Džerba – otrā vizīte Tunisijā

01 Decembris 2019 Ceļošanas laiks: no 22 Jūnijs 2018 ieslēgts 29 Jūnijs 2018
Reputācija: +186
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es vē los jums pastā stī t par savu ceļ ojumu uz Dž erbu. 2017. gada rudenī atpū tos Tunisijas kontinentā lajā daļ ā Hammametā ar 2 dienu braucienu uz Sahā ru, man ļ oti patika, tā pē c 2018. gada pavasarī nolē mu apmeklē t Dž erbas salu.

Dž erba, kā man, ir vairā k piemē rota pludmales brī vdienā m, tur ir mierī gi, klimats uz salas ir mitrā ks nekā kontinentā , vienmē r bija miera, relaksā cijas un miega ilgas. Man ne visai patī k pludmales brī vdienas, tā pē c vienojos ar gidu satikties un nopirku ekskursijas. Pirms brauciena uzzinā ju, ka uz salas ir zilā lagū na. Jū s varat nokļ ū t ar taksometru vai doties ekskursijā ar kvadracikliem. Es izvē lē jos pē dē jo iespē ju, tas maksā.12 USD. Pa salu braukā jā m 2 stundas un gids mū s atveda lī dz lagū nai, tur ir nereā li skaisti. . . Klusums, pamests, baltas smiltis, zils ū dens. . . Viss kā Bounty reklā mā...Iesaku! ! !


Uz salas atrodas krokodilu audzē tava, kuras platī ba ir aptuveni 3 hektā ri. Š ajā teritorijā brī vi klī st aptuveni č etri simti Nī las krokodilu, rezervā ts dibinā ts pirms vairā k nekā.200 gadiem, tieš i tad uz fermu tika atvesti pirmie krokodili no Madagaskaras. Saimniecī bā krokodili dzī vo it kā savvaļ ā - ē d, staigā , vairojas un daž reiz pat aprī viens otru. Redzē jā m pā ris rā puļ us ar sakostu degunu. Iesaku apmeklē t fermu, tikai netaisiet tur ekskursiju no viesnī cas gida, maksā.20$, paš i brauciet ar taksi par 2$, samaksā jiet par iebraukš anu 8$ un izstaigā jiet teritoriju. Bez krokodiliem tur dzī vo arī lielie Seiš elu bruņ urupuč i. Pulksten 16 fermā sā kas krokodilu barotava un š is ir ī sts š ovs. Apmeklē tā ji drī kst krokodiliem mest gaļ as gabalus, tā pē c izvē lieties apmeklē juma laiku tuvā k barotavai, lai nesagaidī tu saulē š o skati.

Noteikti apmeklē jiet tā saukto salas galvaspilsē tu Houmt Souk, taksis 2-3$. Taksometrs Tunisijā pē c metra. Houmt Souk ir medina – tā ir pilsē tas vecā daļ a ar š aurā m labirinta ieliņ ā m, moš eju un tirgu. Ļ oti krā saina vieta, ja neplā no neko pirkt, var vienkā rš i pastaigā ties, kā muzejā . Kaut gan š aubos, ka tur neko nenopirksi. Paņ ē mu tagī nu (nacionā lais ē diens ar konisku vā ku), krā sotu trauku, garš vielas, olī veļ ļ u, dabī gā s ziepes, harisu, stoles. . . Tas viss ir ļ oti lē ti. Kopumā Tunisija ir lē ta valsts. Es samainī ju 50 dolā rus pret vietē jiem dinā riem un nezinā ju, kam tos tē rē t, viss bija lē ts, tā pē c nopirku citu nacionā lo kaftā nu un staigā ju tajā (viegla un ē rta garā kleita).

Iesaku apmeklē t arī ekskursiju uz Č enini no Dž erbas ($ 40), tā nav ļ oti tā lu no Dž erbas. Č enini ir berberu ciemats ar mā jā m, kas izgrebtas tuksneš a kalnos. Cilvē ku tuksneš a dzī ve tuksneš ainā ainavā , mū s tur aizveda, stā stī ja par cilvē ku dzī vi un paē dinā ja vakariņ as ar nacionā lajiem ē dieniem. Pa ceļ am uz Č eņ inu mū s aizveda uz vietē jo tirgu pastaigā ties, ļ oti krā saini, atmosfē ra super! Mē s tur saņ ē mā m 2 USD par kilogramu milzī gu zemeņ u un dateļ u (tā s mē s nepā rdodam). Tad viņ i mū s atveda uz citu ciematu, mē s tur dzē rā m piparmē tru tē ju un fotografē jā mies ar kamieļ iem uz dzelteno kā pu fona.

Man š ķ iet, ka vislabā kais veids, kā doties 2 dienu ekskursijā uz Sahā ru, ir no Hammametas, pē c tam braucot cauri gandrī z visai Tunisijai, pieturot, lai izpē tī tu senos apskates objektus. Man ir treš ā vizī te Tunisijā , bet ne Dž erbā , bet Hammametā vai Susā , gribu redzē t zilo pilsē tu Sidi Bou Said, kuru aizsargā UNESCO, vē lreiz noteikti Sahā ru un galvaspilsē tu.


Es mī lu Tunisiju tā s krā sas un atmosfē ras, lē tuma un daudzu vē stures pieminekļ u dē ļ . Un, protams, Sahā rai ar tā s brī niš ķ ī gajā m ainavā m. Dž erbā man ļ oti patika viss, bet otrreiz es tur nebrauktu, tas ir vairā k pludmales mī ļ otā jiem. Iesaku apmeklē t un uzzinā t visu no savas pieredzes!! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Голубая лагуна
 Розовый гибискус
 Ушла в закат...))) Нереально красиво и тихо...Вода прозрачная.
Хлеб и Виагра Сахары)))
 Найди хамелеона))
 Крокодиловая ферма
 В медине
Налетай, не скупись..покупай живопись)))
 Узкие улочки в медине
Недорогие специи, очень хорошего качества, только на рынке!
 Заглянула во дворик в медине
 Бугенвиллии как невесты
 Бугенвиллии цветут))
 Куркума
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums