Atpakaļ uz Turciju! Beleka 2015. gads.

27 Maija 2015 Ceļošanas laiks: no 10 Maija 2015 ieslēgts 15 Maija 2015
Reputācija: +261.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1.  nodaļ a. Es ilgu laiku neesmu ceļ ojis!

Kopš mana pē dē jā ā rzemju ceļ ojuma uz Turciju, Belekas reģ ionu ir pagā juš i vairā ki gadi, uz vietu, ko sauc par Bogazkentu. Vairā kus gadus, diemž ē l, es biju bez ceļ ojumu kompā nijas. Arvien vairā k amorfu paziņ u sā ka mani apņ emt.

-Vai dosieties ceļ ojumā ?

-Nu, es nezinu. . . Es padomā š u par nedē ļ u. Un tad vē l nedē ļ u. Un tad vē l viens. . .

Nē ! Tas nedarbosies! Man tas ir apnicis! Galu galā dzī ve nestā v uz vietas!

Saņ emot uzrakstu “Atcelts” savā vecajā pasē , kas tika izdota uz pieciem gadiem, un ar Turcijas, Ē ģ iptes, Emirā tu un Izraē las neredzamo zī mogu, man bija jauns biometriskais zī mogs uz 10 gadiem. gadi manā s rokā s! Un nolē mu – pavasarī uz Turciju!

Bet kaut kur doties, š oreiz nebija vienī gais mē rķ is. Vē lē jos ceļ ojumā ņ emt lī dzi arī savus vecā kus. Viņ i nekad nav bijuš i ā rzemē s. Un tagad, pē c pā ris gadu sarunā m, viņ i vienojā s!


Tomē r ceļ otā jiem tagad ir viena problē ma — dolā ra kurss! Galu galā ekskursijas un cenas uz ā rzemē m ir dolā ros! Un tagad tas ir kļ uvis vairā k nekā pusotru reizi dā rgā ks. Man bija 30, tagad man ir 50. Tas ir, ceļ oš ana ir kļ uvusi dā rgā ka.

Bet es domā ju š ā di: vai es varu kaut ko mainī t? Nē . Tā pē c jā pierod pie jaunā kursa. Un vienī gais pareizais lē mums ir pelnī t vairā k! Vaimanā š ana š eit nepalī dzē s!

2.  nodaļ a. Ekskursijas.

Acī mredzot es nebiju vienī gais, kurš bija optimistisks. Kad iegā ju “Pegas Touristik” mā jaslapā , biju ļ oti pā rsteigts, ka tū res praktiski vairs nebija! Viss ir rezervē ts. Un tas bija jā izlemj tieš i tagad! Tā pē c š oreiz es neskrē ju uz ceļ ojumu aģ entū ru, jo tam vienkā rš i nebija laika, bet es sā ku mē ģ inā t rezervē t ekskursiju pats. Tas neprasī ja daudz darba. Es izvē lē jos izbraukš anas pilsē tu, datumus, rajonu un viesnī cu.

Uzreiz teikš u, ka man nebija nekas pretī redzē t Kemeru un pat tā lo Alā niju! Bet, tā kā es nelidoju viena, man bija jā paņ em pā rbaudī ts rajons un laba viesnī ca, lai nesabojā tu pirmo iespaidu par Turciju saviem vecā kiem, jo ​ ​ ceļ ojumu aģ entū ra mums ieteica mū su pirmajā ceļ ojumā ar draugu. vā rdā Ira.

Datumi tika izvē lē ti no 10. lī dz 15. maijam, Belekas rajonā , vietā ar nosaukumu “Bogazkent”, tač u mums bija nedaudz jā padomā par viesnī cu. Fakts ir tā ds, ka sā kotnē ji es plā noju atkal izvē lē ties “Siam”. Tač u vietu tur bija ļ oti maz, tā pē c dā rgi. Nu, neuztraucies! Ir pamats apskatī t citas viesnī cas! Un es sā ku meklē t.

Kad sā ku skatī ties uz Siam viesnī cas “kaimiņ iem”, biju nedaudz pā rsteigts. Daž u aprakstā bija pē craksts: “Viesnī cā netiek izmitinā ti vientuļ i vī rieš i! ”. Ak! Kā da ir problē ma? Es iekļ uvu internetā . Uz š o jautā jumu bija daudz atbilž u, bet visas ir tikai minē jumi. Bija pat variants - lai krievi nesacenstos ar turkiem par meiteņ u pieskatī š anu atvaļ inā jumā . Kaut kā das muļ ķ ī bas, bet bija tā da lieta!


Tad tas kļ uva vē l interesantā ks. Atradu informā ciju, ka vientuļ ie vī rieš i netiek ievietoti “vienvietī gajā ” vietā , divi vī rieš i “dubultā ”, trī s – “trī skā rš ā ”! Tas ir, viesnī ca principā nav laimī ga vī rieš iem bez sievietē m! Un, ja ceļ o tē vs un dē ls, tad ir nepiecieš ama iepriekš ē ja saskaņ oš ana. . .

Godī gi sakot, tas sā pē ja! Tas ir, ja es neesmu precē jies vai sieviete nevar iet, tad es neesmu persona un man nav tiesī bu atpū sties ? ! Labi, nav problē mu! Vienmē r ir izvē le! Pē c pā ris viesnī cu ar š ā diem nosacī jumiem pievienoš anas savam melnajam sarakstam turpinā ju meklē š anu. Nepagā ja ilgs laiks, un drī z vien atvē ru lapu ar viesnī cas “Dionis Hotel Resort & Spa 5” aprakstu.

Viesnī ca bija jauna, celta 2013. gadā , viena viesnī ca no man jau zinā mā s “Siam”. Pē c apraksta izlasī š anas man derē ja viss, izņ emot vienu - “Smē ķ ē t istabā s aizliegts! ”. Noder, lai meklē tu atsauksmes. Uzgā ju svaigu, tieš i par pī pē š anu, kurā bija teikts, ka uz balkona var pī pē t! Sakā rto! Kā uzzinā ju Stambulā , Turcijā smē ķ ē t tur, kur ir jumts, parasti ir aizliegts, bet kū rorta zonā labā s viesnī cā s var!

Rezervē jot numurus ar balkonu (vietnei bija izvē le) un samaksā jot par pē dē jiem desmit dolā riem, es nosū tī ju pieteikumu. Pē c 5 minū tē m meitene man atzvanī ja un apstiprinā ja rezervā ciju. Mū su lidojums bija paredzē ts 9. maijā , bet nā kamajā dienā bez problē mā m pā rrezervē ju tū res uz 10. maiju un pē c tam samaksā ju ar karti.

Priekš sevis, protams, es paņ ē mu divvietī gu istabu par vienu, nopirku to pilnī bā . Mazā k izdevī gi, bet ne jau mums trim vienā dzī vot! Dzī voš ana vienai personai man izmaksā ja 580 USD ar lidojumu no Krasnodaras uz 5 naktī m, un maniem vecā kiem to paš u istabu diviem — 900 USD.

Tač u izbraukš anas laiks š oreiz nebija ī paš i ē rts - no Krasnodaras pulksten 15-40, tas ir, ieradī simies viesnī cā vakariņ ot, un atpakaļ.6 no rī ta. Tas notiek, ja lidmaš ī na neaizkavē jas. Tas ir, mū s sagaidī s no viesnī cas pulksten 2:00, un brokastis nebū s. Pilieni pirmajā un pē dē jā dienā . Diemž ē l. Bet, kā vē lā k noskaidroju - ja rezervē si iepriekš , tad bū s lidojumu izvē le! Un, uzsverot š o informā ciju nā kotnei, es sā ku vā kt!

3.  nodaļ a. Atgriezties uz Turciju!


Tā kā mē s ceļ ojā m 6 dienas, es nolē mu neņ emt lī dzi daudzas lietas. Apskatī jusi laika prognozi, kas vē stī ja, ka bū s 30 grā di un saulains, paņ ē mu dž insus, kreklus un apkakli. Koferī iegā ja arī peldbikses un liela pirmā s palī dzī bas aptieciņ a. Bet es neatradu mazo tū risma gludekli, kuru iegā dā jos pirms paš a pirmā brauciena. Nekā du problē mu! Viesnī cā noteikti bū s gludinā mā telpa.

Apmē ram pulksten 13:00 mani vecā ki ieradā s pē c manis, un pē c 15 minū tē m mē s bijā m lidostā netā lu no starptautiskā m aviokompā nijā m. Lidosta no ā rpuses izskatī jā s tā pat, bet dzirdē ju, ka iekš ā ir notikuš as izmaiņ as.

Nogaidī juš i apmē ram pusstundu pē c reģ istrē š anā s lidojumam sā kuma, mē s devā mies iekš ā .

Jā ! Lidosta noteikti ir mainī jusies uz labo pusi! Pirmā zā le kļ uva lielā ka, un č eku lentu skaits pieauga lī dz 3x. Bija divas muitas zaļ ā gaiteņ a lentes, parā dī jā s liela reģ istrā cijas zā le, un tā vietā , lai bļ autu uz visā m tantē m, pieklā jī gi darbinieki stā vē ja, lai pā rbaudī tu, ko mē s ņ emam lī dzi uz klā ja. Tagad nevajadzē ja novilkt apavus, un ū deni varē ja ņ emt lī dzi! Arī pasu kontroles logi pieauga lī dz 5-6, tā pē c pē c diezgan neilga laika atradā mies lielā , salī dzinot ar to, kā da tā bija iepriekš , uzgaidā majā telpā . Ieeja tajā , starp citu, tika veikta caur jauno "Duty Free", kas gan vē l nedarbojā s. Bija arī bē rnu istaba. Bet smē ķ ē tavas, diemž ē l, nekad netika izveidotas. Intereses pē c aizgā ju uz tualeti, lai redzē tu sodu - 1500 rubļ u.

No uzgaidā mā s telpas loga bija redzama lidmaš ī na, kas gā ja garā m tieš i pie ē kas, acī mredzot lidostas joslu remonta dē ļ . Iepriekš viņ i uz š o vietu negā ja.

Pē c 20 minū tē m atvē rā s lidostas durvis un mū s uzaicinā ja iekā pt. Autobuss mū s aizveda uz lidmaš ī nu. Tieš i tā - Boeing 737-800, bet kompā nija vairs nebija Orenea, bet gan Nordwind Airlines (Northern Wind). Kā vē lā k uzzinā ju, š is ir Pegasus meitasuzņ ē mums.

           Mū s sagaidī ja divi stjuarti, no kuriem viens uzsmaidī ja visiem ar sniegbaltiem zobiem. Mē s iekā pā m lidmaš ī nā ! Es atcerē jos savu pirmo ceļ ojumu uz Turciju. Tagad pacelsimies, bū s jū ra, tad skaisti kalni un Antā lijas lidostas nolaiš anā s josla! Lieliski!


Kad visi bija apsē duš ies, vairā ki tū risti sā ka fotografē t. Viena no stjuartē m, kura nesmaidī ja, uzreiz pieskrē ja pie mikrofona un teica, ka filmē t uz kuģ a ir aizliegts un š is briesmī gais noziegums ir lī dzvē rtī gs gatavoš anā s teroraktam!

Es pē kš ņ i kļ uvu interesants, un, ja es izī rē š u piedzē ruš os kausli kamerā , tad paldies vē lā k? ! Citiem vā rdiem sakot, š oreiz uz kuģ a nebija iereibuš u, jo mū su lidostas Duty Free vē l tikai tika atvē rts.

                                                                                                                             Lejā redzami kalni, jū ra...nā kamā pietura ir Turcija!

Esam palielinā juš i augstumu. Starp citu, atklā ju, ka 1.000 metru augstumā fona starojums ir 100-130 mikrorentgeni/stundā , acī mredzot saules tuvuma dē ļ . Tad mums atnesa ē dienu, tad kafiju, un pē c pusstundas pa radio dzirdē jā m ziņ ojumu “Lū dzu piesprā dzē ties, sā kam braukt lejā . ” Un š eit ir siltumnī cas un mī kstā piezemē š anā s Antā lijā , ko es jau pazī stu!

Starp citu, pretē ji laika prognozē m, visa lidojuma laikā novē roju mā koņ us pā ri visai Turcijas teritorijai. Kad nolaidā mies, laikapstā kļ i nelutinā ja. Bija silts, bet apmā cies.

Izkā pš ana no lidmaš ī nas tika veikta caur koridora cauruli, kas ievē rojami ietaupī ja laiku. Pamestā lidosta bija piepildī ta ar mū su tū ristiem, rinda uz pasu kontroli sakustē jā s ļ oti ā tri, un jau pē c pā ris minū tē m es devos pie loga. Š oreiz manam dež ū rē jam “Sveiki” turki nepievē rsa ī paš u uzmanī bu un ā tri pā rš ķ irstot pasi, uzlika zī mogu, un man nebija jā maksā divdesmit dolā ru, cik atceros, vairā kus gadus. jau.

Mē s devā mies lejā uz bagā ž as izsniegš anu, bet, tā kā ā tri izgā jā m no lidmaš ī nas caur cauruli, mums bija jā gaida apmē ram divdesmit minū tes. Paņ ē mā m mantas un devā mies ā rā . Siltuma vē l nebija.

Ā tri atraduš i meiteni ar zī mi "Pegazs", kas mū s pieklā jī gi sveicinā ja un norā dī ja virzienu, devā mies uz plauktiem, kur mums teica - brauc autobuss ar 6133. numuru.


                                                                                      Gaidot pamanī jā m, ka ik pē c divā m minū tē m paceļ as lidmaš ī na no Antā lijas lidostas. Vē l nav augstā kā sezona, bet lidojumu ir tik daudz!

                                                                                                         Tā pat kā visos manos ceļ ojumos lī dz š im, mē s bijā m pē dē jie, kas tika atvesti uz viesnī cu, un mē s apskatī jā m citus. Citā s lietā s jau esmu redzē jis, bet vecā ki ieinteresē ja! Kad gids ceļ a galā piedā vā ja uzdot jautā jumus, es jautā ju ļ oti interesantu – “Kā pē c daž ā s viesnī cā s netiek izmitinā ti vientuļ i vī rieš i? ”. Gide nevarē ja atbildē t : ) Kā da sieviete mē ģ inā ja iestā stī t, ka tas it kā nav tik izdevī gi, tač u viņ as viedoklis bija nepareizs - jo es pē rku visu istabu! Jā , un divus vī rieš us arī neliek, un trī s!

Kad mē s iebraucā m Bogazkentā , es uzreiz pamanī ju, ka grants ceļ š , kas š eit bija agrā k, jau ir noasfaltē ts. Un priekš ā ir “Siam”, kas nozī mē gandrī z uz vietas! Tiesa, kad panā cu Siā mu, man likā s, ka š ajā viesnī cā kaut kas ir mainī jies, bet es uzreiz nesapratu. Izrā dā s, pie autostā vvietas uzcelta vē l viena ē ka, un tagad tā s ir trī s!

Tū lī t aiz Taizemes viesnī cas atradā s "Crystal Family", tad tenisa korts, un tad mē s ieraudzī jā m "Dionī su"!

4.  nodaļ a. Viesnī ca.

Izkā pjot no autobusa un iedodot š oferim dzeramnaudu $1 un gidam 50 rubļ us (tā kā mazo dolā ru vairs nebija), piegā jā m pie liftiem. Parasti, lai iekļ ū tu viesnī cā s, ir jā uzkā pj otrajā stā vā , kas tiek uzskatī ts par pirmo, un š eit tika uzstā dī ti divi lifti un kā pnes.

Durvis atvē rā s, un mē s ieraudzī jā m zā li. Tas bija milzī gs tā pē c, ka grī dā s nebija griestu un nebija gaiteņ u. Tas ir, stā vot zā lē , visi stā vi bija caurskatī ti lī dz pē dē jam, un sā nos bija numuri. Pa vidu bija skaistas spirā lveida kā pnes un č etri lifti. Es nekad neesmu redzē jis š ā du ē kas projektu, un man tas patika!

Recepcijā smaidī gs un labsirdī gs puisis, kurš nokā rtoja visus tū ristus un teicami runā ja krieviski, iedeva mums numuru atslē gu kartes un piesprā dzē ja rokā s lentī tes.


Vispirms mē s devā mies uz vecā ku istabu, jo tā bija pirmajā stā vā . Atvē ruš i durvis ar karti, kuru š eit nevajadzē ja turē t, bet tikai atnest, iegā jā m iekš ā . Numurs nekavē joties tika apstiprinā ts vienbalsī gi! Liela gulta, centrā lais gaisa kondicionieris ar tā lvadī bas pulti pie sienas, panorā mas logs un balkons. Paskatoties nedaudz uz priekš u, es teikš u, ka vecā kiem ir paveicies! Viņ i ieguva istabu no divā m pusē m - logu ar skatu uz viesnī cu "Vera Mare" (tā , kurā nav izmitinā ti vientuļ i vī rieš i), un iegarenu balkonu ar skatu uz jū ru!

Skats no manas istabas

Skats no balkona, vecā ku istaba

Tiesa, balkons neaizvē rā s — slē dzene aizķ ē ra. Par to dalī jā mies ar administratoru, un drī z vien uz sliekš ņ a parā dī jā s meistars, kurš divdesmit minū š u laikā novē rsa problē mu, uzstā dot jaunu slē dzeni. Tad mē s devā mies uz otro stā vu apskatī t manu istabu. Tas bija tas pats, bet balkons bija standarta izmē ra. Citā s lietā s arī jū ra bija redzama, ja nedaudz izliecies.

Istabā s bija liela izlietne, fē ns, duš as piederumi, dvieļ i un pat telefons tualetē! ! ! Vannas istaba š eit bija atseviš ķ a, nebija vannas, bet bija duš a - rokas duš a un liela virsū .

Bet man bija problē mas ar internetu. Tas bija bez maksas gan vestibilā , gan istabā s. Bet man tas labi strā dā ja tikai pie durvī m. Gribē ju paņ emt lī dzi arī pagarinā tā ju WiFi adapterim, bet tad pā rdomā ju. Bet, cik saprotu, š ī problē ma ir tikai otrajā stā vā , jo pā ris reizes redzē ju, kā kaimiņ š stā vē ja pie durvī m ar portatī vo datoru, un maniem vecā kiem stā vā zemā k internets istabā darbojā s labi. , un arī viesi no citiem stā viem nesū dzē jā s. Iespē jams, problē ma bija ī slaicī ga, viesnī ca ir jauna.

Par seifu istabā bija jā maksā , un tas maksā ja 2 USD dienā . Nopirkusi seifus, pē kš ņ i jautā ju reģ istratū rā : “Un kā di tū risti ir viesnī cā lielā kā daļ a? krievi vai vā cieš i? Viņ š pasmaidī ja un teica - "Uzmini! ". Labi : )

Es atgriezos istabā , sakā rtoju lietas un sā ku detalizē tu iepazī š anos. Uz galda stā vē ja pelnu trauks, es to paņ ē mu un izgā ju uz balkona. No manas istabas logiem paveras skats uz tiesu, nevis uz "Crystal Family", kas iepriecinā ja. Nu un, kā jau teicu, jū ras gabaliņ š bija redzams.


Minibā rs bija bezmaksas, tajā bija dzeramais ū dens, kola, sula, un tas tika papildinā ts reizi dienā . Gaitenī pie gaismas vadī bas paneļ a bija pogas “Netraucē t” un “Notī rī t numuru”. Es to vē l neesmu redzē jis, bet progress nestā v uz vietas! Acī mredzot viesnī cā m ir arvien vairā k elektronisko sistē mu. Starp citu, maniem kaimiņ iem pie durvī m bija zī me ar pā rsvī trotu cigareti, acī mredzot 100% nesmē ķ ē tā ju numuriņ os. Pē c daž ā du bukletu izlasī š anas sā ku pē tī t uzturu:

Brokastis no 7 lī dz 10.

No plkst.  10 lī dz 11 — rī t tiem, kas kavē jas.

No pulksten 11 lī dz 16 — kū kas pludmalē .

No 12 lī dz 16 — augļ i bā rā .

No 12-30 lī dz 14 — pusdienas.

No pulksten 12 lī dz 16 — uzkodas.

No 16 lī dz 17-30 — kafija un kū kas.

No 14 lī dz 16 — saldē jums un vafeles.

No pulksten 19 lī dz 21 — vakariņ as.

No 23-30 lī dz 00-30 — sava veida nakts zupa.

Dzē rieni vestibilā  — visu diennakti.

Kopumā es to visu jau zinā ju, jo tā nebija pirmā reize Turcijā , tač u mani vecā ki bija patī kami pā rsteigti!

Pē c tam, kad es pabeidzu izpē tī t istabu un viesnī cas grafiku, es nolē mu ieiet duš ā . Tomē r man uzreiz neizdevā s tikt pie karstā ū dens. Reģ istratū ra teica, ka jā gaida divas trī s minū tes, bet pē c maniem aprē ķ iniem - kā das desmit minū tes.

Nu ko! Lietas izjauktas, nomazgā tas, laiks vakariņ ā m! Paskatī simies, kā viņ i š eit barojas!

5.  nodaļ a. Restorā ns

Galvenais restorā ns "Ambrosia" atradā s pirmajā stā vā , un tiem, kas vē lē jā s ē st ā rā , bija izeja uz ielu. Mums bija ē diens, kā jau visos labajos "pieciniekos" - "UAI, ultra all inclusive", bufete, protams. Patika ē diens un izvē le. Izņ emot to, es negaidī ju neko citu. Viesmī ļ i paš i lē ja vī nu no pudelē m, bet kolu atnesa no bā ra, kas atradā s vestibilā pie restorā na ieejas.

Pē c vakariņ ā m mē s apsē dā mies tieš i š ajā bā rā . Pē c manā m aplē sē m krievi viesnī cā bija 70-75%. Sā kumā pat biju nedaudz apbē dinā ts, jo mū sē jie ne vienmē r prot pareizi uzvesties, teiksim tā : ) Bet, nedaudz paskatoties uz priekš u, teikš u, ka visas mū su seš u dienu uzturē š anā s laikā mē s ne reizi neesam redzē juš i jebkā da veida konflikts vai slikta tautieš u uzvedī ba, kas mani pā rsteidza. Vai mū sē jie ir kļ uvuš i kulturā lā ki? Vai varbū t nekulturā li cilvē ki ņ em vienkā rš ā kas viesnī cas? !


Apzinā ti gaidot pusdivpadsmitos, lai redzē tu, kas ir “Nakts zupa”, mē s iegā jā m restorā nā . Ē diens sastā vē ja no zupas, maizes un kū kā m. Reizē m pie zupas tika piedā vā ti vakariņ ā s palikuš ie rī si un makaroni. Kafija š eit tika pagatavota ar automā tiem, kas stā vē ja restorā nā , bā rā un pie baseina.

Pē c ē š anas mē s atgriezā mies istabā s un sā kā m gatavoties gulē tieš anai. Kaimiņ viesnī cas diskotē ka pā rstā ja darboties 12 naktī , kas man pilnī gi piestā vē ja.

Starp citu, lai gan esmu gulē tā js, š oreiz nolē mu katru dienu celties 9:00 neatkarī gi no tā , cikos gā ju gulē t!

Izklā jot lielu gultu un izvē loties sev mazu spilventiņ u, pē kš ņ i nodomā ju - “Es nenā cu viena, bet vienalga zinā mā mē rā esmu viena, jo bez partnera. Un š ķ iet, ka tur nav nekā slikta...Hmm...varbū t beidziet aicinā t paziņ as, kas ar jums groza degunu un ceļ o vienatnē un ā rzemē s? Mums par to vajadzē tu padomā t…” Un ar š ī m domā m es aizmigu.

6.  nodaļ a. Sā kas atpū ta.

Tieš i pulksten 9 no rī ta mani pamodinā ja telefona zvans manā istabā . Zvanī ja vecā ki, laiks celties! Braucot brokastī s, saņ ē mā m bukletu ar spa ieteikumiem no meitenes, kura mū s gaidī ja pie restorā na ieejas. Pē c brokastī m (vī ns, starp citu, no rī ta netika pasniegts) devā mies iepazī ties ar viesnī cu, teritoriju un pludmali.

Mī nus pirmajā stā vā atradā s naktsklubs, iekš telpu baseins, spa, trenaž ieru zā le un biljards.

                                                              " Bija baseins, divi bā ri, izklaides bē rniem, skatuve animā cijai, vairā ki veikali un frizē tava. Pludmale bija smilš aina ar sauļ oš anā s krē sliem un nojumē m, trauku urnā m un pelnutraukiem. Ū dens aktivitā tes tika piedā vā tas uzreiz visā m viesnī cā m, tač u š ajā dienā tā s nederē ja – bija slikts laiks un vē sa jū ra.

Pē c pastaigas devā mies satikt gidu, kur saņ ē mā m lapiņ u ar Pegaza piedā vā to ekskursiju sarakstu. Atstā jot kabinetu uz vakaru, nolē mā m izmantot sliktos laikapstā kļ us un apmeklē t bazā ru! Pirms brauciena iegā jā m istabā s, un vecā ki atrada uz gultas skaisti salocī tu dvieli un vidū rozi. Tā bija dā vana no kalpones par dzeramnaudu!


                                                                                             * Bet BMW X5, kuru vē lē jos paņ emt pagā juš ajā reizē , tagad maksā ja 140 USD, nevis 90 USD. Ž ē l gan. Ņ emot vē rā dolā ra kursu, š oreiz to nevarē ju atļ auties. Varbū t nā kamreiz!

7.  nodaļ a. Tirgus.

Tirgus atradā s ļ oti tuvu viesnī cā m. Citiem vā rdiem sakot, es viņ u jau pazinu! Pirmajā ceļ ojumā uz Turciju par š o vietu palika tikai labi iespaidi! Turklā t pagā juš ajā reizē tur satikā m labu turku pā rdevē ju, ar kuru sadraudzē jā mies. Interesanti, vai viņ š mani tagad atpazī st? Es pat ī paš i iegaumē ju pā ris frā zes, lai atgā dinā tu, ja nu viņ š atcerē sies?

                                                , protams, pirmā vieta, kur mē s devā mies, bija veikals. Bet, diemž ē l. Š eit vairs nebija ne pā rdevē ja, ne saimnieka. Iekš ā lakatā sē dē ja krieviete, kura, kā vē lā k izrā dī jā s, nebija ī paš i laipna. Tā , kā es sapratu, bija veikalnieka sieva. Es pat neuztraucos izvē lē ties. Runas par “kafiju, tē ju, cigareti, dā vanu”, kā mums bija pirms daž iem gadiem, noteikti nebija plā notas. Tas ir ok! Tas nav vienī gais veikals tirgū ! Dosimies tā lā k!

Paejot garā m daž iem veikaliem, es sapratu, ka tirgus kopumā noteikti ir mainī jies. Katrā veikalā bija krieviski runā još s pā rdevē js no Krievijas vai NVS valstī m. Sapratu! Priekš kam? Kā pē c ne vietē jais? Š is fakts mani nedaudz apbē dinā ja. Fakts ir tā ds, ka es ne visai uzticos mū sē jiem preč u cenu jautā jumos. Es to pamanī ju jau sen gan Turcijā , gan Emirā tos. Un, kad viena sieviete uz jautā jumu - "Kā pē c tā das sā kotnē jā s cenas" atbildē ja - "Nu, mē s arī gribam nopelnī t", es nebiju pā rsteigts. Veikalu pā rdevē jas tā pat kā iepriekš labprā t zvanī ja uz veikaliem, tač u ne reizi nedzirdē ju frā zi “Kafija, tē ja, cigarete? ”. Pē c iepirkš anā s pat prasī ju vienai pā rdevē jai kafiju, un atbildē dzirdē ju - “Nu, tā vietā es tev atlaidu! ”. Aizkars! Tirgus kļ uva lī dzī gs Stambulas “Lielajam tirgum” — ja jums tas ir nepiecieš ams, varat to iegā dā ties pats.


Tomē r, neskatoties uz to visu un pat dolā ra kursu, š eit bija izdevī gi veikt pirkumus, tā pē c mē s ieguvā m pienā cī gus punktus. Mē s pat domā jā m par vē l viena kofera iegā di, bet tik un tā paspē jā m to sapakot. Cena bija aptuveni sekojoš a: par labu T-kreklu prasa 25 eiro no eiropieš iem un 25 dolā rus no krieviem, tad piedā vā paņ emt par 23, par 20 dod diezgan viegli, piedā vā jumā paņ emt. uz 17 saka - "Es tev tagad pateikš u vienu lietu", un par 15 atdod ar kautiņ u pē c pā ris publiskā m izejā m no veikala mums! ! ! Vecā ki kaulē jā s, viens turks pat raudā ja, bet atdeva!

Sanesusi visas lietas istabā , es pē kš ņ i sapratu, ka man nav ar ko tā s gludinā t! Kempinga mazais dzelzī tis aizmirsu mā jā s! Un gludinā mā s telpas nebija, kā izrā dī jā s. Jā tē rē nedaudz! Un, aizpildī jusi veļ as č eku, par savu nodomu informē ju reģ istratū ru. Pē c 10 minū tē m istabene pieklauvē ja pie istabas un aiznesa mantas. Pē c 2 stundā m tā s tika izgludinā tas. Man par vienu lietu tas maksā ja 2.5 dolā rus (eiropieš iem 2.5 eiro).

8.  nodaļ a. Hamam un spa.

Nā kamajā dienā es nolē mu apmeklē t spa. Taizemes masā ž a, kas tika piedā vā ta arī š eit, jau paņ ē mu savu pirmo braucienu uz Beleku, un tagad mani ieinteresē ja hammam, kuru vē l neesmu izmē ģ inā jusi!

Salonā bija divas pirtis - slapjā ar tvaiku un sausā , kas bija bez maksas, kā arī , kā jau teicu, baseins. Un procedū ras hammam, protams, bija apmaksā tas. Divas jaukas meitenes, spa administratores, man piedā vā ja dā vanu - ja paņ emu stundu pilna ķ ermeņ a masā ž u, tad procedū ras ir bez maksas! Labi!

Noteiktajā laikā ierados salonā , tač u š oreiz nepieļ aujot kļ ū du, atnā kot pē c vakariņ ā m ar pilnu vē deru, ko arī izdarī ju savā pirmajā ceļ ojumā uz Turciju!! !

Izģ ē rbusies lī dz peldbiksē m, es iegā ju slapjā tvaika pirtī , no kurienes pē c piecā m minū tē m mani aizveda turku pirts darbinieks un aizveda uz istabu. Š eit procedū ras tika veiktas VIP istabā , tas ir, viens cilvē ks vienā telpā , kas man pilnī bā atbilst. Publiskā mazgā š anā s es nesaprotu! Starp citu, š o procedū ru uzticē ju, protams, meitenei, kā arī masā ž u, manuprā t, acī mredzamu iemeslu dē ļ!! !

Es apgū los uz ī paš a galda, kas tika apsildī ts no apakš as, un procedū ra sā kā s! Mana meitene bija no Indonē zijas. Viņ a jautā ja - “Vere are yu from”, es teicu, ka no Krievijas, tad jautā ju, no kurienes viņ a ir un saruna ar to arī beidzā s, protams, manas vainas dē ļ . Es nekad neesmu iemā cī jies valodu!


Man patika pati procedū ra! Mani nomazgā ja, tad pā rlē ja ar putā m, kuras savā ca speciā los maisos un tad bija visa ķ ermeņ a pī lings, arī sejai. Tas tika darī ts ar speciā lu dū raiņ u, bet mī kstu, lai uz ā das nebū tu nekā du pē du vai kairinā jumu! Vienī gais, ka, manuprā t, š ā da procedū ra bū tu jā veic uz pilnī gi kaila ķ ermeņ a, ī paš i atrodoties VIP istabā! ! ! Un ja nā k ar kā du - labā k iet kopā , tā ir uzticamā k!! !

Pē c procedū ras mani aizveda uz relaksā cijas istabu, kur uztaisī ja sejas masku un iedeva tē ju. Kas, starp citu, bija ā bols. Es to izmē ģ inā ju iepriekš Stambulā !

Pē c kā dā m desmit minū tē m pie manis pienā ca cita meitene - masiere un aicinā ja istabā . Es noņ ē mu masku no sejas un apgū los uz dī vā na. Es arī satiku š o meiteni, kā arī uzzinā ju, no kurienes viņ a nā k. Masiere bija no Bali. Un pienā ca tā atslodzes stunda, no kuras iznā cu manā mi labā ka paš sajū ta! Vecā ki teica, ka pē c procedū rā m es noteikti sā ku izskatī ties svaigā ka! Ir pienā cis laiks sauļ oties! Tikai tagad saules nav. Nu nekas, varbū t tas bū s rī t?

Starp citu, stundu pē c masā ž as es pamanī ju, ka man ir moderna frizū ra! Galu galā , masiere arī masē ja galvu un izmantoja eļ ļ u, kas izž ā vē ja un fiksē ja matus! Pē c matu mazgā š anas es nevarē ju atkā rtot š ā du frizū ru, piedodiet!! !

9.  nodaļ a. Anatolijas ugunsgrē ki.

                                                                                      Godī gi sakot, doma par Ziemeļ kipras apmeklē jumu no Turcijas mani nav atlaidusi jau ilgu laiku! Izraē lā jau esmu bijis, bet Kiprā nē ! Protams, ja mani vecā ki vē lē tos apciemot Izraē lu, kurai, starp citu, tagad ir nokritusies cena un kura maksā.239$, es ar viņ iem lidotu vē lreiz, bet mū su diezgan ī sajā ceļ ojumā viņ iem bija grū ti. Tā pē c viņ i nolē ma doties iepirkties bez maksas, un es devos uz Kipru. Izmaksas bija $279, bet es gribē ju! Samaksā ju, saņ ē mu kvī ti, bet tad gids teica - “Pagaidi, es nevaru rezervē t”. . . Ak, diemž ē l. Nekas nav noticis. Grupa netika savervē ta. Nauda tika atgriezta, un mē s sā kā m domā t, kur mums visiem kopā doties. Sezona, pē c manā m aplē sē m, sā kā s ap 15. maiju, un gandrī z visas ekskursijas sā kā s tajā paš ā dienā . Tā pē c vienī gā iespē ja bija "Anatolijas ugunsgrē ki". Es dzirdē ju par š o izrā di, un to bija interesanti skatī ties.


Nā kamajā dienā.19-45 pie mums piebrauca mazs Pegasus busiņ š , kurā jau sē dē ja cilvē ki no citā m viesnī cā m. Gids mū s iepazina un sniedza nepiecieš amo informā ciju par noteikumiem un prezentā ciju - “No Bogazkentas ir divdesmit piecas minū tes, bildē t nevar, bet var izmantot savus telefonus, un tiks paņ emts profesionā ls aprī kojums prom uzglabā š anai pie ieejas. 120 vienā da auguma un ķ ermeņ a uzbū ves dejotā ju grupā redzē sim tikai pusi, komandai Ginesa grā matā pieder divi rekordi.

. Izrā de notika nevis Aspendos amfiteā trī , jo pē dē jais paš laik tika restaurē ts, bet gan tā kopijā . Zā le bija brī vā dabā , un sē dvietas š eit, protams, bija briesmī gas. Bet, paš ā amfiteā trī sē dvietu nebija, cik saprotu vispā r! ! ! Turklā t mē s paņ ē mā m lī dzi pludmales dvieļ us no viesnī cas, kā mums ieteica gide.

Zā le bija puspilna, un izrā de sā kā s! Sā kums bija iespaidī gs! Pie griestiem karā jā s piecas japā ņ u meitenes ar mirdzoš ā m acī m. Un tad sā kā s sinhronā s dejas, lezginka, š ovs ar bungā m un zobenu cī ņ a ar vairogiem, kuras laikā , starp citu, bija skaidri redzamas dzirksteles. Tas viss ilga divas reizes pa 45 minū tē m ar 20 minū š u pā rtraukumu, reizi nedē ļ ā izrā dā s. Pā rtraukumā lejā varē ja iegā dā ties dzē rienus, kafiju un ē dienu. Beigā s izrā des vadī tā js, diemž ē l, netika uz skatuves, bet daž kā rt iznā k, kā teica gide.

Cik mē s atradā m informā ciju vē lā k, tā bija programma ar nosaukumu "Evolution". Un ir vē l viena - "Troja", par kauju. Koncerta sajū ta, atklā ti sakot, bija neviennozī mī ga. Š ķ iet, ka tas ir interesanti, bet es gaidī ju vairā k, kā du neticamu š ovu vai kaut ko citu. Kopumā nenož ē loju to, ko skatī jos, bet otrreiz nebrauktu. Bet “Trojā ” – jā !

10.  nodaļ a. Animā cija un A la Carte restorā ns.


Animā cija, kā jau teicu, tika izrā dī ta uz skatuves netā lu no pludmales. Pirmajā vizī tē es ļ oti nož ē loju, ka nepaņ ē mu lī dzi fotoaparā tu! Burvis uzstā jā s, rā dot neticamus trikus dziesmai "Pitbull and Marc Anthony - Rain Over Me". Un turpmā kajos vakaros mū s izklaidē ja noteikta deju grupa. Bija priekš nesumi “Sirtaki”, “Jabloč ko”, indieš u dejas, skotu, vē derdejas un negaidī ti zobenu cī ņ a ar vairogiem, un ar dzirkstelē m. . . Uzreiz nodomā ju - vai Anatolijas uguni var izdalī t brī vajā laikā . uz tuvē jā m viesnī cā m? Š o jautā jumu vē lā k uzdevu animatoram, pareizā k sakot, jautā ju komandas nosaukumu, uz ko saņ ē mu atbildi, kas nebija saistī ta ar “Anatolijas ugunsgrē kiem”. Un tur, kas zina! Animators pat solī ja man nā kamajā dienā iedot CD, bet, godī gi sakot, es par to aizmirsu.

Un tad pienā ca mū su atvaļ inā juma pē dē jā diena. Garastā voklis, kā vienmē r pirms aizbraukš anas, bija slikts, jo vienmē r negribas iet prom! Turklā t tā bija pirmā diena, kad mā koņ i virs piekrastes pilnī bā izklī da un jū rā kļ uva siltā ks, lai gan bija vē tra. Daž as minū tes palē kusi pa viļ ņ iem un nomazgā jusies, atkal aizskrē ju uz spa uz masā ž u, un vakarā vakariņ u vietā gaidī jā m pasā kumu, uz kuru pierakstī jā mies divas dienas agrā k - A. la Carte restorā ns!

Tomē r apmeklē juma nosacī jumi ir mainī juš ies. Kā teica jaukā meitene, kas rezervē ja viesnī cas viesus: "Tā kā daudzi cilvē ki rezervē un neierodas, restorā na cena tagad ir 10 USD vienai personai. "

Pulksten septiņ iem vakarā mē s nonā cā m mazā zā lē , galdiņ i desmit. Mē s izvē lē jā mies zivju virtuvi. Tā kā restorā nā tagad bija jā maksā , visi dzē rieni kļ uva par brī vu, un pagā juš ajā reizē , cik atceros, par dzē rieniem maksā ja atseviš ķ i.

Pirmais ē diens bija garneļ u salā ti, otrais bija ž uljē ns ar jū ras veltē m, kas bija ļ oti apmierinoš s, un tad mums katram tika atnesta zivs, no kuras izvē lē ties! Diemž ē l man bija jā atstā j puse - viņ i to nepā rvaldī ja! Palicis arī deserts un augļ i!

Kamē r mē s sē dē jā m a la carte, no galvenā restorā na varē ja klausī ties mū ziku un dziedā š anu. Uzreiz sapratu - turku nakts! Un atstā jot dzeramnaudu viesmī lim, bijā m ciemos arī vakariņ ā s! ! ! Pie ieejas bija daž ā di kā rumi un daž as kotletes. Godī gi sakot, es nesapratu, no kā tie ir, bet bija garš ī gi! Kamē r sē dē jā m, ieraudzī jā m administratoru un viesmī li no A la Carte. Viņ i mums uzsmaidī ja pā rsteigti!! !

Pē c tik sā tī gā m vakariņ ā m mē s devā mies krā mē t mantas. Pē c 4 stundā m mums jā dodas. . .


Pē c sē dē š anas pie bā ra es izgā ju uzpī pē t. Pie manis pienā ca ā rzemnieks, kurš nesen ieradā s viesnī cā un kaut ko jautā ja. es nesapratu. Kauns! Kā jau rakstī ju iepriekš , saziņ a spa ar masieri tā paš a iemesla dē ļ nevedā s. Vispā r pa š o laiku valodu un rakstu apguvu, vā rdnī cā neieskatoties, vispā r zinu kā . Un es arī tulkoju ā rzemnieku ziņ as. Bet runā t ir savā dā k. Sā c domā t, kā izveidot frā zi, kļ ū sti nervozs, un nekas neiznā k. Jums ir jā strā dā pie sevis!

Ar š ā dā m domā m es atgriezos bā rā , kur atvadī jos no satiktā s kompā nijas un devos gatavoties izieš anai.

11.  nodaļ a. Sā kums.

Atraduš i mū su vā rtu zā li ar numuru 13 un iekā rtojuš ies, mē s pā rmaiņ us staigā jā m pa Duty Free. Neskatoties uz eiro kursu, konjaks, piemē ram, “Henessy XO”, maksā ja trī s reizes lē tā k nekā mū su lielveikalā . Bet cigaretes, protams, ir dā rgā kas. Nā kamreiz gatavoš os un nopirkš u mā jā s daž ā dus konjakus!

Tad es izpē tī ju smokinga istabas atraš anā s vietu. Atrasts. Es tur smē ķ ē ju, skatoties uz netā lu stā voš o lidmaš ī nu, un tad nopirku tasi turku kafijas. Starp citu, tas bija smieklī gi. Nopē rku kafiju, un man seko vā ciete ar bulciņ u. Viņ i viņ ai novē lē ja - "Jauku muš u" un "Babay" man ! ! ! Varbū t mans akcents ir pā rā k spē cī gs. Vispā r uzreiz redzami krievi, kuri runā angliski. Sē ž u un dzeru kafiju. Vī rietis skraida un tracina visus ar jautā jumu “Akcī ze, ticī ba no smokinga istabas? ”. Es domā ju, ka tas ir mū su! Es saku - "Smē ķ ē tava? ", Viņ š - "Jā , jā , kur viņ a ir? ! ".

Par nosē š anos tika paziņ ots pa radio. Biju domā jusi, ka ieeja lidmaš ī nā bū s pa cauruli, tomē r nā cā s nokā pt pa trepē m uz pirmo stā vu, autobusā . Starp citu, š eit bija arī lifti, bet mē s nezinā jā m, uz kuru stā vu doties, jo vā rtu izejai bija 3-4 stā vi.

Š oreiz mums bija zila lidmaš ī na, bet tā s paš as aviokompā nijas, protams, arī Boeing 737-800. Un š ajā lidojumā viņ i mani nelamā ja par fotografē š anu, kas bija labi!

Mē s pacē lā mies. Agrā k Turcijas saule apgaismoja zemi. Lejā ar lieliskiem laikapstā kļ iem sā kas vasaras sezona! Lidmaš ī nas nolaidā s, ieradā s jauni tū risti. . . Kļ uva skumji. Visi ir atvaļ inā jumā , un es esmu mā jā s. . . Ar piecā m pilnā m dienā m nepietiek!


Un tad es pē kš ņ i nodomā ju – es noteikti varu ceļ ot viens! Varbū t ietaupiet naudu un rezervē jiet lielu ekskursiju, piemē ram, septembrī , aptverot vairā kas vietas. Tas ir, 5 dienas viesnī cā Kemerā , 5 dienas Sidē , tas pats Alanjā . Un apskatiet daž ā das viesnī cas, HV-1, pieauguš ajiem un kopumā citas piecas uzreiz. Tiesa, vē l neesmu noskaidrojis, vai operators var organizē t ekskursijas, lai katru reizi nelidotu mā jā s, bet, iespē jams, viss ir iespē jams!

Ar š o domu es sevi nedaudz mierinā ju un aizsnaudos pirms nolaiš anā s, jo visu nakti nebijā m gulē juš i.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид из моего номера
Вид с балкона, номер родителей
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums