Eksotiskās Seišelu salas. 1. daļa

29 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Novembris 2017 ieslēgts 11 Novembris 2017
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Seiš elu salas 2017

Š o ceļ ojumu esam gaidī juš i jau sen. Piecus gadus skatī jos uz š ī virziena akcijā m. Es pat sapņ oju, ka Vizeirs uzsā ka lidojumu uz Seiš elu salā m. Mē rķ is tuvojā s realitā tei, kad Qatar Airlines paziņ oja, ka sā k lidojumus no Kijevas. Es atceros tos laikus, kad katru rī tu skatī jos Qatari Airways ziņ as. Un tad kā dā jaukā dienā tika paziņ ots pirmo akcijas tarifu saraksts un starp tiem ir arī ilgi gaidī tā s Seiš elu salas ar vienu pā rsē š anos! Priekam nebija robež u. Tajā dienā draugi man arī iemeta linku uz akciju no Qatar Airlines, bet tad jau bijā m ar biļ etē m. Tad sekoja patī kama č etru mē neš u ceļ ojuma gaidī š ana.


Kad lī dz braucienam bija palikuš as pā ris dienas, nolē mu paskatī ties, kā di tur ir laikapstā kļ i. Es redzē ju nepā rtrauktus pē rkona negaisus. Nodomā ju, ka ir piemeklē jusi kā da viesuļ vē tra, un atklā ju ziņ as par Seiš elu salā m. Burtiski nā kamajā minū tē lietusgā zes ar pē rkona negaisu vairs neuzskatī ja par bū tisku problē mu. Lasot virsrakstus, es sē dē ju kā pē rkona nospiests. Virsraksti bija kaut kas lī dzī gs "Seiš elu salā s turpina plosī ties mē ris". Vakarā pa mobilo telefonu saņ emts nezinā ms ienā koš s zvans. Vī rietis ā tri sā ka runā t pa telefonu angliski. Tā bija mana skolotā ja no darba, kas arī nejauš i uzzinā ja par š o ziņ u. Viņ š mē ģ inā ja mani atturē t no manā m saistī bā m un deva man vairā kus pamata norā dī jumus. Pā rlasī ju vietē jā s Veselī bas ministrijas ziņ ojumus. Ar prieku par sevi konstatē ju, ka inficē š anā s risks jau ir aiz muguras. Faktiski bija viens infekcijas gadī jums pasaž ierim no Madagaskaras. Bet pē c š ī incidenta maksimā lais inkubā cijas periods jau ir pagā jis un patiesī bā briesmas ir pā rgā juš as. Tagad, ja biļ etes bū tu divas nedē ļ as agrā k vai vē l sliktā k uz Madagaskaru, tad brauciens bū tu pilnī bā jā atceļ . Tomē r tagad es labi apzinos slimī bas pazī mes un profilaksi. Tagad varat droš i doties uz salā m! Pareizā k sakot, mugursomas lidos bagā ž ā uz salā m, un mē s dosimies pastaigā ties uz Kataru ??? ?

Kreols

Stā stu par š o eksotisko paradī zi es gribē tu sā kt ar kreoliem. Tie ir Seiš elu salu vietē jie iedzī votā ji. Nosacī ti sadalī ts rastamanos un parastajos iedzī votā jos. Bet tas, kas viņ us visus vieno, ir laipnī ba un sirsnī ba. Uz salā m, izņ emot Viktorijas galvaspilsē tu, galvenokā rt ir nelielas apmetnes. Tiekoties ar jums, kreolietis noteikti pasmaidī s un pasveicinā s. Un tas ir ļ oti forš i. Iespē jams, 40 procenti dialogu dienā bija smaidu un sveicienu apmaiņ a ar vietē jiem iedzī votā jiem. Paš i par sevi viņ i ir mierī gi cilvē ki un nesteidzas. Viņ i nemierinā s un neaicina uz restorā niem. Viņ u komunikā cija ar tū ristiem ir patiesa bez slē pta labuma. Seiš elu salas var raksturot kā brī niš ķ ī gu cilvē ku dzī vi.

Ē diens

Ē diens izrā dī jā s diezgan vienkā rš s un ļ oti lē ts. Uz galvenajā m trijā m salā m ir pā rtikas ķ ē de Take away. Ē dieni maksā.50 vai 60 rū pijas. Ē dienā ietilpst rī si, gaļ a ar mē rci, salā ti un mē rces. Daž kā rt bija garš ī ga lazanja. Trauka izmē rs ir pietiekams, lai uzpildī tu veselī gu vī rieti viņ a spē ka rī tausmā . Piemē ram, uz Praslin viņ i uzlika tā das porcijas, ka pat es nevarē ju to apgū t lī dz galam. Reģ istrē joties viesnī cā , no vietē jiem iedzī votā jiem jā noskaidro, kur atrodas tuvā kā lī dzņ emš anas vieta. La Digue bija vairā k lī dzņ emamo ē dienu nekā citos restorā nos. Arī brokastī s bagā ž ā jā ņ em maize un sieri. Tas noteikti nepā rkā pj noteikumus par ieveš anu uz salu. Un jū s varat pagatavot sev sviestmaizes brokastī s ar kafiju vai tē ju. Vietē jie tirgi nav tik dā rgi, kā jū s varē tu iedomā ties. Tač u, neskatoties uz to, paš am gatavot ē dienu no produktiem ir nedaudz dā rgā k nekā lī dzņ emš anai. Tā kā svē tdienā s š ie restorā ni nestrā dā , tad š ī bū s tā diena, kad jebkurā gadī jumā vajadzē s kaut ko pagatavot sev. Mū su klasiskais vakariņ u variants bija:

• Tunč a skā rdene 26 rū pijas (1.6 eiro),

• Makaroni 18 rū pijas (1.1 eiro)

• Keč ups atvests no mā jā m


• Liela burka ar konservē tiem augļ iem Rs 32 (€2.6)

• Litrs sulas 32 rū pijas (2 eiro)

• Dzeramais ū dens 5 litri 35 rū pijas (2.15 eiro)

Mejas sala

Lidmaš ī na ieradā s uz nosē š anos un apstā jā s uz skrejceļ a, kas stiepā s gar jū ras lī niju. Š ķ ita, ka aiz iluminatoriem mū s gaida silts ū dens. Bet, tā kā pirms reģ istrē š anā s viesnī cā nevarē s peldē ties, ū dens mums lija tieš i no debesī m. Un lietus bija silts. Tiklī dz sasniedzā m paš u lidostu, lietus pā rvē rtā s par lietu, ko diez vai pat var nosaukt par lietusgā zi. Tā bija salas pilnī ga attī rī š ana. Mē s aizpildī jā m anketu, lai pā rbaudī tu, vai mums nav mē ra simptomi. Pē c tam tika izmē rī ta katra pasaž iera temperatū ra. Un tikai pē c tam devā mies uz vī zu procedū rā m. Nosacī jumi produktu transportē š anai uz salā m ir ļ oti stingri. Jau iepriekš caur konsjerž a dienestu noskaidrojā m, ka visdroš ā kais ir siers un maize. Ar tiem kravā jā m daļ u mugursomas.

Muitā . Bija jā uzrā da viesnī cu rezervā cijas un marš ruta lapa no aviokompā nijas. Tagad mū su pasē ir vī za Seiš elu salu kokosrieksta formā . Pretī lidostai ir autobusu pietura. Galvenais ir nenoslī kt peļ ķ ē , kamē r to nesasniedz. Autobuss tur nebija aizdomī gi ilgu laiku. Bet visi viņ u gaidī ja. Viņ š bija prom tik ilgi, ka sā ku uztraukties, ka ar deviņ ā m dienā m mums tagad vienkā rš i nepietiks. Mē s vē l nezinā jā m, ka š eit un uz citā m salā m autobusi kursē apmē ram reizi stundā , ja paveicas, un daž reiz reizi gadā . Domā ju, ka Seiš elu salu kinoteā tris var izveidot savu versiju filmai par suni Hač iko, kurš autobusa pieturā saimnieku gaida jau 13 gadus. Ī paš nieks tikai gaidī ja autobusu citā pieturā . Puse no grū tī bā m, kad vajag vienu autobusu. Un, ja jū s kaut kur dodaties ar pā rskaitī jumu, kā tas ir mū su gadī jumā , tad jums ir jā uzkrā j dubultā pacietī ba. Patiesī bā jums ir jā pakļ aujas galvenajam salu noteikumam - nekur nesteidzieties.


Seiš elu salas nesteidzas, un jums nevajadzē tu bū t. Vietē jie, protams, vieglā k, viņ i zina grafiku. Ja autobusa pieturā nesē ž neviens vietē jais, tad pat nav jā gaida autobuss) Jau pirmajā autobusā mums teica, ka nav sē dvietu. Gaidi nā kamo. Bet mē s centā mies pē c iespē jas vairā k nodot š oferim, ka š eit nepietiks dzī vī bas, lai tā dā tempā nokļ ū tu viesnī cā . Š oferis pamā ja ar roku, lai mē s paliekam autobusā . Kamē r bijā m autobusā , lietus bija beidzies. Viesnī cā mū s gaidī ja viesmī lī ga saimniece, kura uzreiz jautā ja, vai esam pamanī juš i, ka te ar kreoliem viss notiek lē ni)))

Pa salu kursē arī taksometri. Bet autobuss maksā tikai 5 rū pijas (0.4 USD)

Bet esam jau pilnī bā pā rgā juš i uz lokā lo vilni un paš i jau bijā m relaksā cijas rež ī mā . Tagad ar autobusu jā brauc uz tirgu, kur tirgo lietussargus. Un labā k staigā t, bū s ā trā k. Piecas minū tes ilga lietusgā ze, kas aizdzina skaidrā s debesis un dedzinoš o sauli. Viss uzreiz sā ka izž ū t. Temperatū ras rež ī ms krasi mainī jā s no silta uz karstu. Starp citu, duš as pilieni bija istabas temperatū rā un lielu diskomfortu nesagā dā ja. Skatoties debesī s, es pat nevarē ju noticē t, ka tikko lija lietus. Bet veselais saprā ts ieteica uzkrā t lietussargu. Mē s nokļ uvā m lielajā tirgū . Vakariņ as! Pusdienu laikā Seiš elu salā s nav tirgus. Pusdienas bū s beiguš ā s pē c stundas. Jā , kas notiek uz š ī s salas pē c stundas) Nu, mē s bū sim bez lietussargiem. Mē s dzī vojā m netā lu no vienas no skaistā kajā m Bovalonas pludmalē m. Mē s gā jā m pā ri tiltam uz pludmali. No dī ķ a uz mums skatī jā s liels krabis.

Pludmale ir ļ oti plaš a un gara. Bet personī gi manī tas nekā das ī paš as emocijas neizraisī ja. Devā mies uz vienu no grū ti sasniedzamajā m Anse Major pludmalē m. Tieš i š o pludmali izvē lē jā mies, jo mums jā dodas pa trases marš rutu. Trases distance bija aptuveni pusotra kilometra garumā cauri augstienei.


Skaistuma ziņ ā š is marš ruts bija visskaistā kais mū su pieredzē . Sulī gi zaļ ie augi un eksotiskie augļ i pastā vī gi priecē ja aci. Pagā jā m garā m mā jai, tur dzī vojoš ais puisis bija ļ oti apmierinā ts ar mums un aicinā ja paglaudī t savu nū ju. Tiesa, pele nebija sajū smā par mū su apmeklē jumu. Starp citu, sikspā rņ u š eit ir daudz, tie pat lido, kad ir gaiš s. Viņ i mierī gi lido pa debesī m, kā mū su bezdelī gas. Viņ i atrod sev augļ u koku, pieķ eras ķ epā m, pakaras otrā di un sā k maltī ti. Visu mū su vairā ku stundu marš rutu pavadī ja lietus un svelma saule. Lietus dē ļ taka bija ne tikai skaista, bet arī nedaudz bī stama. Daš a man iedeva labu ideju saglabā t š os pieklā jī gā kos š ortus pē dē jai dienai Katarā . Bet diemž ē l š ortiem tie bija praktiski pē dē jie vā rdi, ko viņ i dzirdē ja.

Pirmā s izsekoš anas rezultā ts - saplē sti š orti un pamatī gi iegriezumi kā jā . Tač u redzē tais pludmales skaistums bija tā vē rts. Tikai nedaudz biedē ja, ka haizivis nesaostu asinis. Skaista ū dens krā sa, ar tumš ā m akmens labirintu svī trā m. Okeā nā ietek svaigs ezers. Visur aug palmas un citi zaļ umi. Bū tī bā tū risti pludmalē nekavē joties ierodas ar taksometru, un viņ i ar to brauc prom. Tač u pludmales skaistums ir tikai puse no kopē jā skaistuma, ieskaitot kalnu marš rutu. Saplē sti š orti nav problē ma, jo ī paš i tā pē c, ka š is nav pē dē jais apģ ē rbs, kas traģ iski ies bojā nā kamajā s trasē s.

Atgrieš anā s brauciens bija ne mazā k piedzī vojumiem bagā ts. Bija pā ris kritieni, pē c kuriem galvā ieš ā vā s doma “Kaut es varē tu savā kt visus savus kaulus”. Pē c saulrieta dzī ve uz salas apstā jas uz stundu. Galvenais saulrieta laikā neatrasties kā dā no pā rgā jienu takā m. Mū su grafiks tika pā rcelts, mē s devā mies gulē t agri un cē lā mies pulksten 7. Tonakt pamodos no dī vainā m skaņ ā m no skapja malas, tur kā ds gā ja. Arī Daš a pamodā s un caur tumsu baž ī gi skatī jā s uz draudī go skapi. Es atvē ru durvis, bet tur neviena nebija. Soļ i nemaz neapstā jā s. Kā ds burtiski gā ja sienā . Acī mredzot suns. Tad pakā pieni pacē lā s pa sienu un sā ka iet gar griestiem. Tad mē s aizmigā m.

Trekings Mahē


Paē dā m brokastis. Mē s devā mies uz pieturu gaidī t autobusu. Autobusa pieturā nebija vietē jo iedzī votā ju - slikta zī me. Bet pretē jā pusē jau bija divi. Kad mū su autobuss ieradā s, meitenes no pretē jā s puses skrē ja pā ri un iekā pa autobusā kopā ar mums. Acī mredzot virziens viņ u braucienā nebija galvenais. Ieradā mies Viktorijas pilsē tas centrā lajā autoostā . No stacijas mums bija jā nokļ ū st uz kalnu ceļ u. No kuras atš ķ iras daudzas pā rgā jienu takas. Vajadzī gais autobuss kursē ja nedaudz mazā k nekā pā rē jie – reizi divā s stundā s. Bet par laimi tuvā kais bū s tikai pē c 30 minū tē m. Bet pretē jā gadī jumā jums bū s labi jā aprē ķ ina laiks. Aptuveni 6 stundu laikā pieveicā m divus lielus marš rutus un daļ u no paš a marš ruta. Tik eksotiskus un skaistus dž ungļ us neesam redzē juš i nevienā citā valstī . Pā ris reizes bija dzī vnieciņ i lī dzī gi ež iem, bet bez ē rkš ķ iem, pē c izskata ļ oti mī ļ i - sauc par tenrekiem.

Ik pa laikam sastapā s ar zirnekļ u tī kliem ar iespaidī giem zirnekļ iem. Bet visvairā k es atceros daž as palmas, kuru stumbrus klā ja garas skujas.

Es gandrī z paķ ē ru vienu no š ī m palmā m. Pē c smailes garuma varam secinā t, ka tā var viegli iziet cauri rokai. Tomē r tie, iespē jams, ir trausli. Redzē jā m arī ziedus burciņ u veidā ar vaļ ē ju vā ku – acī mredzot kukaiņ u slazdus.

Katrs marš ruts beidzā s ar elpu aizraujoš iem skatiem uz salā m. Tiesa, laiks š odien bija apmā cies un skati viennozī mī gi nebija savā skaistuma virsotnē . Vienā no kalniem mē s gaidī jā m apmē ram 30 minū tes, lī dz mā konis pazudī s.

Joprojā m gaidī jā m mā koņ u diverģ enci un sauli, izgaismojot kaimiņ u salas.

Laika gaitā viņ i nedaudz nerē ķ inā ja atgrieš anā s autobusu un devā s kā jā m uz galvaspilsē tu. Vienā no pieturā m kā ds vietē jais puisis stā vē ja un ž estikulē ja, ka drī z bū s autobuss. Pagaidī jā m 10 minū tes un tad sapratā m, ka autobuss nebū s mū su virzienā , jo satiksme Seiš elu salā s nav tā da pati kā pie mums.

Bet tomē r, kad ielē cā m pareizajā autobusā , kas mū s panā ca. Mē s tur atradā m to paš u puisi, kurš gaidī ja autobusu otrā virzienā . To nav iespē jams aprakstī t, bet kaut kā du iemeslu dē ļ Seiš elu salas var iet pavisam citā virzienā , nekā tas bija sā kotnē ji vajadzī gs.

Mums bija tikai divas dienas Mahe salā . Bet š eit pat 4 dienas var droš i atrast sev aktī vas izklaides. Es negribē ju lidot tā lā k. Vakarā , kad bija jau pavisam tumš s, nolē mā m pastaigā ties pa viesnī cu. Tumsa bija bieza, debesis bija nokaisī tas ar miljoniem zvaigž ņ u. Un lī dz ceļ iem slapjš , jo mē s sinhroni iekā pā m dziļ ā peļ ķ ē , apcerot zvaigznes.

Praslinas sala


Pretē ji visā m prognozē m debesis bija skaidras un saulainas. Var teikt, ka kopš tā s dienas laikapstā kļ i ir vairā k vai mazā k nostabilizē juš ies. Tas bija rekordī ss lidojums. Lidmaš ī nā nolidojā m 20 minū tes lī dz 21 vietai. Š ī lidojuma galvenā iezī me ir tā , ka pilotiem nav durvju un jū s varat ar zinā tkā ri novē rot visu gaisa kuģ a vadī bas procesu. Uz salu ar prā mi varē ja nokļ ū t par aptuveni 100 eiro, bet lidmaš ī na maksā ja tikai par 4 eiro vairā k. Tā kā lidojums bija vietē jais, izeja no lidostas notika bez kavē š anā s.

Tiklī dz izkā pā m, piebrauca ī stais autobuss. Laimē jies tik paveicies. Vispā r, cik saprotam. Pī ķ a stundā s autobusi parasti var kursē t ik pē c 10 minū tē m. Vē l pē c 20 minū tē m bijā m savā privā tajā villā . Bū tu tikuš i ā trā k, bet rezervā cijā bija atzī me nevietā . Man bija diezgan daudz jā iet atpakaļ . Reģ istrē š anā s un izrakstī š anā s Seiš elu salu viesnī cā s parasti notiek pulksten 8:00. Bet mū su villā tā vispā r bija karaliska. Reģ istrē š anā s no astoņ iem, izrakstī š anā s no 12:00 lī dz 18:00. Bija arī maksas Wi-Fi, kas izrā dī jā s bezmaksas. Mums bija sava mā ja. Un viņ š bija vienkā rš i lielisks! Viens mī nuss - sarkanie aizkari! Visa dē ļ telpā bija sarkana nokrā sa. Uz salas valda zelta likums – jo skaistā ka pludmale, jo grū tā k tai piekļ ū t.

Jums ir jā maksā vai nu ar fizisku spē ku, vai ar naudu. Piemē ram, viesnī cā , kur par nakti maksā.1000 eiro, skaista pludmale nebū s tā lu, un tevi vedī s elektromobilis. Ja jums ir lē tā ka viesnī ca, tad vē lme nokļ ū t pludmalē ir fiziski jā pierā da, izejot garu kalnu marš rutu. Daž os gadī jumos saimnieks var piezvanī t uz kā du dā rgu viesnī cu un izlaidī s pa viesnī cas teritoriju bez maksas, tač u mū su saimniece teica, ka vajag piezvanī t uz viesnī cu trī s dienas iepriekš . Ar savu pieticī go villu tikai par 59 eiro par nakti bijā m starp tiem, kas fiziski apliecinā s savu vē lmi - pā rgā jienus kalnos. Praslinā ir divas galvenā s pludmales. Viens ir skaists un otrs ir vē l skaistā ks. Kurš no tiem ir labā ks, mē s ar Daš u nepiekritā m. Ir daudz vieglā k pieejamas pludmales, tač u tā s ir vienkā rš ā kas. Mē s sā kā m savu izpē ti no Anse Lazio pludmales.

Anse Lazio pludmale

Nokļ ū š ana pludmalē ir sava veida “SPA komplekss”. Tagad es to aprakstī š u pa daļ ā m:


1.  daļ a —pilnī ga relaksā cija. Lieliskā izolā cijā ir vajadzī gas 20-30 minū tes, lai atpū stos un noķ ertu zen betona pieturā pie ceļ a. Ilgā autobusa prombū tne nebija nekā ds pā rsteigums. Uz š ī s salas joprojā m biež i kursē autobusi, kas vienkā rš i dodas uz depo. Laika gaitā vietē jie iedzī votā ji sā ka braukt lī dz pieturai, un iespē ja paspē t autobusu ievē rojami pieauga.

2.  daļ a — 1 stundu garš safari pa dž ungļ iem un gaisa peldes no autobusa logiem. Brauciens ar autobusu ilga gandrī z stundu, bet, kad autobuss izbrauca cauri Vallee de Mai nacionā lajam parkam, marš ruts tika nogludinā ts visā garumā . Š is ir ī sts safari pa dž ungļ iem.

Gar š oseju abā s pusē s pletā s skaists parks. Kad vienreiz braucā m pa š o marš rutu, tad katru reizi priecā jā mies, kad satikā m autobusus, kas brauc garā m š im parkam. Es nevarē ju atraut acis no logiem.

3. daļ a — visu ķ ermeņ a muskuļ u iesildī š ana. Tā kā autobuss apstā jas apmē ram kilometru pirms pludmales, tad jā brauc ar kā jā m kalnā un jā kā pj lejā . Š ī procedū ra ilgst lī dz 30 minū tē m, ko pavada profesionā la dedzinoš a saule. Tas, iespē jams, ir mazā kais no š ī s salas kalniem, kas jums jā š ķ ē rso.

Un tagad mū su divu stundu spa procedū ras ir beiguš ā s. Visiem, kas izdzī voja š o programmu un kuri nebaidī jā s no atpakaļ ceļ a, Anse Lazio viesmī lī gi atklā j savu unikā lo pludmali. Galvenais neiet uz kafejnī cu, citā di sirds var neizturē t cenas.

Redzot visu pludmales skaistumu un neizmē rojamī bu, jū s uzreiz aizmirstat ceļ a sarež ģ ī tī bu. Š eit ir akmeņ i un tirkī za ū dens, un palmas, izsalkuš u zivju jū ra, kas mantkā rī gi peld ap tū ristiem. Pludmale ir ļ oti daž ā da, ja tu ej tam visam cauri, tā nemitī gi mainī sies. Ir arī klusā kas daļ as un akmeņ i arkas veidā un zona, ko atdala dž ungļ i. Viena no jautrajā m aktivitā tē m ir doš anā s pā rgā jienā pa akmeņ iem.

Galvenais nekur nesaskrū vē t. Daž ā du toņ u akmeņ i, jo tuvā k dzeltenam, jo ​ ​ karstā k kā jā s. Kad jū s peldat, simtiem garš ī gu krabju un daž as lē kā još as zivis skrien gar akmeņ iem.

Jau ieejot ū denī , vietē jā s zivis izrā dī ja par mums zinā mu uzpū stu interesi. Tas bija kaut kā neē rti. It ī paš i, kad viena no zivī m man sā pī gi iekoda augš stilbā . Vienā brī dī nervi pā rgā ja, un zivs sā ka ī stu lidojumu ar iedzī š anas elementiem.


Laika gaitā mū su “SPA programmas”ceturtais punkts nā ca — svara zudums. Ē dienu lī dzi neņ ē mā m, nerē ķ inoties ar tik lielu attā lumu un cenā m. Un, kad beidzā s dzeramais ū dens, tas arī sā ka izž ū t.

Š ajā skaistumā pavadī jā m pā ris stundas. Jā virzā s uz viesnī cu un jā ē d normā li.

Atpakaļ divas stundas negribē jā s saņ emties. Planš etdatora kartē s bija mā jiens, ka ir iespē jams tieš i tikt cauri dž ungļ iem un kalnam. Jo ī paš i kartes. es pā rliecinā ju, ka viņ š zina marš rutu. Nu, izmantosim iespē ju! Nezinu, cik dienas š is marš ruts ilga, bet mē s pat redzē jā m pludmali no putna lidojuma.

Bija pat ne tik daudz fiziski grū ti, cik karsti. Saule než ē lī gi sita no skaidrā m debesī m. Pat vakar lija lietus, un mē s gaidī jā m saulainas dienas. Tagad es neatteiktos no laba lietus.

Marš ruta beigā s mū s sagaidī ja ļ oti skaists tropu mež s un ilgi gaidī tā autobusa pietura. Un atkal atpū š amies autobusa pieturā . Vietē jais kreolietis jautā ja, vai mē s negribē tu aizbraukt uz citu pludmali. Bet tagad tas bū tu episks beigas. Mū su viesnī ca atradā s desmit minū š u attā lumā no š ī s pieturas.

Kad likā s, ka tagad var vienkā rš i atpū sties un paē st zem kondera, saskā rā mies ar š ā du problē mu. Dienas vidū veikali tika slē gti mū su acu priekš ā , un visā rajonā nebija elektrī bas. Un izskatā s, ka veikali slē gti ne tikai uz pusdienā m, bet arī ar beigā m gaismas trū kuma dē ļ . Saimnieks pat piedā vā ja mū s bez maksas aizvest ar maš ī nu uz brī vo tirgu. Par laimi, mums blakus tika atvē rta neuzkrī toš a kafejnī ca. Tas izrā dī jā s mū su pirmais vietē jais lī dzņ emš anai. Esam iekoduš i, tagad varam atkal cī nī ties.

Anse Georgette Beach


No mū su viesnī cas ar autobusu bija jā brauc apmē ram 10 minū tes, pareizā k sakot, dodieties uz takas sā kumu kalnup. Tū lī t pie mums pienā ca kreols un piedā vā jā s par naudu kļ ū t par mū su gidu. Puisis bija ļ oti pā rsteigts par mū su drosmi un apņ ē mī bu paš iem doties kalnā . Tā nebija tikai trase, bet kaut kas attā li atgā dinā ja klinš u kā pš anu. Viss bija uz taciņ as, bet ar ļ oti stā vu nogā zi. Pē c kā da laika satikā m puiš us, kuri paskaidroja, ka š is ceļ š vienkā rš i ved uz kalna virsotni. Es parā dī ju viņ iem karti, ar kuru var aiziet lī dz pludmalei. Bet viņ i teica, ka jums var nebū t laika to izdarī t pirms tumsas. Viņ i arī plā noja, bet, sasnieguš i virsotni, viņ i neuzdroš inā jā s iet lejā uz pludmali. Tikko mā jā s atstā jā m mobilos telefonus ar lukturī š iem. Bet patiesī bā tas bija pilnmē ness periods. Un pat naktī mē ness izgaismos mums ceļ u kā pē dē jo lī dzekli. Galvenais nesaskriet nevienam koijotam. Skati bija skaisti, bet salī dzinot ar pludmaļ u skaistumu, tie ir sī kumi. Nobrauciens no kalna bija pat garā ks par kā pumu un ne mazā k grū ts. Droš i vien kopumā ceļ š ilga kā du stundu, bet sajū ta bija tā da, ka ar kartupeļ iem bū tu uzaruš i vidē jo dobi. Bet atkal, ieraugot pludmali, tu visu piedod.

Mē s Kijevā baž ī jā mies, ka Seiš elu salā s bū s garlaicī gi. Jā , vispā r ir kampaņ a, iespē jams, vā rdnī cā tā da vā rda nav. Pludmale ir daudz mazā ka nekā iepriekš ē jā . Bet cik omulī gs un sirsnī gs viņ š ir – vā rdos neaptverami. Dasha atzī mē ja š o pludmali kā labā ko Praslinā . Nā kamajā salā mū s gaidī ja mana ceļ ojuma labā kā pludmale. Vakara saules staros man gribē jā s bezgalī gi plunč ā ties debeszilā okeā na spē cī gajos, bet maigajos viļ ņ os. Viesnī cas darbinieki gatavoja galdu kā da romantiskā m vakariņ ā m. Atpakaļ ceļ š bija diezgan ī ss un bez kalniem. Varē ja tikt ā rā pa dā rgas viesnī cas skaisto teritoriju. Praslinā ir daudzas citas viegli pieejamas pludmales. Bet jebkurā gadī jumā Anse Lazio un Anse Georgette ir ļ oti, ļ oti skaistas un apmeklē juma vē rtas. Š ajā pludmalē es aizmirsu vienu no saviem iecienī tā kajiem T-krekliem. Tas bija T-krekls no Tilcara, Argentī na.

Ziņ kā res sala

No rī ta, sagaidī juš i autobusu, devā mies uz Gyor pludmali. Tur jū s varat noorganizē t transfē ru uz citā m salā m. Tiesa, nav skaidrs, kur un ar ko. Bet, tiklī dz devā mies uz pludmali, uz mums pievē rsa acis relaksē još u rastafarieš u bars un viens uzreiz jautā ja, kur mē s peldē simies. Nokaulē jā mies par 60 eiro par pā rsē š anos marš rutā Praslina-Kū rija-St. Pjē ra-Praslina. Pareizā k sakot, kā noritē ja izsole, viņ š teica 35 eiro no cilvē ka, es piedā vā ju 30, un viss. Tiesa, tad viņ š vē l nevarē ja noķ ert laivu, kas mū s aizvestu, bet tie jau ir tehniski sī kumi.


Š ajā laikā pienā ca viņ a draugs un nolē ma mums pastā stī t, kur vē l jū s varat kopā ar viņ u peldē ties. Draugs bija pilnī gi atslā binā jies un pat nepiepū lē jā s, lai pievē rstu acis uz mums. Kamē r klausī jā mies draugu, es stā vē ju ar roku atspiedies uz koka nojumes. Tobrī d no vainaga nolaidā s ķ irzaka, kas nolē ma, ka mana roka ir tā s grū tā marš ruta turpinā jums. Sajū ta, ka pē kš ņ i satver aiz ķ epā m, ir neizsakā ma. Kaimiņ u salas putni izklī da no kliedziena. Beidzot mū su rastamanim paveicā s, un viņ š noķ ē ra savu laivinieku. Kuģ is vairā k lī dzinā jā s parastai laivai, bet ar jaudī gu dzinē ju. Un mē s ar vē jiņ u, griezdamies cauri viļ ņ iem, metā mies pā ri okeā nam. Burā š ana ar motorlaivā m vienmē r ir prieks. Pa ceļ am bija pietura, lai paskatī tos uz peldoš o bruņ urupuci. Mū s izlaida uz salas netā lu no rezervā ta ar milzu bruņ urupuč iem.

Par ieeju salā bija jā maksā atseviš ķ i par 200 rū pijā m (12.5 eiro). Bruņ urupuč i ar prieku sasniedza tū ristus, un pretī viņ iem tika barotas lapas no kokiem. Starp citu, La Digue salā š ā di bruņ urupuč i vispā r rā pos kā mež onis. Š eit principā neviens viņ us arī š ajā salas daļ ā neturē ja. Bet saldā vieta ir tieš i š eit.

Papildus bruņ urupuč iem bija tū risti no daž ā dā m kompā nijā m. Spriež ot pē c komentā riem internetā , daž i par š o ekskursiju maksā.150 eiro no cilvē ka, bet ar grilu. Pie rastafarieš iem redzē ju, ka ar BBQ cena ir kā di 60 eiro. Izstaigā juš i milž us, devā mies trases marš rutā . Tas bija praktiski bez kalniem uz koka tiltiem. Bija jā iet kā di divi kilometri. Sliedes atradā s vienu metru virs zemes. No zemes izvirzī jā s tū kstoš iem mazu tapas. Tā s ir jaunas mangrovju audzes.

Simtiem daž ā da lieluma krabju skrē ja cauri vā rpā m. Un krū mos bija tū kstoš iem gliemež u. Lai gan varbū t gliemež vā kos bija arī krabji. Nav grū ti noteikt, ka to ir tū kstoš iem, jo ​ ​ ne vienmē r cauri č aumalā m ir atstarpe lī dz zemei. Ļ oti ainavisks marš ruts!

Taka beidzas pludmalē . Bet š ī nav tikai pludmale, š ī ir tieš i pludmale, kuru es uzskatu par labā ko mū su ceļ ojumā . Dodoties dziļ ā k no krasta uz bezgalī go akmeņ u aizsprostojumu pusi, jū s nonā kat ļ oti dzidrā un gaiš ā ū denī . No vienas puses, visa piekraste ir klā ta ar gleznainiem laukakmeņ iem, no otras puses, tumš i zila dziļ a okeā na josla.

Biju mež onī gā kajā sajū smā , pludmale uzreiz tika atzī mē ta manā sirdī . Tač u Daš as sirdi tajā laikā nodarbinā ja Dž ordž etas pludmale. Š ai pludmalei bija viens mazs mī nuss, kaut kas mikroskopisks uzpeldē ja un mū s apž ē loja tā , ka tad uz ķ ermeņ a bija pū tī tes. Un vispā r viss ir brī niš ķ ī gi. Pē c tam apmē ram stundu atpū tā mies ē nā zem liela slī pa koka. Kopumā pludmalē noturē jā mies kā das č etras stundas un devā mies tā lā k.

Saint Pier Island


Š ī , iespē jams, ir mazā kā no salā m, uz kurā m esam bijuš i. Mums iedeva maskas ar tū biņ ā m un solī ja pē c stundas paņ emt. Ar stundu pietiek, lai lē nā m peldē tu pa apli vē trainajā ū denī . Seiš elu salu ū dens pasaule ir zemā ka par Maldivu salā m un Ē ģ ipti. Teiksim tā , ka zivju š ķ irnes ir virsū , bet koraļ ļ u nav tik daudz. Patiesī bā tā du praktiski nav vispā r. Iespē jams, ka uz daž ā m nomaļ ā m salā m ir rifi, tač u tas acī mredzami neatrodas galveno salu tuvumā . Bet arī bez koraļ ļ iem bija ļ oti skaisti peldē ties starp laukakmeņ iem un milzu zivju kaudzē m. Jā , zivju izmē rs š eit bija iespaidī gs. Aptuveni 45 minū tē s apbraucā m pilnu apli un uzkā pā m salas virsotnē . Uz š ī s salas atrodas ķ irzaku un zirnekļ u valstī ba. Viens no viņ iem ar ziņ kā ri ieskatī jā s mū su somā . Tī kli ar zirnekļ iem skaidri norā dī ja, kur uz salas nebija jā iejaucas.

Patiesī bā , lai apbrauktu visus pieejamos salas marš rutus, mums vajadzē ja apmē ram pusminū ti. Un š eit ir mū su draugs, lai mū s uzņ emtu.

Netā lu no autobusa pieturas vietē jie tirgoja eksotiskus augļ us. Sā kumā gribē jā m sev nopirkt banā nus. Bet beigā s par 25 rū pijā m (1.5 eiro) tika banā ni, pā ris mango un karambola.

Š o vakaru pavadī jā m pludmalē pie savas villas. Es neteiktu, ka pludmale ir kaut kā ī paš i skaista dienas laikā , bet tas ir pats par sevi, lai tajā satiktu saulrietus. Lieli akmens laukakmeņ i ar ž ā vē tu koku, kā skatī tā ju sē dekļ i.

Mā koņ u forma bija kā zirgi, kas iejū gti ratos. Skaists sarkans pasū tī jums pabeidza vē l vienu neaizmirstamu mū su svē tku dienu. Mē s ilgi klaiņ ojā m pa pludmali un runā jā mies. Š ajā laikā katrs viļ ņ u paisums kā silts š ampanietis apņ ē ma kā jas.

Gribē jā s nekad nebraukt prom, bet pilnī gā tumsa mums lika saprast – atgriezties viesnī cā . Š odien vakariņ ojā m ar tunč a konserviem. Un desertā nopirkā m lielu burciņ u konservē tu eksotisko augļ u.

Mums bija sava veranda vakariņ ā m. Vakariņ u laikā mē s vē rojā m, kā gekoni medī ja pundurus. Š eit bija daudz gekonu, viņ i pat dzī voja kopā ar mums istabā , izklaidē jot mū s nakts vidū ar neuzbā zī giem kliedzieniem.

Un atkal Praslin


Jauna diena, jauns piedzī vojums! Iesā kumam bija jā iegā dā jas biļ etes uz rī tdienas prā mi. Tikā m lī dz prā mim, nopirkā m biļ etes un ļ oti ilgi iestrē gā m, gaidot autobusu. Tas bija absolū ts rekords. Mē s pat sā kā m skatī ties filmu planš etdatorā . Problē ma bija tā , ka autobuss, ar kuru mē s braucā m, nebija mū su, un, kamē r mē s atgriezā mies, pabrauca garā m pareizais autobuss. Vienkā rš i, kad jautā ju š oferim, vai viņ š brauc uz Anse Lazio, viņ š pamā ja ar galvu un atbildē ja, ka jā . Kad sapratā m, ka autobuss brauc nepareizā virzienā , izrā dī jā s, ka š oferim vienkā rš i bija plā ns pamā t ar galvu, kas par katru cenu jā izpilda. Starp citu, filma izrā dī jā s diezgan forš a, to sauca Future Earth. Patiesī bā jau esam apskatī juš i visas salas interesantā s lietas. Papildus nacionā lajam parkam, bet es ī sti negribē ju maksā t 25 eiro par parku. Ar autobusu aizbraucā m lī dz pieturai dziļ i dž ungļ os kalnos. To sauc par Zimbabvi. Cerī bā , ka bū s kaut kas forš s. Un no turienes mē s ejam lejā uz pludmali. Patiesī bā nekā interesanta tur nebija, tač u mū su mē ģ inā jumi sasniegt pludmali izvē rtā s par neaizmirstamu piedzī vojumu. Sā kumā autobusa š oferis mū s brī dinā ja, ka ideja izgā zusies, nobrauciena nebū s. Bet karte rā dī ja, kas notiks. Kamē r gā jā m marš ruta meklē jumos, ieraudzī jā m krū mos stā vam vī rieti ar mač eti. Kad sapratā m, ka apkā rt ir pamatī gi strupceļ i, devā mies viņ u meklē t. Vī rieš i bija prom, bet bija izgriezts ceļ š . Mē s gā jā m, cerot viņ u atrast, un, iespē jams, viņ š tā vietā , lai mū s sasmalcinā tu, parā dī s ceļ u. Taciņ a mū s pilnī bā ieveda dž ungļ os, bet no turienes plata taka veda lejā lī dz kalna pakā jē . Š ajā laikā vī rietis iznā ca no cita ceļ a ar vē l diviem puiš iem un ar mač eti. Blakus esoš ais akmens izskatī jā s pē c upura altā ra. Interesanti, kuru tagad atvedī s? Ziņ kā re plosā s?? ? ? , bet puiš i tikko griezā s pa ugunsdzē sī bas joslu mež ā un pā rliecinā ja mū s, ka septiņ u gadu laikā nekad nav bijis marš ruts, kuru mē s meklē jam. Un ceļ š lī dz pē dai ir ugunsdzē sī bas josla, kas mū s nekur nevedī s. Bet pat č alis ar auksto tē raudu mū s nepā rliecinā ja, akli noticē jā m kartei un sā kā m meklē t marš rutu tā lā k. Ik pē c 20 minū tē m mū s pā rpludinā ja lietus. Jau kā das 40 minū tes bijā m ceļ ā , un nonā cā m pie kā da mā jas. Cilvē ku nebija.

Apkā rt auga kokosrieksti, mandarī ni, mē rces, dž ekfrū ti un citi augļ u koki. Kartes. es parā dī ju, ka mums vajadzī gais ceļ š ir ļ oti tuvu, mums bija jā kā pj tikai 100 metri augš up pa necaurlaidī gajiem dž ungļ iem. Es mē ģ inā ju izlauzties cauri birzī tei. Bet cī ņ as minū tē es pat nepakustē jos par desmit centimetriem. Dž ungļ i š eit bija ļ oti blī vi. Mē s esam izgā zuš ies. Mums bija jā iet ļ oti tā lu atpakaļ , lai mē ģ inā tu sekot nā kamajam ceļ am. Mē s pat uzkā pā m pā ri mazai upī tei. Mums vajadzē ja apmē ram 3 stundas, lai nokļ ū tu pludmalē . Tiklī dz iznā ca saule. Izkā rtojums bija optimā ls. Kalnos ir daudz patī kamā k doties, kad saule nedeg, un pludmalē s saule ir ļ oti laba. Peldē jā mies okeā nā . Likā s, ka š odien mē s darī jā m par maz. Nolē mā m pā rcelties uz otro pludmali cauri dž ungļ iem. Bet ne pa standarta ceļ u, kur jau esam bijuš i, bet pa ī sā ku. Protams, tas nav fakts, ka kā rtis tagad stā sta patiesī bu, bet mē s pā rbaudī sim. Sā kums bija pa mums jau zinā mo taku. Bet, kad vajadzē ja atzaroties, tā vietā , lai grieztos, atradā m dī vainu mā ju ar ļ aunu vecmā miņ u. Vecmā miņ a bija dusmī ga, iespē jams, tā pē c, ka katru dienu viņ as mā jā ierodas nā kamie tū risti, kas norā dī ti kartē . Bet par laimi viņ a nebija tik než ē lī ga, kā izskatī jā s no pirmā acu uzmetiena un atklā ja mums slepenā ceļ a noslē pumu aiz dzeltenajiem ziediem.


Š eit atrodiet 6 ananā sus : )


Tiesa, taka bija tik nepā rliecinoš a, iespē jams, vecmā miņ a nolē ma no mums vienkā rš i tikt vaļ ā , nosū tot uz klints. Bet dī vainā kā rtā mū su kartes viņ ai piekrita un patieš ā m paredzē ja, ka mē s mē rķ i sasniegsim pē c stundas. Ceļ š bija diezgan mež onī gs, š aurs un tumš s. Blī vā lapotne labi pā rklā ja tā s iemī tniekus no saules gaismas. Brī ž iem virs mū su galvā m lidoja sikspā rņ i. Bet mē s atkal esam uzvarē tā ji, nā kamais un pē dē jais trekinga marš ruts pa Praslinu ir izpildī ts. Toreiz mē s vē l nezinā jā m, ka š ie marš ruti ir iesildī š anā s pirms nā kamā s salas. Tur iet cauri dž ungļ iem - tikai hardcore!


Turpinā jums š eit: )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums