Negaidīti patīkama atpūta Turcijā

Rakstīts: 29 marta 2021
Ceļošanas laiks: 30 janvārī — 8 februāris 2021
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 10.0
Tīrība: 10.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 10.0
Mē s ar sievu jau sen gribē jā m apmeklē t Rixos ķ ē des viesnī cu, bet, kā likums, sezonas laikā tas ir dā rgi, tā pē c nolē mā m doties ceļ ojumā ziemā . Sā kumā lidojā m 8. janvā rī , bet decembra beigā s saslimā m ar koronavī rusu un visa ģ imene tika ievietota karantī nā , jo bijā m iegā dā juš ies apdroš inā š anu, tā pē c TUI tū roperators piedā vā ja divus variantus, vai nu atgriezt naudu par apdroš inā š anu, vai pā rcelt uz vē lā ku datumu, un Mē s nemaz negribē jā m atcelt ceļ ojumu, un nolē mā m pā rcelt tū ri uz 30. janvā ri. Turcijā š obrī d tika noteikti ierobež ojumi ieceļ oš anai valstī , un testus uz Covid bija nepiecieš ams iziet ne vē lā k kā.72 stundas pirms ieraš anā s valstī . No rī ta izgā jā m steidzamu analī zi Gemotest, kas tiek gatavota 24 stundas un rezultā ti bija gatavi lī dz vakaram. Pā rbaudē jā bū t: paraugu ņ emš anas laikam un datumam, pases numuram.
Uzrā dī jā m Krievijas pases, testā vā rdam un uzvā rdam jā bū t angļ u valodā , kā ā rzemē s. pase. Starp citu, interesanti ir tas, ka š ī s apliecī bas mums prasī ja tikai Krievijā , Turcijā tā s nemaz neprasī ja uzrā dī t.


Pirmo reizi braucā m ar TUI tū roperatoru, par viņ u darbu sū dzī bu nav. Divas nedē ļ as pirms izlidoš anas mū s informē ja, ka viesnī ca, uz kuru plā nojā m doties, ir slē gta karantī nas dē ļ , tā pē c Rixos Beldibi vietā devā mies uz Rixos Downtown. Pē c pā ris dienā m izrā dī jā s, ka č arterreiss no Turcijas uz Krieviju ir atcelts. Mums piedā vā ja atgriezties ar regulā ro Pobeda Airlines reisu, mē s piekritā m, kā ceļ ojuma beigā s izrā dī jā s veltī gi. Ja ir interese, varam atbildē t komentā ros.

Ceļ ojums iesā kā s ļ oti labi, uz Turciju aizlidojā m ar S7 aviokompā niju, un salī dzinot ar uzvaru, ir tikai debesis un zeme. Lidojumā mū s pabaroja, iedeva sviestmaizes ar vistu vai sieru, no kā izvē lē ties.
Nosē ž oties Antā lijā , paņ ē mā m bagā ž u un uzreiz devā mies meklē t savu transfē ru, starp citu, mums bija Premium, bet tas nenozī mē , ka tevi vedī s ar limuzī nu, bet es gribē tu). Patiesī bā mū s sagaidī ja mikroautobuss, kopā ar mums brauca cita ģ imene. Pē c 15 minū tē m jau bijā m viesnī cā , reģ istratū rā mū s sagaidī ja krieviski runā još ais Gast Relation, viņ š pastā stī ja par viesnī cu, iedeva pasā kumu grafiku un kartiņ as no istabiņ as.
Mē s dabū jā m istabu 8. stā vā ar skatu uz pilsē tu un jū ru. Telpa nebija jauna, tač u tas bija sagaidā ms, ņ emot vē rā , ka pē dē jā restaurā cija tika veikta 2011. gadā . Istabā ir viss nepiecieš amais: liels ietilpī gs skapis, divas kumodes drē bē m, bezmaksas seifs. Man ļ oti patika, ka skapī ir iebū vē ti gaismas slē dž i, kas darbojas, atverot durvis. Vannas istaba ir diezgan plaš a, ir liela duš a, kas neplū st. Man š ķ iet, ka necaurlaidī gas kajī tes ir daudzu Turcijas viesnī cu problē ma.

Ī paš i iepriecinā ja paplaš inā tā vannas istabas piederumu komplekta klā tbū tne, bez duš as ž elejas, š ampū na un matu kondicioniera bija arī ķ ermeņ a losjons, vates spilventiņ i, ausu uzgaļ i, duš as vā ciņ š , divas zobu birstes, nelielas zobu pastas tū biņ as, nagu vī le nagiem un pat ķ emme, standarta dvieļ u komplekts, bet ī paš i iepriecinā ja 2 balti peldmē teļ i, kuros viesnī cas viesi parasti dodas uz pirti vai baseinu.

Pati istaba ir vidē ja izmē ra, un tajā ir liela gulta, kas ir ļ oti ē rta. Blakus gultai ir naktsskapī š i, uz tiem ir dizaina lampas, ļ oti skaistas un atmosfē riskas, bet mani nedaudz samulsinā ja rozeš u trū kums vispā rē jā pieejamī bā , lai pie tiem tiktu, bija jā pā rvieto naktsskapī tis. Televizors atrodas nevis gultas priekš ā , bet gan atpū tas zonā pie dī vā na. Starp citu, dī vā ns izvelkams un izmantojams kā gultiņ a bē rnam.
Balkons ir standarta izmē ra, tajā ir galds un divi krē sli, veļ as ž ā vē tā js.

Mē s atstā jā m savas mantas istabā un devā mies vakariņ ā s. Restorā ns, protams, ir š ī s viesnī cas iezī me. Š ķ iet, ka ē diens ir tā ds pats kā visur citur, bet viss š ķ iet garš ī gā ks. Vakariņ ā s vienmē r tiek pasniegta vairā ku veidu gaļ a, un daž i no tiem noteikti tiks grilē ti. Jū ras zivis, vistas un diezgan biež i bija jū ras veltes, piemē ram, mī dijas, kalmā ri, garneles. Starp uzkodā m vakariņ ā s vienmē r varē ja atrast mī diju un vā ju sarkano zivju salā tus. Parasti gaļ u pasniedza ar rī siem, kartupeļ iem daž ā dā s formā s un ceptiem dā rzeņ iem.

Ir diē tas ē dienkarte, daž ā di tvaicē ti dā rzeņ i. Tā pat kā daudzā s Turcijas viesnī cā s, ir liela salā tu izvē le, svaigi dā rzeņ i, garš augi, tač u š ī augļ u izvē le ī paš i iepriecinā ja, ņ emot vē rā , ka ieradā mies ziemā , augļ u bija pā rpilnī bā : apelsī ni, mandarī ni, greipfrū ti, jau nomizoti granā tā boli, vī nogas, ā boli un banā ni.
Pandē mijas dē ļ nevar ņ emt lī dzi savu pā rtiku. Pavā ram jā pasaka tieš i, ko vē lies, un viņ š tev visu saliks uz š ķ ī vja. Sā kumā tas ir nedaudz dī vaini, bet pē c tam pierod. Kurš angliski nerunā vispā r, tikai rā da ar pirkstu, ko grib. Turku saldumi un kū kas tiek pasniegtas milzī gos daudzumos. Viss ir ļ oti garš ī gs un svaigs. Arī lielā ž ā vē to augļ u un riekstu sortimentā.
Dzē rieni š eit ir lokā li izbiruš i, bet ļ oti labas kvalitā tes: baltvī ns, roze, sarkanvī ns, viskijs, rums, alus, tē ja, kafija, ir pat sulas, starp citu nesapratā m vai svaigi spiestas vai tikai no plkst. somas. Garš a arī nav skaidra, glā zē peld augļ u daļ iņ as, bet garš a dod nedaudz kaut ko nedabisku, kopumā ir garš ī gi.

Atseviš ķ i es vē los atzī mē t viesmī ļ u darbu. Ļ oti uzmanī gs, draudzī gs, ā tri reaģ ē uz jebkuru jū su pieprasī jumu. Daudzi no viņ iem labi runā krievu valodā.
Pirmais, ko gribu atzī mē t, ir interjers, pirmo reizi ieejot viesnī cas vestibilā , aizraujas elpa, č etri panorā mas lifti. Tas, protams, ir š ī s viesnī cas spilgtā kais punkts, turklā t visu š o skaistumu papildina dzī vi kā pš anas augi, kas nolaiž as vairā kus stā vus uz leju, un neparasti rotā jumi pie griestiem putnu formā.

Vestibilā ir apbrī nojams melns flī ģ elis, lai gan neviens to nav spē lē jis, bet izskatā s skaisti. Daudz daž ā du dī vā nu, atzveltnes krē slu, galdu, visi vienā stilā dekorē ti, bet katra zona ar kaut ko izceļ as. Pie griestiem ir dizaineru lustras, uz galdiem novietotas interesantas vā zes un lampas. Tas viss ir apvienots vienotā , unikā lā un ļ oti ē rtā interjerā.
Virs vestibila atrodas bā rs un restorā ns Alya Carte, kurā dzē rieni tiek pasniegti visu diennakti, bet ē dienu var pasū tī t bez maksas no 15 lī dz 18 stundā m, pā rē jā laikā - par papildu samaksu.
Ē dienkarte nav ī paš i daudzveidī ga, vairā ku veidu siltie ē dieni: makaroni, hamburgers ar kartupeļ iem, vairā ku veidu salā ti un zupas, kā arī deserti: tradicionā lie turku ē dieni, siera kū ka, braunijs un saldē jums. Bet š eit, tā pat kā restorā nā , personā ls strā dā visaugstā kajā lī menī , ja viesmī lis redzē tu, ka jū s sē dē jat bez dzē riena, viņ š noteikti nā ktu un kaut ko piedā vā tu.
Mī nus pirmajā stā vā atrodas spa zona. Pandē mijas gadī jumā tajā var iekļ ū t tikai pē c pieraksta un tikai uz 30 minū tē m, jo ​ ​ viņ i kontrolē , lai cilvē ku vienlaikus nebū tu pā rā k daudz. Spa zona ir sadalī ta divā s daļ ā s: sievieš u un vī rieš u. Š eit ir vairā ku veidu tvaika istabas: somu sauna un turku hammam. Bijā m somu pirtī . Bija mazs un ne pā rā k karsts, tikai 83 grā di, bet tur var pieliet ū deni akmeņ iem.

Spa ir arī č etras sadalī tas atpū tas zonas ar mī kstiem dī vā niem un galdiem.
Mums piedā vā ja vitamī nu dzē rienus un svaigi spiestu sulu.

Blakus atrodas trenaž ieru zā le grupu treniņ iem un trenaž ieru zā le. Trenaž ieri visi jauni, diezgan liela izvē le. Nu, ja vē lies sportot uz ielas, tad Tavā rī cī bā : trī s tenisa korti un futbola laukums, blakus tiem 2020. gadā atjaunotais miniklubs bē rniem Rixy. Ziemā tas nedarbojas, visa bē rnu animā cija notiek viesnī cas ē kā.

Viesnī cas teritorijā ir trī s peldbaseini: bē rnu baseins, galvenais, kura dziļ ums ir 140 cm, un apsildā ms baseins, kas ir ļ oti populā rs arī ziemā , jo ū dens temperatū ra tajā ir 32.33 grā di. Tie, kas uztraucas, ka Turcijā ziemā nav ko darī t, tas tā nemaz nav.
Paspē jā m nosauļ oties, laiks bija vienkā rš i skaists, gandrī z visas dienas spī dē ja saule, un temperatū ra sasniedza 22 grā dus, vienu dienu mana sieva pat paspē ja izdegt, tā pē c, ja jums ir jutī ga ā da, tad jums var bū t nepiecieš ams saules aizsargkrē ms pat plkst. ziema.
Ļ oti ē rti, ka pat ziemā strā dā arī bā rs pie baseina, un arī š eit viesmī ļ i rū pē jas par to, lai jū su uzturē š anā s bū tu ideā la.

Viesnī cas teritorija nav ī paš i liela, bet interesanta. Vairā ki mā kslī gie ū denskritumi, tilti, strū klakas, daudzveidī ga veģ etā cija: palmas, skuju koki, bambusa teritorijā pie strū klakas.

Viesnī cas atraš anā s vieta ir ļ oti laba. No vienas puses, ir pilsē ta ar milzī gu skaitu veikalu, kafejnī cu, lielu tirdzniecī bas centru, atrakciju parku, okeanā riju, ū dens atrakciju parku un delfinā riju. Ziemā gandrī z viss tika slē gts, un arī pandē mija veica savas korekcijas. Viesnī cas otrā pusē ir oļ u pludmale.
Viesnī cai ir sava neliela teritorija publiskajā pludmalē . Ir sauļ oš anā s krē sli, saulessargi un bā rs. Jū s varat doties uz pludmali ar liftu vai kā pnē m.


Ja vē laties pastaigā ties, tad jū su rī cī bā ir jaunā Konjaalti krastmala, kas atrodas gar tā da paš a nosaukuma pludmali. Ir veloceliņ i, soliņ i, rotaļ u laukumi, daudz mā jī gu kafejnī cu un restorā nu, tač u pandē mijas laikā tie strā dā ja tikai lī dzņ emš anai.
No viesnī cas ar sabiedrisko transportu var nokļ ū t pilsē tas centrā , Duden ū denskritumos un funikulieri. Transports kursē ne pā rā k biež i, vidē ji autobusa gaidī š ana aizņ em no 20 lī dz 40 minū tē m atkarī bā no virziena. Samaksā t par vilcienu var tikai ar karti, kas iepriekš jā iegā dā jas automā tos, kas atrodas netā lu no pieturā m, tač u ņ emiet vē rā , ka tie nav pieejami visur.
Pandē mijas gadī jumā nepietiek tikai ar kartes iegā di, tā joprojā m ir jā reģ istrē , š im nolū kam ir jā saņ em Hash kods no ceļ vež a, lai reģ istrē tu karti, jā ievada Hash kods, pases numurs un kartes numurs.

Galu galā varu ar pā rliecī bu teikt, ka mums š ī viesnī ca patika. Jā , varbū t viesnī ca nav ī paš i jauna, tač u atmosfē ra, garš ī gi ē dieni un apkalpoš ana to viegli kompensē . Mā jā s atgriezties nemaz negribē jā m, viesnī cā bijā m 9 naktis, bet ar to mums nepietika.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu