OMULI, MĀJAS UN SILTI

Rakstīts: 25 augusts 2019
Ceļošanas laiks: 9 — 19 augusts 2019
Kam autore iesaka viesnīcu?: Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 9.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 10.0
Uz Tunisiju devā mies nejauš i. 128 tyr. č etriem (puse uz kredī ta). Nosit Fortū nu.
Uzreiz gribu teikt: mē s esam nepretencioza tauta. Daž as dienas pirms izlidoš anas bija ļ oti nervozas, jo "Anex" nevarē ja apstiprinā t lidojumu uz Turciju, pē c tam pieprasī ja piemaksā t par Tunisiju. Tā pē c devā mies ar noskaņ ojumu, ka izbaudī sim katru tur pavadī to mirkli.
Reģ istrē ties:

Diezgan ā tri iekā rtojā mies. Pasē tika pieņ emti 10 dolā ri ar uzrakstu "Paldies". Reģ istratū rā sieviete diezgan pacieš ami runā krieviski, nedaudz runā arī bargā izskata vī rietis. Jauns puisis ar brillē m nesazinā s krieviski. Tū lī t pabrī dinā š u: Tunisijā iekasē s tū risma nodokli : ) Kopā no mums č etriem tika iekasē ti ap 1200 rubļ iem. Reģ istrē jies ar š veicaru. Tas ir, viņ š atnesa uz istabu, visu izstā stī ja, nesniedza mā jienu par dzeramnaudu. Stundas laikā mums atnesa vē l divas gultas, pielika dvieļ us.
Istabas:
Mē s saprotam, ka visi numuri viesnī cā - ar balkoniem. Viņ i saka, ka ir vecs fonds un ir jauns. Vecais fonds ir treš ā ē ka (kurā dzī vojā m), jaunais ir otrā . Ar vienu aci redzē jā m otrā s ē kas numurus. Tie tieš ā m ir - ar lielu plazmu pie sienas, modernā m stikla durvī m uz balkonu. Viņ i saka, ka ir duš a. Bet mē s arī nesū dzē jā mies. Mums bija vanna, mazs TFT televizors pie sienas, kur bija pat TNT (bet mē s to neskatī jā mies). Mī kstas gultas, blā va gaisma, centrā lais kondicionieris (vairā k nekā pietiekami). Izeja uz balkonu pa koka durvī m, kuras bija aizvē rtas ar aizbī dni.
Skats no balkona - uz pagalmu ar diskotē ku. Naktī bija skaļ š . Bet skats skaists. Koka mē beles, grebtas. Jā , varē tu atzī mē t, ka vanna lobā s, duš as turē tā js neturas, skrū ves kaut kur nav pievilktas, vannas istabā kanalizā cija nestrā dā labi. Bet tie ir tā di sī kumi. Istabā ieeja ar digitā lo karti, kuru ievieto kabatā (un tikai pē c tam iekš ā darbojas elektrotī kls, ieskaitot konderu). Ir maksas seifs. Wi-Fi daž reiz pat beidzas uz balkona, tā pē c mē s daž reiz sē dē jā m uz krē sliem uz balkona ar galdu.
Ē diens:

Tas ir tas, par ko mē s bijā m sajū smā – tas ir ē diens. Mē s tikko paē dā m. Jā , lī dz desmitā s dienas beigā m ē diens sā ka kļ ū t garlaicī gs, tač u vienmē r bija daž ā dī ba. Bija krabji, ceptas zivis, daudz veidu piedevas, vienmer pica, virtuļ i no rī tiem, visā di marinē ti gurķ i, jogurts, divu veidu zupas, no kurā m viena zupa ir nacionā lā č orba (es ē du tikai to). Restorā nā vienmē r varē ja paņ emt lī dzi baltvī nu, alu, sprite-cola-fanta. Vienmē r bija vī nogas, arbū zs, melone, viņ i deva persikus, plū mes, pat ā bolus. Saldumi ir visaugstā kajā lī menī . Piecas dienas pē c kā rtas bija saldē jums. Daž i galdiņ i atradā s ā rā – daž reiz viņ i tur pusdienoja. Zem galdiem metā s jauki kaķ i. Jā , reizē m (reti) vietu nepietika, bet vietē jie centā s ar š o jautā jumu ā tri tikt galā .
Animā cija:
Pā ri visam slavē š ana. Animā cijas komanda paveica lielisku darbu. Visu dienu. Un ū denspolo, un joga, un vingroš ana. Un jaucā s ar bē rniem. Vakara programma tika izstrā dā ta kopumā . Bija pat ū dens š ovs (atgā dina mū su "Neptū na dienu"). Un viņ i paš i ir burvji, un jogi, un faķ ī ri, un dziedā tā ji, un akrobā ti. Un pret bē rniem viņ i izturas ļ oti maigi un ar smaidu. Kopumā viņ iem visiem milzī gs paldies un CIEŅ A! Viņ i ir vienkā rš i LIELISKI!
Bezvadu internets:
Bezmaksas. Vestibilā vienmē r ir viens, bet tas ne vienmē r darbojas. Bet mums pietika.
Baseini:
Galvenais baseins nav ī paš i liels, bet mums visiem pietika. Viņ š ir ļ oti silts. Ir forš s iekš telpu baseins (bet kam tā ds vajadzī gs? : )) Ir bē rnu baseins. Ļ OTI uzmanī gi, pieklā jī gi un atbildī gi glā bē ji. Sauļ oš anā s krē sli un matrač i ir bez maksas. Jā , daž kā rt viņ u bija par maz, un man nā cā s mosties 7 no rī ta un stampā t, lai ieņ emtu labā kā s vietas (life hack! ). Ir dvieļ i, kurus var ņ emt par depozī tu (standarta - depozī ts mainā s uz karti, karte - uz dvieļ iem). UZMANĪ BU: nomainiet kartes pret ķ ī lu pirms termiņ a. Ne pirms aizbraukš anas, citā di tie var nemainī ties. Viņ iem ir ierobež ots izpildes laiks.
Pludmale:

Lī dz pludmalei dodieties apmē ram 7 minū tes pa ne pā rā k tī ru ielu. Bet mē s ne par ko nedevā mies. Reizi 45 minū tē s jū s uz turieni aizvedī s vilciens. Reizē m intereses pē c arī brauca. Pati pludmale nav ī paš i liela, saulessargi, sauļ oš anā s krē sli un matrač i ir bez maksas. Pī ķ a laikos vietā m daž kā rt bija par maz. Nu, gandrī z mugura pret muguru. Ļ oti modri glā bē ji. Mū su acu priekš ā no ū dens tika izvilkts piedzē ries vī rietis. Pati jū ra ir ļ oti silta. Ieeja ir smiltis. Bet netī ri no aļ ģ ē m, visā di atkritumi joprojā m buras. Kā du dienu bija medū zas – melns aplis ar bā rkstī m. Tā s sadalā s kā nā tres. ES sapratu. Pludmalē ir bezmaksas gā zē tie dzē rieni, alus un vī ns. Pastā vī gi klī st un piedā vā izpletni, banā nu, tableti. Bet mē s nebraucā m.
Viss iekļ auts:
Kaut kā gids teica mū su tū ristiem, ka, ja tunisieš i zinā tu, cik daudz krievi ē d, viņ i nekad nebū tu izveidojuš i programmu, kurā viss iekļ auts. No alkoholiskajiem dzē rieniem bija: alus (ļ oti pieļ aujams), balts-rozā -sarkanais vī ns, sprite-cola-fanta-toniks, dž ins, rums, viskijs, alkohols (vietē jais moonshine-vodka). Viņ i to ielē ja stikla, plastmasas un kartona krū zē s. Par nelielu samaksu tika gatavotas svaigi spiestas sulas.

Pilsē tas:
Pusstunda lī dz Monastirai vienā virzienā , pusstunda lī dz Susai otrā . Autobuss ar numuru 52. Pietura tieš i pie viesnī cas. Viņ i iet ik pē c pusstundas. Maksa ir 0.66 dinā ri (aptuveni 14 rubļ i). No viesnī cas pa kreisi - Sousse, pa labi - Monastir. Iet lī dz galam. (“Medina” - gan tur, gan tur - š ī ir vecpilsē ta). Susā ir ļ oti rosī gs tirgus. Bet Sousse ir mazā ks un netī rā ks. Medī na ir lielā ka un tī rā ka, bet tirgus tur neapmierina. Iebraucam autobusā no aizmugures, tur ir kasiere, kura parasti labi runā krieviski un stā sta, kur izkā pt. Uz pilsē tu noteikti brauciet rokassprā dzē s, pases arī paņ ē mā m lī dzi. Vietē jie ir ļ oti draudzī gi. Tirgus aicina, bet bez agresijas.
Ekskursijas:
Mē s paš i negā jā m, bet cilvē ki bija zoodā rzā , Sahā rā , trī s pilsē tā s. Nav entuziasma, bet viņ i saka, ka tas ir interesanti.
Vispā rē jais iespaids:

Draugi, visas 10 dienas mē s kļ uvā m labi. Mē s atpū tā mies palmu ē nā š ajā satriecoš ajā zaļ ajā zonā . Izvilkā mies no karstā s jū ras. Mē s ē dā m ē dienu un apbrī nojā m animatoru darbu. Paldies Neroli par š o atvaļ inā jumu.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu