Adlerkurorts: sen gribēju rakstīt

30 augusts 2017 Ceļošanas laiks: no 12 augusts 2017 ieslēgts 27 augusts 2017
Reputācija: +17
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ilgu laiku gribē ju uzrakstī t ierakstu par Adleri un jo ī paš i par Adlerkurortu, kū rortpilsē tu, kā vietē jie dē vē teritoriju no pansionā ta Vesna lī dz fregates ē kai. Tagad laiks ir pagriezies, ar vilcienu atgriež amies Maskavā . Uzreiz rezervē š u, ka mū su ģ imenei š ī vieta patī k, mē s iegā dā jā mies mā jokli š ajā teritorijā un braucam š eit vairā kas reizes gadā . Mū su simpā tijas pret Adleru ir subjektī vas - vieta mums patī k un viss - tā pē c tē mu “Jā , par š o naudu Turcijā var. . . ” es uzskatu par pavisam citu diskusijas virzienu.


Š ovasar kļ uvis pamanā ms, ka kū rortpilsē ta pā rstā j bū t kultū ras un izklaides atpū tas centrs, uzsvars arvien vairā k tiek pā rcelts vai nu uz Adleras centra krastmalā m un pludmalē m (Bestuž eva ielas rajonā ), vai tā lā k no Mzymtas uz olimpiskajā m vietā m. Krastmalā pie jaunā Mandarin kompleksa ir parā dī juš ies cienī gi uzticamu ķ ē ž u restorā ni, visā tā garumā ir plaš as ar visu nepiecieš amo aprī kotas smilš u pludmales. Tā pē c pludmales brī vdienā m tagad labā k apmesties tuvā k š ai vietai un vakara pasē dē š anai pie alus kausa vai vī na glā zes nā c š urp, pie kā das Frau Marta. Ja agrā k krastmalu 2 daļ ā s sadalī ja Juzhnoye Vzmorye sanatorija, tad tagad cauri tā s teritorijai ir atvē rta tranzī ta eja un pastaigas attā lums ir kļ uvis diezgan cienī gs. Nu aktī vā kai izklaidei cilvē ki nā k uz Olimpisko parku. Š eit ir gan kartings, gan elektromobiļ i, skrejriteņ i (pilnvē rtī gi, pieauguš ajiem, ar labu dinamiku), gan moderna bē rnu pilsē tiņ a, gan skaistas dziedoš as strū klakas.

Tiem, kuri, atpū š oties citos Soč u rajonos, mē dza ierasties kū rortpilsē tā izklaidē ties, teikš u atklā ti – netē rē jiet laiku. Delfinā rijs š eit nedarbojas, acī mredzot, delfī ni tika nogā dā ti Rivjē rā . Okeanā rijs, kas pirms 10 gadiem izskatī jā s moderns, palicis nemainī gs. No bē rnu izklaides, tā pati smieklī gā un vecā š ausmu istaba, hoverbordu un automaš ī nu noma paš iem mazā kajiem. Nu ir š autuves ar ī stu ieroč u imitā ciju, kas ir labi. Bet tie ir visā Soč os.

Adlerkurortas pludmales: Coral, Izvestia, Delphin, Fregat vairs nav atdalī tas viena no otras. Apmē ram pirms trim gadiem tie tika aizbē rti ar asu granti, ko jū ra vē l nav paspē jusi nogludinā t, tā pē c ieieš ana un izieš ana jū rā ir neē rta bez speciā liem apaviem. Pludmales ir ā rkā rtī gi pā rpildī tas, ī paš i "Coral". Skaidrs, ka privā tajā sektorā dzī vojoš ajiem otrpus jū rai no ielas. Ļ eņ in, pā ri laipai, š ī ir tuvā kā pludmale. Visi iet š eit, viņ i pat nesper 100 soļ us uz sā niem. Lī dz pulksten 10 pludmalē vienkā rš i vairs nav vietas, kur nokļ ū t ū denī , un sē rfoš anas zonā starp cilvē ku ķ ermeņ iem nav nevienas plaisas. Tikai brī numainā kā rtā izbraucot cauri š ai rū kai un izbraucot uz bojā m, var ar prieku peldē ties tī rā ū denī , labā k to darī t vairā kas stundas, lai nebū tu biež as mocī bas par izieš anu un ieieš anu jū rā .


Daļ u no Koraļ ļ u pludmales augš ē jā lī meņ a, no kuras agrā k varē ja uzņ emt lieliskas fotogrā fijas, ieskauj akls koka ž ogs, pie kura piestiprinā ts nekaunī gs papī rs ar uzrakstu: "SIEVIETĒ M". Ko tas nozī mē , es personī gi nesaprotu. Kur tad ir vieta vī rieš iem un ko š ī s sievietes dara pa visu pludmali, ja tur ir viņ u vieta? Varbū t bija plā nots izveidot vietu sauļ otā jiem ar augš pusi, bet viņ i neuzdroš inā jā s to rakstī t. Papildus visam gribu teikt, ka ieeja tualetē pludmalē ir kļ uvusi par brī vu, un pati tualete ir samē rā tī ra. Kā dreiz bija neē rti - tu esi peldbiksē s, un maksā.10 rubļ us. . . Un, protams, ū densmotocikli un ū dens motocikli š eit ir laipni gaidī ti, piemē ram, mē s tos izmantojā m vairā kas reizes ar prieku.

Pirmo apmeklē jumu gados, kad laikapstā kļ i nepeldē ja jū rā , mē s vienmē r gā jā m uz ā ra baseinu ar jū ras ū deni. Un š oreiz mē s gā jā m, bē rni gribē ja atcerē ties. Ieeja 400 rubļ i, bet tikai ieeja. Slē poš anai no kalniem vē l 500. Baseins ir piepildī ts ar cilvē kiem, lai tur ne tikai nevarē tu peldē ties, tur ir grū ti pā rvietoties starp ķ ermeņ iem un vienkā rš i nav higiē niski tur nirt. Nu ir spē cī ga sajū ta, ka š ajā š ķ idrumā jū ras ū dens procentuā lais daudzums jau ir vienā ds ar dabiskā ū dens tilpumu no apmeklē tā jiem.

Bet pie pansijas "Pavasaris" ir peldbaseins, tas ir 30 metrus garš ar saldū deni un diezgan dziļ š , apmē ram 2.5 metri, iespē jams. Tur jū s varat baudī t peldē š anu. Ir zona bē rniem, ir strū klakas un "mā kslī gā plū sma". Ieeja vienai personai maksā.1400. Uzvelc rokassprā dzi, vari iziet ā rā un atgriezties. Uzkost var kafejnī cā , ē diens tiek pasniegts uz galdiņ iem blakus sauļ oš anā s krē sliem. Vienī gais elements, kas nesaskan ar š o krā š ņ umu, ir nī grs apsargs smagos kaujas zā bakos un melnā T-kreklā , kas mī da pie ieejas. Vispā r pansionā ta "Pavasaris" teritorijā apsardze ir tā da mež onī ga, 2 reizes uzskrē ju viņ ai, abos gadī jumos smieklī gi.

Mē s sē ž am ar bē rniem sauļ oš anā s krē slos, jaunā kais uzvelk pleznas. Š is kungs uznā k armijas zā bakos, manuprā t "Mihails" uz nozī mī tes. Papildu dialogs:

Mihails: Es pamanī ju č ipsus tavā somā .

Es: Jā , maisiņ ā ir aizzī mogots č ipsu iepakojums. Nu ko?

Mihails: Jū s nevarat ē st č ipsus š eit!

Es: neviens neē d č ipsus. Tie ir aizzī mogoti, guļ maisā ar bē rnu lietā m.

M. : Aiznes somu uz noliktavas telpu!

Es (jau smaidu): Es nevaru nest somu, mums vajag pludmales lietas.

M. (nopū š oties): Ja neņ emsi, tad es...pieteikš os...Ietekme!

Es (cenš os nesmieties): Interesanti! Mē ģ iniet ietekmē t mani.

M. : (dusmā s pucoties): Izsaukš u apsardzi!

Es: Zvaniet un noteikti zvaniet policijai. Vai es varu tev palī dzē t?


Arī tuvē jos sauļ oš anā s krē slos esoš ie cilvē ki sā ka ķ iķ inā t. Pienā ca kā ds cits baseina darbinieks un paņ ē ma apsargu malā . Viņ š vairs nenā ca augš ā , stutē ja ā rā .

Otrais gadī jums. 6-20 no rī ta ar dē lu braucam ar velosipē diem, kā jau katru rī tu. Pabraucam garā m pansionā tam Vesna, kur maš ī nas pieved cilvē kus pie galvenā s ieejas, kur pa dienu nav drū zmē š anā s no akvaparkā steidzī gajiem. Aiz mums ir izeja no lielas autostā vvietas, tas ir, mē s skaidri atrodamies satiksmes zonā . Un agrā rī ta klusums, svaigs gaiss.

Pē kš ņ i lī dzī gs vī rietis melnā ģ ē rbies kliedz: “Stop! Velosipē di š eit nav atļ auti! »

Es apstā jos, sā ku interesē ties, dialogs sā kā s no jauna:

- Kā pē c ne?

- Pie mums tā ir. Pareizā k sakot...nav atļ auts braukt ar velosipē diem!

- Kuram gan nevajadzē tu? Kur tas ir rakstī ts?

- Ī si sakot, es saku nē !

- Tad mē s ejam tā lā k.

- (radio) Otrkā rt! Otrais! Es esmu pirmais! Ir divi velosipē disti, satikties, kavē ties!

Braucam, no Vesnas durvī m brienot parā dā s “otrais”, kurš bija gudrā ks par “pirmo”, paskatī jā s, kā lē nā m braucā m garā m un, ne vā rda nerunā jot, aizsmē ķ ē jā m cigareti.

Š ie apsargi acī mredzami paļ aujas uz bailē m, uz nomā kta cilvē ciņ a mentalitā ti vī rieš a ar rā ciju priekš ā . Ja jū s saskaraties ar tiem, ignorē jiet tos. Ja vien tu tieš ā m nepā rkā p likuma noteikumus, nevis cī nī tā ja viedokli ar vienu vī li beisbola cepures statī vā , un, ja tu neesi apreibis, tad tev pat ar pirkstu nevar pielikt. Un pats pansionā ts "Pavasaris" ir lieliska vieta, š eit dzī voja daudzi un slavē . Š eit ir labs japā ņ u restorā ns. Ē kā bez rindā m atrodas Sberbank filiā le ar virkni bankomā tu.


Izbraukš ana ar velosipē du pa Adlerkurortu no pulksten 6 lī dz 7-30 ir ī paš s prieks. Gaiss piepildī ts ar dienvidu augu aromā tiem, pozitī viem cilvē kiem-cī ruļ iem, kuri vai nu skrien, vai, tā pat kā mē s, ripo kilometrus. Pa cipreš u alejā m lē kā vā veres, daž as drosmī gas. Viņ i nokā pj pa bagā ž nieku pie tevis un skatā s tieš i tev acī s: “Nu, vai tu atnesi riekstu? » Ja atnes, tad paņ em tieš i no rokā m un grauž . Droš i var braukt garā m "Delfī nam" un garā m "Korallim". Bet tuvā k pulksten 8 velosipē ds ir jā noliek, kļ ū st pā rpildī ts.

Desmit gadu laikā , kad novē roju Adlerkurortu, daudzi no kā dreiz forš ajiem restorā niem un kafejnī cā m, kur bija iepriekš jā rezervē galdiņ š vakaram, ir ievē rojami pasliktinā juš ies. Tas kļ uva garš , bezgaumī gs un nepieklā jī gs. Neuzskaitī š u – ir viegli izstaigā t un redzē t iestā des, kur cilvē ku ir maz vai gandrī z nemaz, kur viņ š dzied pats, un pā rtraukumos kā ds “talants” ar saviem dū miem atbaida atlikuš os apmeklē tā jus tieš i iestā dē . . Nosaukš u tikai iestā des, kur ar prieku un bez bailē m var pusdienot un vakariņ ot. Itā ļ u un japā ņ u virtuves cienī tā ji netā lu no Vesnas atradī s 2 restorā nus. Cenas tur ir Maskava, bet kvalitā te garantē ta. Vienī gais mī nuss ir tas, ka var skatī ties tikai uz to paš u promenā di, kur š urpu turpu dodas pludmales noguruš ie atpū tnieki. Ja vē laties pasē dē t ar romantisku skatu uz jū ru, jums jā dodas uz Adleras centru, uz Mandarin kompleksu, uz krastmalu.

Ja jums vienkā rš i nepiecieš ams ā tri paē st pusdienas un pabarot bē rnus, tad to var izdarī t ē dnī cā s. Viens no tiem atrodas pretī ieejai Coral ē kā . Kondicioniera nav, karstumā tur var pasvī st. Bet ē diena kvalitā te ir pieņ emama un nav tā lu no pludmales. Vairā kas reizes dē ls gribē ja ē st, bet pā rē jā s ne. Viņ š paņ ē ma tieš i 190 rubļ us, atstā ja pats, paņ ē ma kartupeļ u biezeni, gulaš u un sulu. Un viņ š atgriezā s laimī gs. Un vē l 2 ē dnī cas abā s pusē s gā jē ju tiltam pā ri ielai. Ļ eņ ins pie pieturas "Izvestija". Tā lā k no mums to sauc par “Em un Em”, bet no jū ras puses neatceros nosaukumu. Tā s ir paš apkalpoš anā s iestā des, bet ar pilnī gi restorā nu kvalitā ti un gaļ as, zivju, veģ etā ro ē dienu un visu veidu pannacott-tiramisu izvē li. Lai nepavadī tu 1.5 - 2 stundas sē ž ot restorā nā , daudz ē rtā k ir aiziet uz š ejieni, iztē rē t 1000 - 1200 rubļ us č etriem cilvē kiem un ar milzī gā m porcijā m paņ emt lī dzi jebko. Š im apdomī gi guļ plastmasas kastes.


Un bā rbekjū cienī tā jiem iesaku vienī go pareizo vietu, kas pierā dī ta gadu gaitā - "Š aš liku pagalms". Tas atrodas galvenajā promenā dē , kaut kur pretī delfinā rijam. To ir ļ oti viegli atrast pē c garš ī gā s smarž as un pū ļ a. Š eit tiek gatavots un demontē ts daudz bā rbekjū , galvenokā rt cū kgaļ as. Vietas caurlaidī ba ir augsta, viss ir svaigs, jā gaida ne vairā k kā.3 minū tes. Gadī jā s, ka ar lidmaš ī nu no š ejienes uz Maskavu atvedu bā rbekjū , kas radī ja sajū smu manos draugu lokā . Nu, protams, uzreiz var pasū tī t grilē tus dā rzeņ us, paņ emt mē rci un...baudī t.

Kopumā dienvidos ir ž ē l tē rē t laiku pulcē š anā s restorā nos, vajag ā tri vien mē reni uzkost un darī t kaut ko aktī vu. Piemē ram, ej spē lē t tenisu. Mā la laukumi atrodas starp Coral un Vesna ē kā m. Ieeja aiz bē rnu deju grī das. Laukuma ar raketē m un bumbiņ ā m nomas izmaksas ir 400 rubļ u stundā . Spē lē t var lī dz vē lam vakaram, apgaismojums ir lielisks. Teritorijas otrā galā , pie Fregates ē kas, atrodas mā kslī gā seguma korti.

Diemž ē l kū rortpilsē tas teritorijā nav horizontā lu joslu. Pie "Koraļ ļ iem" bija viens – nojauca, paplaš inā ja rotaļ u laukumu. Š ķ iet, ka Krievija ir sporta valsts, bet š eit jū s neatradī sit vienkā rš ā ko sporta aprī kojumu, kas ir visizplatī tā kais padomju gados. Ir skaidrs, ka Adlerkurort jau sen vairs nav, visas ē kas ir kļ uvuš as par atseviš ķ iem uzņ ē mumiem. Bet neatkarī gi no tā , kā tos sauc: pansionā ts, sanatorija, spa viesnī ca, bū tī ba visiem ir vienā da: iekš pusē tas ir diezgan ē rti, un pie izejas ir kopē ja caurbraukš anas zona un tuvu pā rpildī tas pludmales ar asiem oļ iem. . Un, lai arī kopumā teritorija tiek uzraudzī ta, š eit ir diezgan tī rs, bet jaunu uzlabojumu nav. Kurš uzcels horizontā lā s stieņ us vai atjaunos Ceretelli monumentā los darbus, ja nav skaidrs, kura?

Ir arvien vairā k ž ogu un ž ogu ar nesaprotamu misiju. Nez kā pē c viņ i norobež oja okeanā riju! No kā ? No abā m pusē m taciņ u cauri cipreš u alejai apjoza necaurejami ž ogi! Kā da jē ga?

Kopumā Kurortnijas pilsē ta ir kļ uvusi par parastu Adleras mikrorajonu, jo pa teritoriju nav tik daudz automaš ī nu. Bet no š ejienes ir ļ oti ē rti doties ekskursijā s. Piemē ram, makš ķ erē t Imereti ielejā vai Skypark. Bet tā s jau ir citas tē mas.

Skats no loga uz kalniem

Koraļ ļ u pludmale pusdienlaikā , kad gandrī z visi ir prom

Š ā di stū ri joprojā m pastā v

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид из окна на горы
Вид на территорию
Адлер - город заборов?
в Шашлычном дворике
пляж
Такие уголки ещё сохранились
Заборы
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums