nometnes vieta Adigejā

12 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 02 Septembris 2018 ieslēgts 08 Septembris 2018
Reputācija: +530.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirms gada draudzene man stā stī ja, cik labi viņ a nedē ļ u pavadī jusi pie termā lajiem avotiem Adigejā . Viņ ai (un man) ir problē mas ar muskuļ u un skeleta sistē mu. Viņ ai ļ oti patika ceļ ojums. Zinot, ka viņ a par daudzā m vietā m runā ar entuziasmu, man nepatī k mū su “neuzbā zī gā apkalpoš ana”, es sajū smā klausī jos un aizmirsu. Kad kā ds cits draugs jautā ja, vai vasarā neieš u kaut kur atvaļ inā jumā , man nebija ne iespē jas, ne pat spē ka par to domā t. Es tikko atcerē jos par termā lajiem avotiem un entuziasmu par tiem un aizsū tī ju viņ ai saiti uz vietu, ko iedeva mana pirmā draudzene. Viņ a to izlasī ja, teica, ka vieta ir ziņ kā rī ga un noderī ga UDF. Un pat otrā pozitī vā atsauksme neradī ja vē lmi skatī ties informā ciju par vietu. Vasaras beigā s pē c nelielas atpū tas un saprotot, ka situā cija ar pā rē jiem ir diezgan bē dī ga, un ziema, tumsa un tumsa jau ir tuvu, paskatī jos otrā drauga linkus (pirmajiem viņ a pievienoja citus , bet tajā paš ā apgabalā ).

mū su marš ruts Adigejā


Bija vairā ki iemesli, kā pē c doties. 1) Kaukā zs mani piesaistī ja (un es jau ilgu laiku mī lu akmeņ us). Gadu iepriekš tur biju pirmo reizi (Armē nijas augstienē ; vienu nakti pavadī jā m netā lu no Gruzijas robež as, kur kalni ir akmeņ aini un mež aini - man patī k š ā da daba). Kaukā za krievu daļ a ir ievē rojami augstā ka. Kā pē c gan nepaskatī ties uz viņ u? 2) Sasildī t locī tavas (kā sanatorija) arī bija vilinoš i. 3) Uz š o vietu uzaicinā ja doties ceļ ojumu aģ entū ra, ar kuru kopā ceļ oju pē dē jos gados un zinā ju, kā nodroš inā t pieklā jī gus apstā kļ us atpū tai (it kā draugu ieteikums). 4) Pē dē jā laikā tikai daba man sniedz atslā buma sajū tu. Tā pē c arvien retā k eju “pē c informā cijas”, arvien biež ā k - uz atpū tu “galvai” ar slodzi uz kā jā m, kad kaut kur ej, monotoni kustinot kā jas, un galvā atdzī vojas. Biroja darbiniekiem ir lietderī gi izkraut galvu, noslogot kā jas - pretē ji ierastajai laika pavadī š anai. Pā rē jais ir darbī bas maiņ a.

Sanatorija kaut kā neparā dī jā s. Es sā ku lasī t man atsū tī to informā ciju par atpū tu pie termā lajiem avotiem Adigejā . Par kempingiem sauca diezgan ē rtus mā jokļ us ar parastajiem apstā kļ iem pilsē tniekam: gulta, keramikas santehnika, ē damistaba. Viņ i solī ja 3 ē dienreizes dienā (tas nozī mē , ka jums nebū s jā iet uz veikalu, jā gatavo vai jā meklē vieta, jū s nesaindē sities). Uz ī su brī di izbraukt dabā ar ikdienā ierastu vieglu mugursomu. Viss - kombinā cijā ar ikdienas termā lajiem avotiem, ko es, ne biež u ū dens procedū ru cienī tā ja, uztvē ru ar zinā mu piesardzī bu (daudzā s problē mas vietā s bija negatī va pieredze ar higiē nu). Bet te baseinu solī ja pē c pastaigas, lai atslogotu.

"Tas man ir piemē rots, " es nolē mu. Nedē ļ u pirms izlidoš anas rezervē ju lidmaš ī nas biļ eti uz piedā vā to Aktivizā cijas nometnes vietas pā rcelš anu (š ķ iet, ka man zinā mā tū risma aģ entū ra to piedā vā ja). Nā kamajā dienā pirms biļ etes pirkš anas sā ku tur zvanī t, lai noskaidrotu, vai ir vietas. Papildu punkts, izvē loties š o konkrē to nometnes vietu, bija tas, ka neatkarī gi no tā , kā du jautā jumu es uzdevu e-pastā par ē rtī bā m, man tika sniegta pozitī va atbilde. Tas uzpirka, jo. hostelis manā skatī jumā ir vai nu telts, vai baraka bez ī paš ā m ē rtī bā m; aprī kojums ne vienmē r ir labā stā voklī ; izejot “dabā ” - ar mugursomu pā r pleciem, no kuras pē c tam kū sā viss mugurkauls; paš i gatavojot uz ugunskura. Un es nemaz negribē ju š ā du atpū tu, jo. Pat 20 gadu vecumā viņ a š ā dos apstā kļ os nevarē ja atpū sties. Man atpū ta ir komforts. Nevajag daudz, bet ne gatavoš anu, ne garus pā rgā jienus ar nakš ņ oš anu teltī , bez smagas mugursomas. Teltis, kajaki utt vienkā rš i nav priekš manis. Man nav ne pieredzes, ne atbilstoš a aprī kojuma.

Man bija trī s programmas, lai paliktu uz vietas: no labi pazī stamas tū risma aģ entū ras, ko lī gumā atsū tī ja nometnes vieta, kas ņ emta no nometnes vietas ar nosaukumu "rudens-pavasaris" (es dodos iekš ā ) septembra sā kumā ! ). Visā s trijā s: 3 ē dienreizes dienā , ekskursijas vai pā rgā jieni starp brokastī m un pusdienā m, pusdienas un vakariņ as, pē c vakariņ ā m - brauciens "uz ū deņ iem". Nav garlaicī gi un noderī gi.


Lidostā es ilgi meklē ju noteiktu kafejnī cu (tā bija paslē pta aiz ž oga). Bet vietē jie ieteica. Ceļ š pā rsvarā ir garlaicī gs: pa lī dzenumu, starp laukiem un zem dī vainajā m sastaptā “nepa tē mu” sarunā m. Es pat vairā kas reizes izaicinā ju viņ u. Tiesa, sapratusi, ka runā t runā tā jam ir bezjē dzī gi, viņ a apklusa.

Nometnes vieta ir 2 stā vu kotedž a, instruktoru mā ja, pirts, 2 š ū puļ soliņ i, 2 nojumes (zem viena klā ja kopī gu galdu) un mā ja ar virtuvi un iekš ē jo ē damistabu (kad ir lī st vai ir auksts), stā vvieta 3 caurbraucamā m automaš ī nā m. Teritorijā ir bū ris ar jenotiem. Es novē rtē tu apstā kļ us 3 * viesnī cā : ir fē ns, tē jkanna, ē rta un plata gulta, duš a (ū dens tika atslē gts vienu reizi visā ciematā , tas sakrā jā s bā zē un brī dinā ja par to plkst. iepriekš ), plakanā ekrā na TV. Rozetes nav ī paš i ē rti paslē ptas aiz mē belē m. Bet jū s varat to izmantot ar pagarinā tā jiem vai ievilktu naktsgaldiņ u.

nometnes vieta

Termiskie avoti atrodas gandrī z netā lu no Maikopas, 30-40 km no bā zes. Paš i tur nevar nokļ ū t, lai gan programmā teikts, ka, ja vē laties, varat tos apmeklē t par papildu samaksu. Mums bija baseins ar 5 baseiniem: no 20° lī dz aptuveni 40° (ieskaitot vienu bē rniem). Aukstā ko un pē c temperatū ras nā kamo var saukt par peldē š anu (bet siltā kā ir vē rts peldē t lē nā m). Pā rē jais - vannas (tomē r augstā temperatū rā peldē ties nav ieteicams; te visi sē ž kaklā ū denī un sildā s). Mū zika ir jautra, bet tā ir skaļ a. Visi ir atvē rti. Ja apmeklē jat nevis vasarā , bet ziemas vai starpsezonas lietū (vai sniegā ), tad noteikti lī dzi dvielim ir arī silts peldmē telis, lai staigā tu no ģ ē rbtuves uz baseinu un atpakaļ . Ģ ē rbtuvē s ir duš as, tač u to ir grū ti iekā rtot. Un neviens tos neizmanto lī dz baseinam. Cepures arī netiek nē sā tas galvā . Nu, tas ir higiē nas jautā jums. Ū dens labi ietekmē ODA, ā du.

Bā ze atrodas Kamennomostskas ciema dienvidu nomalē . Apkā rt esoš ie kalni nedaudz virs 600 m, mež aini. Netā lu atrodas ceļ š no karjera, kur tiek iegū ts akmens (vai nu ģ ipsis, vai kaļ ķ akmens, vai abi), un dzelzceļ š , pa kuru katru dienu tiek izvests akmens. Putekļ i nesasniedz, bet ir troksnis, dienas laikā . Ciemats ir garš , garlaicī gs: nav piemē rots patstā vī gā m pastaigā m, lai gan kaut kur ir parks.


Kamennomostskas ciems

Sacensī bā s piedalī jā s 11 cilvē ki, tostarp viena jauniete aktī vā kā programmā (viņ a arī devā s kempingā ar nakš ņ oš anu kalnos). Pā rē jie nā ca, tā pat kā es, lai kaut ko redzē tu un gozē ties ū denī .

Mū s baroja 3 reizes dienā , sā tī gi un daudzveidī gi (pē c citur pabijuš ie teiktā ). Tiesa, vietē jā s virtuves nebija (bet aprakstā to satiku). Ja aizbraucā m uz visu dienu, mums iedeva pusdienu kastī tes (hamburgers, kas ir nesalī dzinā ms ar McDonald's) un vakarā zupas, kas pa dienu izpalika. Pavā rs nav slavē jams. Viņ a vispirms jautā ja par to, kurš kaut ko neē d. Es atbildē ju, ka man negarš o piens, bet sieru mutē neņ emu. Un viņ a gatavoja tā , ka piena praktiski nebija (vienreiz aizmirsa, kaut ko darī ja ar sieru, bet man uzreiz gatavoja citas brokastis).

Pie mums strā dā ja 3 cilvē ki: 2 instruktori, direktors (mū s veda 3 maš ī nas, pavadī bā ). Tas, kurš mū s sagaidī ja visbiež ā k, brauca lielā ko daļ u kompā nijas (6 cilvē ki). Viņ a dž ipam bija pā rveidots bagā ž as nodalī jums, kurā atradā s 2 soliņ i. Ak, cilvē ki tur tika pā rvadā ti, un ceļ i daž reiz ir serpentī ni, daž reiz grunts, kā pj augstu. Tajā paš ā laikā ā trums ir daudz lielā ks par atļ auto. Cilvē ki pē c savas iniciatī vas mainī ja vietā m, lai kā ds vienmē r nenonā ktu neē rtā s vietā s. Man bija konflikti ar š o pasniedzē ju. Papildus muļ ķ ī bā m, ko viņ š stā stī ja (es vienkā rš i neklausī jos, pā rē jiem droš i vien interesē ja), viņ š reiz aizmirsa aizvest cilvē ku uz termā lajiem baseiniem (viņ š atgriezā s); nesanā ca mū s no zirgu izjā des, kā dē ļ bijā m spiesti iet pa ceļ u, kur paš izgā zē ji nes akmeni un elpot putekļ us. Tajā paš ā laikā pavā re, viņ as palī gi un zirgu ī paš nieks atvainojā s. Rež isors atvainojā s tikai aizbraukš anas priekš vakarā , kad atcerē jos š o stā stu. Un instruktors, kurš mū s atveda uz stalli un atņ ē ma mugursomas ar telefoniem, to necienī jā s. Acī mredzot viņ š uzskatī ja par normā lu atņ emt cilvē kiem saziņ u un viņ us necelt. Tā da necieņ a pret cilvē kiem sabojā ja manus svē tkus. Ir paslī dē š ana, tas ir normā li. Bet es domā ju, ka, strā dā jot ar cilvē kiem, ir jā prot atvainoties. Tad cilvē ki kopumā pozitī vi reaģ ē s uz jū su nometnes vietu.


Es uzskaitī š u starp ē dienreizē m nosū tī tajā lī gumā solī tā s ekskursijas (vai vienkā rš us pā rgā jienus): 1) pā rgā jieni Hadzhokskaya aizā.2) uz Rufabgo ū denskritumiem 3) Krasnoe ezeru un tā apkā rtni (Miš oko aiza) 4) Guamas aiza 5 ) izjā des ar zirgiem 2 vai 5 stundas 6) Svē tā Miķ eļ a Atosa klosteris 7) Lago-Naki plato un Lielā Azish ala 8) Dakh un Belaya upju satece 9) "Savvaļ as pludmale", "Akmens labirinti", Azish-tau klints .

Tagad komentā ri par katru redzē to vietu.

1) Hadž okas aiza atrodas Kamennomostskas ciema (iepriekš Khadzhok) dienvidu nomalē . Ieeja ir apmaksā ta, 400 rubļ i. Vieta ir skaista. Ir vē rts apmeklē t, bet diez vai vairā k kā vienu reizi. Teritorijā ir bū ri ar lā č iem (viens dejo), sarkanajiem vilkiem (importē ti uz Kaukā zu), nagaiņ iem. Kaut kas lī dzī gs zoodā rzam, kam interesē dzī vnieki bū ros.

Hadž okas aiza

2) Rufabgo ū denskritums. Atrodas uz dienvidiem no nometnes vietas. Ar kā jā m jums jā iet uz dienvidiem no ciemata pa ceļ u. Nevis blakus nometnes vietai. Ieeja ir apmaksā ta, 400 rubļ i. Pie ieejas ir kaut kas lī dzī gs muzejam. Ziņ kā rī gs. Stā sta par č erkesu dzī vi (bez komentā riem). Vairā ki plakā ti, kurus arī grū ti saprast bez komentā riem. Gar straumi (vai upi) stiepjas aprī kota taka lī dz treš ajam ū denskritumam. Tā lā k jau ir grū ti kā pt.

pie Rufabgo ū denskritumiem

3) Krasnoe ezers — ū denskrā tuve pamesta karjera apakš ā , kurai garā m pastā vī gi brauc paš izgā zē ji no cita karjera ar akmeni. Netā lu no nometnes vietas, bet vai ir vē rts uz turieni doties? Mē s apstā jā mies veca karjera galā . Pā ris reizes garā m pabrauca paš izgā zē ji. Mū s aizveda vē l augstā k, uz izcirtumu virs Miš iko aizas. Tur ir iekā rtotas atrakcijas: tie, kas vē las š ķ ē rsot aizu pa trosi, uzkā pt pa taciņ u (piekā rtais tilts, troses utt. ) un atgriezties pa citu trosi. Viens no grupas "lidoja", bet tas jau ir ekstrē mi, tiem, kam dzī vē trū kst adrenalī na. Un, protams, par maksu, š ķ iet, 2000 rubļ u. Viņ i acī mredzot dod arī visurgā jē jus.

Sarkanais ezers


4) Guamas aiza. Tas atrodas 100 km attā lumā no bā zes. Braucot pa ceļ u, pa zemo pā reju, km 15 - pa briesmī gu zemes ceļ u. Paš ā aizā staigā maz cilvē ku (š aura, apmē ram reizi stundā.1700 m kursē vilciens vai trolejbuss). Dienā , kad bijā m, vilciena nebija, tā vietā mū s veda rokas vagonā (citā s dienā s tas ved no vilciena pieturas lī dz aizas galam - vē l 1800 m). Zem grabuļ a viņ i runā ja par aizu. Motorvagona cena ir 300 rubļ u. vienvirziena. Kā jā m gā jā m nedaudz tā lā k par pieturas vietu, gar gulš ņ iem. Un ā tri atgriezā s atpakaļ , lai noķ ertu atgriež amo motorvagonu. Pirms š ī s aizas mū s atveda uz Mezmay ciemu. Tur gā jā m pa lī kumotu taku lī dz ū denskritumam. Man patika, bet citiem bija grū ti iet. Viņ i arī apsolī ja kaut kā du Ē rgļ a akmeni. Bet viņ ai nebija laika. Ja pareizi redzē ju, tad vieta arī nav paredzē ta nesagatavotam cilvē kam.

Kurdž ipsas upe Guamas aizā

5) Izjā des ar zirgiem organizē ranč o, kas atrodas netā lu no troses pā ri Miš oko aizai. Dodieties uz ceļ a ar paš izgā zē jiem, kas ir augstā k. 2 stundas - 1000 rubļ i, 5 stundas - 1500 rubļ i. Vispirms visi tiek ripinā ti pa veco dā rzu. Ir karsts, viņ i vairā kas reizes š ķ ē rso ceļ u no karjera (putekļ i). Pē c tam 2 stundu gā jienā viena pietura pie skatu laukuma virs Mishoko aizas. Pulksten 5 - viena pietura pusdienā m pie skaistā klints Velna pirksta, aptuveni virs Dakhovskas ciema. Tie, kas atteicā s no izjā dē m, devā s uz to paš u vietu. Viņ i uzkā pa pa troš u vagoniņ u uz Tethys ekstrē mo parku, gā ja cauri mež am lī dz klintij. Tas bija vieglā kais ceļ š . Izjā des laikā aiz ieraduma (2. reize uz zirga ar 30 gadu pā rtraukumu) man sā pē ja visas kā ju locī tavas. Atvests abā s pastaigā s ar auto. Viņ i izņ ē ma tikai tos, kas ieradā s uz 2 stundā m. Pē c tam viņ i apmeklē ja Belovodie muzeju.

Sasodī ts pirksts

6) Sv. Miķ eļ a Atosa klosteris. Es braucu, domā jot par atraš anā s vietu. Bet, tiklī dz viņ i teica: “Uzvelciet galvas lakatus”, viņ a atteicā s ienā kt. Man apģ ē rbs reliģ isko vietu apmeklē š anai ir nosegti ceļ i, pleci, vē ders. Visi. Pā rē jais ir liekas un nepamatotas prasī bas. Es ne reizi vien esmu redzē jusi nekaunī gā kus apģ ē rbus: atkailinā tu vē deru, atvē rtu kakla izgriezumu, apspī lē tus un ī sus svā rkus vai bikses...bet lakatā . Un kurš ir atbilstoš ā k ģ ē rbies? Es vai tie ar lakatiem? Tā pē c es to nevaru aprakstī t. Gā jā m ar otro instruktoru (2. maš ī nas š oferi) lī dz zirgi tika izdzī ti, cauri klostera dā rzam, ē dā m bumbierus. Mē s uzkā pā m uz skatu laukuma, kur viņ š rā dī ja apkā rtni un paskaidroja redzamo. Pā rē jie steidzī gi skrē ja uz to paš u vietu, stā stī ja par to, kas viņ us kaitinā ja manas prombū tnes brī dī pie otrā instruktora.


7) Lago-Naki plato un Lielā Aziš a ala. Ceļ š uz turieni ir diezgan salauzts, daļ ē ji zemes ceļ š . Bet tagad tas ir bū vniecī bas stadijā . Varbū t vē lā k tas kļ ū s diezgan ē rti ceļ oš anai. Pa ceļ am piestā jā m pie pā rsteidzoš i apjomī ga koka. Tā lā k - viesnī cā ar skatu laukumu. Vieta ir skaista. Jū s varat stundā m ilgi skatī ties uz kalniem lejā un tā lumā .

Tad - plato ar augstumu 1800 m. Tur dē j ausis, pū š diezgan stiprs vē jš . Kā pš ana klintī s, bet ī sa.

skats uz Lago-Naki plato un sausajiem kurdž ikiem

Nā kamā pietura atrodas netā lu (jū s varat staigā t) - pie Kaukā za biosfē ras rezervā ta kordona. Pie ieejas stā stī ja par bizoniem.

Atpakaļ ceļ ā - Lielā Azishskaya ala. Cena - 500 rubļ i. Aprī kots ar metā la (stā vā m) kā pnē m. Slikti apgaismots. Gids alā teica, ka bildē t var atceļ ā , kad viņ š pabeidz ekskursiju. Neticu. Neiedegot viņ a (vai jū su) lukturī ti, ir grū ti vai neiespē jami fotografē t. Jums tas jā dara, kad viņ š vē rš gaismu uz vietu, par kuru viņ š runā . Vai arī iegā dā jieties grā matu ar fotogrā fiju (kā es to darī ju) pie ieejas. Neapmeklē ju neaprī koto daļ u ar upi. Upe ir redzama no augš as.

Lielā s Azish alas kroņ a zā lē

8) Dakhas un Belajas upju saplū š ana. To, ko mums rā dī ja, diez vai var saukt par "apvienoš anos". Mē s bijā m uz tilta Dahovskajā . Tilts nav vecs, uzraksts "1906", bet pamests. Izbraucā m ar dž ipu zem tilta, tad tam pā ri. Viss aizņ em apmē ram 15 minū tes. Esam atceļ ā no Lago-Naki.

9) "Savvaļ as pludmale", "Akmens labirinti", Azish-tau klints. Es pat neatceros, kurā dienā mē s tur bijā m. Acī mredzot pē c aizas. Wild Beach ir skaista vieta pie Belajas upes. "Akmens labirinti" - š aurs celiņ š starp akmeņ iem, kur viņ i iekā rtoja tualeti. Azish-tau rock - acī mredzot, klints, uz kuras mē s uzkā pā m zem ū dens, kas pilē ja uz tā un tā lā k netikā m. Š ī s ir vietas, kas atrodas starp Hadzhok Gorge un Rufabgo ū denskritumiem.

Azish-Tau rock

Savvaļ as pludmale


Ja jū s spē jat pacelt kā jas augstu, staigā t pa slidenu zemi un saknē m, tad jū s pā rvaldī sit š os braucienus. Apaviem tomē r vajadzē tu bū t kā kedā m, labā k - ar rievotu zoli. Flip-flops valkā tikai vietē jie. Ja nē , aprobež ojieties ar termā lo avotu apmeklē jumu. Un labā k izvē lē ties vietu viņ iem tuvā k vai viņ u teritorijā , lai nebū tu savienojuma ar transportu (kaut kā neredzē ju sabiedriskos vai "shuttles").

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
наш маршрут по Адыгее
территория турбазы
поселок Каменномостский
Хаджокская теснина
Хаджокская теснина
Хаджокская теснина
Хаджокская теснина
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
Водопад «Каскадный»
Водопад «Сердце Руфабго»
Водопад «Девичья коса» («Шнурок»)
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
у водопадов Руфабго
озеро Красное
переправа над ущельем Мишоко
погибшие в 2014 г. самшитовые леса (Мезмай)
водопад (Мезмай)
вход в пещеру имени Исиченко
тропа к водопаду (Мезмай)
в Гуамском ущелье
река Курджипс в Гуамском ущелье
река Курджипс в Гуамском ущелье
река Сухая Балка (с моста, у которого проходили бои во время ВОВ; мост подрывали, пытаясь прорваться к Красной Поляне и Сочи)
Чертов палец
вид на Даховскую и дорогу на Каменномостский
вид на плато Лаго-Наки и сухой Курджипс
в Коронном зале Большой Азишской пещеры
нижний ярус Большой Азишской пещеры – подземная река
срез отломанного сталактита
скала Азиш-Тау
Дикий пляж
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums