PAREIZĀKĀ APSKATS

11 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 02 Jūnijs 2017 ieslēgts 02 Jūnijs 2017
Reputācija: +1808.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

ANTAĻ IJAS VECPILSĒ TA KALEICI:

Esi viss!

Kā tur nokļ ū t:

Pirmais variants - brauciet ar autobusu "Kemera - Antā lija" pieturā pie Baltā torņ a Kemeras centrā (pietura no Baltā torņ a puses) un brauciet apmē ram 50 minū tes, brauciens maksā s 3.5 USD vienā virzienā (vai 8 liras, atkarī bā no tā , kurš ir lē tā ks). Antā lijā jū s varat lū gt palikt jebkur. Visi autobusi un mikroautobusi brauc garā m Oceanarium un lielajam Migros lielveikalam, kas atrodas aptuveni 200 metru attā lumā no Oceanarium. Tā tad, ja jums ir nepiecieš ams turp doties, tad bū s ļ oti ē rti tur nokļ ū t.

Ja dodaties atpakaļ uz Kemeru no Antā lijas, mikroautobusi ilgi apstā jas pie Oceanarium un Migras, gaidot klientus. Tā pat jebkurā citā vietā pilsē tā , kur kursē ā trgaitas autobuss uz Kemeru, to var apturē t, lī dz ar to nebū s problē mu ar ceļ u, un Turcijas autobusos par braukš anas maksu jā maksā brauciena beigā s.


UZMANĪ BU: lai nokļ ū tu Oceanarium vai Migros - pietura pretī (jums jā š ķ ē rso ceļ š pie luksofora) - autobusi no Kemeras neiet tieš i uz turieni (otrpus).

Tā lā k no pieturas Oceanarium jums ir jā brauc ar autobusu uz Kaleichi vecpilsē tu. Ja braucat no Migras, autobusa pietura ir no Migras. Brauciena cena ir 2 liras vienai personai. Vē lamā pietura saucas "Hadriana vā rti", vai turku valodā "Adrian Kapisy". Taksists ņ ems vismaz 20 liras, mums (5 cilvē kiem) bija jā maksā.10 dolā ri (tas ir, 35 liras). Brauciens aizņ em apmē ram 15 minū tes, turklā t taksometrs apstā sies tieš i pie lifta. Varat arī atgriezties ar autobusu. SVARĪ GI - NE visi autobusi no Antā lijas centra dodas no vecpilsē tas uz Migrosu! Lai atgrieztos Migrosā un pē c tam atgrieztos Kemerā - izgā jā m no vecpilsē tas, š ķ ē rsojā m ceļ u un gā jā m 1 kvartā lu (50 metrus) lī dz paralē lai ielai, pagriezā mies pa kreisi un bū s autobusa pietura - PĀ RBAUDIET autobusa numuru no vietē jiem. lai tevi aizvedī s uz Migrosu. Vai arī brauciet ar taksometru - tur vienmē r ir 5-6 maš ī nas. Kad atgriezā mies atpakaļ - pa gā jē ju tiltu ar eskalatoru uz Migros pusi. Nu tur viss ir vienkā rš i - mikroautobusi atpakaļ uz Kemeru (skat. augstā k).


DROŠ Ī BA – tagad Turcijā noteikumi ir Ļ OTI stingrā ki ne tikai attiecī bā uz uzturē š anos valstī , bet arī par vienkā rš u pā rvietoš anos ā rpus viesnī cas. Papildus policijai tika izveidota jauna vienī ba - ž andarmē rija. Ž andarmi iet gan formā s, gan civilā apģ ē rbā . Viņ i var pā rbaudī t ne tikai mikroautobusus, bet arī tū risma aģ entū ru autobusus. Tā pē c, ja jums pat ir pase lī dzi, bet nav talona ar viesnī cas gida piezī mi, jū s tiksiet aizvests uz ž andarmē riju, lai noskaidrotu jū su uzturē š anā s iemeslus Turcijā . Tač u nav jā baidā s – jū su viesnī cas gids tiks izsaukts uz ž andarmē riju un viss kļ ū s skaidrs. Mē s to NAV redzē juš i un NAV ne no viena dzirdē juš i Turcijā , tač u nolē mā m NEriskē t un sazvanī jā mies ar mū su viesnī cas gidu nevis nā kamajā dienā , bet gan uzreiz mū su norē ķ inā š anā s dienā viesnī cā . Turklā t SVARĪ GI: viesnī cas gids uz talona ieliek atzī mi TIKAI tad, ja ir persona ar pasi un aviobiļ etē m. Zī me ir tikai smiekli: kaut kā ds zī mogs. Bet tas ir Ļ OTI SVARĪ GI, jo nā kamajā dienā Antā lijā pulcē jā mies paš i, tā pē c izdarī jā m visu un devā mies brī vā pastaigā gan pa Kemeru, gan pa Antā liju.

Kas vē l ir SVARĪ GI - Antā lijas mikroautobusos NEVAR maksā t par braukš anas maksu skaidrā naudā - vajag karti, kuru papildina par braucienu skaitu, pirms bija vismaz 10 braucieni, tad tika ieviestas kartes 5 braucieni. Bet tu vari iekā pt autobusā un palū gt kā dam no pasaž ieriem par tevi samaksā t ar savu karti, un tu viņ am iedod savus santī mus (mē s to darī jā m pagā juš ajā gadā ), starp citu, tā pē c tev Turcijā vajag liras. Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka brauciens ar autobusu tiek apmaksā ts pirms izbraukš anas.

OPIERĀ CIJAS KOPĒ JAIS VĒ RTĒ JUMS (autobuss – mikroautobuss/taksometrs): 5 (IZCILI), lē ti un labi.

Otrais variants — jū ras tramvajs kursē tieš i no Kemeras uz Antā liju (no rī ta — apmē ram 9:00 no Kemeras un atpakaļ no Antā lijas uz Kemeru — apmē ram 17:00, maksā.5 dolā ri vienai personai). Ir liels pluss – jū s tiksiet nogā dā ts tieš i Antā lijas vecpilsē tā .

KOPĒ JĀ VĒ RTĪ BA IESPĒ JAM (jū ras tramvajs): 5 (IZCILA), tač u ir jā ievē ro grafiks, tač u tas ir arī lē ts un labs.


Treš ais variants — reģ istrē joties viesnī cā , jums var piedā vā t BEZMAKSAS iepirkš anā s braucienu uz Antā liju trī s veikalos: ā das, tekstilizstrā dā jumu un juvelierizstrā dā jumu veikalos. Š ī ir Š Ķ IRŠ ANAS. Cenas ir tikai smiekli, piemē ram, ā das jakas rā da cenas Turcijas lirā s (TL), un viņ i jums pateiks, ka tas ir EURO, tas ir, jaka par 1200-1400 EIRO un viņ i teiks, ka tikai jums š odien ir atlaide un cena 800 EIRO … Tas pats tekstilizstrā dā jumu un juvelierizstrā dā jumu veikalā . Tā pē c par š o iepirkš anā s blē dī bu devā mies no Viesnī cas uz Antā liju BEZ MAKSAS, bet iegā dā jā mies tikai juvelierizstrā dā jumu veikalā (tikai tā pē c, ka gribē jā m iegā dā ties) mazas zelta rotaslietas, kuru pā rdoš anas ieņ ē mumi tiek novirzī ti bē rnu ā rstē š anas programmai un pē c tam ka mū s izlaida pie Andriana vā rtiem un Mē s devā mies pastaigā pa Vecrī gu. Mē s devā mies atpakaļ tieš i uz Kemeru ar taksometru par 30 USD (sā kā m kaulē ties no 70 USD). Tā tad jū s parasti varat doties no Kemeras uz Antā liju un vienkā rš i doties atpakaļ ar taksometru, tač u tas ir atkarī gs no jums, kā un par cik (skatiet iepriekš norā dī tā s iespē jas).

OPIERĀ CIJAS KOPĒ JĀ VĒ RTĪ BA (bezmaksas iepirkš anā s — taksometrs): 5 (IZCILI), ja esat trī s cilvē ki vai vairā k — š ī ir jū su iespē ja: nedaudz dā rgā ka, bet laba.

VECPILSĒ TA KALEICHI:

Pastaigu vislabā k sā kt no Adriana vā rtiem. Pē c tam dodieties lejā uz Karaalioglu parku (Karaalioglu parks), ejiet lī dz tornim (Antalya Saat Kulesi) un tad ieejiet vecpilsē tā (Kaleici), nokļ ū stiet skatu laukumā ar skatu uz ostu (Kaleici Marina) un ejiet pa ielā m lī dz ostai. (Kaleici Marina) un pē c tam brauciet ar liftu (Elevator Kaleici) uz skatu laukumu un atpakaļ uz Kemeru.

Skatī t KARTI: septiņ as zvaigznes (Ļ OTI NODERĪ GI).

HADRIJA VĀ RTI:

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: Antā lija tika dibinā ta 159. g. pmē e. grieķ u karalis Pergamum Attalos II (grieķ u Α τ τ α λ ο ς ) un sā kotnē ji sauca Attā lija. Vietnē 133.  gads p. m. ē . romieš i, kļ ū stot par ziemas rezidenci imperators Adriā ns. Ilgu laiku Antā lija bija Romas, pē c tam D0%B8%D1%8F">Bizantijas ī paš ums. Tiek uzskatī ts, ka Adriā na vā rti pilsē tas mū rī tika iebū vē ti ī paš ā gadī jumā – par godu Romas imperatora Adriā na ieraš anā s Antā lijā.130. gadā pē c Kristus. Tā s tika uzceltas kā triumfa arka, un tā pē c tā s ī paš i pā rsteidza ar savu krā š ņ umu un varenī bu.

Adriana vā rti atrodas ieejas priekš ā pilsē tas vecpilsē tā /vecpilsē tā , un otrā pusē atrodas brī niš ķ ī gais Karaalshuglu parks (Karaalioglu parks).

Atrodoties netā lu no Adriā na vā rtiem, jū s saprotat, ka neviena fotogrā fija un citu cilvē ku stā sti nenodos pilsē tas atmosfē ru un siltumu, zamš ā das izskata akmeni un š ī s brī niš ķ ī gā s sajū tas, iepazī stot daļ u no vē stures, tā pē c Antā liju noteikti vajadzē tu apmeklē t ikvienam. un noteikti apmeklē jiet atrakciju Adriana vā rti, turklā t tas ir viens no pilsē tas simboliem!

Š eit jums bū s izvē le - vai nu doties caur Adriana vā rtiem uz Old Gord, vai doties uz Karaalioglu parku.


Karaalioglu parks ir mazs, bet ļ oti kopts parks, kā mums tā ir viena no Turcijas personifikā cijā m - kā viņ i prot novē rtē t un sargā t savu pilsē tu un kā viņ i rū pē jas par savu pilsoņ u atpū tas vietā m .

Parka priekš ā atrodas taksometru stacija, bet iepretim parka ieejai ir nelielas kafejnī cas, kuru dizains ļ oti labi iekļ aujas parka apstā dī jumos. Cenas nedaudz kož , bet kafiju var atļ auties nopirkt par 10-20 lirā m.

Ieejot iekš ā parkā , iziesiet cauri mazā m strū klakā m un nokļ ū siet krastmalā ar skatu uz jū ru, kur koku paē nā zā lienos ir soliņ i, uz kuriem ne vienmē r ir tukš as vietas, galu galā parks ir ne tikai tū ristu, bet arī vietē jo iedzī votā ju iecienī ta vieta.

Pā rdoš anā ir arī vairā kas mazas bē rnu atrakcijas, vā rī ta kukurū za un turku saldē jums (dondurma).

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: turku saldē jums – dondurma ir biezs un ilgi nekust. Tas ir mī cī ts no kazas piena un ž ā vē tu orhideju bumbuļ u pulvera. Deserta dzimtene ir Turcijas dienvidaustrumu daļ a, kur aug š ī s orhidejas. Dondurmas saldē jums tika gatavots Osmaņ u impē rijas laikos, sultā ni uzskatī ja, ka orhidejas vairo vī rieš u spē ku, un deserts joprojā m tiek pā rdots no koka mucā m uz ielas. Saldē juma raž otā js ir spiests pastā vī gi mī cī t saldē jumu, lai tas nesabiezinā tu. Mucā , kā likums, ir desmitiem porciju dondurmas. Tā pē c ar desertu var tikt galā tikai stiprs vī rietis.

Saldē juma pasniegš anu pavada gandrī z viltī bas - tas ir vesels rituā ls, kas, ja saldē juma vī ram ir labs garastā voklis, var ilgt diezgan ilgu laiku. Pē rkot saldē jumu, saldē juma vī rs mums izspē lē ja palaidnī bu - iedodot saldē jumu, viņ š atdeva sev č iekuru ar bumbu, un mums rokā s bija tukš s č iekurs! Turklā t saldē juma vī rs pats smē jā s vairā k nekā mē s!

Saldē juma cena ir 2 ASV dolā ri. Starp citu, saldē jumu var nopirkt - dondurma ne obligā ti Antā lijā , bet arī Kemerā pie ostas (Marina), bet nolē mā m pirkt vecpilsē tā , mums likā s, ka tur bū s garš ī gā k.


Tā lā k, ejot pa krastmalu, jū s sasniegsiet skatu laukumu, no kura paveras skats uz ostu (Kaleici jahtu piestā tni) un ir pieejami tē mekļ i (skatī š anā s maksā.1 lira, tā pē c Turcijā jums ir vajadzī gas liras, kad viss ir par dolā riem un EURO).

Š eit var iepazī ties arī ar vē l vienu Antā lijas apskates objektu – torni (Antalya Saat Kulesi), starp citu, arī š is ir viens no Antā lijas simboliem.

VĒ STURES KOPSAVILKUMS: Hidirlik tornis (tū re. H? d? rl? k Kulesi) Antā lijā ir romieš u ē ka, kas celta mū su ē ras 2. gadsimtā . e. Antā lijas lī č a dienvidu daļ ā uzceltais tornis, iespē jams, pildī jis bā kas lomu vai pildī jis aizsardzī bas funkcijas. Masī vā bunga atrodas uz kvadrā tveida pamatnes, kas, iespē jams, iebū vē ta hellē nisma periods. Struktū ras kopē jais augstums ir 13.5 metri.

Starp citu, tornis ir labs orientieris, lai noteiktu, kur (kurā ) vecpilsē tas daļ ā atrodaties, vai arī tas var bū t lielisks orientieris sapulcei.

No vienas puses, tas ir tikai skaists tornis ar Turcijas karogu, no otras puses, vē l nesen tas bija pilsē tas simbols, kuru aizstā ja oranž s. . .

Kopumā pastaiga pa vecpilsē tu rada sajū tu, ka esi pā rvests pirms daudziem gadsimtiem. Kaleichi ir tulkots no turku valodas kā “kā posta iekš pusē ”, tas ir, cietokš ņ a iekš pusē . Pilsē ta atrodas veco cietokš ņ a mū ru iekš pusē , kas it kā atdala to no mū sdienu Antā lijas. Š eit, tā pat kā nekur citur pilsē tā , var sajust austrumu garš u un atmosfē ru.

Š eit var pastaigā ties pa vecajā m alejā m, pa bruģ akmens ietvē m, viss ir tik omulī gi, jauki. Š aurajā s ielā s ir daudz veikalu un tikai ielu tirgotā ji ar suvenī riem, garš vielā m, drē bē m, sudrablietā m.

Daudzi veikali nav ī sti veikali, jo tajos, tā pat kā visur citur, tiek tirgotas ķ ī nieš u preces, BET tomē r ir veikali, kur meistars uztaisa kaut ko tieš i tev priekš ā (var apmeklē t) un ir tikai ar rokā m darinā to preč u veikali, diemž ē l katru gadu to paliek mazā k...

Ja ejat no torņ a uz ostas pusi, tad, ejot cauri vecpilsē tai, varat nokļ ū t skatu laukumā , no kura paveras skats uz ostu no otras puses.


Interesantā kais ir tas, ka, ejot pa vecpilsē tas ielā m, mē s vienkā rš i gā jā m uz Ostas pusi, lai uzkā ptu uz skatu laukumu, un mums pienā ca vietē jais iedzī votā js (vī rs pieklā jī gā vecumā ) un sā ka mums stā stī t par pilsē tas vē sturi, kuras no mā jā m bija pirmā s pilsē tā un aizveda uz skatu laukumu, par kuru mē s pat nezinā jā m.

Vē rts pievē rst uzmanī bu arī vietē jam iedzī votā jam, kurš tik ļ oti mī l savu pilsē tu, ka viņ š , bū dams odesas pilsonis (mē s to zinā m), pienā ca pie mums un sā ka stā stī t par savu pilsē tu pats un aizveda mū s pilnī gi bez maksas. pastaigu ekskursija pa vecpilsē tu - kā ds lielisks puisis!

Novē roš anas klā js ir tik elpu aizraujoš s, tā pē c tas aizņ ē ma mū su sirdis tieš ā un pā rnestā nozī mē ! Skatu laukums ir ļ oti glī ts mazs parks, izrotā ts ar ziediem un koku figū rā m, skatu laukums ar stikla grī du, viss ir tā , ka vienkā rš i negribē jā s iet prom. . .

Turklā t zemā k ir pludmale un neliels ū denskritums, bet otrā pusē ir Osta un nedaudz pa kreisi no tā s lielā ks ū denskritums, vispā r skaistums!

Kopumā visu vecpilsē tu var izstaigā t 20-30 minū tē s, bet var klī st stundā m ilgi, tur ir tik daudz kaktu, nobraucienu, joslu, tu domā , ka jā iet vienā vietā , bet tu ej. iziet uz citu, š ķ iet, ka laiks ir apstā jies.

p>

Ir arī daudz ļ oti oriģ inā lu kafejnī cu, viesnī cu un ļ oti oriģ inā lu veikalu.

Turklā t kafejnī cas dizains ļ oti atš ķ iras viens no otra – katrai gaumei ir kaut kas (no jū ras tē mas lī dz stilī gai jaunatnei).

Kafejnī cu izvē lē jā mies, ņ emot vē rā š efpavā ra izskatu (viņ š izrā dī jā s ī paš nieks) un karstu vistas un teļ a sviestmaiž u smarž u, un mums bija taisnī ba!

Cena kafejnī cā , kā da kafija, kā di frī kartupeļ i, kā da sviestmaize ir vienā da, tas viss par 10 lirā m, atseviš ķ as sviestmaizes (piemē ram, shawarma) bija 14 liras.

Turklā t alus nav un atklā ti dzert NAV IESPĒ JAMS - musulmaņ u valsts, mū s brī dinā ja kafejnī cas saimnieks un garā m ejoš s pilsonis civildrē bē s (laikam ž andarms). Bet ir WIFI.


Atnesto grū ti nosaukt par sviestmaizē m, visas ņ ē ma daž ā das, un visas bija ietī tas pitas maizē , mē rces iekš ā nav, bet zaļ umu ir daudz. Frī kartupeļ us pasniedz atseviš ķ i un atseviš ķ i keč upu un majonē zi. Iestā des ī paš nieks, redzot, ka ē dam kartupeļ us tikai ar keč upu, izskrē ja uz ielas un sajauca mums keč upu ar majonē zi - viņ š teica, ka tur ir tikai tas. Sanā ca ļ oti garš ī gi.

Ejam tā lā k un nokļ ū stam ostā : Vecrī gas sirds ir ļ oti skaista osta (Kaleici Marina). Kā dreiz tā bija Antā lijas galvenā osta. Lai pasargā tu pilsē tu no ā rē jiem ienaidniekiem, ostas tuvumā tika uzcelti spē cī gi cietokš ņ a mū ri, kas ļ oti labi saglabā juš ies lī dz mū sdienā m. Mū su laikā Antā lijas jaunais galvenais mols jau ir uzbū vē ts, bet osta vecpilsē tā darbojas, tagad tā tiek izmantota tikai tū ristu priekam. Ir vē rts pabraukt garā m elegantā m jahtā m un kuģ iem katrai gaumei un izmē ram, un uzreiz saņ emsiet daudz piedā vā jumu vizinā ties gar Antā lijas piekrasti, apskatī t vairā kus tuvē jos ū denskritumus.

LIFTS (Elevator Kaleici) - platforma virs vecpilsē tas ar skatu uz lī ci un ir skatu klā js ar stikla grī du, kur laivas var apskatī ties caur teleskopu par 1 liru. Atkal, kā pē c jums Turcijā vajadzī gas liras.

PACELS — bez maksas (divas pogas: augš up un lejup).

Uz skatu klā ja (lifta augš pusē ) š ā di skati ir elpu aizraujoš i! ! ! Sarkano ķ ieģ eļ u mā ju jumti uz zilo debesu un zilā s jū ras fona, kuģ i ostā , senie cietokš ņ a sienas - skaistums ir neaprakstā ms!! !

!! ! ! PALDIES PAR FOTO FOTO NOVĒ RTĒ JUMU!! ! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (26) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums