Rudens Slovākijā

03 Decembris 2013 Ceļošanas laiks: no 27 Oktobris 2013 ieslēgts 02 Novembris 2013
Reputācija: +1635
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atpū tas viesnī cā -sanatorijā "Ozon 3 *" Bardejovā (Bardejovā ), Slovā kijas Republikā . No Už gorodas apmē ram 130 km. Noteiktu iemeslu dē ļ pasū tī ja automaš ī nas pā rsū tī š anu caur ceļ ojumu aģ entū ru. Principā var dabū t arī pats, bet š ajā marš rutā var pavadī t veselu dienu (ar auto - brauc tikai 2 stundas, neskaitot robež š ķ ē rsoš anu). Bet uzzī mē š u priekš zī mī gu marš rutu (visur pē c vietē jā laika).

Už horod (autoosta) - Koš ice (autoosta) 7:40 - 10:00 - vienī gais ikdienas lidojums. Katru ceturtdienu pulksten 15:00 kursē cits autobuss. Bet, ja jū s nevē laties nakš ņ ot Koš icē - tas nedarbosies.

Koš ice (autoosta) - Bardejeva (autoosta) 14:40 - 16:25.

Tā lā k no Bardejovski jā nokļ ū st tieš i kū rorta zonā , kur atrodas viesnī cas un kū rorti (Bardejovski Kupele), š im nolū kam jā izmanto vietē jie autobusi №№ 1 vai 12 (katrs kursē apmē ram reizi stundā ). Ja negribas ilgi gaidī t - taksis (ap 10 E).

Taksometru pieturu neredzē ju, jā zvana pa tel.


Atcerē jos sekojoš o: 54-166-66-66. Ja zvanā t no ā rvalstu mobilajiem tā lruņ iem, neaizmirstiet par valsts kodu: +421 (vai 00421).

Kū rortā ir aptuveni 10 viesnī cas, aptuveni tikpat daudz villu, kā arī spa (Kupelny Dom). Viesnī ca Ozon 3 ir celta 1986. gadā un izskatā s kā jauna, lai gan renovā cijas pē das nav manī tas. Varbū t lieta nav renovā cijas gadā , bet gan atpū tnieku kontingentā ar atbilstoš u attieksmi. Ozons 3, Astoria un Alzbeta ir savienotas ar pirti ar segtā m ejā m. Atkarī bā no ekskursiju paketes tajā iekļ auts noteikts procedū ru skaits (mums bija pakete "Standarta" -3 procedū ras dienā ). Procedū ras nosaka ā rsts, pieņ emš ana notiek tikai no rī ta. Protams, jū s varat palikt dzī vokļ os (villā s), un pā rtiku un procedū ras iegā dā ties atseviš ķ i viesnī cā s un "pē rkot mā ju". Visas procedū ras ir stingri noteiktas laikā.

Ja vē lies pirms procedū rā m noteikt diagnozi vai iziet izmeklē jumus, tas jau ir apmaksā ts (pilna ultraskaņ a - 20 eiro).

Steidzamas medicī niskā s manipulā cijas (injekcijas, EKG) - nemā ku teikt, varbū t to sedz apdroš inā š ana. Medicī nas nodaļ a atrodas tieš i sanatorijā un aizņ ems visu otro stā vu. Stā vs no 3 lī dz 6 - dzī vojamais. Pirmo stā vu aizņ em plaš a zā le ar strū klaku un vietē jo mā kslinieku gleznu izstā di, labsajū tas salons (maksas), peldbaseins (pē c mū su paketes - 2 stundas dienā bez maksas), suvenī ru veikals un 2 restorā ni - "Amē lija" un "Napoleons" . Mē s ē dā m "Napoleonu". Brokastis un vakariņ as - bufete, pusdienas - iepriekš ē ja pasū tī š ana dienai. Dzē rieniem ierobež ojumu nav, komplekts vienmē r ir standarta - tē ja un sula 3 reizes dienā , no rī ta arī kafija no kafijas automā ta un piens. Viss ir diē tisks, bet ļ oti garš ī gs.

Kū rorta (un citā di) centrā lā vieta ir kolonā de ar minerā lavotiem (ū dens un ā rsta noteiktais devu), kā arī sū kņ u telpa ar dzeramo parasto ū deni ("Ludovy pramen" - tautas avots).

Blakus kolonā dei (arī centrā ) atrodas funkcionē još a katoļ u baznī ca.


Izklaide kū rortā ietver iekš telpu tenisa kortus, kā arī ā ra baseinus (bet pē dē jie ir slē gti kopš gada beigā m) un daudzas riteņ braukš anas un pā rgā jienu takas. Kū rorta nomalē atrodas Slovā kijas tautas dzī ves muzejs "Skanzen", tač u tas ir atvē rts tikai no rī ta, tā pē c nebija iespē jams apmeklē t. Kā jau teicu iepriekš , kū rorta nomalē atrodas autoosta, no kuras kursē autobusi uz Bardejovu, kā arī uz lielā kajā m Slovā kijas pilsē tā m: Preš ovu un Popradu. Koš icē un Bratislavā autobusi kursē tikai no autoostas Bardejovā.

Blakus autoostai ir neliels pā rtikas un apģ ē rbu tirdziņ š (lietas diemž ē l Ķ ī na nav tā s labā kā s kvalitā tes). Blakus atrodas arī "Kū rorta iepirkš anā s un izklaides komplekss" ar vienu pā rtikas veikalu, diviem suvenī riem, vairā kā m kafejnī cā m, vietē jo tū risma aģ entū ru un kino un koncertzā li.

Veikalā pieejams arī galvenais suvenī rs no Bardejevas - vafeles, koptas un pā rdotas kū rortā divā s maiznī cā s (cena 1.5 - 2.0 eiro par iepakojumu).

Par Bardejevas pilsē tu bū s atseviš ķ s stā sts, piezī mē š u tikai to, ka uz tā s centru kursē autobusi №1 un №12, katrs apmē ram reizi stundā , stingri pē c grafika, brauciena maksa 0.50 eiro. Un tagad nedaudz vairā k par viesnī cu. Istabā s ir TV (izņ emot slovā ku, ir poļ u, č ehu un vā cu TV kanā li), ir wi-fi, telpas tiek uzkoptas katru dienu, pirmajā stā vā ir dators ar internetu, treš ajā - biljarda galds, bē rnu stū rī tis pie ieejas restorā na zonā.

Kū rorts atrodas tī rā vietā , piemē ram, aizā , bet gaiss apkā rt ir ļ oti tī rs, ideā li piemē rots relaksē još ā m brī vdienā m. Vienī gā problē ma ir tā , ka no Ukrainas nav viegli nokļ ū t. Teorē tiski, protams, jū s varat tikt garā m Kijevai-Bratislavai (tā apstā jas pie Art.

Koš ice), bet ar autobusu vai vilcienu, bet vislabā k, ja WizzAir uzsā k lidojumu Kijeva-Koš ice, jo ī paš i tā pē c, ka Slovā kijas otrā lielā kā pilsē ta, aviokompā nija veic lidojumus uz citā m Eiropas pilsē tā m.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Народный источник
Вид из окна
А вот и сама
Лавка в переводе со словацкого - означает мост
Курорт
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums