Dziesma par dzimteni!

16 Janvāri 2022 Ceļošanas laiks: no 05 Janvāri 2022 ieslēgts 10 Janvāri 2022
Reputācija: +303.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tā tad, biedri, es ziņ oju cilvē ka drukā tā balsī : jū s varat atpū sties savā dzimtenē tikpat labi kā visā dos ā rzemju popularizē tos kū rortos un kū rortos. Tici man, es zinu. Tikai š eit, bakstot ar pirkstu pa zemeslodi, nepalaidiet garā m un nokļ ū stiet Krievijā (un mē ģ iniet tur nenokļ ū t! ). Es nokļ uvu Kabardī no-Balkā rijā . Un es domā ju: nu, nu, kā tu mani š eit pā rsteigsi? Tā pē c viņ i bija pā rsteigti. Š okē ts. Apgā zts!


Š eit viss ir fantastiski. Pirmkā rt un galvenokā rt, cilvē ki. Atvē rta, draudzī ga, atsaucī ga uz joku, lepna un skaista. Un neticami pazemī gs. Sā ksim ar to, ka viņ u ir ļ oti maz. Nalč ikā (to galvaspilsē tā ) ielā s ir retas vienī bas. Pa dienu jā - skolē ni, mammas ar bē rniem, visā di darbinieki, bet vakarā...Ritinā t bumbu. Varbū t iespaids, ka dzī voju kū rorta kupejā ? Galu galā ir puse pilsē tas - kū rorts. Bet tas ir, nedē ļ as skumjš . Saskarsmē kabardī ni un balkasieri ir patī kamā kie cilvē ki. Sazinoties ar meitenē m, meitenes nosarkst, un zē ni cenš as palī dzē t visos iespē jamos veidos. Patī kami-oh.

Otrais ir cilvē ki daba. Upes, aizas, mež i, ezeri, debesis, putni, gaiss. . . Elbruss. . . Jā , Elbruss! Tas, mani bē rni, ir spē ks un spē ks, prieks un bijī ba! Es neesmu bijis pie viņ iem Chomolungs, bet mū su divu pī ķ u brī nums ir kaut kas! Paradī ze tiem, kas saprot, kas ir slē poš ana vai snovbords. Un, ja kā dam š ķ iet, ka tā ir bohē mas izklaide, tad nē . Pacē lā ji visiem darbojas vienā di (tonē ti, es neredzē ju kajī tes "zeltā "). Nomas punkti, ja nā kat slē pot bez slē pē m, dē ļ iem, kostī miem, brillē m, tiek piedā vā ti milzī gā sortimentā . Viesnī cas-viesnī cas – pū lis. Edalen-kafejnī cas - miljons! Bykuy. Spē lē jiet!

Un es klusē ju par viņ u fantastiskajā m kalnu aizā m, tī rā kajā m upē m un pā rsteidzoš ajā m ielejā m. Jū s daž reiz apstā jaties, izelpojat: "Kungs, tas ir labi, cik skaisti! " - "Mā te! Mā te. mā te...”, - atsaucas atbalss. Vidosiki tur - Aivazovskis bū tu pametis savas jū ras, lai zī mē tu, ja redzē tu vietē jos viļ ņ us. Lai gan š ķ iet, ka viņ š tos ir redzē jis. . .

Treš ais — cilvē ku virtuve. Ak, kā ds ē diens te ir! Khychiny, zhalbaur (maigā kas aknas nekad neesmu ē dis), š urpa, forele, Narzan. . . Jā , tieš i no pazemes, taisni pa caurulē m, taisni pudelē s ar vieglu gā zē š anu. Nā kamajā dienā , protams, labā k to nedzert, bet, atrodoties tieš i pie avota - tas ir neaprakstā ms prieks! Plus vē l ir limonā des, saldumi un, protams, ā boli. Š ī , es jums saku, ir zemes ā bolu naba. Godī gi. Š eit, tā pat kā Francijā , vī na dā rzi, rež ģ i, rindas...tikai ā boli. Un tie tieš ā m ir visur. Un garš ī gi. Un forš i. Un salds. Un skaisti!


Un, protams, cenas: tā s ir patī kamas acī m un maciņ am. Par vilnas zeķ ē m Č egemas aizā (tā s ir adī tas tev priekš ā ) prasī s 100 rubļ us, par 3 pā riem (TRĪ S pā ri, Kā rli! ). Pusdienas pie Zilajiem ezeriem - maksimums 400 re no deguna. Taisnī ba bez alkohola, bet neiebilst, ja paņ em lī dzi. Elbrus vagoniņ š - no 800 rubļ iem. Taksometrs galvaspilsē tā - maksimā lais stjuarts uz jebkuru galu. Nu, atcerieties par viesmī lī bu - viņ i var steigties mā jā s, lai saņ emtu pateicī bu. Viņ i ir tik. . .

Un pē dē jais. Š ī s ir mā jas, bē rni. Nav nepiecieš amas ā rvalstu pases, vairā ki PCR testi un QUAR kodi, muitas pā rbaudes un robež kontrole. Š ī ir jū su valodas sfē ra un vienotā s valū tas telpa.

Tas ir viss. Vai š ī nav dziesma! Un no dziesmas nevar izvilkt vā rdus. Tā pē c es dziedu Kabardī nijas un Balkā rijas slavu!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Лучше гор могут быть только горы
Живые и застывшие
Блин, это не фотообои!
Ведь и Эльбрус из самолета видно здорово... Он там - за спиной
А?
Игрушки нартов (великанов, которые жили здесь до людей
Застывшие и офигевшие
Проходик
Го-о-о-ры
Собака одета лучше чем некоторые
Вот оно счастье
Да уж
Вот так
НарзанчеГ
Голубые озера (одно из...)
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums