Kas ir interesants barona Jomini īpašumā, Gagino

24 Marta 2014 Ceļošanas laiks: no 01 augusts 2013 ieslēgts 03 augusts 2013
Reputācija: +22
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Baronsky fermā , kas atrodas Gaginskas rajonā , atrodas viens no skaistā kajiem ī paš umiem Ņ iž ņ ijnovgorodas apgabalā . Ievē rojams š ajā vietā ir tas, ka ī paš ums atrodas augstā , stā vā nogā zē , Piā nas labajā krastā . Parks, kas ieskauj muiž u, ir pilnī bā lapu koki. Tā s ir alejas, kas paceļ as virs mež a. Bet, ja salī dzinā m š o apbrī nojamo vietu ar Vetoš kinskas pili, kas atrodas tā lumā , tad Jomini muiž as vē sture ir noslē pumaina un nav bagā ta. Visi fakti par š o vietu, ko apkopojuš i vē sturnieki, ir tikai vietē jo iedzī votā ju stā sti. Tajos ir vairā k leģ endu nekā patiesī bas. Nopietna arhī vu izpē te š eit nav veikta.

Saskaņ ā ar vietē jo iedzī votā ju stā stiem muiž a tika uzcelta Antuā nam Anrī Dž omini pē c Aleksandra Pirmā rī kojuma, kuram viņ š nonā ca Napoleona dienestā konfliktu ar marš alu Bertjē dē ļ . Viņ š pats reti apmeklē ja tik nomaļ u vietu. Viņ š dzī voja vai nu Sanktpē terburgā , vai Parī zē , kur galu galā pā rcē lā s uz pastā vī gu dzī vi.


Š ajā sakarā muiž as vē sture aizsā kā s no barona Antuā na vecā kā dē la - Heinriha Genrihovič a, kurš bija pazī stams arī kā Aleksandrs Genrihovič s, un viņ a mazdē la Nikolaja Genrihovič a. Saskaņ ā ar vienu teoriju slavenais barons Jomini ir tieš i slavenā Napoleona ģ enerā ļ a mazdē ls. Un tieš i viņ š ieguva zemi netā lu no Gagino un noorganizē ja š eit ī paš umu.

Saskaņ ā ar vietē jo iedzī votā ju stā stiem muiž u apmeklē ja tā di slaveni viesi kā Puš kins, Ž ukovskis, Dokuč ajevs, Vjazemskis, Tjutč evs un Paš kovs.

Tā pat kā daudzas apskates vietas, muiž a pē c revolū cijas nonā ca postā . Ilgu laiku tajā dzī voja bē gļ i, pē c tam turē ja ieslodzī tos, pē c tam muiž u nodeva kolhozam, kas tajā izvietoja savu pā rvaldi. Ī paš uma atjaunoš ana sā kā s 2005. gadā , kad tas pā rgā ja privā tī paš umā .

Muiž as teritorijā ietilpst pati muiž a un etniskais ciems, kurā var nokļ ū t tikai gida pavadī bā .

Etniskais ciems - tā s ir barona Jomini laika ē kas, vairā kas ciema mā jas.

Pē c ciema apmeklē juma viesi tiek gaidī ti muiž as ē kā , kas atrodas tieš i muiž ā . Ap mā ju ir soliņ i un lapenes, celiņ i kaisī ti ar granti. Š eit atrodas arī ā beļ dā rzs, kas ziedē š anas periodā ir neparasti skaists. Seno dī ķ i, kas atrodas ī paš umā , rotā tilti un to ieskauj kanjoni.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Подземелья
Внутреннее убранство усадьбы
Дворец
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums