brīvdienas ar bērniem

Rakstīts: 20 maijā 2011
Ceļošanas laiks: 3 — 16 aprīlis 2011
Kam autore iesaka viesnīcu?: Biznesa braucieniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 8.0
Infrastruktūra: 6.0
Dodoties atvaļ inā jumā ar diviem maziem bē rniem, rakņ ā jos pa visu internetu, meklē jot padomu, bet diemž ē l neko prā tī gu neatradu. Tā pē c pē c atgrieš anā s no ceļ ojuma nolē mu padalī ties pieredzē par atpū tu ar bē rniem. Mums ir divi puikas - Andrejs, 5 gadi, un Dima, 2.5 gadi.
Puketa (3.04. 2011. -16.04. 2011. )
Nedē ļ u pirms svē tkiem virs Taizemes lidinā jā s ciklons un valsts dienvidos nolija aprī lim neraksturī gas spē cī gas lietusgā zes. "Izskaloja" Koh Samui salu, un saskaņ ā ar laika prognozē m stihija devā s uz Puketas salu. Man bija š ausmī ga panika. Sarunas ar tū risma operatoru (Pegas Tourist) par kū rorta vai izbraukš anas datuma maiņ u ne pie kā nav noveduš as. Neraugoties uz Tū risma ministrijas oficiā lajiem brī dinā jumiem atturē ties no ceļ oš anas uz Taizemi, tū roperators piedā vā ja tikai pilnī gu ceļ ojumu paketes nomaiņ u ar 100% naudas sodu. Draugi teica: "Atstā jiet bē rnus mā jā s un vediet lejā , kur vien vē laties. " Medijos un forumos smarž oja panika. Bet prā tī gi sapratuš i, ka laiks ciklonam izklī st, devā mies ceļ ā ar visu ģ imeni: es, vī ru un diviem bē rniem. Raugoties uz priekš u, es teikš u, ka visu mū su atvaļ inā jumu laiks bija brī niš ķ ī gs, lija 2-3 reizes un pē c tam vē lu vakarā .

Plā nojot atvaļ inā jumu un skatoties pa internetu, domā ju, kuras vietas Puketā apmeklē t ar maziem bē rniem? Tas ir vismaz ū dens parks, zoodā rzs, akvā rijs, pludmale. Un š eit ir maksimums. . .
Pirmā diena. (03.04. 11. )
Pegazs strā dā ja (satikā s) godī gi, neskatoties uz to, ka pirmā tikš anā s ar viņ a pā rstā vi notika Taizemes lidostā (rezervē jot un apmaksā jot tū ri caur internetu). Pie izejas no lidostas labi redzama Pegasus lete, aiz kuras tā s darbinieki ā tri sadala iebraucē jus autobusiem. Š eit lidostā bez maksas var paņ emt SIM karti, kas nav dā rga sarunā ties ar dzimteni, kā arī samainī t valū tu (kurss ir neizdevī gs). Stā vlaukumā mū s jau gaidī ja vairā ki autobusi. Vietē jos ceļ vež us pā rsteidz ziņ as no medijiem, kas raksta par plū diem: “Kā di plū di? Mums bija lietus. "
Mū su Bamboo House viesnī ca atrodas Karonas pludmalē . Viesnī cā mū s sagaidī ja ar ledus dzē rieniem. Viesnī cas ē ka ir 4 stā vi, maza, kopta. Teritorijas praktiski nav, tā ir nostiprinā ta pie baseina. Bijā m iekā rtojuš ies pirmajā stā vā , divā s blakus divvietī gā s istabiņ ā s (tū roperators budž eta č etrvietī gos piedā vā jumus neatrada). Pirmais stā vs ir liels pluss viesnī cā bez lifta. No logiem paveras skats uz blakus esoš o viesnī cu Centara. Istabā ir televizors, televizoram pieslē gts Mac. Sniegbalti palagi un dvieļ i (dvieļ i tika mainī ti katru dienu, gultas veļ a katru otro vai divas), pludmales dvieļ i ē rtā somā (mainī t vismaz katru dienu, netī ros dvieļ us somā izlika koridorā , tī rus paņ ē ma prom), š ampū ns, duš as ž eleja, matu kondicionieris , viss kā nā kas, tikai nav ierasto ķ emmī š u un zobu aksesuā ru. Skapī ir seifs un neliela kumode. Patī kami pā rsteidza divi lietussargi, kas ne reizi nebija vajadzī gi. Katru dienu papildinā ts: 2 pudeles ū dens, tē ja, kafija, cukurs, krē jums. Ja vajadzē s kaut ko izgludinā t, uz istabu tiks atnests gludeklis un neliels gludinā mais dē lis. Bezmaksas internets istabā ! Bija iespē ja Dimam noī rē t ratiņ us, bet viņ š pie mums ir patstā vī gs puisis - visur gā ja kā jā m. Mī nusi: neē rti zemas gultas un atzveltnes krē slu trū kums ar galdu (tie tika galā ar pufu); balkonu trū kums (lietas tika ž ā vē tas uz š ķ ē rsstieņ iem aiz loga).

Iereģ istrē jā mies viesnī cā un devā mies ē st. Pusdienojā m tuvē jā ē stuvē (daž as kafejnī cas pa dienu slē gtas) vistas nū deļ u zupa, spageti, sviestmaizes ar frī kartupeļ iem, sula, tē ja - tikai 480 bati.
Uzreiz devā mies uz jū ru, bē rni ar sajū smu skrē ja no pirmo reizi redzē tajiem viļ ņ iem, peldē jā s. Smiltis tieš ā m dzied.
Vakarā tikš anā s ar Pegasus gidu. Valentī nai ļ oti veiksmī gi izdevā s pā rdot ekskursijas iesā cē jiem par cenā m, kas 2-3 reizes pā rsniedz vietē jā tirgus piedā vā jumu. Tā kā iepriekš mā jā s izpē tī jā m ekskursiju tirgu, tad jau zinā jā m aptuvenā s cenas un nekritā m uz viņ as priekš likumiem, ko nemaz nenož ē lojā m. Tā tad Pegasus piedā vā vienas dienas ekskursiju uz Phi Phi par 3300 batiem vienam pieauguš ajam. Mē s bez lielas kaulē š anā s iedevā m 3500 batus vietē jā ekskursiju veikalā diviem pieauguš ajiem un vienam bē rnam (divgadī gajam Dimam visas ekskursijas bija bez maksas).
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu