maijā Eiropā. Super budžets (gandrīz). Ar laika vadības elementiem

30 Septembris 2015 Ceļošanas laiks: no 02 Maija 2015 ieslēgts 06 Maija 2015
Reputācija: +1635
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Lē mums apmeklē t Eiropu maija brī vdienā s tika pieņ emts aukstā un nemierī gā februā rī , kad ziņ as no austrumiem nā ca vē l briesmī gā kas, un š ķ ita, ka mū su grivna lidoja bezdibenī . Daļ ē ji tas bija saistī ts ar vē lmi vismaz kaut kur ieguldī t grivnu, un, no otras puses, mē ģ inā t apmeklē t Eiropu (baumas par iespē jamu robež as slē gš anu no Eiropas puses ar de facto karojoš u valsti tā arī neizrā dī jā s nereā la. Dziesma par bezvī zu rež ī mu ar ES tad likā s vienkā rš i nepiedienī ga).

Ne visiem mums bija vī zas, tā pē c izvē le maija braucienam krita uz Slovā kiju. Tostarp paš as valsts relatī vā budž eta dē ļ un vienas no retajā m nenogurdinoš ajā m iespē jā m ceļ ot bez gaisa. Spriež ot pē c tā laika atsauksmē m (janvā ris-februā ris), multfilmas nebija masveida, ikgadē jā s vispā r bija retums, bet vienreizē jie ceļ ojumi (paš ā slē poš anas sezonā - kad Slovā kijas konsulā ts parasti bija ļ oti lojā ls) un pusgadu. bija visizplatī tā kie.


Sā kumā mē s izlē mā m, veicot lielu MOT Slovā kijā . Cena tika aprē ķ inā ta 36 UAH / EUR. Bet, kad pē c stundas atsū tī ja rē ķ inu uz e-pastu, summa pieauga (tā jau bija aprē ķ inā ta 36.7). Atbilde ir tā ds MB kurss. Nolē mā m ieturē t pauzi. Tad bija labi zinā mais MB pie 40+ un naudas kurss apmainī tā jos 49, MB slē dzā s uz 3 dienā m, kuru laikā TO (jau citi turpinā ja skaitī t uz 47 - tā ds bija kurss MB slē gš anas brī dī ). Kopumā tas tika pā rcelts uz martu. Kā zinā ms, 24. februā rī NBU ieviesa noteiktus valū tas ierobež ojumus un izdevā s atgriezt valū tas kursu uz saprā tī giem skaitļ iem (aptuveni 26-27).

Lī dz tam laikam izdevā s atrast TA, kas piekrita maksā t par viesnī cu eiro (atpirkta rudenī par parasto likmi 16+), jo bija sava programma, un nolē ma izmantot ceļ ojumu aģ entū ras pakalpojumus tikai vī zas atvē rš anai. Uzturē š anas prasī ba - 100% viesnī cas maksā jums. Biļ etes uz vilcienu (Kijeva-Už goroda-Kijeva) un autobusu (Už goroda-Koš ice-Už goroda) tika pirktas atseviš ķ i.

Izrā dī jā s attiecī gi 942 UAH un 664 UAH. Tā kā maijs uzņ ē mumā , kurā strā dā ju, tiek uzskatī ts par augsto sezonu, un ir diezgan daudz cilvē ku, kas vē las paņ emt atvaļ inā jumu / brī vdienu laikā no 5 lī dz 9, tad man atvaļ inā jumu iedeva tikai uz 2 dienā m - 5.05 un 6.05. Jo no 7.05 viena mana nodaļ as kolē ģ e devā s atvaļ inā jumā . Tā pē c man bija jā bū t darbā no 10-00. Ar to bija daž as problē mas, jo autobuss Uzhgorod-Kosice (visagrā kais)

Už gorodā ieradā s plkst. 17:20, un no turienes varē ja nokļ ū t tikai uz 13.  vilcienu. Pē dē jais Kijevā ieradā s tikai 10:06, kas man absolū ti nederē ja.

Tā pē c tika izvē lē ts kombinē tais variants ar pā rsē š anos Koš ice–Už goroda ar taksometru, lai paspē tu uz 99.  vilcienu, kas uz Kijevu atiet pulksten 16:15 un pienā k pulksten 7:21. Už gorodas taksometru cenu diapazons bija ļ oti plaš s – no 700 grivnā m lī dz 70 eiro. Daudzi prasī ja priekš apmaksu 50% apmē rā , papildinot karti. Rezultā tā tika atrasts kompromiss par 40 eiro. Bez priekš apmaksas. Atgrieš anā s biļ etes autobusam Už horod-Kiiv (konsulā tā bija nepiecieš ama vī za RT biļ etē m) jau bija Slovā kijā (neuzdroš inā jos to darī t pirms robež as š ķ ē rsoš anas, nolē mu spē lē t droš i) ar komisiju 16 UAH par biļ ete (nosū tī ja e-pastu ar biļ eš u skenē š anu, kuras apdomī gi izgatavotas Kijevā ). Par ko ī paš s paldies starptautisko autobusu pā rvadā jumu operatoram "E-travel".


Tā tad, 01.  maijā , vienā no pirmajā m patieš ā m siltajā m pavasara dienā m, mē s pā rcē lā mies uz Kyiv Pass. Iekā pš ana pazī stamajā vilcienā Nr. 99 bija parasta (biļ etes pirku pirmajā dienā , kad sā kā s izpā rdoš ana, tad bija 30 dienas iepriekš , caur internetu, pieprasī jums pē c visiem maija datumiem uz Ļ vovas un Už gorodas virzieniem bija milzī gs, UZ 3 regulā riem vilcieniem pievienoja 3 papildu), no Kijevas noslogojums bija 100%. Ceļ oja vairā kas skolē nu organizē tas grupas (Už gorodu nesasniedza, aizbrauca naktī kaut kur Karpatos). Pirmais vagons (tū lī t aiz lokomotī ves) bija starptautisks piekabes guļ amvagons Kijeva-Bratislava (tas tika atkabinā ts no vilciena Č opā ), maksa lī dz galapunktam bija aptuveni 80 eiro. Atceļ ā tas nav vilcienā.99/100, tie ir piestiprinā ti pie kā da no vē lā kajiem - 81/82 vai 13/14. Uzhgorodā , vē sā pē c nakts lietus, ieradā mies pē c grafika 07:02.

Dzelzceļ a un autoostas Aizkarpatu reģ ionā lajā centrā atdala tikai 200 metru laukums, tā pē c bija viegli nokļ ū t lī dz autobusa atieš anai uz Koš ici (07:40), autobuss bija aptuveni 50-60%. pilna, tū ristu bija ļ oti maz, pā rsvarā vietē jie. Autobuss ar Ukrainas numuriem. Robež a tika š ķ ē rsota kopumā.2 stundā s (viena no trim joslā m bija remontā ), visi ar bagā ž u bija spiesti doties prom, koferi tika atvē rti, bet kontrole bija tī ri vizuā la, muitnieki ar rokā m neaiztikt lietas . Ceļ š no robež as lī dz Kosicei (97 km) arī aizņ em 2 stundas, bija tikai viena pietura - Mihailovicē . Koš ices pilsē tas centrs atrodas it kā ielejā , bet kalnu nogā zē s (galu galā ne kalnos - Tatri sā kas 50 kilometrus uz ziemeļ austrumiem, tū lī t aiz Popradas - jaunu ē ku dzī vojamie rajoni. Jaunbū ves (pē dē jos 10-15 gados celtas mā jas Pilsē tā ar 40.000 tā du ir diezgan daudz. Koš icē dzelzceļ a stacija un autoosta atrodas (kā Uzhgorodā ) faktiski vienā laukumā . Bet vienī gais pā rsteigums bija ceļ u remonts gan konkrē ti stacijas rajonā , gan pilsē tas centrā kopumā , kā rezultā tā mū su viesnī cai ("Centrum" 3*) bija jā iet apmē ram 1 km. Viesnī ca izrā dī jā s monumentā la 70. -80. gadu viesnī ca vē lā sociā listiskā reā lisma stilā , bet acī mredzot ne visa ē ka ir viesnī cas - jo vestibilā bija norā des uz daž ā diem birojiem, bet otrā pusē ē kai bija atseviš ķ a ieeja (man ir aizdomas no evakuā cijas izejas uz autoskolu). Viesnī ca nav slikta, pilnī bā atbilst savā m trim zvaigznē m, dvī ņ u platī ba 17m2, mē beles jaunas, pē c vietas - istabu remonts 2014. gadā gadā . Vienī gā neē rtī ba bija tā , ka tieš i zem logiem bija tramvaja pietura, bet tas ī sti netraucē ja, jo. beidza staigā t ap pulksten 23.

Viesnī ca nebija tik pilna, cik iespē jams. Brokastu restorā nā bija pietiekami daudz tukš u vietu. Brokastis kā rtī gas, bez standarta izcirtņ iem, musli, sulā m un jogurtiem pasniedza arī smalkmaizī tes un vī nogas, siltos ē dienus - olu kulteni un desiņ as. Draudzī gs personā ls.

Tieš i pretī viesnī cai atradā s liels tirdzniecī bas centrs "Aupark". Ir daudz lē tu veikalu, ī paš i C&A, H&M, CCC utt. Pirmajā stā vā atrodas pā rtikas tirgus "Billa". Uzmanī bu piesaistī ja daudzu zī mola "Clever" produktu klā tbū tne (kā zinā ms, tā di produkti ir arī Ukrainas "Bill" - man likā s, ka tas ir tikai mū su izgudrojums, kā izrā dī jā s, nē ). Viena laukuma attā lumā (arī daļ ē ji atjaunots) atrodas pilsē tas vē sturiskais gā jē ju centrs. Visu desmitgadi, no 1. lī dz 10. maijam, Koš icē tika atzī mē ta pilsē tas diena (apaļ š datums, precī zi neatceros), tā pē c centrs bija pā rpildī ts un trokš ņ ains - daudz daž ā du pasaules virtuvju (lī dz pat Francijai) stendiem. ieskaitot), skatuve, uz kuras uzstā jā s mū ziķ i utt. Un, ja ņ em vē rā , ka kaimiņ os Č ehijā tajos laikos notika pasaules č empionā ts hokejā , kurā piedalī jā s arī Slovā kijas izlase, tad pilsē tā vakari, ziniet, nebija klusi. Par labā m manierē m uzskatī ja, ka ielu kafejnī cas uz fasā des blakus atvē rtajai verandai uzstā dī ja platekrā na plazmas televizoru, lai apmeklē tā ji varē tu baudī t spē li ar alu un labu uzkodu. Koš ices centrs ir slavens ar savu skaisto katedrā li un Operas namu, starp kuriem atrodas neliels laukums ar vakaros apgaismotā m strū klakā m. Protams, ka tā ir atpū tas vieta vietē jiem iedzī votā jiem un tū ristiem. Vē l par patī kamu atpū tas vietu var uzskatī t nelielu parku ar ezeru netā lu no stacijas. Ezerā ir arī strū klakas, tač u tā s ir tikai tē lainas. Es iemū ž inā ju š o izrā di video. Es mē ģ inā š u to ievietot. Par iepirkš anos iesaku lielo Optima tirdzniecī bas centru. Atrodas Koš ices nomalē (studentu kopmī tņ u rajonā ). No centra var nokļ ū t ar 10. autobusu (lī dz gala pieturai "OS OPTIMA"). Braukš anas maksa sabiedriskajā transportā.1 eiro, biļ ete pē c iegā des (pā rdod š oferis) jā iespiež salonā esoš ajā elektroniskajā kompostē . Biļ ete ir derī ga 60 minū tes. Bija plā nots arī brauciens uz Popradu, bet tajā s dienā s bija lietains. Nolē mā m neiet. Uzmanī bu piesaista arī liels tirdzniecī bas centrs Koš ices centrā , kas, visticamā k, pirms 20-25 gadiem bija klasisks pilsē tas universā lveikals. Bet tagad tas vairā k izskatā s pē c apģ ē rbu tirgus. Visas preces ir no Ķ ī nas, pā rdevē ji, pā rsvarā arī . Kvalitā te ļ oti vidē ja, cenas atbilstoš as.


Ē diens. Pilsē tas vē sturiskajā daļ ā ir daudz daž ā du lī meņ u un daž ā du tematiku kafejnī cu. Pusdienas diviem (pirmā , otrā , zā ļ u tē ja) maksā s 12-15 eiro. Ja ar spirtu (vietē jā m tinktū rā m) – bū s kā di 20 eiro.

Mē s atgriezā mies bez starpgadī jumiem. Taksometrs mū s savā ca norunā tajā laikā . Robež as tika pā rvarē tas 40 minū tē s.

Ja jums ir kā di jautā jumi par Koš ici, es esmu gatavs palī dzē t

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums