tas skaistumu, bet bez cilvē kiem un aizvē rtiem slē ģ iem, spriedzes sajū ta nepamet. Tā pē c mē s apbrī nosim kaķ us, lī dz uzzinā sim lokauna noteikumus. Tikmē r mē s zinā m tikai vienu noteikumu - tū ristiem nav oficiā las bloķ ē š anas.

Atgriezī simies pie kaķ iem, kuri veselā barā skatā s uz mani aizdomī gi. Cik atceros, man bija tikai laiks pateikt: “Oho, kā viņ i izskatā s”, pirms nepamanī ju stabu asfaltā . Sā kumā paklupu un pat izlī dzinā jos, bet tad otra pē da viņ am aizķ ē rā s. Tā kā man rokā bija fotoaparā ts, tad kritiena laikā instinktī vi ieliku elkoni rokas vietā . Ap š o brī di beidzas mū su klusā ceļ ojuma daļ a un sā kas piedzī vojums. Man ļ oti sā pē ja roka, es sē dē ju uz bruģ a un gaidī ju, kamē r viņ u acu nosacī tā s zvaigznes pā rstā s liet. Roka izskatā s vesela, bet es jau labi zinu, kā beidzas elkoņ a traumas, pat nelielas. Roka sā kumā izskatī jā s diezgan laba. Veiksmī gi pat izstaigā jā m pilsē tu, atgriezā mies viesnī cā un pē c vakariņ ā m devos vakara pastaigā pa krastmalu. Bet elkonis sā ka ievē rojami palielinā ties. Mums steidzami vajadzē ja ziedi no fastum ž eleju sē rijas, bet no visas pirmā s palī dzī bas komplekta mē s to aizmirsā m mā jā s. Tā tad, bez panikas, jums vienkā rš i jā atrod strā dā još a aptieka vē lu vakarā , bloķ ē š anas laikā , kad viss ir slē gts. Par laimi izrā dī jā s, ka ir atvē rts medicī nas centrs. Gā jā m pajautā t, vai viņ iem ir kā da ziede. Viņ i, protams, sā ka mudinā t, cik steidzami mums ir jā saņ em viņ u apkalpoš ana un ka viņ i strā dā ar apdroš inā š anu. Katram ugunsdzē sē jam teicu, ka naudas nav, arī teica, ka nebū s jā maksā , ja bū š u apdroš inā ts. Bet š eit ir nianse, komplekso ceļ ojumu apdroš inā š anā ir iekļ auta noklusē juma apdroš inā š ana ar paš risku. Man ir arī banku, kas nav franš ī zes, bet viņ i to nezina pē c noklusē juma. Un interesants ir aprē ķ ins, kad viņ i saka, ka viņ iem nekas nebū s jā maksā , vai viņ i tieš ā m domā , ka kā ds galu galā viņ iem samaksā s franš ī zes izmaksas.


Vispā r man ir paveicies, ka pirms gada Turcijā notika apdroš inā š anas gadī jums, kad tika slē gta lielā kā daļ a aptieku, kas tagad ir. Ā rsts nekavē joties noteica diagnozi, no kuras es baidī jos - “bursī ts”. Tā da lieta pagā juš ajā reizē bija diezgan problemā tiska. Galvenais ir laicī gi sā kt lietot ziedi. Kamē r ā rsti nodarbojā s ar manu roku, man atnā ca atziņ a, ka bankas apdroš inā š ana ir beigusies tikai pirms pā ris dienā m, un jaunā s polises foto vē l nebija atnā kusi uz manu pastu, un, protams, banka tika slē gta plkst. Sestdienas vakars. Ir svarī gi, lai š ā dā situā cijā jums mā jā s bū tu sakari. Daš a piezvanī ja manai mā tei, kura sā ka izmeklē š anu par tē mu “Kā ds ir manas polises jaunais numurs”. Mamma piezvanī ja uz apdroš inā š anas kompā niju, aprakstī ja situā ciju un lū dza atrast manu polisi. Apdroš inā š anas aģ ents bija pā rsteigts, atklā jot, ka polises nez kā pē c nav datubā zē . Bet viņ š man ieteica sazinā ties ar mā tes starptautisko apdroš inā š anas kompā niju, caur kuru š ī lieta nonā ks. Viņ i tur atrada manu polises numuru. Vienojā mies ar medicī nas centru, ka nosū tī š u viņ iem vecā s polises kopiju un iedoš u jaunā s numuru. Ar to viņ iem vajadzē tu pietikt. Meitene piezvanī ja uz manu apdroš inā š anas kompā niju, iedeva polises numuru, teica, ka viņ a jau no mammas zina situā ciju un maksā s par visu, lai es nemazgā tos. Viņ i apstrā dā ja un salaboja manu roku, kā arī iedeva ilgi gaidī to ziedi un tabletes. Lai atspoguļ otu š ī s situā cijas nopietnī bu, ir vē rts precizē t, ka klī nikā viņ i runā ja gandrī z tī rā turku valodā , kas ļ oti sarež ģ ī ja visu mū su saziņ u. Tajā brī dī man likā s, ka viss ir tik sarež ģ ī ti, acī mredzot zvaigznes tā nestā v, vai kā ds retrogrā ds Marss atradā s nepareizajā Mē ness mā jā , vai kas cits tur notiek. Bet, kā izrā dī jā s pirmdien, man pat ļ oti paveicā s. Pirmkā rt, mans elkonis jutā s daudz labā k, otrkā rt, sazinoties ar banku, uzzinā ju, ka š ogad polises automā tiskā atjaunoš ana vairā ku nianš u dē ļ nav nostrā dā jusi un man vienkā rš i nav apdroš inā š anas. Kad sā kā m pā rbaudī t, kā ds polises numurs man iedots, izrā dī jā s, ka tā ir viena no polisē m, kurā m beidzies derī guma termiņ š . Tā pē c esmu ļ oti, ļ oti pateicī gs savai apdroš inā š anai, ka viņ i ir tik lojā li. Un, protams, varones mā te, kura numuru ieguva caur starptautisko centrā lo apdroš inā š anas kompā niju, un Daš a, kura visu tik gudri koordinē ja. Š ā dā situā cijā ir labi, ja ir uzticama komanda. Tagad atpakaļ pie otrā s brī vdienas. Jau esam sapratuš i, ka brī vdienā s ir bloķ ē š ana un pilsē tā s š ajā laikā nav ko darī t. Tā pē c nedē ļ as nogalē jā liek kalni.

Dagbelen

Mums par laimi, viena no kalnu pilsē tiņ ā m atradā s taksi adekvā tu cenu zonā , tā pē c ar vē smu nokļ uvā m paš ā kalnu sirdī . Turcijas kalnu pilsē tas ir mana ī paš ā mī lestī ba, es pat nevaru izskaidrot, kā pē c tā s mani tik ļ oti piesaista, bet kalnu gaisa svaigums, kalnu moš eju dziedā š ana rada patī kamas emocijas. Interesants fakts ir tas, ka jau ceļ ojuma vidū mē s beigsim pamanī t moš eju dziedā š anu un pat nepamodī simies, kad tā s dzied naktī , smadzenes pie tā m piedzī vo kaut kā du adaptā ciju. Mums pat radā s ieskats, kad jautā ju Daš ai, vai mē s sen neesam dzirdē juš i par moš ejā m. Dagbelē tika papildinā ti saldē juma un ū dens krā jumi.

Tagad jū s varat sā kt izsekoš anu. Š eit ir daudz daž ā du garumu un sarež ģ ī tī bas marš rutu. Sievasmā te grū tajā marš rutā bija tik jautra, ka tagad mē s ar Daš u ceram, ka viņ as vecumā bū sim tikpat kalnains. Takas atš ķ ī rā s, tad saplū da, un bija iespē ja pā rslē gties no ī sā kiem marš rutiem uz garā kiem. Ja laiks un enerģ ija atļ auj.

Turcija un kalni, kas vē l vajadzī gs laimei? Pē c daudzu stundu nolaiš anā s mū s sagaidī ja balva - turku maiznī ca, kurā laimī gi mielojā mies savā marš rutā , jo pusdienot viesnī cā vairs netikā m. Ē rti arī tas, ka visi kalnu marš ruti beidzas Bodrumas apkaimē , lī dz viesnī cai ar taksometru nokļ ū t bū s diezgan lē ti. Tieš i kur dabū t š o taksi tā dā vietā , labs jautā jums. Daļ a marš ruta apkā rt pilsē tai civilizā cijas meklē jumos bija jā iet kā jā m.

Pa dienu bija atpū ta baseinos un prieks kalnos. Nedē ļ as nogale ir beigusies, un tagad sā kas manas darba dienas.

Udalenka Turcijā

Bitez

Viens no patī kamajiem atklā jumiem bija kaimiņ pilsē ta Biteza. Ja Gumbet krastmala vē l tikai gatavojā s sezonai, tad turku svē tku noskaņ a jau virmoja. Pludmalē restorā ni un atpū tas zonas, skan relaksē još a mū zika, cilvē ki staigā !


Pilsē ta ir diezgan maza. Pirmajā iepazī š anā s reizē apskatī jā m visas tā s ielas un nostū rus. Pā ri jū rai ir pat krā š ņ a klints, kas ļ auj ielū koties jū ras tā lumā . Bū tu jauki š eit apmesties, bet izrā dā s tā lu no Bodrumas, pā rgā jienu marš rutiem tas nebū s ī paš i labs. Liela priekš rocī ba, ceļ ojot maijā , ir plaukstoš ā s pilsē tas.

Ziedi te bija visur, krū mi it kā sacenš as savā starpā , kurš uzziedē s skaistā k. Ņ ina Mihailovna turpinā ja drosmī gi veikt marš rutus ar mums pa visā m apkā rtē jā m pilsē tā m un izbaudī t braucienu, kaut arī ar aukstu jū ru. Un tur bija daudz pilsē tu un vietu!

Bodrum Mills

Katram braucienam ir vizī tkarte, kuru atceras pieminot ceļ ojumu. Manā atmiņ ā dzirnavas, kas atrodas vienā no kaimiņ u kalniem, ir stingri nostiprinā juš ā s. Viss š ī s vietas skaistums - no kalna var redzē t kalnu kalnu divos lī č os. Š ai vietai ir savs skaistums gan skaidrā dienā , gan saulrietā . Tas ir gadī jums, kad fotogrā fija nevar nodot jums vietas skaistumu, jo papildus attē lam augš stā vā valda atmosfē ra.

Vietē jā s ģ imenes pulcē jas, lai pavadī tu vē l vienu dienu, citi puiš i š eit uzņ em gleznainu klipu. Sapratā m, ka mū su dvē selei nepiecieš ams banketa turpinā jums un nolē mā m doties lejā uz pussalu kalna pakā jē . Par laimi, š eit mē s patieš ā m novē rtē jā m marš ruta fizisko sarež ģ ī tī bu, un mana vī ramā te un Miš a devā s uz viesnī cu vakariņ ot, un mē s sā kā m savu leju.

Pussalā mū s gaidī ja aitu ganā mpulks! Patiesī bā viņ i mū s ī sti negaidī ja, bet kā da tur harmonija un skaistums. Tas ir kā fragments no "Hortonas plato" no Š rilankas. Cik sen tas bija. Man ceļ ojumi bija sadalī ti divā s pasaulē s, pirms Covid un epidē mijas laikā . Iepriekš tie bija plā noti gada braucieni labi izvē lē tos datumos, lai iemū ž inā tu pē c iespē jas vairā k nedē ļ as nogales vai brī vdienas.

Tagad salī dzinoš i spontā ni (mazā k par mē nesi) braucieni, kuros biļ etes tiek izņ emtas pē c iespē jas ā trā k pirms izbraukš anas jebkurā nedē ļ as laikā , lai tikai bū tu lē tā k.

Jaunais formā ts, protams, iznā k dā rgā ks, tač u mazā k riskants, jo mū su laikā no plā nota brauciena lī dz traucē tam pietiek ar vienu neveiksmī gu klepu tavā virzienā .

Bodrumas centrs


Tagad esam pieredzē juš i un zinā m, ka lokona laikā nav vē rts iepazī t pilsē tas, š oreiz mū su iepazī š anā s ar paš u Bodrumu notika darba dienā . Pilsē ta atdzī vojā s, tagad nekas neliecinā ja par epidē miju, visi staigā , mā kslinieks atver savas galerijas durvis, veikali vaļ ā , kafija lej! Tagad mums š eit patī k daudz vairā k, varam droš i nodarboties ar savu iecienī to lietu - bezmē rķ ī gi klī st pa vecajā m ielā m un baudī t skaistumu.

Mū su bezmē rķ ī gā klaiņ oš ana mū s jau bija aizvedusi tā lu no centra, un mē s visi nevarē jā m tikt galā . Tač u vakariņ u robež as neļ ā va klī st lī dz galam. Diemž ē l no darba dienas beigā m lī dz vakariņ u beigā m nav daudz stundu. Arī darba dienu ceļ ojumi, kā laime, lido ā trā k nekā atvaļ inā juma braucieni.

Atkal kaut kur kalnos

Š oreiz devā mies uz senā s Pedasas pilsē tas drupā m. Idejas ē rtī ba bija tā da, ka taksometrs mū s ved atpakaļ paš ā augš ā . Taisni uz drupā m. Š ī ir jau otrā reize, kad Bodrumas apkā rtnē sastopamies ar unikā lu parā dī bu, kad ar taksometru var doties tieš i uz kalna virsotni. Tiesa, š ajā gadī jumā prieks iekļ ū t grū ti sasniedzamā vietā ir nedaudz zudis. Bet tū risma ziņ ā š eit viss tiek kontrolē ts. Pat tad, kad devā mies garā m kontrolpunktam uz nacionā lo parku, strā dnieks š oferim turku valodā pateica, kurā m vietā m topoš ajā s drupā s jā pievē rš uzmanī ba. Tas bija garš un skaists. Un tas bija ļ oti patī kams un neaizmirstams nobrauciens no kalna lejā lī dz paš ai pilsē tai, tieš i uz viesnī cu. Lai gan, atrodoties kalna galā , pat nevarē jā m noticē t, ka varam paņ emt un tā nolaisties. Tač u ar vienkā rš u nobraucienu pa taku mums nepietika, nolē mā m apiet visas lejā vedoš ā s takas, gan ī sā kas, gan garā kas.

Ticiet man, panorā mas ir tā vē rtas. Ž ē l, ka š oreiz vairs nav iespē jams baudī t mū su pilnā kolektī va panorā mas. Sievamā te palika istabā ar satraucoš ā m vai nu smagas saindē š anā s pazī mē m, vai kā du no mū su laika populā rā kajā m slimī bā m. Diemž ē l Ņ inai Mihailovnai pē dē jā s divas ceļ ojuma dienas pilnī bā izkrita, jo viņ ai pat nebija spē ka iziet no istabas, kopumā viss bija pē c protokola, pilnī ga izolā cija. Par laimi mū su numurs bija divistabu un mē s pā rcē lā m Miš u pie mums.


Papildus Ņ inai Mihailovnai viesnī cas teritorijā ir pā rstā jusi mirgot viens no mū su iecienī tā kajiem varoņ iem. Tas bija vī rietis ar nenoteiktu vā rdu, kā arī š ķ ita, bet, š ķ iet, viņ š bija mans vā rdabrā lis. Lidmaš ī nā mē s viņ am pievē rsā m uzmanī bu. Viņ š bija vai nu pasaž ieris, vai stjuarte, pasniedzot dzē rienus kopā ar stjuarti. Viņ š piedalī jā s visā s viesnī cas aktivitā tē s 24 stundas diennaktī . Viņ am izdevā s bū t visur uzreiz. Un pat tad, kad es devos uz reģ istratū ru nakts vidū , jo man bija kaut kas jā precizē , viņ š piedā vā ja atrisinā t jebkuru jautā jumu tī rā angļ u valodā . Tas ir, tagad viņ š ir arī viesnī cas darbinieks. Mums tā enerģ ijas avots palika galvenais noslē pums, turklā t tas nepā rprotami nebija reibums, jo nevarē ja noturē ties 24/7. Domā ju, ka bez mikroautobusiem un taksometriem viņ š bū tu viegli izturē jis mū su marš rutu Turcijā . Un pats galvenais, jums joprojā m ir jā spē j tā atpū sties!

Nu, lai noteiktu cenu politiku viesnī cas vietnē , jums bū s nedaudz jā iemā cā s turku valoda. Ja vē laties "Her shey dakhil" un istabu ar atseviš ķ u vietu "chudzhuk", iemā cieties turku valodu) Mums palī dzē ja krieviski runā još s gids, kurš brī numainā kā rtā tika cauri viesnī cai un teica, ka viņ i ar prieku mū s sagaidī s. tur par cenu, ko redzam uz vietas. No Bodrumas uz Marmarisu var nokļ ū t vai nu ar pā rsē š anos caur Muglu, vai steidzami ar taksometru. Tas ir tad, kad viesnī cā pilnī bā sabojā jas internets, un jū s steidzami dodieties uz nā kamo viesnī cu, lai turpinā tu darbu. Ņ ina Mihailovna lidoja mā jā s. Saskaņ ā ar mū su pirmo atraš anā s vietu, mans vispā rē jais pā rskats ir š ā ds. Bodruma noteikti ir interesanta vieta Turcijā , kuru ir jē ga iekļ aut garā marš rutā , bet, ja lidojat uz standarta nedē ļ u, tad es dotu priekš roku gleznainā kiem kū rortiem.

Pirmā ceļ ojuma nedē ļ a pagā ja arī ar to, ka tad, kad mū s izlika no viesnī cas, mums tika nozagtas daž as lietas no kofera. No vienas puses, protams, mums tagad bū s vieglā k ceļ ot, bet no otras, kam gan veci š orti ar jostiņ u, kosmē tikas somiņ a ar vates kociņ iem un manikī ra komplekts? ? ? Vai tieš ā m viņ iem tik ļ oti trū kst jostu? No vē rtī gajiem tie ir Daš as jaunie kroki un 200 UAH, kas bija š ortu kabatā . Te laikam bija tā ds aprē ķ ins, ka domā tu, ka mums lidostā nozaguš i, bet mē s tikko pā rvā cā mies uz tuvē jo viesnī cu, un lietas iztvaikoja. Sazinā jā mies ar viesnī cu, bet tur neviens neko nezina. Acī mredzot zā dzī ba notikusi, kad strā dnieks nesa mū su koferi no istabas uz reģ istratū ru. Smieklī gs fakts, ka pē c nedē ļ as vienā no ekskursijā m satiksim tū risti, kurai uz rokas bū s mū su viesnī cas aproce. Pā rmijuš i tikai pā ris frā zes, uzzinā jā m, ka neesam vienī gie, kam viesnī ca zog lietas. Par laimi, saskaņ ā ar mū su personī go ceļ ojumu statistiku, tas notiek diezgan reti - 2 reizes 11 gadu laikā .

Turpinā jums Marmarisā

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums