Nevar būt?! Var būt!

08 Oktobris 2020 Ceļošanas laiks: no 04 Septembris 2020 ieslēgts 15 Septembris 2020
Reputācija: +1262.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vai arī Uz pakalpojumu Turcijā !

Kā visi saslima ar š o Covid-19. . . it kā visā pasaulē viss bū tu apstā jies. . . it kā problē mu vairs nebū tu. . .

Divas reizes gadā lidojam atvaļ inā jumā  — NG un augustā -septembrī .

4. septembris. . . Spē ka vairs nebija, uzart. . . uzart. . . uzart. . . pelē ka ikdiena, ZNO un dē la iepazī š anā s kampaņ a un pat š ausmu stā sti par vī rusu. Nervi bija uz robež as, manas smadzenes kū sā ja un svilpoja kā tē jkanna agrā rī tā .


Labi, ka mū su absolvents dē ls un pē c tam pretendents mū s turē ja mā jā s. Un nekas mani nevilka iepriekš rezervē t valsti, kuru vē lē jos. Un padomā jiet par valsti, kur bez problē mā m un pā rbaudī jumiem varē tu aizlidot klusai atpū tai. Mē s ļ oti gribē jā m doties uz Gruziju. Gaidī ja, izvē lē jā s, cerē ja lī dz pē dē jam. Bet gribē t nav kaitī gi, negaidī ja. . . Cipari beidzā s, dē ls iestā jā s augstskolā , un skolā.15. septembrī vajadzē tu bū t kā durkam! ) Skaitī jā m pa dienā m, lai man ir laiks atpū sties pirms jaunā soļ a mana dē la dzī vē .

Vī russ. . . vī russ. . . karantī na. . . kā sirpis. . . nogriezt spā rnus, kur lai nabaga tū rists jā iet? Pat Ukrainā sā ku skatī ties uz stū riem, bet, kā izrā dī jā s, pamestu nav (bet vajag! )))

Pē c pirmā zvana par robež u atvē rš anu un pirmajiem tū ristu putniem es uzreiz sā ku sekot lī dzi, kur varē tu vilkt ģ imeni. Pirmie bez pā rbaudē m un problē mā m turp un atpakaļ lidoja tū risti no Turcijas, Ē ģ iptes un Albā nijas. Ē ģ iptes temperatū ra neiepriecinā ja, 40-42 grā dos cept un tvaicē t ī sti negribē jā s. Albā nijā neesam bijuš i, bija durstoš i, gribē jā s ko jaunu, nezinā mu. Aptur fakts, ka valsts sarakstā ir ļ oti tuvu "sarkanajai zonai". Un sabojā t savu atvaļ inā jumu ar izolā ciju sveš ā valstī vai mā jā s - vai mums tas ir vajadzī gs ? !

Un Turcija? Mmmmm, es aizveru acis un uzreiz atceros. . .

. . . turku kafijas aromā ts, daž ā du turku baudī jumu garš a un dabas skaistums. Un Turcija ir slavena ar labā ko apkalpoš anu un viesmī lī bu mums, ukraiņ u tū ristiem. Pā rbaudī ts mū su ģ imenē , pat maniem mazajiem dē liem, no mū su iepriekš ē jiem ceļ ojumiem. Bija (ilgu laiku) Kemerā un Sidē . Septembrī tur ir karsts, un mitrums ir ļ oooti augsts, peldkostī mi nekad neizž ū st, bija grū ti elpot un viss š ķ ita lipī gs. Izvē le krita uz Bodrumas pilsē tu ar Egejas jū ru, lī cī ar jocī go (man) nosaukumu Torba.

Foto no interneta

Nedē ļ u pirms atvaļ inā juma maksā jam par ne lē tā ko ceļ ojumu no operatora ANEX Tour, kurā iekļ auta apdroš inā š ana pret COVID-19, ultra viss iekļ auts, ģ imenes 2-istabu komplekts, lidojums Azur Air Ukraine, uz 10 naktī m. Nav daudz, jā , bet atcerieties datumus, mums ir jā mā cā s. Es jutos nevis noguris, bet gan izsmelts, ka par ekskursijā m pat neč ī kstē ju. Lai gan, klusi, es sapņ oju nokļ ū t Pamukalē .


Vasarā man patī k krā mē t somas, ne "ja ir auksts", tikai vieglas vasaras drē bes un apavi. Un uz priekš u ilgi gaidī tajam atvaļ inā jumam, uz jū ru un sauli! Aģ entū rā arī brī dinā ja - visur maskā s un neņ emt rokas bagā ž u. Kā neņ emt? Kur likt visu vē rtī go? Rezultā tā salikā m 2 bagā ž as koferos un vienā rokas somā , un tur tas bū s redzams (viss izdevā s un soma pagā ja)!! ! )))

Izlasot negatī vā s atsauksmes par tū risma operatoru ANEX Tour un aviokompā niju, es kļ uvu arvien tuvā k terminā lim, lai nenonā ktu nepatikš anā s. Pie ieejas lidostas ē kā tiek mē rī ta temperatū ra, ieeja tikai maskā s. Mū su izbraukš anas laikā ir ļ oti maz cilvē ku. Brī vs un kluss. Pā rsteidzoš i, viņ i aizlidoja laikā , es velti uztraucos! )))

Lidojums uz Bodrumas lidostu bija ļ oti veiksmī gs, no rī ta brokastojā m mā jā s un vakariņ ojā m viesnī cā . Un otrā di. Bet par ē dienu vē lā k)))

Lidmaš ī nā viņ i izsniedza anketas veidlapas, kas jā aizpilda. Tā pat kā "neesmu slims, neesmu bijis, neesmu kontaktē jies, bū š u tik dienas un tur"! Tie jā iesniedz, ierodoties pasu kontrolē . Kas attiecas uz mani, tad patiesī bā š ī s anketas nevienu tur neinteresē ja. Iemeta kastī tē , pasē zī mogs pliķ is, un esam Turcijā . Viegli.

Es satiku krieviski runā još u meiteni no ANEX Tour kā bē rnus bē rnudā rzā . Viņ a mani iesē dinā ja autobusā , kas devā s uz mū su viesnī cu. Viņ a visu paskaidroja pa ceļ am, paldies. Un es visu vē roju pa logu, ainava lidoja, kā ds skaistums! ))) Pirmais, un tad galī gais viedoklis bija, ka Bodrumas reģ ionā ir cita Turcija. Nemaz nav tas pats, kas Antā lijas piekrastē . Baltā s mā jas kalnos. Olī vu dā rzi. . .

. . . jū ra. . . Grieķ ijā neesmu bijis, bet aculiecinieki salī dzina. Es nerunā š u par vē sturi, bet tajā teikts, ka Bodruma bija daļ a no Grieķ ijas kaut kad pirms mums. Pati Bodruma ir ostas pilsē ta, un tā pē c izvē lē jā mies klusu un mā jī gu lī ci, kas atgā dina ciematu kalnos pie jū ras: )))


Pirmais, kas iekrita acī s, bija tas, ka ļ oti jaukas viesnī cas blakus viesnī cai ir slē gtas. Š ķ iet, ka viņ i vē l nav sertificē ti. Autobuss veikli aizbrauca lī dz mū su viesnī cai, no lidostas mū s un vē l vienu ģ imeni izlaida pirmos. Hotel Voyage Torba pozicionē sevi kā VIP. Un š eit ir eļ ļ as glezna! Mums priekš ā izlec pirkstaina kundze, skrien uz viesnī cu pie reģ istratū ras! Viņ a pā rgā ja visam pā ri ar vē rtē još ā m acī m. Un nejauš i tā gide atbild: "Hmm...tik-tā...kas tur vainas?...te nav ko darī t! ". Patieš ā m, no pirmā acu uzmetiena un spriež ot pē c uzņ emš anas. . .

. . . tad viesnī ca tieš ā m pieticī ga, bez diž oš anā s un patosa. Tā izskatā s kā pasakaina, saulaina pilsē tiņ a. Viss viesu ē rtī bā m. Kurš sapņ o par kā du atvaļ inā jumu, valsti un viesnī cu? Mums visiem ir atš ķ irī gs skatī jums uz atpū tas kvalitā ti. Pilnī gas definī cijas nav!

Nu, mē s esam viesnī cā , vieglā liliju smarž a. . .

. . . sveiciens ar smaidiem un sirsnī bu, mē rī ja temperatū ru. Mū s pavadī ja uz reģ istratū ru. Paķ ē ra koferus. . .

. . . un sā ka tos apstrā dā t.

Viņ i ļ oti ā tri iedzī vojā s, reģ istratū rā runā angliski, bet skaidri un saprotami. Manam dē lam viņ i uzvilka sarkanu rokassprā dzi, bet man un vī ram – zilu. Dē ls ar ilgā m skatī jā s uz tā m rokassprā dzē m, lī dz 18 gadu vecumam pietrū kst 1.5 mē neš i! Un tas ir pareizi, pat ja viņ š ir garš , viņ am nav ko dzert alu))) style="height: 800px; width: 800px" />

Viss noritē ja pē c standarta shē mas, un pē c daž ā m minū tē m darbinieka pavadī bā bijā m jau "klusuma istabā ", kā prasī ts. Koferi vilka uzreiz, pā rsteigts - dzeramnaudu nesagaidī ja! Kā š is? Nevar bū t? Vienmē r un visur š veicars mī da istabas durvis, dodot mā jienu uz "van dolā ru" vai vairā k : ) Ģ imenes istaba, divistaba, otrajā stā vā , ar lielu balkonu. Istaba diezgan maza, bet kas par mā ju! : ) Viss pavisam jauns, dzirkstoš i tī rs, strā dā nevainojami. Viss ir kompakts un ē rts.

Bija pusdienas laiks, lidmaš ī nā nebija ē diena, un mū su vē ders lika par sevi manī t. Ejam meklē t restorā nu.

Cik viss ir skaisti, viss ir krā sā s, celiņ i nomazgā ti, viss tī rs.

Ļ oti tuvu mū su pagaidu dzī votnei ir peldbaseins ar bā ru. Mē s tur neesam. Ejam garā m rotaļ u laukumam, vairā k kā atrakciju pasaulei. Starp citu, bē rniem viesnī cā ir palielinā ta gan apkalpoš ana, gan uzmanī ba. No pā rtikas lī dz bezmaksas autiņ biksī tē m. Bet mums arī nevajag)))

Dodieties tā lā k, cits baseins, arī ar bā ru.


Karstums. . . Vī rs, ieraugot alu, sasvī duš ā pudelē ar daž ā diem riekstiem, sā ka nervozē t. Tač u doma par noteiktajiem 100 gramiem degvī na mani dzenā ja uz pilnvē rtī gu maltī ti. Ieejot restorā nā , jums tiks dota maska. Galdi ir atdalī ti pa zonā m, katrai ģ imenei atseviš ķ i. Ierī ces ir iepakotas papī ra maisiņ os, mitrā s un papī ra salvetes. Viesmī ļ i neuzkrī toš i, skaidri un harmoniski dara savu darbu. Viss ir ļ oti tī rs.

Ē diens. . . ir pienā cis laiks runā t par pā rtiku. . . kurš to izgudroja? Kā pē c tik daudz un tik garš ī gi? Visi produkti ir aiz stikla. Kurš nezina angļ u valodu, tas tikai rā da ar pirkstu un arī uz pirkstiem parā da daudzumu) Seafood. . .

. . . nav noslē pums — ikviena mī ļ ā kā , katru dienu. Deserti un augļ i ir mana vā jī ba! Viss ir svaigs. Kur paliek neizmantotais? Š is jautā jums mani vienmē r ir mocī jis: ))) Jebkurš alkohols, ko sirds kā ro, pazī stami zī moli. Apelsī ns svaigs, dzē rieni burkā s un pudelē s - bez melnraksta "Jupi"))) Kafija un tē ja ir izcilas. Tu atnā c paē st, tikai mazliet pamē ģ inā ji, beigā s (atvainojos) pā rē dies! (((

Un tad jū s peldat, peldat, peldat, lai sadedzinā tu š ī s papildu kalorijas. Un es arī gribu gulē t pludmalē , lasī t.

Pludmale ir tī ra, liela, visur tiek rū pī gi apstrā dā ti dezinfekcijas lī dzekļ i, sauļ oš anā s krē sli, duš as un visas koplietoš anas telpas. Uz lietussargiem ir uzraksti ar QR kodu, lai pasū tī tu no bā ra, ko vien sirds kā ro. Nu, tas ir par daudz, vai tieš ā m grū ti pacelt dibenu un aiziet lī dz bā ram, viesmī ļ i visu dienu skraida starp sauļ oš anā s krē sliem, lai visi apmierinā tu. Nav padomu, vai varat iedomā ties? Pludmalē ir 16+ zona. Gribu atzī mē t, ka viesi viesnī cā pā rsvarā ir turku ģ imenes ar maziem bē rniem. Ir maz tū ristu no Ukrainas un ļ oti maz no Krievijas. Bē rnu ir ļ oti daudz, bet manas mezantropijas lē kmes uz viņ iem neattiecas. No tū ristiem ir "kadri", kuriem nav slinkums nā kt uz pludmali 7 no rī ta, ieņ emt vietu, kur izkā pt lī dz 12. Lai gan vietas pietika visiem. Es atnā cu uz pludmali agri no rī ta, lai baudī tu kluso jū ras viļ ņ u š alkoņ u ar savu mī ļ ā ko grā matu.

Ž ē l, ka neredzat rī tausmu, saule cē lā s kaut kur tā lu aiz kalniem.


Un kā ds gaiss! Un klimats ir lielisks! Viņ i nezaudē ja, karstums nav jū tams, pē c vakariņ ā m vienmē r ir viegls vē jš . Un jū ra, atsvaidzinoš i sirsnī ga. Katru rī tu atnā ca kaķ is, nekaunī gs svī trains purns : )))

Sē diet pie ū dens krā na un gaidiet, kamē r kā ds to atvē rs. Mantkā rī gi lokalizē ts ū dens.

Suš ņ aks, acī mredzot, no nabadzī gajiem, no viņ u "viss iekļ auts"))))

Piedā vā ceļ vedis. Pa jū ru ar peldi un pusdienā m, vairā kas daž ā das iespē jas. Manē jais tieš i atteicā s. Bet kā es gribē ju bū t Pamukalē...uzklausot visus plusus un mī nusus, sapratu, ka pret to ir vairā k. "Par" tikai mans - "Es gribu redzē t. " "Mī nusi" - iziet no viesnī cas 5:00, braucot vairā k nekā.5 stundas vienā virzienā , un karstumā ir tikai 2-3 stundas. Visas manas "gribas" nomira drosmī go nā vē )))

Pirmo reizi atpū tu baudī jā m tikai viesnī cā . Ja neskaita vienu iepirkš anā s braucienu uz Bodrumu.

Kā jau teicu, Torba ir mazs ciemats kalnos. Ciemats, vienkā rš i sakot, atrodas netā lu no 2 veikaliem un vairā kiem putekļ ainiem tirgus veikaliem. Kā ar dā vanā m ģ imenes locekļ iem? Tā pē c nolē mā m doties uz Bodrumu. Izgā jā m no viesnī cas, ik pē c 10-15 minū tē m brauc mikroautobuss, tikai 4 liras vienai personai.

Kā pē c maksā t 10 USD par taksometru? Brauciens ar turkiem, ē rtā mikroautobusā , tie nav jums mū su mikroautobusi! : ))) 15-20 minū tes un esam pilsē tas centrā . Visi valkā maskas, pat uz ielas.

Mē s gā jā m uz krastmalu, tur ir maz tū ristu. Sezonā un bez karantī nas, manuprā t, š eit var pazust pū lī . Ir daudz veikalu, kafejnī cu un restorā nu.

Ko izvē lē ties savam? Man labā k patī k paņ emt lī dzi kaut ko ē damu, nevis nevajadzī gu piekariņ u putekļ u savā cē ju. Apstā jā mies pie daž ā du garš u turku gardumu un ī stas turku tē jas iegā des. Un nekas vairā k nav vajadzī gs.

Mē s staigā jā m un klejojā m. . . nu, man nepatī k iepirkties atvaļ inā jumā , ž ē l tē rē t laiku. Un š eit vairs nav ko darī t. Mē s redzē jā m cietoksni. . .

. . . bet karstums. . . mani vī rieš i sā ka kurnē t, cenš oties pierunā t, lai es nekā pju tajā s sienā s. . . Man tas izdevā s, karstuma dē ļ es neuzkā pu.


Paskatī jies no tā lienes. Uz mola viena otru rotā izklaides jahtas un buru laivas.

Mums ir vajadzī ga grupa, kas kuģ otu pa lī č iem, lai redzē tu Bodrumu visā tā s krā š ņ umā no jū ras. Ehh. . . kā var bū t atvaļ inā jumā bez ekskursijā m?

Es doš os uz viesnī cu. . .

. . . no skumjā m apē dī š u pī rā gu; )))

Tā mē s atpū tā mies un izklaidē jā mies: viesnī ca, pludmale, jū ra.

Vakara pastaigas pa viesnī cu, par laimi, teritorija liela un skaista.

Ak, jā , mē s arī izklaidē jā mies vakara š ovos. Tā nav tikai izrā de, tā ir lieliska izrā de ar lieliskā m dekorā cijā m un specefektiem. Greznie tē rpi uzsvē ra aktieru un akrobā tu talantus. Dē ls bija sajū smā gan par diskž okejiem, gan par trakojoš o mū ziku, kas dā rdē ja visos mū su ķ ermeņ a punktos. Gaismas stari un lā zeri it kā caururbā s debesī s. Tas ir kaut kas!

Jā , pat ar glā zi garš ī ga. . .

. . . mojito, un mans vī rs ar alu, dzī ve š ķ ita jautrā ka)))

Es izlasī ju 2 grā matas un izš uvu dvieli, daudz peldē jos, mans dē ls un vī rs aizmiga un nokrita. Esiet stiprs un pozitī vs! Sakā rto savas domas! )

Un atkal kaujā , mē s ejam uz darbu, mans dē ls dodas mā cī ties. Lī dz nā kamajam atvaļ inā jumam, lī dz nā kamajam braucienam. . . Veiksmi visiem! )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (36) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums