Zaraysk. Prieks iepazīties!

14 Februāris 2021 Ceļošanas laiks: no 05 Janvāri 2021 ieslēgts 06 Janvāri 2021
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pavadiet nakti veikalā , sasitiet pa pieri ū denstorņ a mež onī bā , izbaudiet paš as provinces pilsē tiņ as vē sturi -< stiprs> Vorobeič ikovi ir gatavi uz visu, ja vien mā ja neizdziest : )


Mē s braucā m uz Zaraisku no Rjazaņ as š ausmī gi nomā kti un salauzti. Mū su garī gā noguruma iemesls bija ne pā rā k veiksmī gais Gaisa spē ku vē stures muzeja apmeklē jums Rjazaņ ā . Varbū t kā dreiz par to uzrakstī š u. Un ī sumā : š ausmī gi nepaveicā s ar gidu, vī rietis ir ļ oti vecs. Sā kumā bijā m sajū smā par piedzī voto, bet izrā dī jā s veltī gi, lē na runa, nemitī ga lē kā š ana, aizmā rš ī ba. . . Vienī gi aiz cieņ as pret vecumu mums bija neē rti pā rtraukt š o negodu. Nu labi. . . Tā tad noskaņ ojums bija, kā pareizi teikt, drū ms. Ar vī ru visu ceļ u pā rrunā jā m muzeju, dalī jā mies savā starpā muzejiskus apvainojumus. . . Bē rni ierakā s viedtā lruņ os. . . Vē lme turpinā t Jaungada braucienu uz Zaraysku kaut kā pazuda. Un, ja nebū tu tā fiziskā noguruma, kas arī bija uzliesmojis, tad noteikti bū tu izturē juš i pagriezienu no M5 š osejas uz Zaraysku un turpinā juš i ceļ u mā jup, uz Maskavu.

Zaraisk. st. oktobris

Š eit es arī atcerē jos, ka Jaungada brī vdienā s viesnī cā m pie Maskavas bija pienā kums uzņ emt viesus tikai ar sertifikā tu par Covid neesamī bu. Š eit ir slazds! Zaraysk jau ir atklā tas vietas netā lu no Maskavas. Bet pa telefonu mums apliecinā ja, ka sertifikā ta iegū š ana, protams, ir milzī gs pluss, tač u tā neesamī ba netraucē s kļ ū t par Zarayskas viesiem. labi! Un tad mums steidzami jā atpū š as.

Radoš ie veikali Zarayskā

Radoš ie veikali Zarayskā

Zaraisk ir tikko sā kusi saņ emt savu tū risma daļ u, un, protams, viesnī cu infrastruktū ra tur, maigi izsakoties, nav pā rā k laba. Bet ir, ir kur palikt! Neatceros, no kā un no kā bija jā izvē las (jā , bija pat maza izvē le), bet priekš roku devu Tirdzniecī bas un viesnī cu komplekss (TGC) Zaraysk. Cik skaļ i : )). Dabiski, ka nerē ķ inā jos ar kaut ko š iku, tas bū tu tī rs. Es pat savam vī ram nerā dī ju fotogrā fiju, lai viņ š vispā r neatmestu domu apmeklē t Zaraysk. Tā pē c, apstā joties pie ē kas, pirmā ziņ a no ģ imenes bija: "Ejam nakš ņ ot veikalā ? ".

Mazie pā rsteigumi par viesnī cu ar to nebeidzā s. Viņ a kā burvju kastī te noslē pa daudz ko, kas ar mums notika pirmo reizi : )). Bet vairā k par to atseviš ķ ā pā rskatā par Zaraysk TGK Hotel .

Saņ ē muš i, tā sakot, dzī vesprieku pastiprinā juš i mū su nakš ņ oš anas vietas krā su terapijas un vietē jā veikala alkohola nodaļ as dopinga lietoš anas, mē s pat paspē jā m veikt apkā rtnes izlū koš anu, jo viņ i saki. Jā , lai saprastu, kur tas mū s noveda : ).

Atsauce: Izlū koš ana - izlū koš ana, lai iegū tu informā ciju par ienaidnieku, ko personī gi veic komandieris un š tā ba virsnieki pirms gaidā majā m militā rajā m (kaujas) darbī bā m. Un vē l daž i simboli no Vikipē dija. Es domā ju, ka "personī gi komandieris" ir skaidrs, kurš : ))).

Nekas, tikai ziņ kā rī gs. Tik skaista province(vairā k fotoattē lu albumā ).

Visstingrā kā ē ka jebkurā mū su valsts pilsē tā jā jā , pensiju fonds

Ū denstornis vakara mirdzumā


Zaraisk mū sdienā s ir neliela provinces pilsē ta Maskavas reģ ionā .

Kopumā maz zinā ms, it ī paš i ā rpus apkā rtē jā m teritorijā m. Bet kā dreiz tā bija spē cī ga tirgotā ju pilsē ta.

Sē dvietu pagalms aiz kokiem

Pa labi ir Gostiny Dvor sienas. Tagad tur darbojas apģ ē rbu tirgus

Atjaunota Ekaterininskaya iela, tagad Krasnoarmeyskaya

Vē l agrā k - spē cī gs aizsardzī bas punkts uz Krievijas valsts robež ā m.

Pirmā Zaraisk pieminē š ana ir atrodama 1146.  gada annā lē s. Tad to sauca arī par Stē rdž enas pilsē tu — pē c tā s upes nosaukuma, kuras krastos tā atradā s. p>

Lieliskais lauks. Saskaņ ā ar leģ endu, Evpatijs Kolovrats tur savā ca komandas paliekas un devā s pē c Batu. Tagad tas ir ciemata nosaukums netā lu no Zaraysk

Kā pē c pagā tnes formā ? Fakts ir tā ds, ka, domā jams, ka Sturgeon iznī cinā ja nomadi. Un tā s vietā tika uzcelta cita pilsē ta ar nosaukumu Red. Un Sarkans vē lā k tika sadedzinā ts Batu Khan iebrukuma laikā.1237. gadā un atkal tika atdzī vinā ts ar citu nosaukumu. Pilsē ta vairā kas reizes mainī ja nosaukumu. Zaraysk beidzot kļ uva par Zaraysk tikai 17. gadsimtā . Lū k, tā da neatlaidī ga un sī ksta pilsē tiņ a izrā dī jā s. Jā , pilsē tas vē sture ir diezgan vē traina: ir gan nomadu iebrukumi, gan nemieru laiks. Kņ azs Pož arskis bija Zarayskas gubernators 1610. -1611. gadā , un tieš i no š ejienes princis ar savu milicijas vienī bu devā s uz Maskavu. Vē stures atsauces nepā rdrukā š u, ja interesē , par vē sturi var palasī t vismaz Vikipē dija.

Kā pē c provinces Zaraisk ir tik interesanta mū sdienu tū ristam? Patieš ā m, apskates vietu kartē no pirmā acu uzmetiena ir tikai piemiņ as plā ksnes, “dež urē još ie” pieminekļ i, nu, vē l daž as baznī cas.

Par kā du brī numu Kremlis ir saglabā jies Zaraiskā .

Un ne daļ ē ji, kā , piemē ram, Kolomnā , vai vaļ ņ u veidā , kā Rjazanā vai Dmitrovā . Un ī stā , kaut arī neliela platī ba, bet neskarta lī dz mū sdienā m. Tieš i pateicoties Kremlim, visuresoš ie tū risti biež i apmeklē mazo un mazpazī stamo Zaraysku.


Kremlis Zarayskā tika uzcelts pē c Vasilija III pavē les 1528. –1531. gadā . Spē cī gas sienas adekvā ti noturē ja aizsardzī bu daudzo Krimas tatā ru uzbrukumu laikā .

Kremlī atradā s militā rie garnizoni, ap to auga priekš pilsē tas. Bet pakā peniski lī dz XVII gadsimta beigā m. Zaraysk zaudē ja savu aizsardzī bas vē rtī bu. Un pilsē ta sā ka dzī vot tirgotā ja dzī vi. Caur to gā ja Astrahaņ as š oseja, kas veicinā ja tirdzniecī bas attī stī bu.

Nez kā pē c jau XIX gs. jaunais Rjazaņ as ceļ š un vē lā k Maskavas-Rjazaņ as dzelzceļ š apbrauca Zaraysku, kas beidzot padarī ja pilsē tu klusu un mierī gu ar izsvē rtu dzī vesveidu. Tiek uzskatī ts, ka š ī iemidzinā š ana veicinā ja Kremļ a saglabā š anos, kā saka, tā sā kotnē jā formā .

Lai gan, protams, gadsimtu gaitā Kremlis mainī ja savu izskatu, kaut kas tika pabeigts, kaut kas tika uzcelts no jauna. . . Piemē ram, jumti torņ iem, domā jams, parā dī jā s tikai 19. gadsimta beigā s, kad noliktavas sā ka tajos aprī kot (vairā k š eit).

Š obrī d Kremlī tiek organizē ts Zaraiski kremļ a muzejs-rezervā ts. Mū sdienu realitā tē muzeja ekspozī cijas apskate ē kā Klā tbū tnes vietas tiek organizē ta pa sesijā m. Bet tajos laikos bija tik daudz pretendentu, ka jū s uzreiz nenokļ ū sit. Jū s varat doties individuā lā ekskursijā pa Kremli, kuras laikā viņ i kā pj pa sienā m. Tas ir viss, tas ir tas, ko mē s ļ oti vē lē tos!

Un atkal lī dz. Visi gidi tika demontē ti. Mierī gā kos datumos, kas nav brī vdienu, tas ir lī dzī gi kā saliekamo grupu organizē š ana kā cilvē ku skaits, kuri, tā sakot, vē las uzkrā ties. Tajā dienā bija gaidā ma viena komandas ekskursija mums neizdevī gā laikā . Bet tas ir labi. Apskatot visu š o turneju, kļ uva skaidrs, ka grupa bū s ļ oti liela, un mē s jau esam zaudē juš i masveida rakstura ieradumu. Vispā r, ja jū s dodaties uz Zaraysk, tad mē ģ iniet uzņ emt klusā ku dienu. Patiesī bā , kā jebkuras populā ras vietas apmeklē š anai. Bet Jaungada brī vdienā s tas bija kaut kas neiedomā jams Zaraiskas kremļ a apmeklē tā ju skaita ziņ ā .


Sv. Nikolaja katedrā le (1681.  gads) — pē c zinā tnieku domā m, tā s priekš tece bija 1225.  gadā celtā Korsunas Svē tā Nikolaja Brī numdarī tā ja koka baznī ca, kas, savukā rt, celta akmenī domā jams, ka 1625 g. Un š ī ir treš ā versija. Paš laik notiek restaurā cijas darbi.

Zemā k esoš ajā fotoattē lā varat mē ģ inā t redzē t Rjazaņ as prinč u Fjodora, Evpraksijas un Jā ņ a kapa pieminekli, kas atjaunots 2002.  gadā . Saskaņ ā ar annā lē m, 1237.  gadā Batu nodedzinā ja pilsē tu, apanā ž u. princis Fjodors nomira, un Evpraksia ar mazu dē lu izmetā s no torņ a, lai Batu viņ u nesagū stī tu. Par godu Jā ņ a Kristī tā ja galvas nocirš anai virs prinč u kapa tika uzcelts koka templis, kas 16. gs. ir uzskaitī ts kā akmens. Vē lā k templis tika vairā kas reizes pā rbū vē ts, un kaps atradā s ā rpus tempļ a. Pagā juš ā gadsimta 20. gados kaps tika izpostī ts.

Paš reizē jā Jā ņ a Kristī tā ja galvas nogrieš anas katedrā le tika izveidota 1901. –1904.  gadā . Padomju laikos š eit ierī koja kinoteā tri. 1992. gadā templis tika atdots Baznī cai.

Vē l viena pā rsteidzoš a Zarayskas apskates vieta ir Ū denstornis, kas tika uzcelts 1916.  gadā pē c tehniķ a A. I. Filippova projekta. Ā rē ji tas ļ oti atgā dina kaut kā du militā ru nocietinā jumu. Vai pat princeš u torni : )). Tiek pieņ emts, ka visas š ī s viltus nepilnī bas un dī gļ i tika apzinā ti izmantoti viņ as tē lā , teiksim, ā rē jai vienotī bai ar Kremli.

Tā pat kā daudzi lī dzī gi torņ i, tas ilgu laiku stā vē ja drupā s. Tač u tieš i simts gadus pē c nodoš anas ekspluatā cijā tornis sā ka savu jauno dzī vi.

Tā tika atjaunota, sakā rtots interjers un atvē rta piekļ uve augš ē jam lī menim, kur tū ristu priekam tika iekā rtots skatu laukums.

Bet, pirms nokļ ū stat paš ā virsotnē , jums ir jā pamē ģ ina. Skrē jiens pats par sevi ir darbietilpī gs pasā kums.

Un tad jo augstā k, jo zemā ki ir lī meņ a griesti, visā das caurules un cita hermē tiskuma pakā pe. Pie ieejas ieteicams valkā t ķ iveri, ī paš i gara auguma personī bā m, tač u tā s ī paš i neuzstā j. Tā tad, mū su tē tis dabū ja savu izciļ ņ u par to, ka bija nerā tns. Tā pē c ievē rojiet zinoš u cilvē ku ieteikumus : )).

Ir saglabā ta "vietē jā " tvertne


Nu, augš ā...Varbū t ne tie iespaidī gā kie, bet ļ oti dvē seliski skati. Lū k, Zaraysk ir mums pie kā jā m!

Pavisam nesen binokli uzdā vinā jā m savam dē lam kā dzimš anas dienas dā vanu. Ī sts pieauguš ais. Eh, un š is binoklis tika droš i aizmirsts mā jā s. Un es ar viņ u tik ļ oti paļ ā vos, zinot, ka mums bū s skati no torņ a.

Fon Kremlis

Un pat ne ī paš i centrā lajiem.

Un paskatieties, cik jauki izskatā s izrotā tie koki. Vienkā rš i, kā saka, bet gaumī gi.

Vasarā , protams, vē l skaistā k. Jā , un ir vairā k laika un iespē ju klī st. Protams, arī tagad, ziemā , vē l klaiņ otu, tač u š ā ds piedā vā jums manu pavadoš o komandu neiepriecinā ja. Lū k tā s ir izmaksas par bē rnu vilkš anu lī dzi pa pilsē tā m un ciemiem : )). Man bija jā pabeidz pastaiga.

Dzī vī bas dā vā još ā s Trī svienī bas baznī cas 1776. gada muzejs no Kremļ a. Š obrī d muzejs ir atgriezies pie savā m dzimtajā m sienā m, un templī notiek restaurā cijas darbi. Es neatradu nekā du informā ciju, vai dievkalpojumi jau notiek

Pagā juš ā gada grū tie laiki ietekmē ja Zaraisk popularitā ti. Pilsē ta vienkā rš i mudž ē ja no tū ristiem, neskatoties uz diezgan sarež ģ ī to transporta pieejamī bu. Es domā ju, ka š ī parā dī ba bū s labs ekonomisks palī gs provinces pilsē tai. Un Zaraysk ļ oti cienī gi satika nā kamo iebrukumu...tū ristu.

Zaraiskas veco fotoattē lu izstā de

Mū su laikā ir jā bū t kaut kam labam.

Nu, Zaraisk. . . Jū s mums patikā t. Prieks iepazī ties!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Зарайск. Ул. Октябрьская
Креативные лавочки в Зарайске
Креативные лавочки в Зарайске
Самое добротное здание в любом городе нашей страны - да-да, Пенсионный фонд
Что-то здесь не так.... :). Мы, хоть, и принявшие на грудь были, но стрелки, похоже больше нашего приняли
Советская улица, в прошлом Сенная площадь
Явно наследие прошлых веков. Сейчас такие кругленькие не строят
Водонапорная башня в вечернем сиянии
Водонапорная башня в вечернем сиянии
Гостиный двор за деревьями
Справа стены Гостиного двора. Сейчас там вещевой рынок
отреставрированная Екатерининская улица, сейчас Красноармейская
Великое Поле. Согласно преданиям там Евпатий Коловрат собрал остатки дружины и отправился вслед за Батыем. Сейчас так называется деревня близ Зарайска
Сохранился
Воон Кремль
Можно разглядеть Церковь Николая Чудотворца построена в 1898 г. при городской тюрьме. Потом она стала милицейским складом. Так до сих пор им и является, только с другими буковками аббревиатуры
Выставка старых фото Зарайска
Выставка старых фото Зарайска
Выставка старых фото Зарайска
Церковь Троицы Живоначальной 1776 г. В советское время сюда был переселен Зарайский историко-художественный музей из Кремля. В настоящее время музей вернулся в родные стены, а в храме ведутся восстановительные работы. Так и не нашла информацию, проводятся ли уже службы.
Array
Līdzīgi stāsti
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums