"Dīvainā un noslēpumainā Taizeme" 3.daļa "Ekskursija"

22 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 01 Janvāri 2019 ieslēgts 11 Janvāri 2019
Reputācija: +1262.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ekskursijas sakrā juš ā s kā blusu suns. Mā jā s nopirkā m ekskursiju kopā ar ekskursijā m: Panoramic, Fantā zijas š ovs, Phi Phi Don (Phi Phi) un Bambo salas 1 dienai ar pusdienā m un vē l vienu Khao Lak, arī vienu dienu, ko iegā dā jā mies no mū su gida Antona. Un tas ir jā dara 11 dienu laikā , starp atpū tu un pludmali.

Kad es lasī š u grā matu? kad taisī t masā ž u? Es nezinu, bet neviens mū s nespieda, mē s iesim.

Pirmā bija "aptauja", kas izrā dī jā s bezmaksas. Taizemē oficiā lā reliģ ija ir Theravada budism (pā rmetums). Daž i uzskata Budu par cilvē ku, citi par Dievu, un tā pē c, lai kur jū s dotos, jū s redzē siet tempļ us, daudzus tempļ us, Budas statujas, daudzas statujas, kuru nosaukumus vienkā rš am tū ristam ir ļ oti grū ti atcerē ties un izrunā t. Bet mē s atceramies vienu — Wat Chalong,

Tieš ā m ir vesels tempļ u komplekss. Es nevaru jums precī zi pateikt reliģ isko rituā lu bū tī bu, es nesaprotu.


Apģ ē rbam jā bū t pieklā jī gam, biksē m-svā rkiem zem ceļ galiem un pleciem jā bū t nosegtiem. Katrā templī jā ieiet basā m kā jā m (grī das ir noberztas lī dz spoguļ a spī dumam), daudz laika tika pavadī ts kurpē š anai un booting. Jū s varat fotografē t tempļ os.

Viss mirdz ar zeltī jumu un varbū t arī zeltu)

Redzē ja kā zas — padomi un mī lestī ba viņ iem! Noķ erts vē sturei.

Apmeklē jot tempļ us, taizemieš i paņ em lī dzi lotosa ziedu un vī raka kociņ u.

Zils, balts, rozā lotoss — kaut ko simbolizē . Es jū s nenogurdinā š u ar gudriem stā stiem par to. Mē s neesam budisti un tā pē c mums viss ir vienkā rš i skaisti un neparasti. Taizemieš i patiesi tic ceļ am uz nirvā nu. Un mē s esam cieņ ā .

Nā kamā programma ir izrā de ar kobrā m (vā ja pē c Patajas).

Pē c izrā des viņ i piedā vā ja ziedes, tabletes, daž as citas zā les, ekstraktus no kobras indes. “Vienkā rš i ņ emiet š eit, tikai š eit sertificē ts, jo tas ir karaliskā s ģ imenes bizness! ” Manuprā t, mans sarkasms tika sadzirdē ts. Pā rcenota. Mē s piedzī vojā m - jū s nemā nī sit! , lai gan daudzi tic un pē rk)

Tad lī dzī gs stā sts lateksa rū pnī cā . Ceļ vedis bija interesants un informatī vs. Un tad – “Ņ emiet tikai š eit, tikai š eit sertificē ts, jo tas ir karaliskā s ģ imenes bizness! ” Par ļ oti uzpū stu cenu. Un atkal sarkasms)))

Un krokodilu fermā viss atkā rtojas. Izrā de ar krokodiliem (pieticī gā ka nekā Pataijā ).

Mē s krokodilus nebarojā m, fotogrā fija ar krokodilu ir tikai naudas dē ļ . Apskatī jā m gausos rā puļ us un viss. Un tad veikals ar krokodila ā das izstrā dā jumiem. Vai neatkā rtot to, kas tika teikts tā lā k? )))

Noslē gumā mē s tikā m atvesti uz juvelierizstrā dā jumu centru Gems Gallery. Š eit, protams, lī menis, es uzskatu: karaliskā s ģ imenes bizness! Ī ss pasaku brauciens ar vagoniem uz raktuvi ar stā stu-š ovu, kā viņ i ieguva (jut) dā rgakmeņ us. akmeņ i. Pē c tam mū s aizveda uz juvelierizstrā dā jumu veikalu. Skaistums, viss dzirkstī , izgaismojas un uzraudzī ba - neviens neļ aus vienkā rš i paskatī ties pa logiem, lauzī tā krievu valodā uzreiz prasa “kuram, kundze, ar ko jaukties? ” Bet nerā diet kundze neko, labā k pirkš u. cita ekskursija nekā upes pē rles par jū ras pē rļ u cenu.


Ja kā ds pirmo reizi nav redzē jis š ī s izrā des un nav dzirdē jis fabulas par narkotiku un preč u kvalitā ti, sarkasms, kā man nebū s (mans viedoklis). Ieradā mies viesnī cā uz vakariņ ā m. Un skrienot uz masā ž u un skriet uz barotavu.

Otrā ekskursija, pareizā k sakot, ceļ ojums uzizrā di "Fantā zija".

Pulksten 16:00 mē s trī s un vē l viena ģ imene no Kazahstā nas, š oferis (nedaudz runā angliski) iesē dinā ja mū s mikroautobusā un pē c 1 stundas bijā m klā t.

Pie biļ eš u kases, kur mums jā apmaina kupons pret biļ etē m, ir rinda ar tū kstoš iem daž ā du tautī bu cilvē ku. Labirinti, kā lidostā uz reģ istrā ciju. Bet apkalpoš ana ir ļ oti labi saskaņ ota un tā pē c viss tiek darī ts ā tri.

Izrā des sā kums pulksten 18.00, un pirms tam varat pastaigā ties pa parku. Ir daudz atrakciju, restorā ni, kafejnī cas, š auš anas galerijas, suvenī ru stendi un daudzi veikali.

Viņ i jā j pa laukumu pa ziloņ iem. Tas smarž o pē c popkorna un ziloņ u mē sliem. Viss tač u ir tī rs.

Un š is parks bū s interesantā ks bē rniem nekā pieauguš ajiem.

Tad visi sakustē jā s un sniedzā s pretī ieejai milzī gajā ē kā .

Es jau teicu, ka rindā ir tū kstoš iem cilvē ku, bet viņ u ir tū kstoš iem tū kstoš u! daudz, ī sumā .

Viss ir saskaņ ots, palī dz kā dam aiziet kur, viena rinda, kur jā nodod somas, telefons, foto un video tehnika - zā lē š aut aizliegts! otra rinda - zā lē .

Mums bija zelta sē dekļ i – zā les vidū viss ir lieliski redzams. Spilveni ir mī ksti un ē rti. Bet man nevajadzē ja gulē t. Izrā de interesanta, skaists apgaismojums, akrobā tiskas ainas. Viss ir gaiš s, krā sains un iespaidī gs. Nacionā lā s teā tra dejas, skices un ziloņ u priekš nesums. Man ļ oti patika. Mē s bijā m sajū smā !

Arī izeja no halles ir saskaņ ota, tā pati tū kstoš cilvē ku rinda pē c lietā m, tad rinda pē c miniveniem, viņ i prasa viesnī cu, ā tri ieliek minivenā un aizved uz viesnī cā m. Mē s atgriezā mies viesnī cā ap pulksten 23:00.

Treš ā ekskursija ir vienas dienas brauciens ar kuģ ī ti pa Phi Phi Don un Bambo salā m ar pusdienā m. Izbraucā m no viesnī cas ar minivenu 7:00, nedaudz vairā k kā stundas brauciens lī dz molam.


Satiku krievu gidi Evu, visus ekskursijas dalī bniekus apzī mē ju ar krā sainā m rokassprā dzē m. Mū su grupai bija zaļ ie, tos sē dinā ja pie puķ ē m ā trlaivā s. Un ejam! )

Ar sā poš u muguru, grū tniecē m un pat maziem bē rniem tas nav ieteicams!

Ā trlaiva, kā tā paā trinā jā s un kā sā ka strauji mest mū s pa viļ ņ iem, mū su nabaga mī kstajā m vietā m))) apkā rt praktiski nekā nav. Š ī ekskursijas daļ a man nepavisam nepatika.

Bet, kad nonā cā m pirmajā lī cī , es kļ uvu laipnā ks.

Maijas lī cis. Ainavas ir ļ oti neparastas - skaistas, un jū ras krā sa ir tirkī za zila. Bet uz nenoteiktu laiku bija aizliegts izkraut tū ristus krastā - "rezervē tā zona" Noenkuroti, aizsargkabeļ i uz ū dens

"Hei, tū risti, nepeldieties tur un nepeldieties š eit, nepeldieties nekur! ")))

un man bija jā peld kā akvā rijā , un vispā r nebija jā snork(((

Š eit nav zivju, vai arī man nav paveicies. . . nu, vismaz atsvaidzinā ts. "Svilpē jiet visus! " - gids kliedza un visi sā ka drū zmē ties pie kā pnē m, burā dami prom, skatoties uz skaistajā m ainavā m apkā rt. Paā trinā jums un atkal cieš mū su nabaga mī kstā s vietas.

Nā kamā pietura š ajā kursā bija Phi Phi Don ar izkā pš anu un pusdienā m.

Tū ristu ir ļ oti daudz, bet viss ir pieklā jī gi, jo uz š ī s salas dzī vo Taizemes musulmaņ i. Š eit atrodas lielā kā daļ a viesnī cu, restorā nu, bā ru un visas citas infrastruktū ras.

Pusdienas zem telts svaigā gaisā , vā jas, garš ī gas, bet ļ oti maz augļ u, tē ja maisiņ os un š ķ ī stoš ā kafija (Tī rs un paldies par to.

Apmē ram č etrdesmit minū tes tas bija redzams visur par visu. Un ejam. . . iesim. . . apmē ram desmit minū tes, lai redzē tu un nofotografē tu "Vikingu alu"

Lai gan es gandrī z neticu, ka viņ i bija š eit. Mū sdienā s taizemieš i, kuģ odami no jū ras, savā c tur bezdelī gu ligzdas, par ļ oti dā rgu afrodiziaku zupu, bet es labā k nomirš u no bada, nekā ē du š o))))

Un atkal mē s braucā m...braucā m...un š eit tā ir, manuprā t, skaistā kā š ajā ekskursijā , Bambo sala

Protams, ne Maldī vija, bet smiltis ir vieglas, jū ra ir tī ra un peldieties, cik vē laties. Ir daudz kafejnī cu ar skatu uz jū ru, kaut kā ds tirgus, smē ķ ē tā ju zonas,


visur ir tī rs un pats galvenais skaists - pludmale, pludmale, pludmale, jū ra, jū ra, jū ra)))

Mē s atgriezā mies viesnī cā vē lu vakarā , noguruš i un izsalkuš i. Mana masā ž a ir pagā jusi, ir par vē lu, es gribu ietaupī t! )

Otro dienu pē c kā rtas pulksten 7:00 sagaidī š ana no viesnī cas, par laimi, izdevā s ā tri pabrokastot. Ekskursija saucā s Khao Lak. Gids Andrejs, ļ oti jauks krievu puisis. Minivenā vē l 2 pā ri ar 4 bē rniem un steidzamies uz bruņ urupuč u fermu.

Ilgu laiku mē s braucā m uz salas ziemeļ iem un kā mē s nokļ uvā m, un ferma tiek atjaunota! pat tualete ir ciet! ( Rezultā tā mē s redzē jā m vairā kus bruņ urupuč us un viņ u mazuļ us iekš telpu baseinos, netī rus un neinteresantus. Tas nav slikti! (

Nu, grupa bija noorganizē ta, visi ā tri iesē dā s atpakaļ mikroautobusā un ceļ ā uz upi, raftings.

Pē c nelielas lī kumoš anas pa dž ungļ iem mē s nonā cā m galamē rķ ī . URRĀ ! civilizā cija, tī ra tualete, auksts ū dens un taju viesmī lī ba)

Gids lika mums pā rģ ē rbties peldkostī mos, citā di bū sim slapji lī dz viduklim. . . kapets, aiz bailē m pat fotoaparā tu paslē pu noliktavas telpā . Un te mē s esam pie upes...un š ie plosti, kapetes, bambusa plosti! pat pirmā doma bija, bet vai izturē s mū s trī s, un pat stū rmani no Mjanmas, kurš nesaprot ne angliski, ne krieviski. Par laimi izdzī voju, apsē dos uz maziem soliņ iem un ejam prom. Straume mū s ā tri vilka lī dzi, bet puika veikli manevrē ja ar to plostu un to garo bambusa stabu. Fuuuhhh, viņ i burā ja, dzī vi un galvenais, pilnī gi sausi...bet nav fotoattē lu (

Nā kamā s pusdienas taizemieš u gaumē , viss ir garš ī gi, visa daudz - tikai tē ja maisiņ os un š ķ ī stoš ā kafija galī gi neiepriecinā ja (visur karā jas kokosrieksti, aug ananā si, negribu ņ emt , bet viņ i piedā vā kafiju. Sula man, sula! ! ))))

Pē c pusdienā m mū s sagaidī ja mazs brī nums – zilonis ar savu izrā di.

Viņ š lieliski uzstā jā s, apsē dā s, paklanī jā s, spē lē ja ermoņ iku, uzlika cepuri un mū s noskū pstī ja)))


Apē dis mū su nopirktos banā nus, zilonis paklausī gi devā s uz upi peldē ties. Mana pirmā doma bija, pat ja viņ š neizš ļ akstī tu ū deni no sava bagā ž nieka man sejā , es negribē tu š ā du duš u, un manam "Kenonam" tas noteikti nepatiktu.

Man paveicā s, es visus pā rē jos dzirdinā ju no sirds. Prieks saņ ē ma jū ru! )

Tū lī t, kā jā m, mums piedā vā ja izjā des ar ziloņ iem, mans vī rs kategoriski atteicā s. No pē dē jā brauciena viņ am nepatika š is brauciens, neveikli apgā š anā s uz sē dekļ a, ejot pa ziloni. Nav ē rts brauciens.

Un mē s nobraucā m ar saviem dē liem, un infekcija, atkal nelaime, mū su š oferis noteikti ir nomē tā ts ar akmeņ iem!...bet viņ š mani atveda, lai gan visu ceļ u ņ urdē ja un prasī ja 100 batus, par ko nesapratā m, foto neprasī jā m, brauciens bija iekļ auts ekskursijas izmaksā s. Hevea koki bija redzami no ziloņ a augstuma, ar krū zē m, kurā s dienā ieplū st gumija, vakarā un naktī latekss. Process atš ķ iras no gaisa temperatū ras.

Dosimies tā lā k uz alas templi. Ieeja 20 bati, forš a ala ar milzī gu leģ endā rā guļ oš ā Budas statuju.

Un daž as mazā kas Budas statujas visur alā . Vē sums un atbalss, stalaktī ti un stalagmī ti, miers un klusums.

Neliels tirgus, tī ra bezmaksas tualete un savvaļ as pē rtiķ u bars — tie ir bulo prieki, pat man! )

Mums suņ i staigā pa ielu tā pat kā daž ā da izmē ra pē rtiķ i. Atkal 100 bati banā nu ķ ekars un ejam barot dzī vniekus - jautri))) Tā tad, saistī bas pilnas, esam apmierinā ti, braucā m tā lā k.

Mē s gaidī jā m 3.  lī meņ a ū denskritumu ar ezeriem un zivī m, kas rada pilienu.

Atkal š ī doma ir muļ ķ ī ga, bailes pā rņ em, nevis pirajas tur nemierī gos ū deņ os? kā veikt pilling! )))

Daba ir ļ oti skaista, vē sums, ū dens skaņ as, putnu dziesma un ezeri nemaz nav dubļ aini. Treš ais lī menis uzkā pa bez grū tī bā m. Izģ ē rbies un atkal problē ma, bet kā tikt iekš ā un neiekrist tajā ezerā ? es gribu pī lingu! ) Uz saknē m, oļ iem un zariem, ar bē dā m uz pusē m - iekā pu, sē ž u gaidu. . . nav zivs, vai man nav garš ī gs)))) Nu vismaz esmu atsvaidzinā jusies , tā ds jautrs ū dens.


Lai gan pē c septiņ u lī meņ u Eravanas ū denskrituma, ko redzē jā m pē dē jā braucienā pa kontinentu, š is ir ļ oti pieticī gs, un tur bija daudz zivju, pietika visiem tū ristiem)))

Un atkal problē ma - es izkā pu, bet kur pā rģ ē rbties sausā s drē bē s? ) Nu atkal tas nav nekas labs. . . Es ieš u dvielī ietī ts, bet ko man darī t? )

Sā ciet. Tā lā k gids Andrejs piedā vā ja iegriezties veikalā ar taju burciņ ā m, pudelē m, tabletē m, viss draudzī gi atteicā s. Ekskursijā bija iekļ auts vē l viens punkts – Sarasinas tilts, kas savieno Puketas salu ar cietzemi. Es ļ oti gribē ju to redzē t, bet visi, noguruš i, atkal draudzī gi atteicā s. Ne tuvu viesnī cā m. Rezumē jotKhao Lak: Gids Andrejs ir jautrs, daba ir ā rkā rtē ja, ziloņ u mazulis ir pilns, pē rtiķ i arī , zivis ezerā bija tikai izsalkuš as))) Man patika viss.

Man atvaļ inā juma ekskursiju daļ a ir visinteresantā kā , tā izpuš ķ oja manu viedokli par gandrī z krievu Taizemi.

Paldies par taju smaidiem un viesmī lī bu. Saņ ē mā m maksimā li daudz pozitī vu emociju!

Pē c tam mē s devā mies uz Bangkoku, lai 3 dienu laikā visu apskatī tu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (32) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums