Uch-Dere - vai es iešu vēlreiz?

19 Septembris 2019 Ceļošanas laiks: no 19 Jūlija 2019 ieslēgts 30 Jūlija 2019
Reputācija: +84.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atsauksme atspoguļ o manus novē rojumus un iespaidus par atpū tu viesnī cā Russian House Divny Spa Hotel no 2019.  gada 19.  jū lija lī dz 30.  jū lijam. Spa viesnī cas atraš anā s vieta ir Uch-Dere pilsē ta. Tas ir starp Dagomys un Loo.


Iraš anā s Adlerā bija agri. Bagā ž a tika atbrī vota diezgan ā tri. Ap seš iem no rī ta pē c vietē jā laika jau saņ ē mā m koferus. Lai pā rvarē tu 47 km lī dz spa viesnī cai, tika pasū tī ts taksometrs par 1070 rubļ iem. Ceļ ojuma laiks bija apmē ram stunda. Tā kā ieradā mies krietni agrā k par reģ istrē š anā s laiku, mums piedā vā ja atstā t savas mantas bagā ž as nodalī jumā . Bija laiks brokastī m. Atpū tnieki lē nā m stiepā s uz ē damistabu. Reģ istratū rā mums piedā vā ja samaksā t 250 rubļ us. vienai personai un doties brokastī s. Ar č ekiem rokā s, nevis identifikā cijas rokassprā dzē m, kuras nē sā visi atpū tnieki spa viesnī cā , devā mies ē st. Juridiskā s vakariņ as bū s tikai ap 13:00 Identifikā cijas plastmasas aproces ir sarkanas, oranž as un zaļ as. Brokastis spa viesnī cas ē damzā lē nebija iespaidī gas, tač u arī izsalkuš i nedevā mies prom. Pē c daž ā m stundā m mums iedeva zaļ as rokassprā dzes.

Divnoje teritorija ir labvē lī ga salī dzinā jumā ar kaimiņ iem ar savu kopš anu un izskatu. Man atgā dina ā rzemju viesnī cas. Nelielu laukumu mierī gā tempā var izstaigā t 10 minū tes. Vakaros galvenā s ē kas priekš ā tiek rī kotas izklaides bē rniem. Tur var arī iedzert alu vai soda. Vakarā ar zibspuldzi tiek iegū ti izcili attē li uz neparastas veģ etā cijas fona. Skatoties uz tiem, nevarē tu teikt, ka fotogrā fija uzņ emta Krievijā . Uz atvē rtā jumta atrodas skatu platforma ar vasaras dā rzu. No jumta var redzē t apkā rtni, tostarp skatu uz jū ru. Teritorijā redzams ornitoloģ iskais stū rī tis. Spa viesnī cas plā nā ir redzami divi veselī bas celiņ u lī meņ i, bet lī dz tiem mē s tā arī netikā m. Visas medicī nas telpas atrodas spa viesnī cas galvenajā ē kā . Ir iekš telpu trenaž ieru zā le. Lietainā s dienā s tur vairā kas reizes spē lē jā m tenisu, basketbolu, badmintonu. Zē nu banda entuziastiski dzenā ja bumbu (futsal). Ir duš a un ģ ē rbtuve. Tas viss ir iekļ auts biļ etes cenā . Ir atseviš ķ a baseina ē ka. Mums nav paveicies. Tajos laikos ū dens tika atjaunots. Viņ as temperatū ra mū su apmeklē juma laikā bija 18 grā di pieauguš o vannā . Es neuzdroš inā jos peldē t.

Izrā dī jā s, ka sezonas laikā VMI atpū tnieki no Sogaz tiek izmitinā ti blakus esoš ajā pansionā tā "Larimar" un uz rokā m tiek uzvilktas zaļ as rokassprā dzes ar uzrakstu "Divny". Š ā da rokassprā dze ļ auj iekļ ū t Divny spa viesnī cas teritorijā , tā s galvenajā ē kā (ieskaitot skatu jumtu), tā s pludmalē , kā arī uzturē ties jū su pansijas teritorijā , trī s reizes dienā apmeklē t ē damistabu un atpū sties. tavā pludmalē . Viņ i teica, lai neiet uz pansionā tu pirms 13:30. Tā pē c devā mies peldē ties, tad paņ ē mā m koferus un ap pusdienas laiku nonā cā m Larimar pansionā tā . Ej tuvu. Bez koferiem š o ceļ u pieveicu 4 minū tē s.


Pansionā ts nesen tika atjaunots. Viss ir ļ oti labi izdarī ts. Viss ir svaigs: gultas, durvis, aizkari, laminā ts, santehnika, televizori. Visur ir uzstā dī ti Suntec kondicionieri. Ir skumji iedomā ties, kā cilvē ki dzī voja š ajā s telpā s bez gaisa kondicionē š anas, telpā ar paaugstinā tu mitrumu var bū t diezgan smacī gs. No daž iem numuriem paveras skats uz jū ru. Saule tur karsti no pusdienlaika lī dz saulrietam. No istabas pretē jā s daļ as paveras skats uz kalniem, mā jā m un viesnī cā m. Skats vienkā rš ā ks, bet tur arī cep daudz mazā k. Saule spī d lī dz pusdienlaikam. Pirmkā rt, mums ar meitu iedeva atslē gas no istabas ar koplietoš anas gultu. Nā cā s doties uz pansionā ta reģ istratū ru un atgā dinā t iepriekš ē ju vē stuli ar lū gumu atrast istabu ar atseviš ķ u gultu. Š is numurs bija bezmaksas. Mazā s istabas ir aptuveni 12 kv. m ir divas gultas, divvietī gs skapis un apvienota vannas istaba. Ledusskapis ir ļ oti mazs, apmē ram ceļ galu augsts. Bezmaksas gludeklis un gludinā mais dē lis gaitenī .

Pansionā tam ir sava ē damistaba. Tas ir pluss. Visi ē d vienā maiņ ā , atš ķ irī bā no spa viesnī cas. Viņ i labi barojas. Bufete. Parasti ir divu vai trī s veidu visi ē dieni. Parasti ir 3-4 veidu salā ti, sautē ti zaļ umi daž ā dā s versijā s, no rī ta un vakarā ir putra. Pa dienu vienmē r ir zupa. Gaļ as izstrā dā jumi parasti ir sagrieztas desiņ as, ceptas desiņ as. Pusdienā s vairā kas reizes bija cū kgaļ as š ķ ē les. Biež i vien vistas, zivis, piemē ram, pollaks. Gandrī z vienmē r ir zirņ i, kukurū za, gurķ i un tomā ti. Vairā kas reizes viņ i deva arbū zus, pastā vī gi persikus, plū mes un ā bolus. Vidē ja lī meņ a konditorejas izstrā dā jumi, piemē ram, kū ciņ as. Es neredzē ju kū kas un nekā dus kulinā rijas zvaniņ us un svilpes. Š ī nav jums Turcija. Brokastis 8.30-10.00, pusdienas 13.00-14.30, vakariņ as 18.00-19.30. Ierodoties no rī ta, kafijas automā ts vē l darbojā s, pē c mē neš a tā vairs nebija. Parasti pret kafijas cienī tā jiem esmu neitrā la, bet tad pieradu no rī ta izdzert daž as tasī tes š ī dzē riena. Pē cpusdienā un vakarā tē ja un kompoti. Uztura ziņ ā man š ķ ita interesantā ka ē damzā le Larimar nekā spa viesnī cas Divny. Larimar ē damistabas platī ba ir lielā ka nekā Divny spa viesnī cas platī ba. Pirmajā stā vā ceļ ojumu aģ entū ra Odyssey pā rdod ekskursijas gan Lielajā Soč os, gan kaimiņ os Abhā zijā . Pē dē jā gadī jumā izbraukš ana agri no rī ta. Atgriezties vē lu vakarā . Biež i vien gaisa kondicionieri autobusos sasaldē pasaž ierus.


Larimar ē kā katrā stā vā ir ū dens dzesē tā js. Gultas veļ a un dvieļ i ir jā maina katru 3. uzturē š anā s dienu. Abā s ē kas pusē s katrā stā vā ir veļ as ž ā vē tā ji. Tie atrodas ugunsdzē sī bas izeju malā s brī vā dabā . Ikvienam ir brī va pieeja tiem. Nekas nav zaudē ts. Viss izž ū st pa nakti – T-krekli, peldkostī mi un daudz kas cits. Jū s varat ņ emt lī dzi dvieļ us uz pludmali. Pietiek atstā t depozī tu 500 rubļ u apmē rā . par dvieli un to var nomainī t pret jaunu katru reizi, kad atgriež aties no pludmales. Pa ceļ am uz pludmali ir veikali. Viņ i var iegā dā ties pā rtiku un pludmales preces.

Tagadstā sta vissvarī gā kajai daļ ai. Mums mā jā s pietiek karstu saulaino dienu. Bet jū ra, diemž ē l, nē . Brauciena galvenais mē rķ is bija peldē ties un ieelpot ā rstniecisko gaisu, kas piesā tinā ts ar fitoncī diem un jū ras tvaikiem. 1. diena bija lieliska. Ū dens bija mierī gs un mierī gs. Turklā t tas ir salī dzinoš i caurspī dī gs. Nā kamajā dienā situā cija mainī jā s. Vispirms lija lietus. Kā gaidī ts, viņ i jū rā ienesa dubļ u un gruž u straumes, kas tika izskalotas no kalnu upju krastiem. Dabiskos netī rumus vē l varē ja saprast. Tas ir neizbē gami. Bet tualetes papī ru, visa veida intī mā s higiē nas preces varē tu izslē gt. Ir ļ oti nepatī kami peldē t starp š o. Turklā t nepatī kams ir arī stiprs sā nvē jš aptuveni 8 m sekundē . Daž ā da augstuma viļ ņ i. Ir lieli viļ ņ i. Ir mazi viļ ņ i. Tie nā k no daž ā diem virzieniem - "rež ģ i". Jā , pat ar aitā m. Diemž ē l pludmalē nav vietas, kur varē tu paslē pties no vē ja. Sā kumā ū dens temperatū ra bija ap 24, tad pakā pā s lī dz 26 grā diem. Pē dē jos gados Krimā esmu bijis divas reizes. Ir ko salī dzinā t. Ja Krimā ū dens ir par 4 grā diem vē sā ks, tad viņ i tur var lepoties ar jū ras tī rī bu. Jo es daudz nirstu ar brillē m, apbrī noju jū ras dzī vi, jū ru un dibenu. Uč derē ū dens bija duļ ķ ains visas 11 dienas. Reti, atrodoties ū denī , es redzē ju tā lā k par savu pē du.


Spa viesnī cas ā rsts mums teica, ka nekad nevajag skalot ar jū ras ū deni. Lai kā viņ i centā s, infekcija neizbē ga. Katram gadī jumam mums lī dzi bija puse kofera ar aptieciņ u visiem gadī jumiem. Ak, nā kotnē mums bija jā izmanto "tā ldarbī bas artilē rija". Vairā k par š o nedaudz tā lā k. Vē l viens pludmales papildinā jums. Apmē ram pē c mē neš a mani radinieki atpū tā s tajā paš ā reģ ionā . Viņ i pamanī ja, ka glā bē ji ir ļ oti saspringti. Nedaudz paceļ as vilnis, tad visi tiek izdzī ti krastā . Tie, kas pretojas, tiek nofotografē ti un uz analī zi tiek izsaukts pansionā ta administrā cijas pā rstā vis. Izrā dī jā s, ka nedē ļ u iepriekš š eit noslī kuš i vairā ki cilvē ki. Bū t stipri atkarī gam. Š eit ir glā bē ju astes un savī ti. Starp pansionā ta pludmalē m un spa viesnī cu atrodas neliels gabaliņ š pilsē tas pludmales. Parasti glā bē ji š o daļ u ignorē un tur var peldē t ar saprā tī gu vilni.

No pansionā ta mierī gā solī lī dz jū rai jā iet 10 minū tes. Tur ceļ š iet lejup, atpakaļ - kalnā . Marš ruta garumu mē rī ju ar trekeri - 720 m. Tā ds ir attā lums lī dz pansionā ta pludmalei. Ejot vē l 100 metrus, varat atrasties Divny spa viesnī cas pludmalē . Tur vienmē r ir vairā k cilvē ku. Pirmā s 9 dienas priekš roku devā m pansionā ta pludmalei. Ā trā k un mazā k pā rpildī ts. Tā pati pludmale ar lieliem bruģ akmeņ iem, saulessargiem un bezmaksas baltiem plastmasas sauļ oš anā s krē sliem. Atpū tniekiem ar rokassprā dzē m sauļ oš anā s krē sli ir bez maksas. Visiem pā rē jiem š is pakalpojums tiek apmaksā ts - 100 rubļ u. Tad, kad ū dens kļ uva vienmē rī gi netī rs svī trā m, mē s pā rgā jā m uz tā lu pludmali. Manuprā t, netī ro ū deni jū rā radī ja notekū deņ i, kas plū da zem ceļ a ieliktā puscaurulē . No augš as puscaurule ir aizvē rta ar jaudī gu resti. Labi dzirdams ū dens š ņ ā ciens.

Pludmalē pastā vī gi ir uzstā dī ti lieli, brū ni lietussargi. Zem katra var novietot apmē ram 8 sauļ oš anā s krē slus. Ir arī pastā vī gi uzstā dī ti balti lietussargi č etriem sauļ oš anā s krē sliem. Pludmalē pā rsvarā ir lieli noapaļ oti plakani oļ i, dū res lielumā . Pa to var staigā t pat bez š ī fera. Ir diezgan problemā tiski izkļ ū t no jū ras š o oļ u lielā slī puma dē ļ . Ir nelieli laukumi ar smiltī m. Pansionā ta pludmalē nav izklaides atrakciju. Bet viņ i atrodas spa viesnī cas pludmalē . Viņ i brauc uz banā niem, uz tabletē m, pat ar izpletni. Uz motorollera ir cenrā dis 1000 rubļ u. desmit minū tē s. Starp spa pludmali un paš u viesnī cu kursē bezmaksas marš ruta autobuss tipa "Gazelle". Tas pā rvietojas pē c grafika ar precizitā ti lī dz minū tei - pā rbaudī ts. Nav starppieturu. Viņ a parasti dodas uz jū ru tukš a un atgriež as pilna. Lai cilvē ki tajā bū tu. Minimā lais uzkā pš anas laiks ir apmē ram 4 minū tes. Mē s neizmantojā m mikroautobusu.


Š eit satumst diezgan agri. 25. jū lijā saule rietē ja ap pulksten 21.00. Jū s varat staigā t no spa viesnī cas pludmales lī dz Batumi š osejai. Apgaismojums ir reti sastopams. Tā pē c ejam ar telefonu, ieslē dzam tajā gaismas. Tas tiek darī ts, lai autovadī tā ji mū s varē tu redzē t no tā lienes. Bū tu lietderī gi nē sā t atstarojoš as rokassprā dzes. Biež i stā vē jā m pie pagrieziena uz Batumi š oseju un skatī jā mies uz grandiozo sastrē gumu uz Loo pusi. Automaš ī nas praktiski tika apturē tas. Yandex navigators parā dī ja sarkanu lī niju no Dagomys lī dz Loo. Jā ņ em vē rā , ka reljefs ir savdabī gs, nemitī gs liels kā pums. "Sastrē gumu" bija iespē jams redzē t caur aplikā ciju viedtā lrunī . Zī mī gi, ka lī dz ar septembra parā dī š anos "korķ is" ir strauji samazinā jies un gandrī z pazudis. Mē s arī devā mies pastaigā pa ceļ u gar Ivuš ku uz AquaLoo pusi. Nav vairs pastaigu marš rutu.

Mazliet par dzī vajā m radī bā m. Š eit kaķ i un suņ i praktiski necī nā s. Suņ i nedzenas kaķ us. Viņ i var klusi un mierī gi sē dē t tuvumā . Baroš anas brī dī tā s bija jā audzē daž ā dā s vietā s - vienā vietā jā baro suņ i, citā vietā kaķ i. Ir ļ oti skaista š okolā des labradors vā rdā Dž eks.

Tagad par to, kas ietekmē ja manu attieksmi pret ChPK. Tas ir netī rs ū dens. Apkopē ja nebija pā rsteigta, uzzinot, ka jū rā esam paņ ē muš i infekciju. Tā du "laimī go" ir daudz. Pē c mē neš a radinieki ar manu bē rnu atpū tā s tajā paš ā reģ ionā . Noklausī juš ies manus stā stus, viņ i bruņ ojā s lī dz galam. Pat lietojot spē cī gas narkotikas, arī tā s aizē noja piecas dienas. Ieskaitot izbraukš anas dienu ar temperatū ru 38. Lī dzā s atpū tā s kolē ģ i. Tiem gā ja vē l grū tā k, temperatū ra sasniedza 39. Ne reizi vien gadī jies redzē t, kā uz spa viesnī cu un pansionā tu izsaukta ā trā palī dzī ba. Dienu pirms mū su lidojuma mā jā s bē rns tika iepū sts jū rā - bija vē jš ar jē riem. Man bija akū ts vidusauss iekaisums. Temperatū ra uzlē ca starp 39 un 40. Meita iedzē ra antibiotikas, ko paņ ē ma lī dzi. Pretdrudž a lī dzeklis ik pē c 6 stundā m. Pā rē jo var iedomā ties. Arī Adleras lidostā bija lidojuma aizkavē š anā s "lidmaš ī nas novē lota ieraš anā s". Rezultā tā nervu atvaļ inā jumam tika iztē rē ti daudz naudas.

Secinā jums: paldies Dievam, ka viņ i atgriezā s. Nafig-nafig tā ds atvaļ inā jums ar tik netī ru jū ru.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums