Karantīna Kapadokija ar Ukrainas tūristu acīm. 1. daļa

05 Jūnijs 2021 Ceļošanas laiks: no 20 Maija 2021 ieslēgts 27 Maija 2021
Reputācija: +8494
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

*** kā vienmē r bū s daudz gara, garlaicī ga teksta, detaļ u, detaļ u un viena veida fotogrā fiju; )

Ievads (nepolitkorekts).

2019. gada pavasarī vienī gais jautā jums, kas man radā s par nā kotni, bija tautas teiciena "peld, peldi un krastā... " beigas, jo ir divi varianti: optimistiskais "sū ds" un pesimistiskais "noslī cis" .

2020.  gada sā kumā kļ uva skaidrs, ka papildus visā m mū su nepatikš anā m pasaulē lidoja viņ a "melnais gulbis". Un mē s iemā cī jā mies pieņ emt faktu, ka kovid ir ilgs laiks un mums ir jauna realitā te.

Paš reizē jā.2021.  gadā pasaule tiek aktī vi vakcinē ta, plā nojot atgriezties pie dokumentē tā dzī ves ritma. Mē s turpinā jā m savu grū to izvē li starp "sū du" un "noslī kuš u".

Un es gribē ju ceļ ot uz ā rzemē m. Es ļ oti gribē ju. Tā tad, paskatī simies, kurš mū s saņ ems nevakcinē tus. Hmm, Nigē rija vai Uganda?

Somā lija vai Irā ka?

Gabona vai Botsvā na? Labi, bū sim reā li. Ē ģ ipte vai Turcija?


Tū ristu Turcija izskatī jā s pievilcī gā ka, tā pē c es tur apstā jos. Š eit es vē los pateikties cgistalker un Irē na 48 , jo tieš i viņ u stā sti turku valodā forumā pamudinā ja mani izvē lē ties pareizo virzienu. Vē l viena saite ar kartē m, izskatu un parolē m ir š eit (bet esiet uzmanī gi, tur ir neprecī za un novecojusi informā cija)

Pē c tam viņ a rū pī gi izvē lē jā s ceļ ot, lai nesanā ktu vietē jā s valsts vai reliģ iskajā s brī vdienā s. Nopirka biļ etes, rezervē ja viesnī cu. Un š eit, tē t! Turcija ir nolē musi ieviest pilnī gu slē gš anu ar pilnī gu visa un visu slē gš anu, stingru komandantstundu un satiksmes ierobež ojumiem. Bet tad viņ a solī ja atcelt obligā to PCR testē š anu tū ristiem. Nu, vismaz kā ds uzvarē tā js))

Turpmā ka PCR pā rbaude patieš ā m tika atcelta (starp citu, atgriezā s jū nijā ), bet aizliegumi paš ā valstī tika tikai nedaudz atviegloti. Restorā niem bija jā bū t atvē rtiem, komandantstundai darba dienu vakaros un visā s brī vdienā s, tirdzniecī bas centri ir atvē rti tikai darba dienā s, viss pā rē jais joprojā m ir slē gts. Baloni nelido (aaaaaaaaaa, katastrofa!!! ). Tas izklausī jā s pā rā k pesimistiski. Nu, pā rbaudī sim realitā ti praksē .

1. diena. Kā es palaidu garā m ceļ u! Aiz š ī s smeldzī gā s nā kotnes atklā jumu, piedzī vojumu un zī lē š anas gaidas. Un par nezinā mo, kas tevi vienmē r gaida jaunā valstī .

Lija lietus. Mē s gā jā m. Lietus apstā jā s. Mē s gā jā m. Š oferis bija tik ļ oti koncentrē jies uz ceļ u, ka aizmirsa aizbraukt lī dz lidostai.

Labi, ka sapņ a laikā savaldī ju ceļ u un laicī gi pamanī ju, ka mikroautobuss aiz Borispiļ as kaut kā uzņ em ā trumu, it kā negrasā s griezties uz lidostu.

Kamē r meklē jā m, kur nogriezties, riņ ķ ojot pa apli, sapratu, pirmkā rt, kā pē c lidostā tiek lū gts ierasties agrā k, otrkā rt, ka brauciens, spriež ot no sā kuma, solā s bū t interesants))

Borispol zinā tī ba. Lidostas celtniecī ba atļ auta tikai uzrā dot lidmaš ī nas biļ eti. Plus tradicionā lā runu pā rbaude pie ieejas. Daudz cilvē ku. No desmitiem lidojumu uz Antā liju, pā ris uz Š arm eš Š eihu un Marsa Alamu.

Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka lidostā (Vā rtu zonā D3) ir atvē rta interesanta interaktī va izstā de "Paraksta spē ks".


Š eit ir interesantā kie stā sti par parakstiem, kas mainī ja pasaules karti, miljoniem cilvē ku dzī vi un galu galā arī mū su katra daļ u.

/>

Pā rsteidza Japā nas diplomā ta Tiunes Sugiharas stā sts. 1940. gadā viņ š izglā ba ebrejus, kuri bē ga no okupē tā s Polijas, izsniedzot tiem tranzī tvī zas uz salā m Karī bu jū ras reģ ionā (bē gļ i tur varē ja nokļ ū t tikai caur Japā nu). Kad konsulā ts tika likvidē ts, Sugihara ī rē ja viesnī cas numuriņ u un tur turpinā ja savu uzņ ē mē jdarbī bu. Kad beidzā s oficiā lā s veidlapas, vī zu zī mē š ana ar roku. Seš i tū kstoš i izglā bto dzī vī bu ir viena paraksta cena.

Izstā dē ir daudz interesantu vē stures, mā kslas un kriminā listikas stā stu. Ī sā k sakot, ierasties Borispiļ as lidostā agrā k))

Pirmais lidojums ar Pegasus Airlines . Visi regulā rie lidojumi un bez nepā rvaramas varas. Vienī gais, kas mani pā rsteidza, bija tieš saistes reģ istrā cija lidojumam, kas sā kā s pē c 7 dienā m. Turklā t lidostas reģ istrā cijas galdā noteikti pā rbaudiet HES kodu (skatiet to vietnē strong> , ne agrā k kā.72 stundas pirms iebraukš anas Turcijā ).

Es satieku rī tausmu Izmiras lidostā :

Interesanti vietē jā mā kslinieka Nurana Hazana darbi:

Atradu nelielu balkoniņ u lidostas stū rī , oficiā li tur ir "smē ķ ē š anas vieta". Silts. Svaigs gaiss. Putni dzied. Cilvē ku nav.

Novilku masku no sejas un izbaudī ju mirkli.

Mana nā kamā lidmaš ī na ir uz Kayseri (viena no Kapadokijas tuvā kajā m lidostā m, otra vistuvā k Nevsehirai). Aerofotografē š ana no sē dekļ a pie ejas ir nedaudz problemā tiska, bet daž reiz tas ir iespē jams))

Kaiseri lidosta ir maza. No lidmaš ī nas ejam uz terminā li pē c bagā ž as. Cilvē ku ir ļ oti daudz.

Ir tā vē rts. Mē s gaidā m. Blakus turku vecmā miņ a man kaut ko dusmī gi stā sta (acī mredzot nogurusi no gaidī š anas). Es apstiprinoš i pamā ju. Jo turku valodā es varu tikai pamā j un apstiprinoš i mirkš ķ inu))


Sā k atstā t bagā ž u. Lai gan nē . Viņ š neaizgā ja, viņ š lidoja. Bahs! Boom! Bahs! Boom! Tauta mē ģ ina. Koferi lido. Es klusī bā cenš os atrast savu. Pū lis retinā s. Laimī gie matrač u koferu ī paš nieki dodas uz izeju.

Citi viņ us apskauž un turpina klausī ties š ajā burvī bā - bah! bums! bah!

Kad bagā ž a bija palikusi tikai daž iem, mums izdevā s noķ ert lidostas darbinieku, kurš teica, ka mū su bagā ž a mū s gaida lidostas otrā spā rnā . Devos tur. Un š eit es beidzot esmu atkal satikusies ar savu č emodā nu))

Es devos meklē t apsolī to onkuli no Cappadocia Transfer, kuram vajadzē ja mani aizvest uz viesnī cu Gö reme , manas pastā vī gā s atraš anā s vietas vietā .

Cappadocia Transfer nepievī la. Tē vocis piecē lā s no kā jā m, meklē jot savu pē dē jo autobusa pasaž ieri.

*** pasū tī t transfē ru no lidostas uz viesnī cu vislabā k caur paš u viesnī cu, prasī tā cena 60 Turcijas liras jeb 6 eiro. Samaksa š oferim pē c transportē š anas uz viesnī cu. Ja maksā siet eiro, tad pā rē jo jums iedos lirā .

Tā nu dodamies uz Goreme – paš u Kapadokijas centru. Ģ eogrā fiski Kapadokija (no persieš u "lielisko zirgu zemes") ir neliela plato Turcijas centrā lajā daļ ā.

Kā dreiz bija vulkā ni, kuru izvirdums pirms aptuveni 70 tū kstoš iem gadu izraisī ja neticamu reljefu raš anos.

Tad darbam pievienojā s vē ja erozija. Vē jš savā ca putekļ us un izdzina tos pa akmeņ iem. Mazie smilš u graudi ir kļ uvuš i par materiā lu, kas slī pē akmeņ us kā virpa. Vē l vairā k - reģ iona klimatisko ī patnī bu un oksidē š anā s procesa dē ļ vietē jie reljefi ir mainī juš i krā su. Tas viss kopā radī ja unikā lu skatu, kas vairā k lī dzinā jā s Marsa virsmai, nevis uz Zemes.

Bet lī dz š im ainava aiz autobusa loga neatgā dina marsieš u.

Karadutas alas viesnī ca . Iespaidi par viesnī cu ir daž ā di. Sā kumā nemaz ne tik daudz, jo mani izmitinā ja nevis atturī gā "alā " (tā pati "ala", kurā cenš as iedzī voties katrs kā rtī gs Kapadokijas tū rists), bet gan nelielā smacī gā istabiņ ā.

Viņ i teica, ka viņ iem ir tehniska kļ ū da un ka viņ i rī t pā rcels mani, lai pasū tī tu alu.


Nolē mis netē rē t stundu un nervus attiecī bu noskaidroš anai, pasū tī ju lidojumu ar gaisa balonu rī tdienai (urrā , viņ i tomē r lido!! ) par negaidī tu dempinga cenu 60 eiro (uzņ ē mums Kapadokya baloni ). Turpmā k var doties iepazī ties ar pilsē tu.

Acī mredzot š eit bija upe:

Goreme centrā lajā laukumā skan dzī vī ga mū zika un milzī gs "veikals uz riteņ iem". Kā es saprotu, š ī ir labdarī bas izpā rdoš ana, lai palī dzē tu miruš o policistu un militā rpersonu ģ imenē m.

Pievē rsiet uzmanī bu karogiem, tie ir š eit, patiesī bā , visur - mā jā s, skatu laukumos, veikalos un birojos.

Tieš i uz Gö reme Aç k Hava Mü zesi (Brī vdabas muzejs), kas ir viens no pirmajiem UNESCO Pasaules mantojuma objektiem Turcijā . Ceļ š uz muzeju ir ā rkā rtī gi gleznains.

Es arī nokļ uvu turku kā zu fotosesijā ))

Bet Goremā š odien + 32 °. Karstums ir tā ds, ka izkū st visi iekš ē jie dē ļ i un ieslē dzas autopilots, kas ved jū s stingri no ē nas uz ē nu. Turklā t ceļ š uz muzeju iet uz augš u, tas ir, nemitī gi skrā pē jot.

Un ainava turpina priecē t acis.

Vietē jā fauna:

/>

Es rā poju uz muzeju. Sezonā viņ i strā dā lī dz 19-00, karantī nas periodā , pē c Google datiem, lī dz 16-15.15-00. Ko jū s domā jat par muzeju? Tieš i tā , slē dzu. Ak, un es te tik godam uzkā pu! Nu, labi, ceļ š atpakaļ uz leju - jau paveicā s)) Un es rī t ieradī š os muzejā .

Pusceļ ā es nolemju mainī t savu trajektoriju un atgriezties pilsē tā , izmantojot Gö rkü ndere Vadisi vai Valley of Love — 2.

Tā ir neliela ieleja, kas savu nosaukumu ieguvusi no pirkstiem lī dzī gā m klintī m, kas stā v viena no otras. Ieeja zī mju ielejā ar betona zī mi.

Ē na uz ceļ a ir pieejama — varat doties))

Daž iem pat ir baseins:

Š ī s nezinā ma autora skulptū ras priekš ā mē s pagriež amies pa labi:

Skats uz Gö rkü ndere Vadisi:

Spriež ot pē c zī mes, esam Akadē mijas "Mazais princis" teritorijā :

Pan))

Vē l viens skats uz Mī lestī bas ieleju — 2:

/>

Interesanti, kā viņ i tur nokļ uva? ! ! (spoileris, es vē l nezinā ju, ka man tur bū s jā iet))


Vietē jie iedzī votā ji aktī vi izmanto gan ieleju, gan saglabā tā s "alas" kā vasarnī cas:

Te varbū t kļ ū dos, bet pē c analoģ ijas ar caurulē m, kas izvirzā s no kalniem un ir senie pagrabi-ledusskapji, pieņ emu, ka tie ir arī vietē jo iedzī votā ju pagrabi:

Noslē dzot treš o goda apli Gojoremkivci pilsē tā s, pat manas smadzenes, karstuma pā rpludinā tas, nosaka, ka kaut kur ir jā bū t izejai. Bet kur?

Es doš os uz ceturto kā rtu:

Joprojā m brī nos, ka starp akmeņ iem ir mē reni maigs pacē lums.

Starp citu, š eit es pirmo reizi redzē ju, cik slidens ir tufs, it ī paš i, ja daudzi no š iem mazajiem akmeņ iem nokrī t man zem kā jā m.

Ej ā rā ! Trū kst ē nas - tas ir mī nuss, bet ainava - tas ir absolū ts pluss))

Nedaudz tā lā k Goreme pilsē tas panorā ma:

Laipni lū dzam galvenajā skatu laukumā (ieeja no pilsē tas nodevas - 3 liras):

Mana pirmā Kapadokijas svaigā.

Tū risma galamē rķ os cenas svā rstā s no 20 lī dz 30 lirā m par glā zi, bet pie ieejas Goremā no vu avuin (Chavushin) puses atradu paš izgā zē jus par cenu 10 liras par glā zi svaigas sulas.

No visā m svaigu augļ u iespē jā m man visvairā k patika granā tā bols. Es nekad nedomā ju, ka frā ze "izdzer visu naudu" varē tu nozī mē t kaut ko pilnī gi pozitī vu))

Doš anā s lejā uz pilsē tu:

Goreme centrā lajā laukumā (ievē rojamā autoosta) ir vairā ki bankomā ti , kuros var izņ emt skaidru naudu no kartes (grivnas kurss pret Turcijas liru ar visā m bankas maksā m ir 3.6). Maksā jot ar karti veikalos vai restorā nos, likme ir 3.3 grivnas par vienu liru.

Pilsē tā nav lielveikalu kā klases.

Bet ir neliels veikals ar minimā lo preč u komplektu, ū deni un ekonomiskajā m runā m, ko vietē jie sauc par Atlaiž u lielveikalu . Dodieties uz to no bankomā tiem Č avuš inas virzienā , tur, burtiski citā laidā , meklē jiet veikalu zilos toņ os.

Alkohols tiek pā rdots daž ā s vietā s. Vislabā kā cenas un kvalitā tes attiecī ba ir TRZ Market . Tā atrodas pa ceļ am uz Brī vdabas muzeju, tepat aiz stū ra no pilsē tas. Es nerakstu darbī bas rež ī mu, jo š eit viss darbojas pē c viena zinā ma grafika))


Es atgriež os viesnī cā . Wi-fi nav pieejams istabā s, tikai teritorijā , tā pē c pakaros vietnē ar skatu uz pilsē tu:

Iepazī stieties, š ī ir Ņ avkalka.

Lai gan viņ ai jau no dzimš anas ir cits turku vā rds, viņ a ir ņ audē ja, jo es nekad neesmu dzirdē jis, ka zarnas tik nož ē lojami un profesionā li un prasī gi ņ aud, lū dzot ē dienu no katra divkā jainā , kurš bija neuzmanī gs tajā iekļ ū t. skats))

Viss, enerģ ija ķ ermenī ir beigusies. Lizhechkooooo, es nā ku pie jums))

Turpinā jums š eit .

Tehniskā daļ a ar kartē m, saitē m un visu sē riju kopsavilkumu atrodas š eit .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
У місцевих наречених повинні бути шикарні весільні фото!
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Місцева фауна
Місцева фауна
Місцева фауна
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Околиці Гьореме
Görkündere Vadisi (Долина любові - 2)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Göreme (Гьореме)
Оглядовий майданчик Göreme (Гьореме)
Апельсиново-гранатовий фреш
Вид з їдальні готелю на місто
Нявкалка ))
Līdzīgi stāsti
komentāri (48) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums