Lisabona rudenī

25 Decembris 2020 Ceļošanas laiks: no 25 Oktobris 2019 ieslēgts 01 Novembris 2019
Reputācija: +100
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Lisabona mums patika jau pirms nolaiš anā s lidostā . Lidosta atrodas blakus pilsē tai, un lidmaš ī nas nolaiž as tieš i virs pilsē tas, un no lidmaš ī nas paveras pirmie pilsē tas skati. Lidosta arī bija ļ oti laba. Lai arī izskatā s diezgan pieticī gi, bet rindu nav, visi rituā li kā pasu kontrole un bagā ž as izņ emš ana aizņ ē ma tikai 20 minū tes. Tad arī viss ir kā pulkstenis - no lidostas lī dz viesnī cai ar metro nokļ uvā m par ierasto pilsē tas ā trumu nedaudz vairā k par 1 eiro vienai personai .

Mē s arī ļ oti ā tri reģ istrē jā mies Masa Almirante viesnī cā un no turienes ar metro devā mies uz Marķ ī za Pombal laukumu, no kurienes atiet divstā vu apskates autobuss. Ekskursijas autobuss ir ļ oti labs veids, kā orientē ties jaunā , nepazī stamā pilsē tā . Nepilnas dienas laikā paspē jā m izbraukt trī s marš rutos no č etriem, turklā t pastaigā jā mies arī pie Belem torņ a un papusdienojā m kafejnī cā .


Mazliet par ē dienu - izplatī ts padoms, ka labā k ē st vietā s, kur nav tū ristu, Lisabonai neder, Lisabonā labā k izvē lē ties kafejnī cu centrā vai Alfamā . Vai arī vienkā rš i iegā dā jieties pā rtiku lielveikalā , ja vē laties budž eta iespē ju. Varbū t tā pē c netū ristu vietā s kafejnī cas ir tukš as. Bet Belem pastē s, kur ir milzī gas rindas, nemaz nav nepiecieš ams izmē ģ inā t slavenos pī rā gus, citos pastē tes ir tikpat garš ī gas, bet tikai bez rindā m. Papildus labi zinā majam saldumam "Pasteis de Nata" ir arī kartupeļ u menca "Pasteishes de bacalau", tač u tie ir retā k sastopami nekā saldie pastē tes. "Pasteis de bacalau" var nobaudī t, piemē ram, alus muzejā Tirdzniecī bas laukumā .

Lisabonas apskates autobusam papildus trim pilsē tas autobusiem ir arī piepilsē tas lī nija — gar okeā nu uz Eš torilu, Kaskaisu un tā lā k gar krastu. Noteikti jā brauc pa š o marš rutu, lai ieelpotu okeā na un ceptu zivju smarž u. Un dodieties uz kā du piekrastes restorā nu un nogarš ojiet š o zivi.

Noteikti jā pastaigā pa pilsē tu un kā jā m, ir ļ oti interesanti pastaigā ties pa š aurajā m ieliņ ā m ar tramvaja sliedē m, pavē rot, kā pa š auru ieliņ u izspiež as vecs mazais tramvajs. Lisabonā ir daudz kalnu, un paralē las ielas var savienot viena ar otru nevis ar alejā m, bet gan kā pnē m. Un ielas var krustoties viena ar otru daž ā dos lī meņ os, piemē ram, 3D labirints. Ir pat tā ds neparasts pilsē tas transporta veids kā lifts, ar kuru var kā pt no vienas ielas uz otru. Lai gan uz š o liftu ir tā da rinda, ka ar kā jā m var ā trā k nokļ ū t.

Un, protams, Lisabona ir pilna ar skatu platformā m, no kurā m paveras brī niš ķ ī gs skats uz pilsē tu, ja pastaigā jaties pa vecpilsē tu, tad vismaz pā ris š ā das platformas noteikti pa ceļ am sastapsies.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Площадь Коммерции
Старинная улица со старинным трамвайчиком
Улица в районе Алфама
Вид с одной из многочисленных смотровых площадок
Такие улицы тоже есть в Лиссабоне. Рельеф здесь сложный.
Один из многочисленных уличных ресторанчиков
Монастырь Жеронимуш
Очередь в белемскую паштейшную. А в других паштейшных можно купить паштейш совсем без очереди.
Фуникулер возле вокзала Россиу
Вид с площадки Санта-Жушта.
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums