SARANSK - nepazīstams vecs paziņa. 2. daļa. Nostaļģisks

19 Aprilis 2019 Ceļošanas laiks: no 15 Jūlija 2018 ieslēgts 18 Jūlija 2018
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Iepriekš ē jā "Ievada priekš puses" daļ ā mē s nonā cā m pie PKiO im. A. S. Puš kins.

Saranskā ir vairā ki parki, piemē ram, š eit ir vē l viens pilsē tas nomalē

Parks Proletarskas rajonā

Parks Proletarskas rajonā

Bet PKiO im. A. S. Puš kinsvispopulā rā kais. Tas dibinā ts 1864. gadā kā pilsē tas dā rzs, 1899. gadā tas ieguvis izcilā dzejnieka nosaukumu >parka vieta ). Tauta to sauc vienkā rš i Puš kina parks, retā k Centrā lais.

piemineklis A. S. Puš kinam

Nez kā pē c man š ķ iet, ka agrā k š is panelis ar datumu bija vairā k skaisti. . Nu jā un zā le zaļ ā ka : )))

Manā bē rnī bā doties uz parku bija forš ā k nekā Jaunajā gadā  — tas ir tik pā rspī lē ti: saldē jums, soda un pat kokvilnas konfektes,

Obligā ta ģ imenes fotogrā fija, krā š ņ ā kais loks galvā , gudri vecā ki. . . Cilvē ku pū ļ i, milzī gas rindas pie katras atrakcijas.


Un kas notika pie paviljona ar elektromobiļ iem — autodromā ! Nelauzies cauri vī rieš u pū lim : )). Atzī š os, mē s ar vī ru paspē jā m braukt un braukt ar tā m tikai tagad, nu it kā ripinā tu bē rnus : )))

Parks ir ļ oti labi kopts un cē ls. Viņ š tā ds bija agrā k. Par sasniegumiem kultū ras atpū tas organizē š anā RSFSR Kultū ras ministrija 1963. gadā parkam pieš ķ ī ra titulu "Labā kais RSFSR kultū ras un atpū tas parks".

Sols saka "Saskaņ as sols"

Š ī ir ne tikai atrakcijas, bet arī lieliska pastaigu vieta.

Parks iet lī dzi laikam. Manuprā t, ir sakā rtota diezgan ē rta atrakciju apmaksas sistē ma: tiek nopirkta ilgspē ļ u karte, iekasē ta jebkura summa, un pie ieejas atrakcijā no tā s tiek atvilkta nepiecieš amā maksa. Vai ir iespē jams atdot - neinteresē jos, tuvā kajos gados vē l vajadzē s : )) Š ī karte ir derī ga visos pilsē tas parkos. Ir arī vienreizē jā s kartes, bet, godī gi sakot, es tajā neiedziļ inā jos. (Nu, tieš i tā , kaut kas lī dzī gs ieteikumiem potenciā lajam tū ristam : ))

Pastaigā joties pa ē nainā m alejā m, jū s varat uzzinā t daudz interesantu lietu

Tas ir muļ ķ ī bas, bet tas ir jauki un jauki : )

2000.  gadu sā kumā netā lu no parka tika atvē rts arī zoodā rzs, kas sā kotnē ji bija iecerē ts kā zoodā rzs ar truš iem, tač u kaut kā tā ds izveidojā s vesels zoodā rzs. Katrā mū su ceļ ojumā bē rni mani velk uz turieni.

Š ķ iet, ka viņ a platī ba nav ī paš i liela, tač u dzī vnieku ir daudz.

Veidojot iež ogojumus, netika nodarī ts kaitē jums kokiem

Un jū s pat varat pabarot daž us no tiem. Izmaksas par vafeļ u krū zi ar dā rzeņ u gabaliņ iem, š ķ iet, ir 25 rubļ i. Mani mazuļ i iztika ar saviem lī dzekļ iem. Tikai uz treš ā s glā zes viņ i lū dza finansiā lu palī dzī bu : ))

Ja atgriež amies pie finanš u jautā juma, tad pē c Mokovska standartiem, protams, viss maksā smieklī gu naudu. Par ieeju zoodā rzā.2 pieauguš ajiem. + 2 bē rni un ņ emot vē rā maksas fotografē š anu 25 rubļ os! (mē s vienkā rš i nevarē jā m to ignorē t, tas bū tu bijis 200 - viņ iem nebū tu zapatit), viņ i deva ne vairā k kā.500 rubļ u. Atrakciju izmaksas ir 50-100 rubļ u.


Š ajā zoodā rzā es pirmo reizi redzē ju pā vu ar vaļ ī gu asti (iesitu ī stajā laikā ), un dzirdē ju, kā lauva un lauvene sarunā jas ar visu rajonu un katru. mierī gi gulē ja savā vietā , tikai pagrieza galvu pret sarunu biedru, lauva, lai arī diž oties, ļ oti mā kslinieciski rū c, mazi bē rni ir nobijuš ies.

zooloģ iskajā dā rzā regulā ri notiek daž i pasā kumi. Nokļ uvā m putnu bū diņ u izstā dē -konkursā

Ja kā da brī numa dē ļ esat nonā cis Saranskā , neaizmirstiet par š o zaļ o, vē stures un pozitī vā m emocijā m piesā tinā to stū rī ti pilsē tas vidū . Un, protams, vienkā rš i noteikti izbrauciet ar panorā mas ratu, lai arī cik biedē još i (kā es)

Te tas ir - Saranska - pie tavā m kā jā m! ! !

Starp citu, tajā mā jā ar tornī ti vē l nesen bija reģ istrē ts slavenais franč u mordvinietis (vai Mordovijas francū zis) - Ž erā rs Depardjē (vietē jā veidā Depardjakins). Lī dz ar Depardjē parā dī š anos Saranskā š o kvartā lu sā ka saukt par franč u valodu, un tur zem Rotondas pat bija paredzē ts atvē rt franč u restorā nu. Nav droš i zinā ms, vai aktieris patieš ā m dzī voja š ajā mā jā . Visticamā k, viņ š pat nezinā ja, kur ir norā dī ta pasē norā dī tā adrese : )).

Atrodoties š ajā vietā , jū s nevarat iet garā m piemineklim "Mū ž ī gi ar Krieviju". Augš ē jā fotoattē lā nedaudz pa labi

Piemineklis "Mū ž ī gi ar Krieviju" tika uzcelts 1985. gadā , lai atzī mē tu 500. gadadienu kopš Mordovijas tautas ienā kš anas Krievijā . Lī dz 2012. gadam, kad tika sakā rtota tautu vienotī bas 1000. gadadiena, rekonstruē ts viss kalns ar pieminekli, palielinā ts bū ves augstums, iekā rtotas strū klakas (arī ar gaismu un mū ziku), visa teritorija cē lusies. Un to visu sauc par Draudzī bas laukumu. Bet mums tas kā dreiz bija treniņ laukums: skraidī jā m ar stabiem un teodolī tiem : ))

Fotoattē ls no interneta

Jā , viņ i, iespē jams, tagad jū s nelaiž iekš ā ar orientieriem : )) Patieš ā m, tas izrā dī jā s ļ oti elegants un svinī gs! (Fotogrā fija nav mana, no interneta)


Tā noslē dzam apli, atgriež amies Sovetskaja laukumā uz Sovetskaya ielu, pretē jā augstajā Sarankas upes krastā no pieminekļ a. Š eit ir viena ē ka, kas pieder pie reģ ionā lā s nozī mes pieminekļ iem: agrā k tā bija Partijas skola, un tagad tā ir Maskavas Valsts universitā tes 4. ē ka (es solī ju pē dē jā daļ ā ), kurā atrodas bū vniecī bas un ģ eogrā fiskā s nodaļ as, atrodas universitā tes izdevniecī ba un universitā tes arhī vs. Kā dreiz bija datorcentrs ar tā diem milzī giem datoriem, mums tur pat izvadī ja ekskursiju : ))

Thui, starp citu, mē s iestā dī jā m. . . kaut kas nebija ī paš i veiksmī gs : ))

Es š eit neesmu bijis ilgu laiku, bet man ir vē lme doties uz nozieguma vietu : )).

Tieš i š eit, starp š ī m sienā m, mē s ar vī ru pavadī jā m savus jautros studentu gadus (mums joprojā m ir jautri). Laipnais apsargs ļ ā va mums staigā t pa gaiteņ iem, lai gan tas, protams, nebija paredzē ts, bet, acī mredzot, bē rnu klā tbū tne vā jinā ja viņ a sargu tvē rienu : ))

Mē ris! ! ! Š eit laiks patieš ā m apstā jā s.

Kopš mū su izlaiduma nekas nav mainī jies, pietrū kst tikai ē dnī cas smakas un smē ķ ē š anas (nu, tas laikam tā pē c, ka brī vdienas jau pagā juš as), un neliela dū maka pie vī rieš u istabas. Nē , horizontā lā josla tika ieskrū vē ta veselī ga dzī vesveida veicinā š anas gaismā , aizkarus neatceros.

Jā , nepā rskatā mā nā kotnē te nav ne smakas no rekonstrukcijas. . . MSU ferma ir pā rā k liela, rokas lī dz Sovetskas laukuma nomalei drī z nesasniegs. . . Nu, kaut kā tas bija 1. korpusā , tikai sliktā k.

Un tie ir skati no klases logiem

Un uzreiz uzvirmoja atmiņ as: Ledus pils vietā (dzeltenā ē ka fotoattē lā pa kreisi) bija kaut kā ds ar krū miem aizaudzis purvs. Ir karsts, studentu puikas dzer alu, studentes meitenes vē l nelabojas ar alu (vē l ļ oti jaunas, piektajā gadā "izlabos"), sē ž un kaut ko rē ķ ina, tad puiš i no viņ iem visu norakstī s: )) Eh, jaunī ba. . . Bet pilsē tas skati tagad labā ki! ! !

Paņ emsim vē l vienu pā rtraukumu. Ja kā ds vē l nav noguris, tad turpinā jums))

SARANSK ir nepazī stams vecs paziņ a. 1. daļ a. Ievada priekš puse

SARANSK ir nepazī stams vecs paziņ a. 3. daļ a. Muzejs un teā tris

SARANSK ir nepazī stams vecs paziņ a. 4. daļ a. Par baznī cā m

SARANSK ir nepazī stams vecs paziņ a. 5. daļ a. Pasaules

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Парк в Пролетарском районе
Парк в Пролетарском районе
Парк в Пролетарском районе
Почему-то мне кажется, что раньше это панно было красивее... Ну да, и трава зеленее :)))
памятник А.С.Пушкину
На лавочке написано
При создании вольеров деревья не пострадали
Фото из интернета
 Выпендрюсь :) И я есть в списке увековеченных
Туи, кстати, мы сажали... что-то не очень удались :))
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums