Jautājums o Alanja

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
6039 abonenti tiks
informēti par problēmu
Tēmu jautājumsа

Saistīts jautājums «Vispārīgi jautājumi»
Kas ar kodīgajiem netīrumiem jūrā?
Atvainojiet, ja mans jautājums ir ārpus vispārējās tēmas, bet tomēr es uzdrošinos jautāt. Pāris reizes, kad iznācu no jūras, man bija dedzinoša sajūta nelielos ādas laukumos. Pēc pāris stundām dedzināšanas sajūta mazinājās, bet parādījās vidēji lieli sarkani izsitumi. Tas viss pazuda aptuveni vienas dienas laikā. Lai arī cik raudzījos ūdenī, medūzas tur neredzēju (kā runāja, ka Viduszemē tādas neesot?), kontaktalerģiju noraksti no mazām vietējo zivju šķipsnām - tas pats kaut kā arī daudz. Viss būtu sīkumi, bet tikai pēc atbraukšanas mājās mani atkal apkaisīja tajās pašās vietās. Tagad es domāju - vienkārši pagaidiet, līdz tas pāries, dodieties pie dermatologa vai vienkārši kāds ir saskāries ar kaut ko līdzīgu Viduszemē un zina, kas tas varētu būt?
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
20 abonenti  • prasīja 2012-10-1412 gadiem atpakaļ
Atbildes  •  32
аватар Kolesoo
Zivs mani saspieda, bet apsārtums aizgāja un izsitumu vairs nebija. Protams, ej pie dermatologa, dzer pretalerģijas tabletes
аватар sergtallinn
Medūzas
аватар gibdg
Vai kādam ir bijis recidīvs pēc šādiem kodumiem/apdegumiem? Un tad es jau iedomājos ļaunās mikroaļģes, kas iekļūst ķermenī vietās, kur āda ir salauzta)))
аватар Pachok
Vidusjūrā ir daudz medūzu! Tie var būt tik mazi, ka jūs tos pat nevarat redzēt. Dīvaini, ka mājas atkal tika nokaisītas. Mēģiniet iedzert diazolīnu vai kādu citu pretalerģijas līdzekli, ja tas nepalīdz, būs jādodas pie dermatologa.
Z.Y. Un, starp citu, aļģes arī nav nekaitīgas. Vienā Kemeras viesnīcā šādu toksisku aļģu kolonija izplatījās uz virvēm, kas turēja bojas. Puse viesnīcas staigāja ar apdegumiem, un darbinieki brīdināja neķert bojas un virves.
аватар TombArthur
šī kanoe arī ir uz sarkana.
Uzmanīgi snorkiet un, skatoties cieši, redzēsiet caurspīdīgus mazus pavedienus, kuru iekšpusē ir sīkas bumbiņas - tas deg.
аватар gostia
Vai šīs medūzas ir visu gadu vai noteiktos periodos? Vienkārši gribu nākamreiz iet ar savu bērnu un būs skumji, ja medūzu dēļ viņu nevarēs ielaist jūrā - organisms var spēcīgi reaģē uz odiem.
аватар PolikSVT
Vakar atbraucām no Kemeras. Pirmo reizi (!) mūs arī reizēm kāds sakoda, pārsvarā, kad peldējām 30-50 metrus no krasta! Sajūtas - it kā nātre uzsita pa kāju! Tad kodumi uzbriest pēc kārtas, kā odi. Dažas stundas vēlāk viņi pāriet bez pēdām. Viņi saka, ka tā ir zivs ...
аватар skvortsova_sv
Septembra beigās atpūtāmies Turcijā 5 reizes.Pēc tā, kas ar mani notika, vārds Turcija kļūst slikts. Īsāk sakot, dabūju šausmīgus apdegumus no bojām un virvēm.6 stundas pēc kārtas gaudoju istabā no šausmīgām sāpēm, it kā mani dedzinātu ar uguni, nelīdzēja ne ziede, ne tabletes, kas pirktas turku aptiekā.Nākamajā rītā nebija nekā. Neviens mūs par to nebrīdināja.Aptiekā teica, ka turki piesūcina virves ar ķīmisku sastāvu, tāpēc dabūju ķīmisku vielu. sadedzināt.
аватар skvortsova_sv
Starp citu, tas viss bija Belpinar 4 * viesnīcā Beldibi 1. Kopš ierašanās ir pagājis gandrīz mēnesis, bet viss joprojām ir svaigā atmiņā: asaras, šausmīgas sāpes, pārbiedēti bērni. Es visu saprotu, un vairāk nekā pēdu Turcijā !!!
аватар gabdrahmanova1
Sveiki!!! Šajā Beldibi piekrastē atpūšos jau 8 gadus, bet godīgi sakot arī ar šo sastopos pirmo reizi, dedzinošs, rāpojošs...nepatīkami tiem, kam patīk daudz peldēt un bojas.... es par ķīmisko sastāvu neesmu dzirdējis vairāk nekā vienu reizi !! PALDIES!!! Starp citu, mana viesnīca nebija tālu no tavējās ... atbrauca 21.10.12 ... bija 14 dienas veca. 2 reizes sakoda ... sākumā nesapratu ja godīgi ... varbūt es protams pārpratu .... bet es redzēju pelēku stienīti no astes ... un biju šausmās. Tik ātri līdz krastam vēl nebiju peldējusi
аватар parus-dina
Šogad ar to saskāros pirmo reizi. Atpūšos (27.10-8.11.17) Sidē. Ūdenī kaut kas acīmredzot deg kā nātres, vēlāk parādās mazi pūslīši, kas ar laiku pazūd. Netālu no krasta - nekādu problēmu, bet tuvāk bojām un aiz tām - ir. Ļoti nepatīkami. Mēģināju doties prom, uz citu viesnīcu pludmalēm, tas nepalīdz. Tā pati problēma.
аватар
Un es domāju, ka man vienkārši bija kaut kāda paaugstināta jutība... patiesībā esmu ļoti alerģiska. Bet visā pludmalē ne viens vien izteicās par šo problēmu, pat mans vīrs, peldot blakus, nekādus apdegumus nav guvis, un arī mani 12 dienās 3 reizes iedzēla kādi ar aci neredzami mikroorganismi. Tas bija arī no 2017. gada 17. oktobra līdz 29. oktobrim jūrā pie Kemeras (Geynyuk ciems). Turklāt degšanas spēks ir atšķirīgs visas trīs reizes: no "nedaudz sadedzina" līdz "šausmīgi sadedzina". Es braucu uz jūrām jau 17 gadus pēc kārtas, bet pirmo reizi to piedzīvoju un, godīgi sakot, man ir ļoti bail. Turklāt tagad es nevaru piespiest sevi peldēt tālu un ilgi, kā tas bija agrāk. ES baidos! Neskatoties uz to, ka pludmale ir pilna ar cilvēkiem, viņi mierīgi sauļojas, peldas un izbauda atvaļinājumu ... Tas ir kauns.
аватар igor21
Tās var būt mazas zivtiņas, kas kniebj klepus un brūces, kā arī aļģes, kas dzīvo uz virvēm un bojām.
аватар llalexandr
Melnkalne, 2018. gada 29. maijs Ulcinj, pilsētas pludmale. Gaisa temperatūra 29, ūdens -25. Ūdenī jūtama
ka ap roku kaut kas karājas tieva matiņa veidā, kad viņš izpeldēja krastā, viņš tos izmeta. Tas bija caurspīdīgs un tikko pamanāms. Pēc izkāpšanas krastā uz diezgan lielas ādas virsmas uzreiz sākās dedzinoša sajūta.
Sajūta it kā nātres iedzēlusi vai lapsenes dzēlusi. Degšana pastiprinājās un parādījās nelieli pūslīši. Viņš atgriezās mājās, nomazgājās ar ziepēm un ūdeni, pēc tam nomazgājās ar lielu degvīna daudzumu. Pēc stundas tulznas nokrita un dedzināšanas sajūta praktiski apstājās, bet āda palika raupja taustei. Tomēr mēģināja izdomāt šī organisma nosaukumu
zinātnieki neko konkrētu neziņo. Ir tikai ziņas par upuriem. Pirmo reizi 8 gadu laikā sastapos ar šādu parādību Melnkalnē.Leonards. [email protected]
аватар
igor21, šīs iespējas (zivju un aļģu nokošana uz bojām un virvēm) pazūd (es tos apsvēru, analizējot situāciju). Jo man nebija nevienas brūces (pat mazas brūces) vai klepus, kur bija dedzinoša sajūta. Tie bija pleci (abu roku plecu vidusdaļa). Vai arī citreiz apakšstilbs, tieši zem ceļgala. Un sajūta, it kā tās būtu saputotas ar nātrēm: asi, spēcīgi, ar apaļīgu tvērienu uzreiz. Zivis tā nekož. Un es nekad nekarājos uz virvēm netālu no bojām. Nekad pat tiem nepieskārās.
аватар
llalexandr, šī kodīgā organisma nosaukumu, cik es saprotu, ir grūti noteikt. Tā var būt jebkura medūza, kurai ir taustekļi (gandrīz jebkuri). Dedzina nevis pati medūza, bet gan tās dzēlīgās šūnas, kas atrodas visā taustekļu garumā. Turklāt tie sadedzina pat tad, kad jau ir atkāpušies no paša ķermeņa un atrodas "brīvā peldē" pie krasta. Un tā kā tie ir ļoti plāni (kā mati), tie, protams, mums, jūrā peldošiem, nav redzami, jo īpaši tāpēc, ka tie ir praktiski caurspīdīgi.
Šeit fotoattēlā var redzēt, cik gari ir medūzu taustekļi. Vētras laikā medūza var labi satricināt, un daži taustekļi atdalās no ķermeņa. Kādu laiku viņi joprojām dzīvo savu dzīvi un saglabā indīgās īpašības (durošās šūnas).
аватар mukhammadieva99
Labvakar!!!! Lūdzu, palīdziet!! Kā tev tas viss beidzās? Kā šie izsitumi tika ārstēti? Tas pats notika ar mani, tas pats pat Alanijā. Es atnācu mājās un izsitumi atgriezās
аватар tatyana-57
Ja jums ir varikozas vēnas uz kājām, esiet uzmanīgi. Zivis saskrāpēja manu varikozo vēnu.Sākās asiņošana. Man bija jāšuj.
аватар spvsvetlana
Alanijā atpūtāmies no 05.10.19. līdz 14.10.19
Un šeit tas ir 12.10.19. peldēja un pieķērās bojai. 10 minūtēs. kuģojot prom no bojas, jutu, cik stipri dega mans labais sāns. Sānis kļuva ļoti sarkans, it kā applaucēts ar verdošu ūdeni un parādījās tulznas, kā pēc nātres, bet lielākas. Paņēma antihistamīna līdzekļus, nepalīdzēja. Viesnīcā kāda tur strādājoša krieviski runājoša sieviete stāstīja, ka tas esot no aļģēm, kas pēc vētras parādījušās uz bojām. Viņa mūs nosūtīja uz aptieku, aptieka mums iedeva ziedi un antihistamīna līdzekli. Paņēma, nepalīdzēja. Pagāja apmēram 1,5 stunda, sāka nejutīgi pirksti un kāju pirksti, vēders iekšā, it kā sāka pietūkt. Viņi izsauca ātro palīdzību. Aizveda uz slimnīcu, kur ārsts teica, ka pēc vētras atnes kaut kādas toksiskas aļģes, kas pielīp pie bojām, akmeņiem, kāpnēm, trosēm utt. Daudzi cilvēki gūst toksiskus apdegumus un viņiem ir jāinjicē. Es piekritu, jo šīs dedzinošas sāpes jau bija nepanesamas. Injekcija palīdzēja, pēc stundas sāpes pārgāja un līdz rītam apdegums pilnībā.
аватар ekaterina.evgenyevna
atpūtās Alanjā no 25. oktobra līdz 6. novembrim 19. Bērnam pēc peldes jūrā uz kāju priekšējās virsmas ādas un uz vēdera izveidojās tulznas. Mazgāts ar hlorheksidīnu. Smērēja ar eritromicīnu. Uz takas. dienā, kad tulznas pazuda, bija neliels apsārtums. Pēc nedēļas sākās recidīvs - abas kājas un vēders kļuva sarkani un pietūkuši, turas jau 2 dienas. Nav skaidrs, ko ar to darīt. Nieze traucē miegu.
аватар Shugina-2006
Tās ir mazas zivis. Mūs sakoda arī Turcijā. Es speciāli skatījos maskā. Sīkas zivis peldēja netālu no krasta un iekoda. Un selektīvi. Cilvēku ir daudz, jāpiestāj tikai piekrastē, mana draudzene tikai reizi 2 nedēļās. Smieklīgi bija, kad viņa pēdējā atvaļinājuma dienā sāka mums stāstīt, ka mēs laikam izdomājam un tajā brīdī viņa viņu saspieda! Ne katru gadu. Šogad tādu nebija.
аватар Shugina-2006
Bet es nepiebildu, ka šogad mūs iedzēla kaut kāds planktons. Un vēl agri no rīta. Bija apsārtums un dedzināšana. Boju nebija, un mēs nekad nepakārāmies. Vietējie iedzīvotāji teica, ka tas ir planktons.
аватар Tati12
Man kaut kas iekoda arī vakar Karību salās. Sākotnēji sajūtas bija tādas, it kā kaut kas ļoti stipri durstu. Viņi iznāca no ūdens - tas sāka degt. Galvenais, lai nav pēdu, bet sāpes kā no nātrēm. Tad uz kājas parādījās mazs sarkans plankums, pa nakti viss pārgāja. Kāds vietējais jūrnieks stāstīja, ka vētras laikā medūzas cīnās ar aplokiem un tām atkrīt taustekļi. Tad šie neredzamie pavedieni peld ūdenī un deg. Arī es nebiju tālu no bojām – varbūt tās pielīp pie tām. Katram gadījumam boju tuvumā labāk būt uzmanīgiem.
аватар Tati12
Teica, lai neaiztiktu, neskrāpē - lai neizplata indi tālāk.
аватар yarickpy
Turcija, Alanja, Kleopatras pludmale, 2020. gada oktobris.
Viņš piepeldēja līdz bojai 250 m no krasta, uz tās atspiedās, pēc stundas konstatēja dedzinošu sajūtu un sarkanu plankumu uz krūtīm.
TOMATO palīdzēja un uzticamības labad Aerius antihistamīna tabletes.
Kopumā tajā dienā gandrīz puse ķermeņa netika izņemta.
Pēc tablešu lietošanas jūtas labāk.
Saindēšanās sekas novēroju vēl mēnesi nelielas niezes veidā.
аватар Advokat01kz
28.07.2021 atpūtās Belekā. Uz bojām bija dažas aļģes. Nejauši paberzēja vēderu. Knapi peldēja. Sāciet degt. Krastā sāpes pastiprinājās, it kā būtu ielikuši dzelzi, tad izstaroja uz iekšējiem orgāniem. No tā asiņoja sarkani plankumi. Es dzēru daudz ūdens, dzēru antihistamīna tabletes. Sāpes bija šausmīgas, vakarā nedaudz gulēja, no rīta aizgāja pavisam.
аватар Llyudjtchka
Labdien, pavisam nesen, 2021. gada 17. septembrī, atpūtāmies Alanjā. Viņa ar roku pieskārās virvei starp bojām. Pēc minūtes viņa sajuta asu dedzinošu sajūtu apakšdelmā, plecos, padusē. Nomazgāju ar saldūdeni pludmalē, dedzināšanas sajūta samazinājās, parādījās stipras sāpes, tulznas, kā no nātres. Istabā nomazgāju skarto vietu ar ziepēm, apstrādāju ar spirtu, kumelīšu šķīdumu (par laimi, filtru maisiņi, tāpat kā viss pārējais bija līdzi), paņēmu Ketorol tableti, svaidīju ar “glābēju” želeju (bērniem ). Pēc 30 minūtēm viss bija gandrīz pazudis. Vietējie stāsta, ka tās ir aļģes uz bojām un virves. Es sliecos tiem ticēt, jo pielietojuma mērķis ir vienāds.
аватар darkpork12
Sveicieni, 25.09.2021 piepeldēja pie bojām Alanjā un acīmredzot ar plecu nejauši atsitās pret virvi, pēc pāris minūtēm sāka degt plecs, un puse ķermeņa sastinga, izpeldēja krastā, apskatīja un ieraudzīja lielu apdegumu un tulznas. Istabā iegāju dušā, iedzēru pretsāpju zāles, pēc pāris stundām organisms sāka pilnvērtīgi funkcionēt, un sāpes un dedzināšanas sajūta mazinājās, ceru, ka rīt no rīta viss pāries :)
аватар kseniia.klein
Jautājums ir, ko darīt pēc recidīva sākuma. 2021. gada septembra vidū mani sakoda Gojņukā akmeņainā pludmalē uz ceļgala (gulēju ūdenī uz akmeņiem), ļoti stipri dega, domāju, ka viss būs ok, jo vienu reizi jau biju sakodis Adrasanā (kādā līcī pa ceļam uz salu) un ātri garām. Tagad tas ir sācis dziedēt, un pēkšņi pēc nedēļas atkal tulznas uzpampās un šausmīgi niezēja.
аватар galahomebox
2022-08 rīkojums Šeit mēs uztvērām šo netīro triku. Šodien jūra mudž no tiem. Kad tu peldi, sala caurdur ķermeni, diviem bērniem palikušas šķembas. Caurspīdīgs, grūti noņemams.
Parādīt vairāk »
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Alanja
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl