Barutas šķirsts jeb pirmo reizi Turcijā

23 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 14 Septembris 2017 ieslēgts 21 Septembris 2017
Reputācija: +2287
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

“Pa istabu peld smalks salvijas aromā ts. Garš vielu buķ eti no Egejas jū ras krastiem mums uzdā vinā ja Alena, viesnī cas Barut B Suites viesu radniecī ba pē c profesijas un pē c bū tī bas feja. . . ”. Tā es gribē ju sā kt savu stā stu par mū su nedē ļ a Turcijā . Ak, mē s jau esam Nikolajevā , un salvijas puš ķ is kopā ar mū su č emodā nu un visā m mantā m un dā vanā m joprojā m atpū š as Antā lijā...Veiksmi! Bet vispirms vispirms.

Turcija kļ uva par otro valsti, uz kuru es nolē mu aizvest savu mā ti ar pilnī gi jaunu biometrisko pasi. Visi brauc uz Eiropu, un mē s tikai apgū stam pē cpadomju atpū tnieku iestaigā tos marš rutus. Draugi ļ oti ieteica Kemeru - “ir kā Krimā , tikai forš ā k! ”, Tač u mammas atmiņ as par Jaltas un Batumi oļ iem nav tā s patī kamā kā s: oļ u pludmalē vecam cilvē kam grū ti izkā pt no ū dens.


Ceļ ojumu aģ enti piedā vā ja visu. Turklā t saskaņ ā ar zemiskuma likumu visas viesnī cas ar tā sauktajā m "smilš u un oļ u pludmalē m" un kilometra attā lumā no jū ras. Es kā atbildī gais par pieradinā tu mā ti ar š ausmā m lasī ju murgainas atsauksmes par katru no piedā vā tajiem variantiem un tajā paš ā laikā guvu tū ristu-turku pieredzi.

Pirmais iespaids ir tā ds, ka bijuš ā s PSRS iedzī votā jiem Turcija ir kļ uvusi par Vissavienī bas vasarnī cu. Turklā t saskaņ ā ar principu: mī ļ ā kā vasarnī ca ir kā da cita mā ja. Cilvē ki vietnē s ir saš utuš i, ka dā rznieks nesaprot tī ru krievu valodu; ka hammam nebija alus konservu; ka viesnī ca nenodroš inā ja pienā cī gu animā ciju seš us mē neš us vecam zī dainim; ka vī ns netika pasniegts pietiekami atdzesē ts kopā ar ravioli.

Apzinoties visu savu tū ristu analfabē tisma un nepretenciozitā tes bezdibeni, kas izgā ja no modes, es sā ku ķ emmē t š ī s vietas ar atriebī bu. Un, lū k, nejauš i atradu viesnī cu, par kuru nebija sliktu atsauksmju. Bija atsauksmes. Sliktu nebija. Iemesls viesnī cas augstajam novē rtē jumam acī mredzami bija vienkā rš s – viesnī ca pirmo gadu uzņ ē ma ukraiņ u un krievu tū ristus, pieredzē juš iem krievvalodī gajiem ceļ ojumu ekspertiem vē l nebija laika atklā t visus jaunpienā cē ja slepenos trū kumus. Bet viesnī cas apraksts man atbilst, un vē l vairā k - tū ristu sirsnī gs apbrī ns no tī rā s, smilš ainā s (urrā ! ) Pludmales.

Viesnī cas lapas ekrā nuzņ ē mums, izmantojot viber, tika nosū tī ts ceļ ojumu aģ entam, no tū roperatora Joyne viņ i uzreiz saņ ē ma apstiprinā jumu par viesnī cu septembra vidum, pē c tam viņ i nolē ma izbraukš anas datumu, un mamma saskā rā s ar fakts par atvaļ inā juma pavadī š anu Turcijā . Atlikuš ā s dienas turpinā ju papildinā t potenciā lā tū rista zinā š anu bagā ž u. Starp citu, daž i ceļ otā ju stā sti Turpravda tī mekļ a vietnē patieš ā m smē linā ja idejas patstā vī gā m ekskursijā m.

Mammai nav ļ oti viegli staigā t, tā pē c es jau iepriekš nosū tī ju viesnī cai e-pastu un saņ ē mu apstiprinā jumu no Alena (tā pati feja Alena), ka mū su vē lmes pē c istabas (klusums un zems stā vs, mums nepatī k pirmais viens) tiks ņ emts vē rā iepriekš .


Ceļ u uz viesnī cu ļ oti skaidri sagatavoja tū roperators. Mū s vienkā rš i nodeva no rokas rokā - transfē rs no Nikolajevas (netī rs Neoplan, bet uzreiz atveda uz lidostu); lidmaš ī na no Odesas (divas garas rindas uz reģ istrā ciju + pretenciozi VIP pie atseviš ķ a letes ar diviem Joynap gidiem); tī rā kais komfortabls autobuss ar gidu pa ceļ am uz viesnī cu. Gids mū s nodeva Alenai. Mē s esam ieraduš ies.

Barut B Suites, Evrenseki ciems, Side, Antā lija. Ar zvaigznē m nav skaidrs: ukraiņ u vietnē s un rezervā cijā.5, krievu 4. Pē c viesnī cu kategorizē š anas standartiem - 5, pē c daž u mū su tū ristu standartiem - vienreiz pirmajā rindā un netiek sagaidī ti ar š ampanieti - fi4. Kompakta, labi zinā mas Turcijas ķ ē des viesnī ca, kas paredzē ta skandinā viem. 254 divistabu dzī vokļ i no 40 lī dz 45 kv. m. katrs. Istabā ir viesistaba ar diviem dī vā niem un guļ amistaba ar divā m saspiestā m gultā m, milzī gs balkons, centrā lais kondicionieris, plazma, bezmaksas seifs, plaš a duš as telpa, ē rtas mē beles. Lieliski stikla pakeš u logi - skaņ a ir cieš i iesprū dusi. Kondicionieri tiek iznesti katrā istabā , š ausmī gi izveicī gi - atverot logu vai balkona durvis, tie automā tiski izslē dzas, labi, ka ne abus uzreiz.

Barut B Suites iezī me ir virtuves istabā s. Pilnī bā labi aprī kotas virtuves ar tvaika nosū cē jiem, lieliem ledusskapjiem un mikroviļ ņ u krā snī m. Pilns trauku komplekts no pannas lī dz korķ viļ ķ im. Nu skandinā viem nepatika turku virtuve, viņ i paš i gatavoja, frī ki. Viesnī cā ir č etras brī vdienu koncepcijas – no vienkā rš as izmitinā š anas lī dz "viss iekļ auts". Bez "ultra". Manuprā t, neviens negatavoja, visi ē da restorā nā , virtuvē s bija garlaicī gi. Divu kameru ledusskapji kalpoja kā "minibā ri". Bezmaksas un tiek papildinā ts katru dienu.

Vē l viena iezī me ir tā da, ka ē kas ir uzbū vē tas tā , ka katrā pusē iznā k piecpadsmit balkoni. Nav nekā das biš u stropa sajū tas. Katram paveras daž ā di skati - uz blakus viesnī cā m, pā ri upei, uz banā nu birzi, uz puķ u dobē m, uz izcirtumiem, uz mandarī nu-apelsī nu dā rziem, uz palmā m, uz baseinu, uz jū ru. Pirmo stā vu iemī tniekiem balkonu vietā bija atvē rtas plaš as terases ar zaļ iem ž ogiem. Ē rti – apsē dos pie galdiņ a brī vā dabā , peldē jos baseinā , atgriezos savā istabā , neieejot ē kā .


Bijā m iekā rtojuš ies B korpusa otrajā stā vā . Faktiski, ņ emot vē rā nulles lī meni, tas jau bija treš ais stā vs, bet no vestibila un restorā na puses - otrais. Bet viesnī cā ir daudz liftu, tā pē c mammai nebija problē mu. No balkona - skats uz puķ u dā rzu un apelsī nu kokiem. Ko tev vajag! Paldies pasakai Alena! Viņ i gredzenoja ar pelē kā m rokassprā dzē m, izsniedza divas atslē gu kartes un karti norē ķ iniem viesnī cas teritorijā (veikals, spa, frizē tava, veļ as mazgā tava). Viss, atpū ties!

Č etri baseini - galvenais ar maigu ieeju ū denī (mamma ir sajū smā ! ), bē rnu baseins, mazuļ u baseins zem nojumes un baseins ar slidkalniņ iem. Š ķ iet, ka bē rnu ir daudz, bet trokš ņ a un č ī kstē š anas nebija daudz. Daudz sauļ oš anā s krē slu un lietussargu, vienmē r bija tukš as vietas. Dzē rienu bā rs, kur papildus iespē jams aizņ emties ū dens pudeles neierobež otā daudzumā . Garš ī gs saldē jums gandrī z visas dienas garumā .

Turki ir briesmī gi cilvē ki, viņ i var tevi pabarot lī dz nā vei. Gatavots viesnī cas restorā nā daudz, daudzveidī gs un garš ī gs. Katrs varē ja atrast kaut ko savai gaumei – no vā cieš u iemī ļ otiem frī kartupeļ iem lī dz veselam ceptam tī taram. Man patika austrumnieciski pikanti ē dieni, sieri un olī vas. Mamma paņ ē ma savu dvē seli pē c saldā kajiem arbū ziem. Deserti bija brī niš ķ ī gi. Bē rniem - atseviš ķ s galds ar neplī stoš iem traukiem un iespē ja patstā vī gi izveidot autorhamburgeru.

Nulles lī menī bija arī kafejnī ca ar kū kā m, tač u tā gandrī z vienmē r bija tukš a — visi ē da galvenajā restorā nā . Lai gan daudzi pie baseina kraukš ķ inā ja č ipsus - reflekss, iespē jams.

                                                                                     Ļ oti draudzī gs un uzmanī gs. Mū su lidostā č emodā nā aizlidoja ritenis - salaboja desmit minū tē s. Ī paš s paldies apbrī nojamajam cilvē kam Alenai. Patiesi sirsnī gi viņ a cenš as palī dzē t viesnī cas viesiem, pamudina, pastā sta, paskaidro. Paldies viņ ai. Un viņ a arī man un manai mā tei uzdā vinā ja smarž ī gu salvijas puš ķ i no Egejas jū ras krastiem. Vienkā rš i. No sirds.


Daž iem atpū ta š ķ istu garlaicī ga – nav diskotē ku lī dz rī tam, nav dzē rā ju kautiņ u, nav forš u ballī š u. Viesu starptautiskais sastā vs Barutas š ķ irstā labi sapratā s. Viesnī cā ir daudz ģ imeņ u ar maziem bē rniem, tā pē c tuvā k vienpadsmitiem vakarā valda ti-shi-na. Un tas ir lieliski! Un ir arī ļ oti forš i skatī ties pusseptiņ os no rī ta no balkona pie plā nā pusmē ness, klausoties tā lo muezina dziesmu caurspī dī gajā rī ta gaisā un saprast, ka tā ir tieš i Turcijas kvintesence.

Viesnī ca atrodas otrajā lī nijā , bet ejot lī dz jū rai pat ar mā tes soli ir ne vairā k kā piecas minū tes. No kaimiņ u viesnī cas izlī da rati, kuru š oferis pusdienas karstuma vidū laipni piedā vā ja aizvest mani un mammu uz Barutu. Tieš i tā pat arī . No sirds.

Starp viesnī cā m un pludmali Evrenseki lepnums ir promenā de. Trī s celiņ i ar soliņ iem, sporta laukumi pleš as palmu un oleandru apstā dī jumos no upes uz upi. No rī ta uz tilta ir bezmaksas atrakcija - tū risti baro bruņ urupuč us ar ruļ ļ iem. Ducis bruņ urupuč u, ne mazā k. Katra bruņ urupuč a diametrs ir pusmetrs. Sirsnī gs, redz, turkiem ir ruļ ļ i. Netā lu vietē jie ķ er forelē m lī dzī gas zivis. Saulrietā cilvē ki tracina promenā di un dambi, kas atdala jū ru un upi. Pie dambja š ū pojas laivas, laivas un "pirā tu" trī sstā vu buru laivas. Jū ra. Mastu grafika uz saulrieta fona. Kalni tā lumā . Apkā rt palmas. Lepota!

       Un, protams, Viņ a Majestā te Beach. Plaš a tī ru smilš u sloksne. Dzidrs ū dens ar mazā m zivtiņ ā m. Nav akmeņ u, oļ u, bedru, aļ ģ u, medū zu, jū ras ež u vai haizivju. Nav par ko sū dzē ties. Cik savā dā k ir Koblevo: baltkrievi, grā bdami metru garu sablī vē tu aļ ģ u kā rtu, rū gti stā stī ja, ka no sava purva atbraukuš i uz Koblevo. Evrenseki ir tikai ū dens un smiltis. Un bez mā koņ iem debesis gaiš os izpletņ os. Ideā la pludmale bē rniem un veciem cilvē kiem.

Jū ra ir maiga, to negribas pamest, ū dens ir sā ļ š un lieliski notur pat iesā cē ju peldē tā ju. Mamma, kura visu mū ž u ir bijusi cirvju peldē tā ja, paspē ja nopeldē t pat desmit metrus. Krastā ir atpū tas zonas. Mums bija lietussargi un sauļ oš anā s krē sli, sakā rtoti pareizi, neviens nevienam netraucē . Rotaļ u laukums acī mredzami zaudē ja jū rai, bet volejbola laukumā notika karstas cī ņ as. Laipns turku animators pastā vī gi sarī koja tā das reā las konfrontā cijas kā "Ukraina" - "Krievija". Pludmales bā rs ar dzē rieniem, saldē jumu un iespē ju pusdienot, neizejot no jū ras.


Apnicis atpū sties roņ u stilā , es uzstā ju uz ekskursiju programmu. Apskates ekskursija pa Sidi no viesnī cas gida maksā ja 40 USD par seju. Pē c Turpravdas atsauksmē m jau zinā ju, ka 60% laika tiks veltī ts apavu iepirkš anai. Turklā t mana mā te diemž ē l nevar skriet pē c gida. Pateicoties pieredzē juš u cilvē ku stā stiem, mē s paš i organizē jā m ekskursiju Sidē .

Gaidot transportu pieturā , mē s redzē jā m š ā du ainu. Vā cu tū ristu grupa mē ģ inā ja izdomā t, kā nokļ ū t Manavgatā . Kā da vecā ka gadagā juma pā rdevē ja, redzot viņ u apjukumu, pameta preci, skrē ja pā ri noslogotas š osejas divā m joslā m un emocionā li izskaidroja vā cieš iem marš rutu. Vienkā rš i. No sirds.

Dolmush (tī rs mikroautobuss ar gaisa kondicionieri) mū s aizveda uz Sides autoostu 15 minū tē s par 7 Turcijas lirā m diviem. Pa ceļ am - cikls "viesnī cas-bazā ri-viesnī cas".

No autoostas Sidē saulē nesteidzī ga pastaiga-fotosesija garā m senajā m drupā m. Bezmaksas. Sides senā daļ a ir tas, ko turki ir atstā juš i no seno tū ristu bariem. Baseina vietā - Nymphaeum strū klakas drupas, jogas platformas vietā - agora, amfiteā tris bez pā rvē rtī bā m saglabā ja savu funkciju. Atceļ ā , starp citu, par 2 lirā m piecā s minū tē s nobraucā m garā m visai š ai senatnei speciā lā autobusā , kas ved tū ristus no senā s pilsē tas vā rtiem uz autoostu. Ā rkā rtī gi ž ē lsirdī gs pret putotajiem tū ristiem. Tā pat kā svaigi spiesta granā tā bolu sula, tā lieliski tonizē .

Saidas pussala — mazas iepirkš anā s ieliņ as, tradicionā las sī vas kaulē š anā s, restorā ni, kas iegremdē ti ziedos, brī niš ķ ī ga krastmala ar lielisku Greater Side panorā mu. Kopumā klasiska piejū ras pilsē ta.

Mē s atgriezā mies dolmushā . Autobusa izvē le ir vienkā rš a – pie sā nu logiem pievienots viesnī cu saraksts, š oferi labi pā rzina viesnī cas. Sajū ta, ka viņ i pē c aproces krā sas var precī zi noteikt, kur tev jā nomet. Kopā mums ekskursija izmaksā ja 16 Turcijas liras (5$) diviem. Sveika, Dž oina Apu!

Viesnī cas eksotiskā tū re – iepirkš anā s turcijā . Kaulē š anā s ir nesaudzī ga un bezkompromisa. Pā rdevē ji ģ eniā li apmā na tū ristus, fantastiskā ā trumā ž onglē jot ar skaitļ iem, konvertē jot valū tu labā k nekā Ukrainas Nacionā lajā bankā . Dā vanas tiek nopirktas, adrenalī ns tiks izmests, prieki ir jū ra.


Kopumā manas mā tes iepazī š anā s ar Turcijas dienestu bija veiksmī ga. Salī dzinā jums ar Krimas, Ž eleznoportas, Karpatu-Piekarpatu, Odesas, Oč akovas un Kobļ evas kū rortiem, ī paš i infrastruktū ras un attieksmes pret viesiem ziņ ā , beidzā s ar graujoš u turku uzvaru.

Vē sā turku vakarā mē s ar nož ē lu nodevā m istabas atslē gas, iekā pā m autobusā un gida pavadī bā devā mies uz Antā lijas lidostu.

Un viss bū tu kā rtī bā , ja mū su ceļ ojuma paš ā s beigā s nebū tu liela darvas karote ar nosaukumu Windrose Airlines. . .

Reiss 2912 Antā lija-Odesa ar Joynap tū ristiem aizkavē jā s par stundu. Uz Odesu aizlidojā m normā li, pasu kontrole ā tri izslī dē ja cauri. Bet bagā ž as izņ emš anas zā lē sā kā s Odesas cirks. Divas niecī gas bagā ž as lentes vienlaikus izspļ ā va bagā ž u diviem jauktiem lidojumiem. Kņ ada, kliedzieni, nervi, apjukums – esam Odesā !

Skumjā kais sā kā s pē c tam, kad apstā jā s lentes, un aptuveni piecdesmit Antā lijas tū risti palika bez koferiem. Oficiā lā versija vē sta, ka turki uzpildī juš i lidmaš ī nu, un pasaž ieru bagā ž a Antā lijā izmesta no lidmaš ī nas kā balasts. Tā tad Windrose Airlines atrisinā ja problē mu ar lidojumu uz Odesu. Vienkā rš i. Bez dvē seles.

Ž ē l, ka nenosvē ra pasaž ierus, mē s ar mammu neesam mazas meitenes, varē tu vē l vienu dienu sauļ oties Antā lijā . Un tā tikai mū su č emodā ns, kas smarž o ar Alonas salviju, sauļ ojas. Gaidot, kungs.

Divu stundu laikā simts cilvē ku patstā vī gi aizpildī ja dokumentus par kravas atgrieš anu tukš ā jaunā Odesas terminā ļ a zā lē . Neviena krē sla. Windrose pā rstā vis operatī vi aizbē ga no niknajiem tū ristiem, alternatī va ieroč a trū kuma dē ļ gatavs viņ am uz galvas uzsist beznodokļ u paku dā rgo saturu. Odesā nebija neviena Joint Up pā rstā vja. Paldies par diviem autobusiem, kas gaidī ja visus cietuš os. Izsalkuš i cilvē ki izpostī ja Koblevo tirgu. Mū su ceļ š no viesnī cas uz Nikolajevu ilga 12 stundas.

Mums ir paveicies. Hersonas autobusam Nikolajevas tilta vidū , braucot, noskrē ja ritenis. Negadī jumu nebija, tač u sapratā m, ka tas bija viens no Hersonas iedzī votā jiem, kuru nolā dē ja nezinā ma turku vecmā miņ a. Droš i vien kaulē jies pā rā k daudz.


Droš i vien, lai novē rtē tu labo, ir jā bū t kā dam sliktajam. Paldies aviokompā nijai par negatī vo. Jo spilgtā k paliks atmiņ ā pozitī vais no lieliskā m brī vdienā m Turcijā . Barutas š ķ irsts uz klā ja uzņ ē ma jaunus viesus. Mamma virtuvē mā cā s pā rsteidzoš as turku receptes.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Бассейн отеля
Līdzīgi stāsti
komentāri (28) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums