Četru stundu ceļojums jeb Zelta rudens Ņižņijnovgorodas Kremlī (foto pastaiga)

21 Novembris 2021 Ceļošanas laiks: no 28 Septembris 2021 ieslēgts 28 Septembris 2021
Reputācija: +853.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nedaudz no manas pilsē tas vē stures, kā liecina hronika, Ņ iž ņ ijnovgorodu 1221.  gadā dibinā ja Vladimirs kņ azs Jurijs Vsevolodovič s. Pilsē ta kļ uva par vienu no nozī mī gā kajiem cietokš ņ iem Krievijas dienvidaustrumos, tā s armija aizstā vē ja valsts robež as no tatā ru uzbrukumiem. Koka zemes nocietinā jumi š eit parā dī jā s 13. gadsimtā . Pirmais akmens cietoksnis tika uzcelts 1370. gados. Paš reizē jais mū ra Kremlis ar 13 torņ iem tika uzcelts pē c Vasilija III pasū tī juma 1508. gadā . Bū vniecī bu vadī ja itā ļ u arhitekts Pjetro Franč esko. Vē stures gaitā š is cietoksnis nekad nav ticis ieņ emts.


Un vē l daž i no oficiā liem avotiem. Kremlis atrodas labajā augstajā krastā , Volgas un Okas upju satekā . Kremļ a ziemeļ rietumu daļ a nolaiž as gandrī z lī dz nogā ž u pakā jē , no dienvidaustrumu daļ as paveras skats uz Miņ inu un Pož arska laukumu, bet dienvidrietumu daļ a paceļ as virs dziļ ā s Poč ainskas gravas un Nacionā lā s vienotī bas laukuma. Divus kilometrus garajā sienā bija 13 torņ i: 5 — taisnstū rveida plā nā  — ir caurbraucami (vai vā rti), un 8 torņ i ir apaļ i nedzirdī gi.

Tā mū su Kremlis izskatā s no augš as (foto no interneta):

Augustā bija mū su pilsē tas jubileja: tai apritē ja 800 gadu, un tā kā pilsē tas dienā nebija iespē jams izlauzties cauri, un vienkā rš i nebija iespē jams kaut ko redzē t cilvē ku daudzuma dē ļ . , un kur varē ja nokļ ū t pirms svē tkiem radī ja vienu vilš anos, bet ar to pietiek par skumjā m.

Un pē kš ņ i darba diena un dā vana no vadī bas no pusdienā m ir pilnī gi bez maksas, saule, zelta rudens, labs garastā voklis, es dodos pastaigā pa Ņ iž ņ ijnovgorodas Kremli (pareizā k sakot, gar mū su Kremļ a sienu , tas tika pilnī bā atvē rts), lai redzē tu, kas paveikts jubilejā . Un tas bija pareizs lē mums, es aicinu jū s pastaigā ties ar mani, man š ī ir viena no manā m mī ļ ā kajā m pastaigu, tikš anā s vietā m, vieta, kur var pasē dē t kafejnī cā Kladovaya tornī un kliegt centrā no Nikolskas torņ a un klausieties atbalsi, kas lido caur torni, un Kā ds ir ā trā kais veids, kā nokļ ū t Sv. Rož destvenska (toreiz Majakovskas iela), braucieni uz koncertiem. Un tas bija nedaudz biedē još i, ka visas š ī s vietas burvī ba, atmiņ as un skaistums pazudī s.

Kremļ a teritorija

Tā Kremlis izskatī jā s mū su slavenā fotogrā fa M. Dmitrijeva fotoattē lā

Ieeja kā vienmē r ir caur Dmitrijevskas torni (gar sava Kremļ a sienu viņ i staigā ja ne reizi vien, bet vaļ ā bija tikai puse sienas, un tagad tā ir pilnī bā vaļ ā , jā skatā s). Pie ieejas prā toju, vai var ceļ u gar sienu sā kt no otras puses. Kategoriski: "Nē " jau ejot gar sienu - sapratu kā pē c.

Laiks ir labs, un ir daudz ekskursiju grupu gan pieauguš ajiem, gan bē rniem – bē rni ar lielu prieku un zinā tkā ri apskata militā ro tehniku. Pilsē tas viesu ir daudz, un arī vietē jie iedzī votā ji neriebjas pastaigā ties un izbaudī t pē dē jā s labā s dienas.


Un tagad skaista ē ka lū r cauri lapotnē m. Pilsē tas domes ē ka ir pilsē tbū vniecī bas un arhitektū ras piemineklis pilsē tas vē sturiskajā centrā . Celta 1899. -1904. gadā . Projekta autors ir Sanktpē terburgas arhitekts , _%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9F% D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87">B. P. Zeidlers.

1995.  gadā Ņ iž ņ ijnovgorodas Kremlī tika uzstā dī ts obelisks ar Krievijas armijas patrona Dž ordž a Uzvarē tā ja skulptū ru

Un tad fotomednieks pamodā s, un tad es vienkā rš i eju un nofotografē ju to, kas man traucē , un izbaudu labos laikapstā kļ us.

Un š eit ir iezī mē ti vasaras un ziemas marš ruti, ziemas ī sais tika izbraukts vairā k nekā vienu reizi, un tagad mums ir jā pā rvar arī vasaras marš ruts.

Un š ie ir mū su stā vie soļ i, tač u, ja jū s pielā gojaties, bū s ē rti un pat ē rti nokā pt lejā .

Un darbs turpinā s, un pē c jubilejas vē l ir daudz darā mā . Nikolaja Brī numdarī tā ja baznī ca Militā rajā manē ž ā ir pilnī bā atjaunota, lai gan apkā rt vē l turpinā s darbi.

Tā tas izskatī jā s sen, tuvumā atradā s ugunsdzē sē ju tornis.

Ir izveidots daudz jauku rotaļ u laukumu.

Un, ieskatoties nepilnī bā , varat iedomā ties, ka tas ir ieskats pagā tnē .

Š ī ir bulta pie Okas un Volgas upju satekas, skats bija vienkā rš i burvī gs, un ne tikai es teicu pilsē tas viesiem, kā tur nokļ ū t un apskatī t katedrā li un stadionu.

 Tik grandiozi darbi joprojā m turpinā s, un š ķ iet, ka gals nav redzams.

Daudzos torņ os joprojā m turpinā s restaurā cijas darbi, un, kad viss bū s atjaunots, torņ os tiks atvē rti nelieli muzeji.

Un š ajā skaistajā vietā ar ledainajiem apstā kļ iem vienmē r bija briesmī gi braukt lejā , pareizā k sakot, droš i vien teikt, ka jā brauc ā rā piektajā punktā , daž reiz ejas bija vienkā rš i aizsprostotas, tā pē c š eit vienmē r bija slidens. Tiesa, tagad pakā pieni mijas ar flī zē m, tā pē c uztaisī jā m arī margas, cerē sim, ka viss bū s labi un staigā t te varē s jebkurā laikā .

Kad Kremļ a mū ris nebija pilnī bā atvē rts, tā bija izeja no sienas, bet tagad viņ i ir atjaunojuš i un atvē ruš i Ivanovskas torni un aizvē ruš i izeju.

Bet viņ i mū s nepameta un radī ja citu izeju cilvē kiem, kuri patieš ā m saprot, ka viņ i nespē s pā rvarē t visu.


Un tas ir rā dī tā js, cik daudz esmu ceļ ojis un cik daudz man vē l ir jā iet, bet mani interesē iziet visu lī dz galam un es jau dodos nepazī stamajā un nezinā majā .

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Территория кремля.
А так кремль выглядел на фото нашего известного фотографа М.Дмитриева.
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums