Tunisija vai Ēģipte? Kulinārijas duelis

16 augusts 2016 Ceļošanas laiks: no 01 Jūnijs 2016 ieslēgts 30 Jūnijs 2016
Reputācija: +53
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ja jums patī k garš ī gi ē dieni, piemē ram, manam vī ram, un aso garš vielu daudzums jū s nebiedē , laipni lū dzam Tunisijā ! Bet...Tunisijā ļ oti reti var gatavot ar cimdiem, augstā kais ir balts mē telis un cepure lielajā s ā trā s ē dinā š anas ķ ē dē s. Reiz es tieš ā m redzē ju š efpavā ru cimdos - Tunisijas lidostas Kartā gas (Cartage) kafejnī cā . Š eit, ja š avarma pie metro nav izgatavota ī paš os plastmasas cimdos, nā kamajā dienā tas tiks slē gts.


Vē l viena Tunisijas iezī me ir specializā cija; pieņ emsim, ka esat izsalcis un nolemjat doties uz kafejnī cu/restorā nu un saskaņ ā ar mū su paradumu sagaidī t, ka pasū tī siet salā tus vai citu uzkodu, tad pamatē dienu, tad sulu, minerā lū deni, tē ju vai kafiju, ko ē dī siet. ar desertu, noskalots ar vī nu vai alu, než ē lī ba gaida vilš anos, lai paē stu jā iet uz vienu kafejnī cu, jā iedzer kafija vai tē ja, jau citā , labā k desertu iegā dā ties speciā lā lielveikala nodaļ ā vai konditorejas izstrā dā jumos veikals, saldē jums vispā r atseviš ķ ā kafejnī cā ar nosaukumu glacerie un kruasā ni, pareizi, kruasā nijā , vī nu var nopirkt lielveikalā (ne tikai Vispā r var arī Monoprix), ja paveicas un Ramadā na mē nesis jau ir beigusies vai vē l nav sā kusies. Ja atrodaties tū risma zonā , tad kafejnī cas pirmajā rindā vai viesnī cas restorā nā eiropieš iem ē dienkartē var atrasties gandrī z viss, pat alkohols. Ramadā na mē nesī š ā das kafejnī cas un restorā ni nestrā dā .

Ē ģ iptē viss ir vienkā rš ā k, un š ā du problē mu nebija. Paē dī s pat Ramadā nā , ī paš i tū ristu pilsē tā s, un ē dienkartes kafejnī cā s ir interesantas un daudzveidī gas, lai gan ir arī mini kafejnī cas ar svaigā m sulā m, bet ē ģ iptieš u vī ns. . . laikam labā k nedzert vispā r.

Gan Ē ģ iptē , gan Tunisijā ir daudz ū denspī pes atpū tas telpu, biež i vien tieš i uz ietvē m blakus jaukā m kafejnī cā m, kuras Ē ģ iptē sauc par kafejnī cā m, bet Tunisijā parasti par salonu de thé .

Vairā k par Tunisiju. . . ja sē ž at pie galda un neņ emat lī dzi ē dienu (amporte importé , s'il vous plaî t), jums tiks piedā vā ti bezmaksas salā ti vai svaigi cepta maize ar garš vielā m: mā jā s gatavotu majonē zi, harissa (tomā tu pasta ar ķ iploku un olī veļ ļ u), meshukha salā ti (sasmalcinā ts č ili, cepts olī veļ ļ ā ) un ļ oti biež i frī kartupeļ i nā k kā bezmaksas piedeva pamatē dienam. Tunisijā pā rtika netiek sā lī ta, tač u tū ristiem ir izņ ē mums.

Atstā jiet dzeramnaudu, ja jums tas patī k, skatieties vietē jos iedzī votā jus, viņ i nekad nelū dz dzeramnaudu.

Es nolē mu jums pastā stī t vairā k par pā rtiku Tunisijā , tas ir to pelnī jis! Tač u ir arī bū tiskas Ē ģ iptes priekš rocī bas: tie ir McDonald's un citi pasaules zī moli, kā arī iespē ja nogarš ot hamburgeru ar cū kgaļ u, Tunisijā hamburgeru ē dienkarte faktiski ir liellopu burgers, nav cū kgaļ as produktu, bet tuncis. . .

Tā tad Tunisijā ir laba iespē ja paē st kafejnī cā ($5 par diviem) vai restorā nā ($10 vai vairā k), paē st saldē jumu, nopirkt kū kas konditorejas veikalā un siltas kraukš ķ ī gas bagetes maizes ceptuvē un pā rē jā laikā dzer zemenes un citas lietas (kivi, dateles, banā ns, citrons, apelsī ns un to kombinā cijas) svaigas sulas un gardu kafiju.


Ē ģ iptē dzeramais ū dens ir ļ oti dā rgs un kafejnī cā s un restorā nos uz to ietaupī s un katrs vē ders nepaliks nepamanī ts, tā pē c Ē ģ iptē , manuprā t, dateles un augļ us labā k pirkt paš iem, mazgā t tā s kā rtī gi, un dzer mango svaigas sulas, niedru dzē rienu un tikai ū deni pudelē s, garš ī gas sulas, pat tetra iepakojumos, un zivju restorā nos ir apbrī nojami garš ī gas un svaigas jū ras veltes.

Kopumā pat manā ģ imenē viedokļ i dalā s: es dodu priekš roku Tunisijas virtuvei (man patī k viņ u konditorejas izstrā dā jumi), mans vī rs dod priekš roku ē ģ iptieš u-kairas variantam, ī paš i ē dieniem a la McDonald's, un mana mā te ir fane un aktī viste. Ē ģ iptes un Turcijas kustī bas "viss iekļ auts uz visiem laikiem".

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Тунис. Пицца с мясом
Тунис. Муж не даёт фотографировать, ловко подтягивая тарелку к себе)))
Тунис. Лазанья и бесплатный картофель-фри
Сусс. Маклуб - лепешка с мясом за 1,5-2 доллара
Тунис. Бесплатная закуска: свежеиспеченные лепешки, домашний майонез и мешуха-салат
Тунис. Даже блинчики с тунцом!
Тунис. Огромные
Тунис. Салат с тунцом
 Тунис. Маклуб в ресторане
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums