Jautājums o Madeira

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
34 abonenti tiks
informēti par problēmu

Saistīts jautājums «Kā tur nokļūt»
Vai šeit ir palicis kāds, kas var atbildēt uz pāris jautājumiem par Funšalu?
Vai šeit ir palicis kāds, kas var atbildēt uz pāris jautājumiem par Funšalu?
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
4 abonents  • prasīja 2022-09-031 gadā atpakaļ
Atbildes  •  35
аватар zhdanova10
Es varu, bet informācija ir no seniem laikiem)
аватар 86jjj
Ļaujiet man tagad uzdot jautājumu.
zhdanova10, kura ir labākā atrašanās vieta Funšalā, lai apvienotu pludmales brīvdienas ar pilsētas izpēti? Kuru mēnesi jūs ieteiktu?
аватар 86jjj
Ak, Funšalā.
Ļaujiet man pārfrāzēt savu iepriekšējo jautājumu: kurā vietā Madeirā ir labāk apvienot pilsētas un pludmales brīvdienas?
аватар zhdanova10
86jjj, es tur biju divas reizes: janvārī un oktobrī. Abas reizes viņi dzīvoja Funšalā, centrā, nevis Lido rajonā, kur ir lielākā daļa viesnīcu kompleksu. Janvārī viņi peldēja tikai tad, kad devās uz Porto Monišu. Oktobrī - gan Funšalā, gan Mašikā.
Bijām bez mašīnas. Sabiedriskais transports ir lielisks, visur var nokļūt.
Esmu Funšalā, labāka viesnīca ar pludmali. Šī ir galvaspilsēta: muzeji, festivāli, veikali, parki... Un ar ekskursiju var viegli nokļūt visos galos. Visas pārējās ir mazpilsētas, kuras var apiet pāris stundas...
аватар 86jjj
Natālij, liels paldies par atbildi. Par Madeiru sapņoju ļoti ilgi un tava piezīme par sabiedrisko transportu man, kas vienmēr brauc bez mašīnas, ir balzams.
Un paldies par lielisko atrašanās vietu.
аватар camomille
Tagad esmu Madeirā, tāpēc pati varu atbildēt uz jautājumiem)) Tagad okeāns ir silts, šodien viņi visu rītu nav izgriezti no ūdens. Bet kopumā Madeira nav pludmales brīvdiena. Machico ir labs, bet pludmale ir niecīga. Tas nav Las Teresitas Tenerifē. Pašā Funšalā pie dzeltenā forta, netālu no centra, ir pludmale, kur ir plātnes un akmeņi (ir gan maksas daļa, gan bezmaksas daļa). Pilsētas nomalē atrodas Farmrza. Farmosa - karjers, kur nepieciešami koraļļi. Bet okeāns Farmosā ir diezgan mierīgs, tur ir labi peldēties.
аватар camomille
Funšala ir ļoti jauka. Skaista un liela pilsēta. Brauciet ar automašīnu tikai tad, ja uz serpentīniem jūtaties pārliecināti.
аватар camomille
Nakšņošanu vislabāk var atrast Funšalas vēsturiskajā centrā. Kā orientieris – katedrāle.
аватар camomille
Viesnīcas ar pludmalēm – tas ir Lido rajons. Man viņš īsti nepatika. Viss interesantākais - Funšalas centrā. Bijis vairākās mazpilsētās - nekas iespaidīgs. Tāpēc, ja nav vientulības vai vienotības ar dabu mērķa, tad tikai Funšala.
аватар 86jjj
Liels paldies Camomille, es visu iekopēju failā, zināšu.
Jauku atpūtu!
Lūdzu, ierakstiet šeit, ko vēl ļoti labi var redzēt uz salas, es plānoju atpūsties Madeirā.
аватар camomille
86jjj, paldies.
аватар camomille
Nopirkām 4 tūres (angļu val.): Mūķeņu ieleja, Rietumi, Austrumi un Levada. Cenas iepriecina - trijiem visas ekskursijas 345 eiro. Vietējā aģentūra Lido tūre. Viņi pirmo reizi devās uz mūķeņu ieleju. Iespaids labs, ekskursija patīkama. Pikaps, 7 cilvēki un šoferis-gids. Viņš labi formulē, skaidri runā vienkāršās, viegli uztveramās frāzēs. Priecājos, ka viņi devās ekskursijā. Ceļā pie skaistākā skatu laukuma divās vietās tika bojāts mols virs kraujas. Tas ir paredzēts tiem, kas brauks ar īrētu automašīnu. Ar parasto autobusu līdz observatorijai, no kuras paveras visskaistākais skats, nokļūt nevarēs.
аватар camomille
Jautājums: paēst kafejnīcā uz 3 pie glāzes vīna vai alus - apmēram 50 eiro (+/-). Ir budžeta variants - Pingo Dose lielveikali. Ir ēdiena gatavošana un kāju laukums. Līdzi no lielveikala var ņemt jebkuru alkoholu, sulu utt. Visa pārtika pēc svara - 12 eiro par kg. Kartupeļi, lasis vai dorado būs par tādu pašu cenu. Ēdiens lielveikalos ir savādāks: t/c La Vy tas ir normāli, t/c pretī Lavadores tirgum riebjas, lai gan iepirkšanās tīkls tāds pats.
аватар 86jjj
Liels tev paldies! Es visu pārrakstīju sev failā, un, ja ir vēl kādi momenti, vienkārši atrakstieties šeit, lūdzu, labu padomu nav daudz. Varbūt atrasta vēl kāda pludmale netālu no Funšalas?
(Madeira un Mont Saint Michel ir divi no maniem nākamajiem projektiem)
аватар camomille
Ja baidies no augstuma, tad uz Levadiju labāk nebraukt. Braucām du norte.Tas ir vienkāršs maršruts,pilnīgi bez fiziskas slodzes-1,5h,augstuma starpība 60m. Tā ir ļoti patīkama pastaiga, bet vietām jāiet pa stāvu taciņu, 50 centimetru garumā.Vienā pusē būs grava un klints, otrā klints. Tāpēc priekšroka dodama sausam laikam. Trekinga apavi šai levadai nav vajadzīgi, derēs parastās kedas. Bet, neatkārtojiet manu kļūdu un nevalkājiet kedas ar elpojošām zolēm ar caurumiem. Dažās vietās tas būs slapjš un sīki oļi aizsprosto caurumus.
аватар 86jjj
Paldies Camomille! Uz levadām braukšu tikai ekskursijas ietvaros, pats neriskēšu. Lai gan man patīk pārgājieni. Ko garšīgu nogaršoji salā, ko ieteiktu? Kas patika un kas nē?
Paldies )
аватар camomille
Ekskursijas ietvaros devāmies arī uz levadu. Mans subjektīvais viedoklis: netērējiet laiku autobusos. Ceļošana pa Madeiru - vai nu ar automašīnu, vai ekskursijas. Ekskursijas ir lētas un kvalitatīvas. Jums tiks parādītas skaistākās vietas, kuras jūs neredzēsiet autobusā. Mums paveicās - devāmies uz pirmo aģentūru, kas nāca pretī un viss izrādījās ok. Ekskursijas mini-grupās līdz 10 cilvēkiem mikroautobusā. Uz Mačiku un Monte devāmies paši. Ja laika ir maz un jāizvēlas starp botānisko dārzu un Monte dārzu, izvēlies pēdējo. Mēs nopirkām pāris eksotiskus augļus (zaļus, es neatceros nosaukumus) - es neatceros nosaukumus. Nekas labs. Viss garšīgais mums ir pazīstams, jo tiek eksportēts. Mango ir labs. Man patika eshpada ar ceptu banānu, mēs to ēdām gandrīz katru dienu)) nonācām līdz tam, ka jūs vairs nevēlaties skatīties uz zivīm))) Viņu menca ir garšīga. Gaļa tāpat kā visur citur, nekas īpašs. Madera ir paredzēta ikvienam.
Degustācija bija ļoti garšīga. Pirkts lielveikalā - nav īsti.
аватар camomille
Pončo - man nepatika, bet mūķeņu ielejas liķieri ir ļoti labi. Bet šeit viss ir subjektīvi.
Ja jums patīk futbols, dodieties uz Krištianu Ronaldu muzeju. Patika.
Vispār 2 nedēļas paskrēja zibenīgi. Rīt izbraukšu :(
86jjj, novēlu noteikti apmeklēt Madeiru. Sala ir pasakaina!
аватар 86jjj
camomille liels paldies, super! Es tiešām ļoti ilgi sapņoju apmeklēt Madeiru, tāpēc man noderēs jūsu padomi VISI.
Lai tiktu galā ar šo salu, iespējams, ir vajadzīgas vismaz 7 dienas.
Vai jūs nokāpāt ar ragaviņām? Tie, kas ir pilsētnieki un kurus vada divi eskorti.
Par zaļajiem augļiem. Čirimoja?
аватар zhdanova10
Droši vien čeremoja, vai anon. Man ļoti patika spilgtā zemeņu garša! Nopirku vēlāk citos braucienos un izbaudīju)
Izbaudījām madeiras muzeju, ar degustāciju un tad turpinājām doties uz kafejnīcu.
Botānisko dārzu arī neiesaku, bet, ja esat orhideju cienītājs, tad apmeklējiet viņu muzeju blakus Botāniskajam dārzam.
Ja patīk staigāt, tad no Monte parka var nobraukt pa ielu vai levadām (tur tās ir pilnīgi drošas, bet neapskatītas, tikai kanāli mežā). Un braukt augšā ar autobusu (apmēram 2 eiro) vai vagoniņu (bija apmēram 15)
аватар camomille
Nē, viņi nebrauca ar ragaviņām. Braukšana ar ragaviņām Monte. Bijām tur svētdien, kamanas nestrādāja.
аватар 86jjj
Natālij, paldies par padomiem! Man patika chirimoya, jo es to ēdu dienvidu valstī, kas pirkta no tirgus, nevis mūsu lielveikalā)
Tā kā jūs visi jau esat šeit .. protams, varu pameklēt googlē .. bet nepeldieties ziemā Madeirā - kas tas par periodu? Līdz novembrim? No aprīļa?
аватар camomille
Augusts Septembris ir siltākais okeāns. Ūdens tagad ir silts. Ja nav sasalis, peldēties 30 minūtes ir diezgan ērti. Atveriet tourtel vietni. Tur tiek apkopoti pilnīgi laikapstākļu dati un statistika par 3 gadiem.
аватар 86jjj
Paldies! Labvakar )
аватар camomille
Nobeigumā: muitas pārbaude gan Funšalā, gan Lisabonā lojāla. Manā rokas bagāžā bija daudz miniatūras 50-80 ml, krēmi utt (vairāk par 10 gab.) un 4 sardīņu bundžas pa 120 ml. Funšalā mana bagāža vispār netika apšaubīta, Lisabonā tika pārbaudīta mugursoma. Uzreiz godīgi atzinos: jā, pārkāpju, vedu sardīnes. Muitnieks smējās, izķidāja visu mugursomu, bet palaida garām.
аватар camomille
Tātad jūs varat iegādāties sardīnes parastā lielveikalā, nevis pārtikas preču veikalā.
аватар 86jjj
Kumelīte, tev ir paveicies. Bet ir vērts mēģināt.
Tagad es (Bari ar WizzAir) atvedu vairāk par 10 krēmiem, balzāmiem, visādām eļļām un arī atļāva, un mugursoma bija vairāk nekā vajadzētu, un nekā. Droši vien muita priecājas mūs redzēt pēc Covid :)
аватар camomille
Zinu cilvēkus, kuri sardīnes no Lisabonas veda rokas bagāžā vēl pirms Covid. Lai gan, iespējams, šeit visu izšķir cilvēciskais faktors. Viņi var piespiest to izmest.
Vācijā iekšzemes ES lidojumos dokumentus izlidojot nepārbauda - tikai biļeti. Viņa lidoja no Ķelnes un Diseldorfas, bet draugi no Berlīnes.
аватар zhdanova10
Un ne tikai Vācijā! Lidojām no Vīnes uz Tallinu - par pasi neviens pat nepieminēja) Dyvina... Bet no Somijas uz Horvātiju, un no Horvātijas uz Austriju reģistrēšanās laikā viņiem neiedeva iekāpšanas karti, bet gan papīrus, ar kuriem vajadzēja aizej pie reģistrācijas galda un tur jau saņem iekāpšanas karti pēc pases pārbaudes (
аватар camomille
Portugālē dokumenti tika pārbaudīti, bet nomināli. 90 dienas neviens vispār neskatās. Reģistrējoties lidojumam, izmantojot pasi, reiz nolēmu mēģināt ceļot nevis izmantojot pasi, bet caur vīzu. Izturēts bez jautājuma. Un es atceros, kā mūsējos ar aizrautību pratināja lidojumos no Ukrainas.
Parādīt vairāk »
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Madeira
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl