Abas Taizemes valstis ir ziemeļi un dienvidi. 11. daļa

11 Jūnijs 2019 Ceļošanas laiks: no 19 Novembris 2018 ieslēgts 09 Decembris 2018
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

11. daļ a. Kurā mē s vienreiz atrodamies Laosā , divreiz sniegbaltā pasakā un nekad nenokļ ū stam uz izrā di.

28. novembris, treš diena. Zelta trī sstū ris - Č iangrai.

Dienas plā ni:

-Zelta trī sstū ra Buda

-ar laivu Mekongā (uz Laosu, Donksao salu

-Wat Pra That Pukhao

- Huay Pla Kang templis

Baltais templis Wat Rong Khun

-Chian Rai nakts tirgus

Neplā nots:

-Wat Ming Muang

Kopē jais nobraukums 106 km

Karte skaidrī bas labad:

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2301473/thumb/f95/48c/f9548cc669870d638174e0390ba92479.jpg" style="border-style: solid; border-style: solid; border-style: margin/0pxwidth: 0pxwidth: a

Pienā ca rī ts, kā jau Taizemē pienā kas, kopā ar spož u sauli un neiespē jamu karstumu. O! Tā kā mē s devā mies uz tā lajiem ziemeļ iem, pirmo reizi nenosalā m no rī ta) Kalni beidzā s, un ar tiem arī rī ta aukstums.

Es jau esmu sporta meistars ā trgaitas č emodā nu locī š anā , tā pē c treniņ nometne paiet ļ oti ā tri.


Ir karsts ū dens. Un fē ns) Dzī ve kļ ū st labā ka, jo ī paš i tā pē c, ka es jau varu ē st normā li! Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi.

Brokastis ir iekļ autas numura cenā . Normā las brokastis, ļ oti garš ī gas. Nosegts lielā , centrā lā ē kā .

Bet viņ i to nesa mums nepanesami ilgi. Apmē ram 20 minū tes mē s laikam vienkā rš i sē dē jā m un gaidī jā m, lai gan bez mums zā lē bija vē l tikai viens pā ris. Iespē jams, pavā ri skrē ja pē c vistas, gaidot, kad tā izdē s olu) Pievē rsiet uzmanī bu, kuras olas - viena ar veselu dzeltenumu, viena ar salauztu. Un tā visiem) Vai pasaulē ir cilvē ki, kuriem patī k š ķ eltie dzeltenumi? Atbildiet! )

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2301629/thumb/41c/6c9/41c6c9b0d38974c8ee624352d588a2e6.jpg" style="border-style: solid; border-pxwidth/0pxwidth/0pxwidth a

Izbraucam 8:45. Un mums š odien ir daudz darā mā – jā brauc pa Taizemi, jā iebrauc Laosā...Sā ksim ar Laosu! ) Mē s ejam uzzelta trī sstū ris Zelta trī sstū ris Buda.

Nav brī nums, ka mē s apstā jā mies pa nakti tik tuvu trī sstū rim. 8:55 jau tur)

Es nezinu, kā vislabā k aprakstī t Zelta trī sstū ri, bet jū s noteikti bū siet vī luš ies) Š eit saplū st trī s valstu robež as - Taizeme, Mjanma un Laosa. Un. . . viss? )

Nu. . . ne gluž i visi) Taizemieš i š o vietu daž ā doja pē c iespē jas labā k. It kā viņ iem bū tu konkurss par labā ko instalā ciju. Daudziem priekš metiem ir reliģ iska nozī me. Varbū t pat viss. Tie ir nolietoti un putekļ aini. Es teiktu - tas ir stulbi, nejauš i, nesakopti, haotiski, nesaprotami. . . Bet es teikš u tikai vienu - š ī nav vissvarī gā kā un ne stilī gā kā vieta Taizemē )

Neskatoties uz to, skaitļ i mums izrā dī jā s diezgan interesanti.

Kas vē l atrodas Zelta trī sstū rī ?

-Laiva uz Laosu. 500 bati

-Templis kalnā . Par brī vu.

-Rinok, pē kš ņ i tev nav jā brauc uz Laosu. Cenas labas.

-Valū tas maiņ a. Visrentablā kais (kā man likā s) Tae.

-Divi opija muzeji (gandrī z aizmirsu). Š ī vieta bija narkotiku reģ ions, atnesa naudu un prasī ja dzī vī bas, tē ma ļ oti skumja, tā pē c muzejus neapmeklē jā m, kaut arī nakš ņ ojā m viena teritorijā .


Sā ksim ar instalā cijā m:

Zilonis kā ī sts) Skaista figū ra, ļ oti reā listiska.

Bet es meklē ju citus ziloņ us. Esmu tos redzē jusi fotogrā fijā s, tie ir milzī gi un uz tiem var uzkā pt no augš as.

Ak, nelaime, š odien tā s tiek krā sotas.

Un, protams, jū s nevarat viņ iem tuvoties.


Budas laiva

Brī vdabas templis. Man vienmē r š ķ iet, ka š ā dos tempļ os viņ i lū dz par zvejniekiem.


Š eit ziloņ i tiek turē ti lielā cieņ ā ! Lai kur jū s skatā ties, jū s redzē sit ziloni, zilonim lī dzī gu bū tni vai ziloņ a mazuli.

Ziemeļ os ir pā rā k daudz Ganeš u, vai ne? Kā tas iekļ aujas budismā ?

Mū su mē rķ is Zelta trī sstū rī bija apmeklē t Donsao salu, kas de jure pieder Laosai. Un de facto tas ir tikai tirgus, nekas neatš ķ iras no taju. Gandrī z.

Tas viss notiek tā - no vietas, kur tiek savā ktas instalā cijas (nebriest, ja tas viss ir templis, man mazliet nav skaidrs, kas tas ir, tā pē c es to saucu par instalā cijā m) ir jā iet pa labi attiecī bā pret upi atrodi tur galdiņ us ar braukš anas piedā vā jumiem, iedod pasi, ņ em vesti un dodies uz laivu.

Pats forš ā kais ceļ ojumā uz Laosu ir pats ceļ ojums! )). Ir vairā ki veidi, kā nokļ ū t salā , pareizā k sakot, ir vairā kas daž ā das laivas. Lai izjustu š o braucienu, vajag izvē lē ties individuā lo laivu par 500 batiem (vī rs saka, ka uz diviem, bet man liekas, ka par vienu 500 batu, kas zina - rakstiet, lū dzu, citā di man jau niez no spriedzes smadzenes)


Laiva 2 personā m, jā sē ž blakus. Sē dē ju priekš ā un č ī kstē ju visu braucienu, jo tas tieš ā m ir nereā li! )) Vai esi kā dreiz iemetis akmeni ū denī kā krupis? Lai olī tis iet tangenciā li un atlec vairā kas reizes? Pat ja viņ i nemeta, viņ i, iespē jams, redzē ja kā du metam) Tā tad, mē s lē cā m kā “krupis” uz Mekongas lī dzenā s virsmas, mans dibens nokā pa no soliņ a un brī vi pacē lā s vienā tempā ar laivu ar zemu bortu. . Es turē jos ar rokā m un kā jā m un ar zobiem mē ģ inā ju nofilmē t savu sajū smu un skaistumu apkā rt video. Es jums nerā dī š u, pirmkā rt, jo mans pirksts ir uz pusekrā na (ķ ī nieš i izdomā ja dī vainu vietu kamerai - tieš i aiz pirksta), otrkā rt, es č ī kstu tik nikni, ka man ir bail pakalpojumā youtube, tā dē ļ divi vienī gie abonenti, kuri vienreiz nejauš i abonē ja mani, atteiksies no manis abonē t)

Tā nu brī vajā lidojumā kuģ ojam pirmie salai pretē jā virzienā , bet ne pā rā k tā lu. Mē s mī lam ķ ī nieš u kazino. To ir grū ti redzē t, un nav skaidrs, ko meklē t. Tad skrienam lē kā dami uz salu un te nu esam tirgū , mums, protams, Taizemē ar viņ iem nepietika)

Donksao sala. Ieejas maksa, neatceros cik.

Tirgus ir krā sains, cigaretes ir lē tā kas nekā Taizemē , bet daudz dā rgā kas nekā Ukrainā , un pā rē jais ir tā ds pats un par tā dā m paš ā m cenā m kā Taizemes tirgos. Izņ ē mums bija ziede, kas principā Taizemē ir pilna, bet š eit mē s to atradā m ar kobras indi, un tas mū s uzpirka. Cenu neteikš u, atceros, ka nedaudz dā rgi. Ziede ir forš a, mā jā s smē rē jam visu, kas sā p un uz pā ris smē rē jumiem š is “viss” pā rstā j sā pē t. Tas ir melnā krā sā un smird pē c š ausmī gi lē tā m smarž ā m pirms simts gadiem. Obligā ti jā ietī t izsmē rē tais, to kā dreiz man iemā cī ja vjetnamieš i.

Mē s klejojam tirgū neilgu laiku, bet mums izdodas kaulē ties visā s pasaules valodā s) Pā rdevē ji labprā t pā riet uz taju, ķ ī nieš u, vjetnamieš u, angļ u, franč u un pat nedaudz krievu valodu. Mē s iemā cā m viņ iem kaulē ties Ukraiņ u:

– Var teikt, ka pie tevis viss ir dā rgs!

Atgriež amies diezgan ā tri, taisni no krasta uz krastu, gars vairs nav tik elpu aizraujoš s, bet tomē r vē ss, lai gan nedaudz)

Š eit, uz Zelta trī sstū ra, atrodas skatu templis Wat Pra That Pukhao. Ieeja ir bez maksas.

Ar auto paceļ amies uz tempļ a skatu klā ju. Apakš ā ir skaistas kā pnes, es baidos pā rā k slinks, lai lū gtu mū su pus-orc š oferi apstā ties, lai nofotografē tos, tač u š o fotoattē lu ir daudz tī kls.

Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi.

Fotoattē ls no interneta.

Mekong ī sumā .

Un Mjanma ir tieš i zem deguna.


Skaisti, bet nekas ī paš s, ka mē s Mjanmas upes vai kaut kas cits. Bet pats templis ir interesants. Uzkā pjam pa ī sā m kā pnē m vē l augstā k un atrodamies ļ oti vecā vietā . Templis ir tū kstoš gadu vecs, ne mazā k. Vai varbū t pusotru.


Drupas, leknā veģ etā cija, sveš as reliģ ijas gars un tukš ums rada man ļ oti pievilcī gu auru, lai arī drū mu.

Š ā dā s vietā s man š ķ iet, ka esmu Kiplinga grā matā )

Kam patī k senatnes š arms - noteikti dodieties tur augš ā .

Mums bija plā ns piestā t uz Chiang Saen pilsē tiņ u, uzkā pt tur esoš ajos izrakumos un paē st pusdienas. Bet pulksten 11:10 ir par agru pusdienot, un mē s jau esam redzē juš i izrakumus un baidī jā mies no kā rtē jā s vilš anā s. Turklā t diena solī jā s bū t ļ oti notikumiem bagā ta.

Pabraucā m garā m pat nemanot.

Kopumā uz Zelta trī sstū ra pavadī jā m 2 stundas un 15 minū tes, apmē ram tā , kā es plā noju.

Garš tā lsatiksmes ceļ š , pa ceļ u ir daudzi mazie tirgi, kur tiek pā rdoti mazi, neticami saldi ananā si. Noteikti pamē ģ ini! Garš a ir neticama!

Pulksten 12:25 esam pie Wat Huay Pla Kang. Ieeja bez maksas.

Templis atrodas netā lu no Č iangrai, tač u to apmeklē maz cilvē ku. Pirms mū su ceļ ojuma es par viņ u nekur nebiju lasī jis vai aizmirsis.

Ieraudzī ju Google kartē un aizdegos - man ļ oti patika apaļ ā ē ka. Š ī ē ka izskatā s pē c ķ ī nieš u pagodas koka, nevis pē c taju č edi.

Reā lajā dzī vē pagoda nav tik pievilcī ga kā sniegbaltais milzī gais Buda un baltais templis zem sarkanajā m flī zē m.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2316889/thumb/df4/64a/df464a92aa5fdd1f52d7f7611b3a9539.jpg" style="border-style: solid; border-pxwi" marginth/0: ; a

Un visskaistā kā lieta ir kā pņ u telpa ar pū ķ iem.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2316892/thumb/f78/92f/f7892fbdbf35f38a3cfb9873d083b70d.jpg" style="border-style: solid; border-pxwi" marginth/0: ; a

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2336380/thumb/6bf/f0b/6bff0b7c1092c93d6f6934328e73ab00.jpg" style="border-style: solid; border-xwidth/2pxwidth: 0pxwidth: a

Tas ir vienkā rš i ļ oti, ļ oti labi! Ļ oti iesaku! Š o templi nedrī kst palaist garā m!


src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2336382/thumb/4d5/739/4d5739a56f0a8d56fda54c2a70adfd88.jpg" style="border-style: solid; border-style: solid; border-style: margin/0pxwidth: 0pxwidth: a

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2336383/thumb/351/b4f/351b4fdef6274f9acf781391d13a80a6.jpg" style="border-style: solid; border-style: solid; border-style: margin/0pxwidth: 0 a >

Saka, ka par kā du batu (manuprā t, 40) var iekā pt Budas galvā . Es nezinā ju un atvainojos. Kad bijā m tur, neviens netuvojā s liftiem, un es domā ju, ka tas ir lifts darbiniekiem, lai apkalpotu statuju.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2316891/thumb/abe/92c/abe92cf6b1f40c3446f99a0952bcc433.jpg" style="border-style: solid; border-width: 2px" />

Templī pavadā m apmē ram stundu. Tuvojas vakariņ u laiks, bet pē c tempļ a esam tā dā adrenalī na uzplū dā , ka ē st nemaz nejū tas. Mē s vienkā rš i iekā pjam viesnī cā , lai noliktu koferus un noliktu mantas veļ ā . Mums ļ oti patika viesnī ca Baan Warabordee, netā lu no nakts tirgus un veļ as mazgā tavas. Mazgā š ana ir lieliska, ir lē ti (50 bati uz kg, š ķ iet), veļ a nav gludinā ta, bet ļ oti labi salokā s (kā es))

Wat Rong Khun. Ieeja 50 bati.

Daudzos ziņ ojumos esmu lasī jis, ka nevajadzē tu ierasties Baltajā templī dienas vidū . Labā k agri no rī ta vai vē lu vakarā izvairī ties no lielas Ķ ī nas tū ristu grupas ķ ī nieš u jū ga. Mē s ieradā mies ap pulksten 15.00, neizdevā s savā dā k, un es jums teikš u - tur nebija jū ga, iespē jams, mums paveicā s. Cilvē ku ir daudz, pat ļ oti daudz, salī dzinot ar citiem Taizemes apskates objektiem, tač u ne pā rā k daudz, lai traucē tu apbrī not templi un teritoriju.

Ikvienam, kurš ir bijis ziemeļ os, ir Baltā tempļ a fotogrā fijas, un es vienmē r centos tā s ritinā t, neskatoties, lai nesagrauztu zobus un nenā ktos vilties. Tā pē c es nevē los parā dī t visus š ī lieliskā tempļ a stū rus. Atstā jiet vietu pā rsteigumam.


Nezinu, kā var nepatikt, bet par š o vietu ir diezgan negatī vas atsauksmes - rimeiks, nevis templis, pā rā k neveikls. . Manuprā t, tā ir pelnī jusi uzskatī t par ziemeļ u pē rli, pat ja tas nav gluž i templis vai nav templis vispā r. Es redzē ju mū kus templī , viņ i izskatī jā s pē c parastiem, lū dzoš iem mū kiem, tā pē c es uzskatu, ka templis ir ī sts.

Mana skaistuma izjū ta š eit guva orgasmu)

Gandrī z visas ē kas ir baltas, rotā tas ar miljardiem mazu spoguļ u. Katra detaļ a izraisa emocijas. Daž reiz detaļ as ir pā rā k negaidī tas, un emocijas ir diezgan negatī vas. Jo spilgtā ks ir autora vē stī jums, manuprā t)

Es centos nefotografē t to, kas izraisī ja negatī vo, bet mans vī rs patieš ā m fotografē ja) Galvas nokarā jas, rokas stiepjas, kauli, dzimumorgā ni, briesmoņ i . . Tas viss spī d, mirgo, notur mū su uzmanī bu.

Nevienā š ī tempļ a vietā nepamet sajū ta, ka atrodies pasakā .


Š eit cilvē ki masveidā izsaka vē lmes.

Mē s nesteidzā mies, ļ oti sī ki izstaigā jā m visu un visus. Viņ i iemeta monē tu, uzrakstī ja vē lē jumus, devā s uz zelta tualeti. Interesanti, kas ir otrajā stā vā ? )

Ilgu laiku domā ju par to, kā varē ja rasties ideja par zelta tualeti un radā s doma, ka mū su bijuš ais prezidents Janukovič s apmeklē ja Balto templi, bet viņ š neiet uz citā m tualetē m) Vai? viņ am neder)

Jū tieties kā Janukovič s!

Mē s gā jā m apmē ram stundu, kas ir vairā k nekā pietiekami pat manā gliemež a tempā . Un tad viņ i sā ka meklē t ē dienu, jo saule jau ripoja, un mums no brokastu brī ž a nebija magoņ u rasas

Es vienmē r domā ju par š ī izteiciena izcelsmi. . Vai magoņ u rasa piesā tina? Š ī ir lieliska alternatī va ogļ hidrā tiem! Dodiet man divus)

Rakņ ā juš ies pa edā liem, blakus templim, pā rliecinā jā mies, ka vakariņ u laiks vē l nav pienā cis, un pusdienu laiks jau bija beidzies. Neviens mū s negribē ja pabarot, un daž viet arī pā rā k atklā ti to pateica.

Nav ko darī t. Dosimies uz Chiang Rai.


Chiang Rai nolē mā m, ka ir laiks sū tī t savu š oferi mā jā s, tas ir, samaksā t un doties ceļ ā . Pā rsū tī š anai no Chiang Rai uz Chiang Mai uzņ ē mums ņ em 1000 batus. Manuprā t, tā ir pilnī gi nepamatota maksa, jo, ja mē s brauktu nakš ņ ot Chiang Mai, mē s par to nemaksā tu ne santī ma, un pirms 19:00 (š ofera darba laika beigā m) maš ī na noteikti jau bija Č hī anmai. Bet tā di ir noteikumi, punkts. Daudz kas aiziet uz benzī nu, kalnos minivens benzī nu ē d neizmē rojami. Piecā s dienā s divas reizes uzpildā m degvielu un abas reizes par pusotru tū kstoti. Kopumā uz 5 dienā m automaš ī na mums izmaksā ja 14 tū kstoš us batu, kas ir pilnī gi nepieklā jī gi. Š oferis dzeramnaudu nesaņ ē ma, mums viņ š nepatika un neizraisī ja vē lmi viņ am palī dzē t finansiā li. Pirmajam š oferim par divā m dienā m tika pieš ķ irti 200 bati, un viss divu dienu brauciens izmaksā ja 5000 batu.

Interesants ir jautā jums par dzeramnaudu š oferim, pastā stiet kas, kam, par cik un kā dā apmē rā .

Pulkstenis ir puspieci, esam jau pamatī gi izsalkuš i, bet centrā nevaram atrast ē dienu. Ieduramies daž ā dā s iestā dē s - vai nu virtuve vē l nestrā dā , vai arī virtuves nav vispā r. Beidzot pie paš a pulksteņ a iekā rtojamies kafejnī cā un pusdienojam ar Dieva sū tī to. Es nokrī tu, un mans vī rs ar kaut kā diem itā ļ u makaroniem, mē s mī dā m makaronus un nesvī dā m.

Starp citu, ja tev tā pat kā man garš o padtai, taizemieš u pankū kas Roti un apelsī nu taju tē ja, tad to visu Kijevā var atrast Shulyavska metro stacijā , uzkodu bā rā Aroi mak mak .

Pē c pusdienā m atceros, ka gā jā m garā m ļ oti skaistam, vecam, krā sainam templim ar ziloņ iem. Un nebarojiet mani ar padtai, vienkā rš i ļ aujiet man klī st pa vecajiem tempļ iem. Mē s meklē jam š o templi, labi, es ieliku atzī mi mepsmi.

Pa ceļ am satiekam Roti. Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi.

Mans nabaga viduklis jau no visā m pusē m balstā s uz biksī tē m, bet es nevaru tikt pā ri š im krā š ņ umam. Svē tī to, kurš izgudroja š ī s pankū kas, laipnā kā dvē sele noteikti bija vī rietis. Citā di, kā pē c es viņ iem tik ļ oti pieķ ē ros? ) Nebaro mani, bet Roti ir savā dā k. Lai visa pasaule gaida!

Kulinā ru rekolekciju rezultā tā mē s nokļ ū stam templī Wat Ming Muang puspiecos, kad saule jau ir pā rā k zemu.

Telefona kamerai ir maz gaismas, tač u vakaros š eit valda ī paš a aura.

Temnis ir pusatvē rts, tieš i tā , kā man patī k. Mī tiskais dzī vnieks zilonis ar ragiem un cilvē ka degunu ir ļ oti iespaidī gs.

Es ilgi skatos apkā rt. Vī rs pacietī gi gaida. Viņ š ir noguris, neapmierinā ts un neieinteresē ts. Bet pacietī gi sē ž lapenē , jo tā di ir ģ imenes dzī ves noteikumi)

Un tagad vakars pilnī bā pā rklā j pilsē tu, ielas ir pā rveidotas, pā rvē rš oties nepā rtrauktā , bezgalī gā ē dinā š anas laukumā .

Ielā s ir tik daudz labumu! Un esam pilni. Skumjas, es tev teikš u. Mū su kuņ ģ i nespē j pievienot pat rī sa graudu.


Pulkstenis centrā spī d, tas ir ļ oti skaists. 18:00, ir jau tumš s, bet mū zikas izrā de vē l tā lu (plkst. 19 un 20? ). Rezultā tā mē s to nekad neredzē jā m.

Kad Taizemē ir pienā cis vakars un jau nav, kur doties, kas jums jā dara?

Nē , nepavisam ne tā , kā tu domā ji, bet tuvu tam - jā iet uz masā ž u.

Chian Rai masā ž a ir nedaudz dā rgā ka nekā Chian Mai, vai varbū t mē s tiekam pie augstā kas klases masā ž as.

Mū s aizved uz mazgā š anā s telpu. Š eit ir brī niš ķ ī gas izlietnes. Nu tā das ī stas izlietnes ar krā nu un noteku. Tas viss ir trī s pakā pē s: mē s esam uz augš ē jā pakā piena, izlietnes ir uz vidē jā , un apakš ā meitenes sē ž un mazgā mums kā jas. Viss ir skaisti, patī kami, klusums, mū zika un aromā ti.

Masā ž a Taizemē ir debeš ķ ī ga bauda (lai gan arī ne Taizemē , bet atceros neveiksmī gu masā ž u Ķ ī nā , Wulingyuan un saprotu, ka ne visur). Ķ ermeņ a un dvē seles atpū tas melodija. Sabai-sabai. Neignorē jiet masā ž u Taizemē un ī paš i pē du masā ž u.

Atpū tuš ies, izsalkuš i, mē s ejam uz nakts tirgu Chiang Rai Night Bazaarun. . .

Ē diens smarž o, aicina, aicina. Tirgus ir pilns ar daudzveidī bu un krā sā m. Mē s esam debesī s, tas ir skaidrs! )

Paņ emam lielu zivi, apsē ž amies tuvā k skatuvei.

Es pieļ auju stratē ģ isku kļ ū du — smē ķ ē ju un sapuvuš u. Nogurums sakrā jas uzreiz, vairs neatliek spē ka pat zivis beigt ē st. Un mē s noteikti nebrauksim skatī ties š ovu, un es pat nevaru skatī ties meiteņ u priekš nesumus.

Es guļ u ceļ ā , jo mū su viesnī ca atrodas ļ oti tuvu.

Tur es ī su brī di sē ž u uz balkona, izbaudot karstā s nakts burvī bu: zā ļ u smarž u, vī tņ u spož ā s gaismas un maigo ū dens š alkoņ u. Taizemieš i daudz zina par prieku. Pat pavisam lē tas viesnī cas (iespē jams, tas bija viesu nams) cenš as izrotā t teritoriju un radī t atmosfē ru.

Rī t lidosim uz dienvidiem, lai gan Chiang Rai varē tu palikt vē l pā ris dienas.

Nepā rslē dzies!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums