Maršruts Salvadorā. Divas nedēļas vietējos autobusos

06 Septembris 2019 Ceļošanas laiks: no 01 Decembris 2018 ieslēgts 14 Decembris 2018
Reputācija: +85.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pabeidzot ceļ ojumu cauri Gvatemalai manā sā kumpunktā  — Antigvas pilsē tā , es nolē mu no turienes doties uz Salvadoru. Lielā kā daļ a tū risma kompā niju piedā vā transporta pakalpojumus vai nu uz Salvadoras galvaspilsē tu, vai uz tā s piekrasti. Es izvē lē jos pē dē jo variantu. Brauciens ilgst aptuveni 4-5 stundas, autobusa izmaksas ir aptuveni 15 dolā ri. To paš u ceļ u var izdarī t uz vistas basiem daudz lē tā k, tač u tas prasī s nedaudz (vai daudz) vairā k laika.

Gvatemalas un Salvadoras robež u ir ļ oti viegli š ķ ē rsot. Gvatemalas robež sargi uzliek zī mogu par izbraukš anu no valsts un izsniedz atbilstoš o biļ eti. Salvadoras robež sargi skatā s pasē un 20 sekunž u laikā bez zī moga atdod (ja gadī jumā neesi ķ ī nietis. Nezin kā pē c, bet Ķ ī nas pilsoņ i tiek pā rbaudī ti visilgā k. Prasa, ieskatoties maš ī nā : "Vai ir kā di ķ ī nieš i? "). Voila, jū s jau esat Salvadorā .

LA LIB KRASTAERTADA


Vispopulā rā kais galamē rķ is Salvadoras krastā ir El Tunco (El Tunco) pilsē ta. Bet es nolē mu tur nepalikt vairā ku iemeslu dē ļ : es gribē ju apmeklē t sē rfoš anas nodarbī bas, un El Tunco ir labs tiem, kas jau zina, kā to izdarī t, nevis iesā cē jiem (starp citu, iesā cē jiem labā k neiejaukties. ū dens jebkur netā lu no El Tunco. Labā k izmē ģ iniet sevi pludmalē s San Blas un Mizata); š is ir ļ oti tū ristisks ciems - cenš os pē c iespē jas izvairī ties no š ā dā m vietā m; tū ristisks un attiecī gi ne lē ts. Tā pē c mana izvē le krita uz Sunzal (Sunzal) - ciematu desmit minū š u gā jiena attā lumā no El Tunco.

Es paliku Balsamico hostelī . Gulta kopmī tnē man izmaksā ja 8 USD. Auksta duš a, ventilatori kondicioniera vietā , strā dā još s internets, iespē ja pasū tī t sā tī gas brokastis par 2$ un jauki darbinieki – ko gan vē l vajag ceļ otā jam!

Sunzalā pavadī ju trī sarpus dienas. Š ajā laikā paspē ju iziet vienu neveiksmī gu sē rfoš anas nodarbī bu, aizbraukt uz tuvā kajiem Las Tamanices ū denskritumiem (turp doties tikai kopā ar vietē jiem - taciņ a uz ū denskritumiem ir pazī stama ar tū ristu aplaupī š anu), padejot vietē jā brī vdienā ostas pilsē tiņ ā . no La Libertad, ē diet tur lieliskas jū ras veltes, baudiet saulrietus Sanblasas un Mizatas pludmalē s. Man paveicā s — vietē jais kauč sē rfers mani aizveda uz visā m š ī m vietā m savā automaš ī nā , bet, ja jums nav automaš ī nas, autobusi kursē uz katru no manis nosauktajiem punktiem.

Ceturtā s dienas agrā rī tā es pametu mā jī go hosteli Balsamico un nokļ uvu vietē jā autobusa pieturā . Tū risms Salvadorā ir daudz mazā k attī stī ts nekā Gvatemalā , tā pē c soli pa labi, pa kreisi no tū rista El Tunco — jū su vienī gais veids, kā pā rvietoties, bū s tikai vietē jie vistas basi. Apkopojiet savu drosmi un ienirt tajos ar galvu.

LA RUTA DE LAS FLORES

Mans ceļ š veda uz valsts rietumiem. Tur, starp vulkā niskajā m ielejā m, slē pā s sī ku gleznainu ciematiņ u ķ ē de "La Ruta de las Flores" ("Ziedu ceļ š "). 32 kilometrus garais ceļ š sastā v no daudzā m kafijas plantā cijā m un 5 koloniā lajā m pilsē tā m: Nahuizalco (Nahuizalco), Salcoatitan (Salcoatitlá n), Apaneca (Apaneca), Ataco (Ataco) un Juayua (Huayua). Jū s varat nokļ ū t jebkurā no tiem no galvaspilsē tas vai no La Libertad (lielā kā pilsē ta piekrastē ). Tieš i viņ u — autobusu ar numuru 287 — es gaidī ju pieturā agrā rī tā netā lu no Sunzalas. Jums jā izkā pj pilsē tā Sonsonate (Sonsonate). Autobusi kursē pē c grafika un to nav daudz, tā pē c noskaidrojiet sev piemē rotā ko atieš anas laiku jau iepriekš .


Brauciens no La Libertad lī dz Sonsonate aizņ em ne vairā k kā stundu. Sonsonate jums jā izkā pj un tajā paš ā autobusa pieturā jā pā rsē ž as citā autobusā , kas kursē tieš i uz kā du no La Ruta de las Flores pilsē tā m. Nolē mu palikt Juayua ciemā , kur couchsurfingā atradu forš u saimnieku, lai gan katrā no ciemiem ir pa lē tam hostelim nakš ņ oš anai. Iesaku nebraukt no pilsē tas uz pilsē tu, bet palikt vienā un jau autobusā (Nr. 249 un Nr. 53) izpē tī t kaimiņ us. Tam pietiek ar 2-3 dienā m. Starp citu, La Ruta de las Flores ir viena no droš ā kajā m vietā m Salvadorā . Tā tad jū s varat droš i staigā t tur pat vē lu vakarā .

Es domā ju, ka La Ruta de las Flores nedrī kst palaist garā m, apmeklē jot Salvadoru! Papildus daž ā du vietē jo augu gleznainajai ziedē š anai no novembra lī dz februā rim, kas atrodas vulkā nu ielejā s kafijas plantā ciju tieš ā tuvumā , marš ruta pilsē tiņ ā m piemī t unikā ls š arms! Paņ emiet vistu un manevrē jiet starp krā sainiem sienas gleznojumiem, krā sainā m baznī cā m un daudzā m kā rdinoš ā m kafejnī cā m. Nedē ļ as nogalē s Juayua notiek pā rtikas festivā ls, savukā rt ceturtdienu vai piektdienu vakaros (pā rbaudiet ar vietē jiem) Nahuizalco rī ko ī stu gadatirgu, kurā var ne tikai nobaudī t vietē jos ē dienus, bet arī iegā dā ties oriģ inā lus Salvadoras suvenī rus. La Ruta de las Flores ir vairā ki ū denskritumi: Los Chorros de Callera (tas ir neliels ū denskritums 30 minū š u gā jiena attā lumā no Juayua centra) un 7 ū denskritumu pā rgā jiens (neesmu tur bijis, bet dzirdē ju, ka š is pā rgā jiens aizņ em apmē ram 6 stundas).

Es tieš ā m negribē ju pamest Juayua — tur valda tā da miera un bezrū pī bas atmosfē ra. Turklā t saimnieka ģ imene mani pieņ ē ma kā savē jo, apņ emdama ar neticamu rū pē m un mī lestī bu. Bet lai arī cik labi man bija kopā ar salvadorieš u ģ imeni dzert bezgala kafiju un ē st to ar vietē jā m bulciņ ā m, nā kamā s dienas rī tā es atkal sē dē ju vietē jā vistas basī . Mans ceļ š veda uz ziemeļ austrumiem Santaanas pilsē tā . Tieš i tur atrodas viens no skaistā kajiem Centrā lamerikas vulkā niem - vulkā ns. . . negaidī ti - Santa Ana! Č etrdesmit minū š u brauciens lī dz pilsē tai. Mans saimnieks dzī voja pilsē tas nomalē , tā pē c man nā cā s pā rsē sties vienā no vietē jiem autobusiem (un pē c tē rzē š anas ar jauku š oferi iedot viņ am grivnu kolekcijai).

SANTA ANA VULKĀ NS


Santa Ana nav pati ievē rojamā kā pilsē ta. Centrā ir ļ oti skaista sniegbalta baznī ca (ja jumts vairs netiek restaurē ts, var uzkā pt augš ā un apbrī not pilsē tas panorā mu) un...viss. Pilsē ta nav droš a – tā pē c turiet acis vaļ ā . Bet ā rpus pilsē tas ir ko redzē t. Papildus vulkā nam pusstundas attā lumā (ar automaš ī nu) atrodas gleznainais Coatepeque (Coatepeque) ezers. Ja jums ir iespē ja, noteikti dodieties. Tas nav tik burvī gs kā Atitalan ezers Gvatemalā , bet arī ļ oti cienī gs. Ezera tuvumā ir daudz restorā nu, tā pē c vakarā sē dē t un apbrī not skatu ir vislabā kais.

Bet atpakaļ pie vulkā na. Vietē jie autobusi uz kā jā m atiet no autoostas ap astoņ iem no rī ta. Brauciet nedaudz vairā k par stundu. Izbraucot vulkā na pakā jē , jā iegā dā jas biļ ete (cenu aizmirsu, bet tā ir ļ oti niecī ga) un jā gaida aptuveni stundu, kamē r grupa pulcē sies kā pienam. Kā pt vienam paš am ir ļ oti atturī gi. Ceļ š uz virsotni aizņ em apmē ram pusotru stundu. Ceļ š ir ļ oti gleznains ar skatu uz Coatepeque ezeru un vairā kiem citiem tuvē jiem vulkā niem. Braukt ir viegli, tikai virsotnes tuvumā nedaudz jā brauc kalnā un jā pievelk. Pats krā teris ir ļ oti neparasts un aizraujoš s skats. Ezers, kas piepildī ts ar debeszils sē ru, rada iespaidu par kaut ko kosmisku! Noteikti apmeklē jiet Santa Ana!

Atgriež oties, esiet gatavs gaidī t autobusu, kas atgriež as pilsē tā apmē ram divas stundas (vairumā gadī jumu visi atgriež as no virsotnes ap diviem pē cpusdienā , un autobuss atiet č etros). Bet, ja nevē laties gaidī t, varat rī koties tā pat kā es: trasē (kur pabeidzat pā rgā jienu) apstā dinā t jebkuru automaš ī nu un braukt uz El Kongo (El Congo) pilsē tiņ u. Tur palū dziet vietē jiem iedzī votā jiem autobusu, kas brauc uz Santaanas centru (vai Metrocentro ir liels iepirkš anā s centrs, kas atrodas droš ā pilsē tas rajonā ). Ap pulksten č etriem jau bū si pilsē tā .

Pē c divu dienu pavadī š anas Santanā es joprojā m nevarē ju atturē ties no Salvadoras galvaspilsē tas, vienas no pasaules bī stamā kajā m pilsē tā m - Sansalvadoras (Sansalvadora).


Mans Santa Ana saimnieks mani nogā dā ja galvaspilsē tā ar automaš ī nu, tač u esmu pā rliecinā ts, ka pilsē ta ir viegli sasniedzama ar autobusu. Jaunais saimnieks dzī voja galvaspilsē tas priekš pilsē tā - Santa Tecla (Santa Tecla) apgabalā . Š is ir viens no droš ā kajiem rajoniem pilsē tā , kas atrodas blakus lielam jaunam parkam, lielveikaliem un ballī š u ielai, kas pilna ar bā riem un restorā niem. Uz centru un tuvā kajiem apskates objektiem mani aizveda ar maš ī nu, bet tad atkal - pilsē ta mudž no sabiedriskā transporta un taksometriem. Tā tad, ja vē laties, varat nokļ ū t jebkur.

SANSALVADORAS GALVASPILSĒ TA

Sansalvadora nav pati gleznainā kā un patī kamā kā no visā m pilsē tā m, kurā s esmu bijis. Bet ir arī ko redzē t. Dodieties uz pilsē tas centru! Apbrī nojiet grezno katedrā li un laukumu tā s priekš ā . Izmē ģ iniet pā ris delikateses, ko vietē jie pā rdod laukumā - daudzas no kurā m jū s neatradī sit citā s valsts daļ ā s. Iedzer kafiju! Kafejnī cā Coffee Tempo Centro Historico es dzē ru labā ko kafiju, ko esmu dzē rusi iepriekš ē jos divos ceļ ojuma mē neš os. Pat La Ruta de las Flores kafejnī cā s nebija tik garš ī gi – galvaspilsē ta tomē r!

Un noteikti dodieties uz vienu no vecā kajā m biljarda zā lē m Centrā lamerikā  — Club de billares mas antiguo de El Salvador. Jautā jiet vietē jiem iedzī votā jiem, kā tur nokļ ū t. Bet cik es vizuā li atceros, vajag apbraukt galveno katedrā li pa labi un tā s pusē pā ri ielai redzē si vecu koloniā lo ē ku ar dzeltenī giem balkoniem. Š ī ir biljarda telpa. Ieeja atrodas pa kreisi aiz friziera (jā iet pā ris metrus pa mazu tirgu). Iekš pusē jū s nonā ksiet citā laikmetā – kā Havanā.20. gadsimta sā kumā ! Iepriekš ē ka kalpoja ne tikai kā biljarda zā le, bet arī praktiski kā Salvadoras kultū ras dzī ves centrs, kur pulcē jā s valsts vietē jā mā kslas elite: mā kslinieki, aktieri, dzejnieki un rakstnieki. . . Tika rī koti literā rie vakari. ē kā un tika spē lē tas izrā des. Tagad telpa galvenokā rt kalpo kā biljarda zā le, tač u lī dz š im š eit laiku pa laikam pulcē jas un pavada daž ā dus vakarus kulturā li attī stī ti jaunieš i.

Izejot no biljarda zā les, dodieties pastaigā pa mazo laukumu pretī . Š eit atrodas ļ oti neparasta baznī ca ar daļ ē ji ovā lu jumtu no krā saina stikla.


Vakarā dodieties uz skatu laukumu, kas atrodas daž us kilometrus no pilsē tas — Planes de Renderos. Tur jū s ne tikai apbrī nosiet pilsē tas panorā mu, bet arī varē siet nogarš ot daž ā du veidu pupus vietē jā pupuseria (nacionā lajā Salvadoras ē dienā ). Un atpakaļ ceļ ā apstā jieties Mazā prinč a parkā . Tikai daž i cilvē ki zina, ka Antuā nam de Sent-Ekziperī ļ oti patika Salvadora, un tieš i viņ š iedvesmoja rakstnieku uzrakstī t savu slavenā ko darbu. Parks patiks gan pieauguš ajiem, gan bē rniem. Vakarā tas patieš ā m rada pasakainu atmosfē ru.

Viena no manā m Salvadoras apskates vietā m bija Joya de Ceré n brī vdabas muzejs. Š is ir unikā ls arheoloģ ijas muzejs Centrā lamerikā , kur var apskatī t senā maiju ciema izrakumus. Muzejs ir neliels, jo joprojā m turpinā s izrakumi (lielā kā daļ a ciema joprojā m atrodas pazemē ), tač u es joprojā m ļ oti iesaku to apmeklē t.

Pē c galvaspilsē tas pupuš u ē š anas, dejoš anas galvaspilsē tas diskotē kā s, pastaigā joties galvaspilsē tas parkos, es devos uz valsts dienvidaustrumiem uz nelielu koloniā lo pilsē tiņ u ar melodisku nosaukumu Suchitoto (Suchitoto).

Man atkal paveicā s, es dabū ju braukt ar automaš ī nu no sava jaunā drauga, saimnieka no Juayuya. Bet es biju gatavs braukt uz turieni un ar vietē jiem autobusiem. Cik atceros, tad no galvaspilsē tas man bū tu jā kā pj divos. Paturiet prā tā , ka, lai gan teorē tiski braucienam vajadzē tu ilgt apmē ram divas stundas, sastrē gumstundā s laiks var dubultot vai pat trī skā rš ot! Izbraucā m no galvaspilsē tas uz kā du pusotru stundu – bija tā di sastrē gumi.

Suchitoto patiks koloniā lo pilsē tu cienī tā jiem. Tas ir mā jī gs, krā sains un droš s. Daudzi Salvadoras tū risti tur ierodas, lai atpū stos no lielo pilsē tu steigas un burzmas. Pilsē ta atrodas uz gleznaina mā kslī gā ezera. Tas ir pilns ar kafejnī cā m, restorā niem, un vakaros no visā m ielā m nā k svaigu pupuš u smarž a. Vienā no š ī m mazajā m pupuserijā m - Pupuseria de Lucia - varat mē ģ inā t pagatavot š o Salvadoras nacionā lo ē dienu pats! Un, ja jums ir nepiecieš ams vietē jais gids, pajautā jiet Dž osue (vai pajautā jiet man - es iedoš u viņ a kontaktu), puisis zina daudz interesantu stā stu par savu pilsē tu un valsti kopumā . Pē c pupus ē š anas noteikti atrodiet revolucionā ru bā ru. Tas ir veltī ts Salvadoras pilsoņ u karam un izskatā s pē c neliela muzeja. Saimnieks ielej jums vietē jo ruma tinktū ru un pastā stī s daudz interesantu stā stu.


Suchitoto es nolē mu atpū sties no dī vā na sē rfoš anas un paliku viesnī cā . Es domā ju, ka to sauca Luna Blanca. Tajā ir virtuve un labs wi-fi. Privā ta istaba man izmaksā ja 8 USD. Es uzturē jos Suchitoto trī s dienas, un no turienes ar vietē jiem autobusiem devos uz Hondurasu.

Kopumā es Salvadorā pavadī ju apmē ram divas nedē ļ as, un š ī valsts ir kļ uvusi par vienu no manā m iecienī tā kajā m valstī m š ajā reģ ionā . Es ļ oti iesaku Salvadorā sē rfot dī vā nā , jo vietē jie cilvē ki ir ļ oti draudzī gi un izpalī dzī gi. Turklā t valsts pretrunī gā s reputā cijas dē ļ jums bū s daudz ē rtā k ceļ ot ar vietē jiem iedzī votā jiem, un viņ i varē s parā dī t vietas Salvadorā , kuras jū s pats, iespē jams, neesat sasniedzis un par tā m nezinā t.

Salvadora ir viena no lē tā kajā m valstī m reģ ionā , neskatoties uz to, ka tur tiek izmantoti Amerikas dolā ri. Vietē jie autobusi maksā santī mu, vidē jā maltī tes cena lē tajā kafejnī cā ir 2 USD, cena par vietu hostelī (kopmī tnē ) ir 5-8 USD. Dā rgā kā izklaide jums bū s ekskursija uz kafijas plantā ciju - $ 15-20.

Dodieties uz Salvadoru, turiet ausis vaļ ā un izbaudiet!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Самая старая бильярдная Центральной Америки
Сан Сальвадор - центр
Вид на Сан Сальвадор
Кофейные плантации в окружении вулканов
Пляж Mizata
Местные дары моря
Suchitoto
Suchitoto
Пересохший водопад возле Suchitoto
Suchitoto
La Ruta de las Flores
Пупусы - национальная сальвадорская еда
Санта Ана
Вулкан Santa Ana
Местыне бабушки
Juayuya, La Ruta de las Flores
Парк Маленького Принца
Joya de Ceren - раскопки деревни майя
Революционный бар
На ярмарке еды
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums