Dmitrova vēsturiskā un varde vai nedaudz par Vardes princeses dzimteni

14 Februāris 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Februāris 2019 ieslēgts 10 Februāris 2019
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Dmitrovs ir vecpilsē ta netā lu no Maskavas. 1154. gadā dibinā ja Jurijs Dolgorukijs un nosaukts viņ a jaunā kā dē la, tajā paš ā gadā dzimuš ā Vsevoloda Lielā Nest vā rdā , kristī ja Dmitriju.

Piemineklis Jurijam Dolgorukim, kas uzcelts Sovetskas laukumā.2001. gadā , gatavojoties pilsē tas 850. gadadienai (2004). Saskaņ ā ar leģ endu, tieš i š ajā vietā Jurijs Dolgorukijs saņ ē ma pravietojumu par dzimš anu. viņ a dē la.

Mē s esam braukuš i cauri š ai pilsē tai vairā kas reizes. Un vienmē r š ķ ita, ka š ī ir parasta padomju laika industriā la pilsē ta, lī dz kaut kā mū su ceļ š gā ja garDmitrovu Kremļ a mā la vaļ ņ iem. Apskatī jā mies tuvā k, paskatī jā mies apkā rt – un š is ir sprā dzienbī stams daž ā du laikmetu sajaukums uz neliela zemes gabala. Tagad tas viss ir Dmitrovska Kremļ a muzejs-rezervā ts


Visa muzeja kompleksa centrā atrodas Debesbraukš anas katedrā le. Precī zs bū vniecī bas datums nav zinā ms, aptuveni no 1509. lī dz 1533. gadam. Lī dz 2003. gadam templis tika atjaunots.

Aizsardzī bas mā la vaļ ņ i (uz tiem kā dreiz atradā s koka cietoksnis) — pilsē tas dzimš anas liecinieki — ir valsts aizsargā ti. Bet pa tā m var staigā t, un ziemā tiek izmantotas slē poš anas pasā kumos no kalna : ) Mana atvase mē ģ inā ja - tryndets bikses : ))) Bet vislabā k, protams, no tā m apsekot apkā rtni

Aleksandra Ņ evska kapela, kas celta par pilsē tnieku lī dzekļ iem 1868.  gadā

Elizabetes baznī ca (1898) celta vietē jam cietumam, kuras ē ka arī ir saglabā jusies. Fotoattē la kreisajā pusē irDiž cilts sapulces ē ka (19. gs. otrā puse)

Š ajā fotoattē lā kreisajā pusē ir cietuma ē ka un cietuma spā rns, labajā pusē ir sievieš u ģ imnā zijas ē ka, kur atrodas muiž nieku meitenes. studē ja Dmitrovu ģ imenes. Centrā – Uzņ ē muma katedrā le

Sovetskaya laukums, agrā k Augš ē jais tirdzniecī bas laukums

Ap Kremli ir izveidota ē rta pastaigu zona. 2004. gadā tika atklā tsskulpturā lais komplekss "Pilsoņ i", kurā attē loti daž ā du š ķ iru Dmitrovu iedzī votā ji 18. un 19. gadsimtā

augstmaņ i. Dmitrova iedzī votā ji apgalvo, ka Aleksandrs Puš kins un Natā lija Gonč arova staigā

Dā rznieks

Skolotā js

Tirgotā js ar tirgotā ja sievu

Dmitrovā ir daudz vairā k vietu, kas ir vē rts pievē rst uzmanī bu. Ir pilnī gi iespē jams apsvē rt š o pilsē tu, lai izbrauktu brī vā dienā . Bet es par savu stā stu domā ju savā dā k. Tā kā mū su braucienos pat visā diem gadī jumiem (un š is Dmitrova apmeklē jums bija tieš i tā ds, nevis tū rists), mums biež i ir jā ņ em lī dzi bē rni, man vienmē r ir jā izdomā , kā viņ iem atmaksā t par piegā dā to. , tā teikt, neē rtī bas : ). Kā likums, makdač kas kotlete atrisina daudzas problē mas : )), bet bez kotletē m mums apkā rt ir daudz prieka : ))

Uz Kropotkinskaya ielas blakus Dmitrova Kremlim atrodas ziņ kā rī ga vieta - Varž u muzejs .


Patiesī bā š is ir suvenī ru veikals ar darbnī cu, oficiā lais galerijas nosaukums ir "Tū rista sapnis". Š eit jū s varat iegā dā ties diezgan jaukus sī kumus, bet, tā kā lielā kā daļ a suvenī ru ir roku darbs, cenu zī me ir atbilstoš a.

Tas jā ņ em vē rā , braucot ciemos ar bē rniem, man bija nepatī kama saruna, kad meita gribē ja "simts" mī ksto rotaļ lietu par 3000 rubļ iem. . . Bet, par laimi, bē rns jau ir pietiekami vecs, un mē s varē jā m saprast vienam otru. . . Arī meistarklases te notiek un visā das brī vdienas bē rniem, par naudu, protams, izmaksas mani neinteresē ja.

Varde tiek uzskatī ta par neizteiktu Dmitrova simbolu.

Pilsē ta netika dibinā ta augstā vietā , kā tajos laikos bija ierasts, bet gan uz purviem, kuriem ienaidnieks nevarē ja iziet cauri. Viņ i saka, ka tieš i tā notika vairā kas reizes, vardes reaģ ē ja uz zemes vibrā ciju no daudzu ienaidnieka karotā ju kustī bas un sā ka ļ oti skaļ i ķ ē rkt, kas bija tas, kas brī dinā ja pilsē tniekus.

Vispā r Dmitrovu iedzī votā jus mē dza saukt par bradā š anas baseiniem. Jā , un Varž u princese, kas noķ ē ra bultu, viņ i saka, nā k no Dmitrova

Tā tad š ajā galerijā ir neliela ekspozī cija, kas veltī ta vardei visā s tā s izpausmē s.

Pat slē pju zā baki ir pieejami ar vardes stiprinā jumu. Eksponā ti no daž ā diem materiā liem.

Tā s ir vā ktas no visas pasaules, bet ne tā , ka tā s bū tu speciā li vā ktas, lielā koties tā s ir dā vanas no pilsē tas viesiem.

Kartē ir redzamas vietas, no kurā m vardes cē luš ā s

Tā pat kā daudzos mazos muzejos, š eit ir arī sadzī ves priekš meti no pagā tnes.

Darba samovā rs : ). Nolikts uz galda bē rnu ballī š u laikā

Vai vienkā rš i ziņ kā rī gi sī kumi, piemē ram, š is š ahs Kuļ ikovas kaujas formā .

Nu, vai tā ds kulinā rijas š edevrs. Izrā dā s, Dmitrovam bijuš as arī savas apdrukā tas piparkū kas, kuru recepte pazudusi. Tač u vietē jie entuziasti cenš as atdzī vinā t piparkū ku apdrukas tradī ciju

Starp citu, muzeja apmeklē jums un ekskursija ir bez maksas. Nezinu par sezonu, bet tagad mums bija individuā la tū re, viņ i arī saģ ē rbā s par vardē m : ))

Š ķ iet, ka varde, bet ko nu. . . Jū s zinā t, jocī gu eksponā tu skatī š anā s ir ļ oti aizraujoš a.

Jogas vardes


Tā tad, lai labā k izjustu vardes tē mu, pareizā k, protams, vasaras sezonā iemaldī ties Dmitrovā (to arī paturē š u prā tā ). Pilsē tā ir š ļ akatu strū klaka "Gaida" (foto no interneta).

Vai arī š eit ir elegantā Lilijas strū klaka (foto no interneta).

Bet, ja paskatā s uzmanī gi, tā s atkal ir vardes uz ziedlapiņ ā m. Viņ i saka, ka 140 gab. Man kaut kā jā parē ķ ina : ))

Lai pat rutī nas braucieni kļ ū st par jautriem ceļ ojumiem! ! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Самовар действующий :). Ставится на стол во время детских праздников
Лягушки-йоги
На карте обозначены места, откуда приехали лягушки
Огородница
Учительница
Купец с купчихой
Дворяне.  Дмитровчане утверждают, что это прогуливаются Александр Пушкин с Натальей Гончаровой
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums