Maija brīvdienas Stokholmā

16 Maija 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Maija 2017 ieslēgts 09 Maija 2017
Reputācija: +11
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Maija brī vdienas Stokholmā (2017.  gada 6. –9. maijs)

Es sā kš u savu stā stu, tā pat kā lielā kā daļ a tū ristu, no brī ž a, kad domā ju par ceļ ojumu (viena no jaukā kajā m daļ ā m jebkurā ceļ ojumā ). Kā pē c Stokholma - viss ir ļ oti vienkā rš i, pē dē jo 10 gadu laikā apmeklē jot daudzas Rietumeiropas valstis, es gribē ju redzē t tā s ziemeļ u daļ u, jo ī paš i tā pē c, ka mē s nekad neesam bijuš i Somijā vai Norvē ģ ijā . Un, godī gi sakot, man ļ oti patika pasakas par Karlsonu, Pepiolotu un Suhariku, tā pē c pats liktenis stā stī ja par nepiecieš amī bu apmeklē t krā š ņ o Zviedrijas valsti un tā s galveno pilsē tu.

Es nopirku biļ etes 3 mē neš us pirms brauciena, un nebija no kā izvē lē ties - tikai UIA lido tieš i no Kijevas uz Stokholmu. Par š ī s aviokompā nijas brī numiem pastā stī š u ne reizi vien.


Atkā rtoju - daudz lidojā m, biež i ar daž ā dā m aviokompā nijā m, pē dē jos pā ris gadus UIA ī paš i aktī vi savus pasaž ierus nemī l: pirmkā rt, viņ i atcē la ē dinā š anu uz kuģ a (protams, sviestmaize par 5 eiro un kaijas par kapeiku daudz izdevī gā k pā rdot, nekā barot nosacī ti par brī vu ), otrkā rt, viņ i ieviesa termiņ u uzkrā to kilometru derī guma termiņ am dalī bai savā Panorā mas kluba programmā (tas, protams, arī bija stimuls ceļ ot, kilometri sadega lī dz plkst. 30. marts, un jū dzes jau bija sakrā juš ā s bezmaksas biļ etei turp un atpakaļ ). Ok, nopirkā m 2 pieauguš o un 1 bē rna biļ eti, bagā ž a tagad arī nav iekļ auta biļ etē , tikai pē rkot biļ eti ar bagā ž u, nu tas jau ir tā ds sī ks netī rs aviokompā nijas triks, kas ietekmē arī naudas summu tavā makā . Jā saka, ka biļ eš u izmaksas ī paš i nepieauga nā kamajos 3 mē neš os (trī s biļ etes kopā pieauga par diviem lī dz trī s tū kstoš iem) - tas ir tiem, kas nesteidzas pirkt biļ etes.

Kad biļ etes jau bija pa rokai, pienā ca kā rta rezervē t viesnī cu. Jā , es godī gi iegā dā jos Nordic Travel piedā vā jumu un rezervē ju Clarion Collection Wellington viesnī cu, izmantojot viņ u vietni (piedā vā jumā bija iekļ auta Stokholmas caurlaide visiem ģ imenes locekļ iem, rezervē jot viesnī cu caur viņ u vietni). Es rezervē ju 2 dienas, izmantojot viņ u vietni, un 1 dienu, izmantojot viesnī cas vietni, jo tas bija lē tā k. Viesnī cas kopē jā s izmaksas 3 dienā m ir vairā k nekā.8000 Zviedrijas kronu (pē c 2017. gada februā ra kursa tas ir 2.000 UAH). Jā piebilst, ka viesnī ca noteikti ir naudas vē rta – ē rta atraš anā s vieta, gardas un sā tī gas brokastis un vakariņ as, plus tē ja un kafija par brī vu. Paņ ē mā m istabu ar skaļ o nosaukumu superior - istaba nav liela, ē rtas gultas, TV, vakar nepirktas mē beles un vannas istaba ļ oti labā stā voklī . Pietrū ka tikai mini bā rs vai mini ledusskapis istabā , kā arī pilns balkons (mū su istabai bija franč u balkons).

Kopumā viesnī ca un personā ls - 9 balles no 10, ī paš s pluss - par apkuri, istabā bija ļ oti ē rti pē c pastaigas pa skarbo sniegoto maija Stokholmu.


1.  diena: ar taksometru no Kijevas labā krasta uz Borispiļ u lidojā m 35 minū š u laikā (viņ iem bija bail atstā t automaš ī nu lidostā , jebkurš remonts ar taksometru maksā ja vairā k nekā.300 UAH, kā arī nenovē rtē jami nervi). Lī dz lidojumam bija vē l 2 stundas, lē nā m tuvojā mies reģ istrē š anā s letes un tad visa UIA kompā nijas mī lestī ba uz mums uzkrita ar jaudī gu domkratu, kā rakstī ja klasiķ is. Viņ i mainī ja dē li, visu reģ istrē š anos, ko es godī gi izgā ju tieš saistē.48 stundas pirms izlidoš anas. Lidmaš ī nā ir trī s lī dz trī s sē dvietas un divas lī dz divas un mana mazā.3 cilvē ku ģ imene ir izkaisī ta pa salonu no 7 lī dz 22 rindai, visas vietas ir pie loga, bē rns dabiski lidos ar kā du onkuli vai tanti atseviš ķ i no manis vai mans vī rs. Nekā du atvainoš anos, nekā du paskaidrojumu no aviokompā nijas – NEKAS.

Uz manu jautā jumu, ka bē rnam lidojuma laikā varē tu kļ ū t slikti, mē rkaķ is pie reģ istrā cijas atbildē ja: “Tu tur pā rģ ē rbsies” (starp citu, bē rnam blakus sē dē ja zviedrs, kurš kategoriski nevē lē jā s pā rģ ē rbties, jo gan. nepatī k lidot pie loga). Vā rds rindkopa š ajā situā cijā bija visvairā k cenzē ts. Nav paziņ ojuma pa pastu, nav reģ istrā cijas ar kopī gu uzvā rdu un biļ eš u apmaksas karti - NEKAS. Tā pē c varu atbildī gi teikt – UIA ir VISNEGLĪ TĀ KĀ Aviokompā nija, ar kuru esmu lidojis. Ceļ ojumu, kuru plā noju kā brī niš ķ ī gu un ī su ceļ ojumu, UIA sabojā ja pē c iespē jas labā k (par lidojumu uz Kijevu rakstī š u vē lā k). Dyutik Borispiļ ā pacē la manu garastā vokli, kas bija nokrities lī dz mī nusa atzī mei, lī dz nullei, bet ne vairā k.

Kabī nē bija smacī gs, š aurs un skaļ š . Daž ā dā s pasaules valodā s UIA apvainoja visi, kas varē ja - cilvē ki nokļ uva tā dā paš ā situā cijā kā mē s.

Stjuartes nevienam necentā s palī dzē t, bet mudinā ja visus apsē sties savā s vietā s un turpinā t apmaiņ u pē c pacelš anā s. Mē s, saprotot, ka ar zviedru nekas neizdosies, palikā m gaidī t vē l divus ceļ abiedrus. Vī ru, kuru laipnā UIA reģ istrē ja 7. rindā , gaidī ja Malaizijas tipa un 140kg dž entlmenis. svars. Viņ i nekavē joties nolē ma nemainī ties ar viņ u, kurš no 7. rindas dosies uz 22. un pat ar š ā diem izmē riem (nav skaidrs, kā viņ š tikko nokļ uva salonā ). Uz manu 23 neviens nenā ca - tā bija vienī gā brī vā vieta salonā (izņ emot vē l 1 vietu pē dē jā rindā pie tualetes), bē rns pā rvā cā s pie manis, vī rs pie zviedra, Malaizijas gadnieks palika. viens pats un š ņ ā c visu kajī tes ceļ u.

Pē c ļ oooooooooooooooooooooooooooooooo Zviedrijas pasu kontrolē un superā trā Arlanda Express mē s nonā cā m centrā lajā dzelzceļ a stacijā .


Sē ž ot metro (pieauguš ajam biļ ete 43 kronas, bē rniem bez maksas, pirkta bodē no kontroliera pie turniketa), sapratu, ka man te jau patī k. Vī rs nomurminā ja: “Pops, nevis metro, ” bet viņ š jau bija Stokholmā (lai arī darba darī š anā s un tikai uz pā ris dienā m, bet tomē r). Bē rns bija š ausmī gā sajū smā no varavī ksnes eskalatoriem un klinš u mā kslas. 1 metro stacija un esam viesnī cā . Ā tri un bez problē mā m mū s nokā rtoja, atpū tā mies, paē dā m vakariņ as un devā mies ceļ ā . Ziemeļ u Venē cija mū s gaidī ja.

Tas maija vakars nebija slikts. Silts viegls vē jiņ š , viegla krē sla, milzī ga kā albatrosi, kaijas un ļ oti, ļ oti skaista pilsē ta. Es nezinu, kā tu vari viņ ā nemī lē ties. Man katra mā ja vai iela š ajā pilsē tā ir maģ iska, mā jī ga un neticami pievilcī ga. Skatī jā mies, kā pilsē ta aizmiga, kā iedegas ugunis krastmalā un lī cī uz jahtā m, kā norimst maš ī nu dū koņ a un dzirdē jā m jū ras č ukstus. Spaaaat….

2.  diena.

Laiks turpinā ja priecē t - saulains, bez neviena mā koņ a, rī ts mū s sagaidī ja brokastī s, temperatū ra +10. Neliela piebilde: mana kredī tkarte Stokholmā nebija derī ga (to atklā jā m, pē rkot biļ etes metro). Padoms: paņ em karti, pat debetkarti var ņ emt lī dzi tikai ar č ipu, viss pā rē jais nav priekš Zviedrijas.

Tajā dienā viss notika J

Vā sas muzejs (ieejas rinda bija 10-15 minū tes) ir iespaidī gs, bet š is muzejs atbilst noskaņ ai, tā da liriski vē sturiska noskaņ a. Apbraukā jā m visus stā vus, apskatī jā m visus eksponā tus, pietaustī t var daudz, ž ē l paš a kuģ a, nelaiž pat uz tilta vai uz kā da klā ja gabala. Mē s redzē jā m briesmī gos skeletus tiem, kuri veica pē dē jo ceļ ojumu uz š ī sliež u ceļ a, un to cilvē ku sejas, kuri tur it kā atradā s. Noteikti ir vē rts doties. Pusdienot š ajā muzejā apmeklē jā m restorā nu - dā rgi, bet garš ī gi. Pusdienas vienai apm. 300 kronas bez lielas greznī bas un alkohola.

Junibacken muzeja dē ļ ir vē rts ierasties Stokholmā . Viņ š ir pā rsteidzoš s ikvienam un visos veidos. Izvilkt bē rnu no turienes nemaz nav reā li. Vilciens cauri pasakā m ir labā kā pilsē tas muzeju pieredze. Mē s noteikti nā ksim vē l. Ž ē l, ka mums nav nekā tā da - ideja par mā jā m, kuras var apmeklē t, ar slidkalniņ u un Pepija mā ju, pat vilcienu - nekas sarež ģ ī ts, tikai jā iegulda nauda un dvē sele , mums arī ir savas pasakas un bū tu ko rā dī t, un vē lē tā jiem nebū tu gala.


Skansena muzejs — mē s to apmeklē jā m galvenokā rt zooloģ iskā dā rza un mā jas uz vistas kā jā m dē ļ , turklā t mū su iecienī tā kais ir č ū sku slidkalniņ š . Mī lī gi dzī vnieki: burvī gi kaķ i, lā č u mā tes un mazuļ i, superlū sis, mierī gais alnis un viltī gais ā mrija. Zoodā rzs ir ļ oti labs, es neatteiktos bū t par lū si Zviedrijas zooJ.

Teritorija ir milzī ga - protams, lī dz galam neizgā jā m, tač u redzē jā m daudz tipisku zviedru ainavu un pasaku mā ju. Ziedi, kazas, aitas - mē s neesam metropoles centrā , mē s esam kaut kur ciemata nomalē .

Grena Lund ir "malā niskā kais" atrakciju parks pasaulē , nu, vai Zviedrijas š ķ irš anā s. Atklā ts ir jautā jums, kas ir iekļ auts biļ etes cenā ieejai. Katra atrakcija parkā maksā naudu, bet ne ī sti naudu, bet kuponus - 1-2-3 utt. Katrs kupons tiek pirkts kasē s, var nopirkt 5-10-20 vai abonementu par 313 kronā m uz visā m atrakcijā m , bet to nevar nodot citiem. Sistē ma nav ē rta un nepā rdomā ta - vai nu celt ieejas biļ etes paš izmaksu un iekļ aut tajā vismaz duci atrakciju, vai arī padarī t simbolisku, nevis 117 kronas no cilvē ka, nav skaidrs kā pē c. . . Braucieni ir labi, karuselis virs jū ras ir izcils, bet kopumā parks ir kā parks .

Mē s naktī gā jā m uz viesnī cu cauri pilsē tai – cik tu esi skaista, Stokholma.

3.  diena.

Š eit mē s sapratā m, ka Ziemeļ eiropa nav Rietumi un noteikti nav Spā nija. Temperatū ra aiz borta: mī nus 1, sniegs un putenis. Š ajā dienā paredzē ta ekskursija ar autobusu pa pilsē tu. Š odien braucā m ar visiem autobusiem - gan zaļ ajiem, gan sarkanajiem, gan daž ā du tipu un krā su laivā m, apmeklē jā m Rā tsnamu (ž ē l, ka torni atver tikai 1. jū nijā ), noklausī jā mies interesantu un jau pē dē jo ekskursiju. diena. Uz vakaru, kad laikapstā kļ i beidza trakot un vē jš no viesuļ vē tras pā rvē rtā s vienkā rš i vē jā , vecpilsē tas ielas tika apietas. Gamla Stan, protams, ir piepildī ts ar senatnes un noslē pumainī bas aromā tiem. Š aurā joslā un niecī gā pilsē tas joslā , š ķ iet, tagad izsī ks mazie pasaku vī riņ i, un pa logu skatī sies vecais labais zviedrs baltā cepurī tē .


Cenas vecpilsē tā ir tū ristu cenas, kā jau visā Stokholmā J, neteikš u, ka ak, kā da suvenī ru izvē le, bet teikš u - ak, kā das cenas viņ iem (bē dī gi slavenais zirgs) bez astes tik garas kā nags par 65 kronā m ir nepā rprotami pā rspī lē ti, labā k ir krū ze vai tas pats magnē ts, un interese par zirgu ir ļ oti pā rspī lē ta). Pie pils tajā dienā sardzē bija tikai meitenes - viņ ā m bija ž ē l, jo viņ as stā vē ja tā dā vē jā un salnā , bet meitenes bija nelokā mas.

4. diena. Mū su ceļ ojums beidzā s. Stokholma – tu esi lielisks gan dienā , gan sniegā , noslē pumainajā vakara stundā . Š ķ iramies, bet neatvadā mies, vē l ir daudz ko redzē t.

Mē s izbraucā m pā ris stundas pirms lidojuma, lai brauktu ar metro un apskatī tu skaistā kā s stacijas, par kurā m lasī ju internetā un citu ceļ otā ju atsauksmē s.

Kamē r gari - trauki pukst, gaidiet veiksmi, bet ne UIA gadī jumā . Lidojums kavē jas 30 minū tes, gara rinda pie iekā pš anas letes, pirmais zviedru vectē vs vē l nervozs zviedru valodā . Rū dī tie tautieš i klusē un klusi ienī st UIA. Urā , viņ š atlidoja – pagaidā m vē l esam Zviedrijā . Sieviete pie letes steidzas kā vā vere bū rī , zviedru vectē vs jū nijā tecē ja kā saldē jums un sā ka apmesties uz grī das, viņ u pacē la un nosē dinā ja krē slā . Situā cija kļ uva karstā ka. Bija jau stundu lidojuma kavē š anā s un rinda sā ka arvien skaļ ā k ienī st UIA. Un tomē r aizlidojā m – ar skandā lu, bet aizlidojā m. Un vē l daž i vā rdi par lidmaš ī nu: tam ķ ē mam, kurš konstruē ja Boeing trī s reizes un izdomā ja iespē ju izkā rtot sē dekļ us, vajadzē tu sadegt ellē . Nav nekā jaukā ka par pasaž ieri, kurš sē ž jū su klē pī un krā k jū su vē derā .

Dzimtene sagaidī ja bargu maija aukstumu un satiksmes sastrē gumu trū kumu.

Š ī s ir Stokholmas brī vdienas.

Cieņ a: pilsē ta, Arladna Express, viesnī ca, muzeji, ekskursijas.

Trū kumi: uzņ ē mums UIA ir pilnī gs mī nuss un mī nuss, Nordic Travel ir dī vains kontra, mē s nekad nevarē jā m dabū t stockholmpass, jo vai nu viņ i necē la klausuli, tad viņ i mā nī ja galvu par kaut kā du atzī mi , beigā s - divas stundas izniekota laika, vā rdu sakot - neiesaku.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums