Lieliska uzturēšanās

Rakstīts: 26 janvārī 2014
Ceļošanas laiks: 12 — 24 janvārī 2014
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
7.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 7.0
apkalpošana: 7.0
Tīrība: 7.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 10.0
Taizeme, Jomtien Palm Beach Hotel, no 12.01. 2014. lī dz 24.01. 2014.
Ievads
Paņ ē mā m biļ eti no Tez-Tour. Pie lidojuma un pā rsē š anā s ilgi nekavē š os. 6 stundas nakts lidojums uz Bangkoku. Pat lidmaš ī nā viņ i mums iedeva, un mē s aizpildī jā m migrā cijas karti (divas daļ as "A-B"). Tajā nav nekā sarež ģ ī ta, un viņ i dod paraugus. A daļ a tika paņ emta lidostā pasu kontrolē (par vī zu nav jā maksā ), bet B daļ a, kurā ielika zī mogu ar ieraš anā s datumu, tiek atdota (pasē bijā m piesprausti ar skavotā ju) . Š ī B daļ a bū s nepiecieš ama izbraukš anas brī dī DO NOT Lose. Ja, š ķ iet, ka 100 batu sods ir pateikts, bet tas prasī s laiku, un lidmaš ī na negaidī s, ja kas. Paņ ē mā m savas mantas (gaidī ja kā das 40 minū tes) un tad gidi (uzreiz pamanā mi dzeltenos T-kreklos) skaidri visus norī koja autobusos un devā s uz viesnī cā m. Autobusā viņ i dod jums pudeli ū dens un vietē jā s SIM kartes (protams, izsniedziet no kreisā s uz labo pusi ar nulles atlikumu). Kamē r ejam, iepazī š anā s informā cija un viena pietura, protams, pie lielveikala uz tualeti un dū mu pauzi. Tur uzreiz nopirkā m sauļ oš anā s krē mu un devā mies uz tualeti. Vienkā rš i dodieties uz Lidosta - Pataja apmē ram 2.5 stundas. Jā , lidostā , gaidot bagā ž u, viņ i katram gadī jumam samainī ja 100 USD pret 3150 batiem (kurss noteikti ir zemā ks nekā pilsē tā ). Varē ja bū t pacietī gam, pa ceļ am no lidostas tas nebū tu ī paš i vajadzī gs, bet pieturā nopirkā m saules krē mu, varbū t vē l kā ds vē las ko nopirkt.

Viesnī ca.
Viesnī ca sastā v no divā m ē kā m, kuras savieno eja. 1. ir reģ istratū ra, ē damistaba, tā ir vecā ka un zemā ka par bū vniecī bas gadu. 2. ē ka noteikti notika š ā di, pat 100 metrus tā lā k lī dz jū rai nekā no 1. ))). Puse no viesnī cas pieder Tez-Tour. Tikā m izmitinā ti 2. korpusa 450. istabā . Ieradā mies vienos pē cpusdienā , pē c 15 minū tē m jau bijā m istabā . Š veicars atnesa mantas, iedeva dzeramnaudu 20 batus (noderē ja lidostā mainī ts). Reģ istratū ra mums neko papildus par istabu neiedeva. Autobusā gids teica, ka viņ iem tas neder, piemē ram, kā Turcijā (iedeva 50-100 dolā rus) un viņ i iekā rtosies labā kā istabā . Tad š o informā ciju apstiprinā ja viesnī cas gids Š ahs (sveiks jums! ). Tae tas, kas rakstī ts vauč erī novē lē jumos, bū s tur un tad, ja iespē jams. Vajag labā ku istabu, piemaksā pē c tarifa. Un, ja kā ds iedos naudu, tad viņ š apmetī sies tajā paš ā vietā , kur tev vajadzē ja dzī vot, un teiks, ka tas š obrī d ir labā kais iespē jamais. Š ajā gadī jumā izlemiet paš i, es neko nedevu. Kā es saprotu, viesnī cā nepā rtraukti notiek pakā peniski remontdarbi. Piemē ram, vienas kategorijas telpas, tajā paš ā stā vā bū s svaigs remonts un svaigas mē beles, un blakus tieš i tā das paš as vai virsū jau ar vecā m mē belē m. Daudzi tautieš i vē rsā s pie viesnī cas gida-Š aha, lai mainī tu istabu, un viņ š vienmē r gā ja uz priekš u un runā ja bez problē mā m un palī dzē ja (neaizmirstiet par viesnī cas stā vu un viņ i tur tiek cienī ti) Es veicu eksperimentu. Apejot ceļ vedi, devos uz reģ istratū ru un lauzī tā angļ u valodā ar ž estiem palū dzu mainī t istabu, aicinot 50u / e (vidē jā neoficiā lā cena par istabas maiņ u). Man iedeva atslē gu (plastikkarti - visas atslē gas ir elektroniskas, tu pacel un atver), saka, ej paskaties. Aizgā ju un paskatī jos uz 9. stā vu, 962. kab. Nu nē , un tā da maiņ a nav vajadzī ga par velti. Kadrus ziņ ā viss pa vecam, bet vecas mē beles, 1990. gada TV, bez gludekļ a, pa logu paveras skats uz ilglaicī gu bū vniecī bu, lai gan augstu var redzē t jū ru. Ī sā k sakot, viņ š atdeva atslē gas un pameta maiņ as biznesu. Man ir numurs, un tas ir lieliski. Plazmas TV 80cm, ledusskapis kas reā li salst, divas gultas, fē ns, duš a un atseviš ķ a vanna, laminā ta grī da, kas manuprā t atš ķ irī bā no paklā ja ir daudz higiē niskā ka. Balkoni, jā , balkonu nav visā viesnī cā . Bet ja esi krievs, tad vienmē r atradī si kur izž ā vē t drē bes, ko mums par to pastā stī t, vai mē s neesam krievi.
Arī.2. korpusā.3. stā vā ir vē l viens baseins (mū su logi vienkā rš i paskatī jā s uz to). Ir arī SPA centrs un visa veida trenaž ieri. Kā jau iepriekš rakstī ts, telpā (4. stā vā ) nekā di kukaiņ i netika manī ti. Istaba ir lieliska. Bet ir divi mī nusi. Pirmā dē ļ iekš durvis, kas ved uz citu istabu, ļ oti laba dzirdamī ba (nepaveicā s tiem, kas istabā sastapsies ar trokš ņ ainiem kaimiņ iem). Un otrs ir spilveni, tie ir ļ oti skarbi. Viss, vairā k mī nusus nepamana. Jā , mums istabā nebija seifa, viņ i saka, ka kā dam tas ir. Bet reģ istratū rā ir seifi par 1000 batiem, kurus atdod aizbraucot, kad nododat atslē gu (nezaudē jiet). Seifs ir veidots tā , ka tā atvē rš anai ir nepiecieš amas divas atslē gas, viena, kas ir mums, bet otra reģ istratū rā . Dolā rus un pases glabā jā m seifā . Istabā atradā s arī nauda un vē rtslietas, un nekā netrū ka. Numurā minibā ra ledusskapis tika novietots labi redzamā vietā uzreiz pē c reģ istrē š anā s. Ja palū dziet to noņ emt pavisam, tad mainot tī rī š anas lī dzekļ us, to var atkal papildinā t, domā jot, ka to izmantojā t jū s, nezinot, ka esat izturē jis. Un, kad minibā rs bū s redzams, viss bū s skaidrs un matemā tika saplū dī s. Lī dzi paņ ē mā m savas š okolā des konfektes dā vanā m apkopē jā m. Bet tas nelī dzē ja, gulbjus neredzē jā m. Lai gan tī rī ja katru dienu, sieva teica, ka tī rī š ana varē ja bū t labā ka. Televī zijā sā kumā bija divi kanā li First un RTR, tad RTR pazuda un palika tikai First. Paņ ē ma lī dzi 1TB zibatmiņ u ar filmā m, vakaros skatī jā s plazmā caur USB.
Ē diens izcils, izsalcis nepaliksi lī dz vakariņ ā m, bet var izturē t lī dz vakaram. Brokastis no pulksten 6 lī dz 10. Reģ istrē joties viņ i iedod č ekus par brokastī m pē c datuma un ar š iem č ekiem jū s dodaties ē st, kas tiek izņ emti pie ieejas ē damzā lē . Man tur patika liellopa desiņ as (tik mazas), teikš u pat, ka tā s man atgā dinā ja PSRS bē rnī bas desiņ as. Krievijā tik kvalitatī vus var atrast reti.

Savienojums.
Kā jau teicu iepriekš , pē c ieraš anā s Tez Turovites izplata vietē jā TRU vai THU operatora bezmaksas SIM kartes, kā tas ir pareizi (tas nav svarī gi). Ņ em. Ģ imenes tirgū vai Seven Eleven (tā di ir ik uz soļ a) jū s varat ievietot batu savā bilancē . Labā k to darī t ar č eku. Mē s runā jam lauztā angļ u valodā , PLIZ pā rbaudī t mobilo sakaru operatora darbaspē ka tik daudz batu. Jums iedos č eku, ir kods. Es neatceros, kuru kombinā ciju sastā dī t pirms koda ievadī š anas no č eka, bet pā rdevē ji vai veikala darbinieki vienmē r palī dz ar to. Iedod viņ iem č eku ar telefonu un viņ i visu izdarī s. Ieliku 150 batus un acī m pietika 12 dienā m. Kā pē c labā k ir apgulties uz č eka. Bija gadī jumi, ka, ja caur veikala kasi ielika uz paš a telefona numura, tad cilvē ki ieradā s dienā un atlikums nesanā ca. Un tā tā lā k č eks, ievadī ts kods un atlikums uzreiz pienā k. Es pat nezinā ju, cik maksā vietē jais pieslē gums, vienkā rš i piezvanī ju sievai un draugiem, un viss. Bet kā saka 3. pasaules valstī , jā zvana uz mā jā m Krievijā . Vai esat gatavs? Viena minū te maksā.1 batu (1 rublis). Tas notiek, izmantojot IP telefoniju. Kods ir 006007 (7 ir Krievijas kods) un pē c tam jū su numurs. Tā tad mū su trī s operatori atpū š as.
Internets viesnī cā ir pieejams, bet par maksu. Es neņ ē mu, tas ir ļ oti dā rgs - 600 bati stundā un sasniedz tikai 4. stā vu, kā teica. Ja jums kaut kas nepiecieš ams, gandrī z katrā kafejnī cā ir bezmaksas wifi. Internets ir pieejams arī pludmalē s. Jū s maksā jat 50-100 batus par lielu sauļ oš anā s krē slu vai 30-40 batus par sē doš u (izmaksas ir atkarī gas no rindas atraš anā s vietas no jū ras), prasā t paroli un sauļ ojieties visu dienu un lietojiet internetu bez ierobež ojumiem.
Viesnī ca nodroš ina dvieļ us bez maksas. Jū s ierakstā t dienasgrā matā un izsvī trot sevi, kad iedodat. Pie galvenā baseina vienmē r bija vietas, bet ū dens nav gluž i silts, bet tī rs, kopumā skaists. Viesnī cas pludmales nav. Jā , un, kā viņ i mums paskaidroja, Pataijā vispā r nav privā tu pludmaļ u, visas ir publiskas. Pludmale ir 10 metru smilš u, un tajā ir izvietotas kū rorta sauļ oš anā s krē slu rindas ar sauļ oš anā s krē sliem.

Transports. Infrastruktū ra.
Viesnī ca atrodas Jomtien krastmalas sā kumā (pieņ emot, ka sā kums ir tuvā k centram). Izejot no viesnī cas, Jomytien krastmala iet pa kreisi uz pilsē tas galu, kur atrodas slavenā amerikā ņ u celtā viesnī ca Ambrasador. Pa labi no viesnī cas beidzas (sā kas) Jomtien krastmala un sā kas centrs. Centrā ir piestā tne (lai dotos uz salā m), ir 3 lieli iepirkš anā s centri, tirgus un daudz kas cits, nu, slavenā Volkina iela (krievi to sauc par FORK). Lī dz centram ar TUK TUK 10-20 minū tes (atkarī bā no satiksmes). Pa kreisi no viesnī cas atrodas Jomytien krastmala, kur ir viesnī cas, kafejnī cas, veikali, siltummaiņ i, makaroni un tas viss aptuveni 5 kilometru garumā . Kaut kur apmē ram 15 minū š u gā jienā pa kreisi ir tirgus, kas ir atvē rts no 18:00. Vispā r, cik saprotu, tirgos ir tikai Ķ ī na. Taizemieš u ir ļ oti maz. Tirgos kaulē ties. Piemē ram, Lacoste China t-krekls izskatā s kā normā ls, sā kumā bija 350 bati, man pā rdeva par 120 batiem. Varē ja padomā t un vē l kaulē ties.
Tā tad, kas ir TUK TUK? Tie ir tā di dž ipi, kuriem zem nojumes ir atvē rtas virsbū ves un sā nos ir divi soliņ i. Jū s paceļ at roku un braucat vai nu pa labi uz centru, vai pa kreisi pa krastmalu. Ja runā jā t ar vadī tā ju, tad tas jau tiks uzskatī ts par taksometru. Ja vajag apstā ties, nospiež at taures pogu, izkā pjat, maksā jat 10 batus par cilvē ku. Pirms TUK TUK labā k lai ir nauda norē ķ iniem bez izmaiņ ā m. Man bija divi gadī jumi, ka iedevu banknoti maiņ ai, š oferis tur kaut ko č aukstē ja, saburzī ja papī rus, atdeva, bet pagaidā m saskaitī ju un redzu, ka neesmu pielicis 20-40 batus, un TUK TUK jau aizbrauca. ilgi, paturiet to prā tā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu